Middagsbjudning

Ikväll vart vi bjudna på middag hos våra fina och kära vänner E & J. Vi tyckte det var onödigt att ta bilen så kort bit och vagnen kände vi inte för att konka på tre trappor upp. Så vi tog cyklarna. På med jackor, overall, mössa, vantar, reflexvästar, cykellysen och en filt till lillan i cykelvagnen. Sedan begav vi oss. Lillan satt och klappade och kelade Viggo i cykelvagnen för att sedan somna efter en kort bit. Söta lilla skapelse, vackraste på jorden.

Det tar inte mer än tio minuter att cykla till våra vänner så cykeln får det allt bli oftare. Väl framme väntade vännerna som vi längtat efter och hemgjord pizza  som smakade utsökt. Ett glas rött till det och fredagen var fulländad. Eftersom vi inte äter chips och godis hade E varit gullig och ordnat med grönsaker och dip istället samt lite kex och ost. Min vackra och fina vän, och även karln din, tusen tack för ikväll. Såna här kvällar förgyller verkligen ens vardag och liv till något alldeles extra. Flera härliga kvällar i gott sällskap ger själen gos energi.



Hemgjord fruktpure

En mamma och jag satt och funderade på hur vi skulle kunna komma undan lite billigare med babymat, framför allt fruktpuren och smoothiesen som man kan köpa på suttispåse. Jag googlade runt lite och plötsligt fann jag vad jag sökte. Perfekta små återslutningsbara påsar som kan frysas in och micras. Dessutom, pricken över i, dem kan återanvändas!!

Beställde hem en ranson till både mig och den andra mamman och nu har kag provat göra min egna fruktpure. Jag skalar och rensat frukt, kokar upp vatten och lägger i frukten. Låter koka till frukten är mjuk och sedan mosar jag den med stavmixer eller Blender. Beror på hur mycket jag gör åt gången. En del har jag blandat med banan och andra har jag låtit va som dem är. Blir purén för tjock har jag använt kokspadet för att få till en konsistens jag känt mig nöjd med. Häll upp i påsarna och voilà, klara. Nu ligger ett helt gäng i frysen och väntar på att få ätas upp.



Natten

Klockan är tjugo i tolv och gubben och jag har precis krupit ner i sängen. Vi har plockat och diskat, tagit isär en hylla som ska på tippen, städat undan för att kunna fortsätta i lillans rum och packat badväskorna till imorgon. Lillan hon sussar sött sedan tio hon. Vår vackra lilla tjej. Dags för oss också att släcka dem blå och ladda om för en ny dag och den väntande helgen. Middagsbjudning, kalas och röjning är på schemat och då behöver man vara utvilad. Med det sagt önskar jag er en god natts sömn..



Nollgradigt

Imorse när vi klev upp vart det nollgradigt ute. Lite smått fruset i löven som hunnit falla till marken och man rikigt kände kylan. Nu mina vänner är minsann snart vintern på ingång. Men det gör mig inget. Med varma gosiga kläder så kan man ändå vara ute och leka. Med en kamin och tända ljus kan vi mysa om kvällarna med varsin kopp te. Höstmörker och vinterkyla är välkommet. Lite snö i december sådär till lucia, jul och nyår. Ah riktigt vintermys, med pulkaåkning och snölyktor. Ska försöka få ut det allra bästa av årets vinter.



Två utav tre

Två utav tre jobbdagar denna veckan är förbi. En kort och en lång, one long to go. Sen tar vi minsann helg igen, underbara helger. Jag hoppas på sol i helgen så att vi kan vara ute massa. Ta långa promenader och kanske ta en sväng till lekparken. Men vädret avgör om det blir utelek eller innelek. Tanken är iaf att starta upp med vad på fredag. Eftersom det inte är något babysim på fredag passar vi på att njuta av familjebad, hela familjen. Vad passar bättre som inledning på helgen.

Idag blev jag upphämtad på jobbet av la familia. Mat till lillan var medpackad i skötväskan och förslag om att besöka lillans morfar lades fram. Javisst, bilen styrde mot Rödeby där vi fick lite mat och fika. Dessutom fick lillan leka med sin styvkusin som besökte sin farmor (ja vi är många styvsyskon i vår familj, det blir lätt så med skilda föräldrar). Så lillan har lekt med många barn idag eftersom hon och pappan idag dessutom besökt gamlafarmor- och farfar där hennes sysslingar också var på besök. Härligt att träffa lite andra barn så lillan får den biten i sin uppväxt. Vi har tyvärr inte så många i vår vänkrets som skaffat barn ännu, vilket gör att det blir extra roligt dem få gånger som vi träffar släktingar med barn. Men förhoppningsvis kommer det snart lite fler lekkamrater till lillan i mamman och pappans vänkrets, det håller vi tummarna för.

Kvällen avslutades med att lillan hjälpte pappan att elda i kaminen för mamman frös så när vi kom hem. Hon är minsann en hejare på att hjälpa pappa med tidningspapper vår lilla trollunge. Nu är det dags att krypa ner, det är en dag imorgon också. Night night..



Uppe med tuppen

Här är vi vakna och lillan har fått sitt första mål. Ska strax ta mig ur sängen för att snida om. Blev ringd från jo bet igår, dem behöver mig på ett av kontoren idag. Så lillans väska packades igår för hon ska vara hos moster och morbror idag. Första gången dem har henne själv så många timmar men det ska nog gå bra. Lillan är lite större nu och kan leka på golvet och sköta sig lite själv. Mina syskon är dessutom klippor så jag är inte orolig, kläder, blöjor, mat och vagn så klarar dem sig någon timme. Jag finns ju på min tfn och är inte så långt iväg. Jag är oerhört tacksam för denna hjälpen, det är guld värt att ha syskon och föräldrar som kan ställa upp lite snabbt. Tusen tack för att ni finns, jag älskar er!!



Höstmarknad

Idag kom mormor förbi utan förannonsering. Hon var på väg med J till höstmarknaden i gärestads äggabod. Så vi snabbade på oss, bytte om och lade makeup för att följa med. I. Med vagnen i deras bil och över med bilstolen. En mindre trevlig marknad, dock blir det nog inget återbesök. Bästa med besöket på marknaden var fiket. Det låg i en äldre byggnad med högt i tak och stora balkar. Mysigt inrett med gamla möbler från förr, i en salig blandning. Himla läckert. En fika blev det och lillan provade päronfestis för första gången eftersom mamman glömt ta med sig vatten. Förvirrad?! Fullständigt!!

Ungefär som tidigare i veckan när jag glömt att mammas hundar skulle passas, då hade jag tagit en sväng till min farmor innan babysimmet. Där stod J med hundarna utanför min dörr och hade en tid att passa. Tur syrran var hemma så han kunde lämna dem där. Som sagt, fullständigt förvirrad!!

Jaja en trevlig dag har vi iaf haft och nu kryper vi ner för att låta John blund stänga våra blå. Imorgon väntar en ny dag på oss. Godnatt kära läsare..



Vintertid

Tyckte lillan vaknade tidigt idag när jag fick ge henne första måltiden vid halv sju. Tanken slog mig att hon sov dåligt på dagen igår, åt välling sent och var vaken nästan hela kalaset igår kväll. Tyckte halv sju var tidigt även för henne. Frustrerad och trött efter trodde jag hon skulle somna om, men icke. Pappan vaknade och gick upp med lillan som lekt hela morgonen. Vid nio fick jag frukost serverad och då talar sambon om att klockan är omställd. Så klart!! Då har ju lillan sovit till halv åtta om det fortfarande vart sommartid. Alltså en helt normal tid att vakna. Ber lillan om ursäkt för min frustration och drar på ett leende på mina läppar.

Godmorgon och välkommen vintertid!!



Ett och annat

Lördagen är i det stora hela slut och idag har vi åstadkommit en del på hemmaplan. Sambon klippte gräset och  kopplade in pump och annat till vår badtunna. Jag passade på att samla ihop lite skräp som ska till tippen och gjorde fruktpure till lillan. Sen kom sambons kusiner för att sälja jultidningar. Vi beställde den obligatoriska familjekalendern och en söt julkorg att servera lussebullar i.

Medan dem lekte med lillan passade vi på att måla golvlister och garderoben i i lillans blivande rum. Spackling, takmålning och tapeter verkar vara det som återstår. Längtar tills det är klart och vi kan inreda och låta lillan flytta in. Innan vi for på kvällens kalas tog vi en snabb sväng till biltema, jula och stadium outlet. Lite saker till badtunnan följde med hem samt snygga arbetskläder till mig. Lila är minsann mitt nya svarta!!


Lillan är nattad och vi myser nu ner oss på soffan med sambons yngsta kusin. Återstår att se om han blir kvar över natten eller åker med mamma och pappa i vagnen när dem går förbi på vägen hem. Härifrån säger vi iaf godnatt kära läsare, vi ses snart igen..

Fantastisk fredag

Trots lite sömn inatt har vi haft en fantastisk fredag. Vi startade upp med frukost hemma hos tillsammans med min kollega A och hennes lille S. Fortsatte med en lunch hos min farmor och farfar. Bus, lek och mys. Sedan var det dags för babysim igen, lillmoster skulle möta upp oss i simhallen och väl där var stormoster också med. En trevlig stund i bassängen med fotografering. Hoppas på fina bilder!

Efter babysim blev det handling och plötsligt får jag ett telefonsamtal. Ett trevligt sådant, mycket trevligt. Dagen blev ännu bättre och trots lite sömn inatt och grått väder ute så fick vi en fantastisk fredag. Det känns lite som att sväva på rosa moln, jag känner sådan glädje idag. Ett nytt lyckorus!!



Prat hela natten

Inatt har vi sovit som kråkor här hemma. Vår lilla trollunge har hållt oss vakna halva natten. Inte av gråt och skrik utan av stök och bök och massa prat. Hon har fullkomligt pratat sönder oss i timmar. Detta ljuvliga lilla troll. Till slut var vi klarvakna och lät henne hållas en stund tills pappan tog henne i famnen vid fyra imorse och lyckades få henne att somna.

Normalt sett brukar jag vara upprörd över när hon inte sover men inatt kunde vi inte annat än skratta åt henne. Hon var så söt när hon bökade runt i vår säng och pratade på för fulla muggar. Vårt ljuvliga lilla charmtroll!!


Ständigt tjat

Via Facebook fann jag ikväll en länk till en fruktansvärt bra text. Så rak på sak, så rak i ryggen. En kvinna som står på sig och talar om vad hon anser om att ställa frågan "när ska du skaffa barn?". Jag älskar artikeln och håller med skribenten. Det är inte okej att tjata och ständigt fråga kvinnor om deras biologiska klocka. Folk talar om att människor stressar med att skaffa barn. Tro fan jag att människor hetsar och stressar när dem ständigt blir överösta med hetsande frågor om när man planerar att skaffa barn. Tänk dig att ständigt, varje gång ni ses, få frågan "när ska ni skaffa barn?" Hade du blivit stressad??!!

Jag tillhör många av dem kvinnor som ständigt fick frågan innan jag blev gravid. Barnkär som jag var slet det mig inombords mer än någon kunde ana. Att vilja ha barn men inte riktigt vara där ännu, vid punkten i livet då det passade. Vi visste inte ens om vi kunde få barn, än mindre visste vår omgivning. Tänk om vi skulle tillhört dem som inte kunde få barn alls, hur dumma skulle då dem som ständigt tjatade om detta känna sig?!

Min biologiska klocka hann inte ticka allt för länge ändå. Vår graviditet var inte planerad men på något vis så föll den bra in i livet ändå när den anlände. Den liksom kilade sig in sådär perfekt ändå och blev det bästa så långt i livet. Men som om det då var slut på allt tjat och alla ständiga frågor. Istället började människor gräva i vår relation och ställde frågor som "hur känns det att ni ska ha barn?" och "hur tar R det?" och bland det värsta "känns det bra relationsmässigt?". HALLÅ!! Vi hade inte bestämt oss för att genomföra en graviditet och skaffa detta barn tillsammans om inte vår relation skulle klara av det.

Nej, för att återkoppla till artikeln, som ni förresten kan klicka er vidare till nedan, så är det inte okej att ständigt tjata om att skaffa barn. Tänk efter hur du själv skulle må av att ständigt få frågan. Själv tycker jag, MIND YOUR OWN BUSINESS!!

http://www.mama.nu/Kronikor/Annika-Leone-Sluta-fraga-kvinnor-nar-de-ska-skaffa-barn---du-har-inte-med-saken-att-gora

Helg

Sitter på bussen hem och nu tar jag äntligen helg!! Efter en ovanlig vecka med mycket mer jobb än vanligt är mitt hjärnkontor helt slut. Några dagars mammaledigt väntar nu innan det är jobb igen. Ska njuta med lillan till fullo, besöka min farmor och farfar och gå på vårt babysim. Mysa och gosa och bara ha det bra. Göra precis det vi känner för och vill. Efterlängtade helg, tack för att du har anlänt!!



New in

Just nu ramla nytt och begagnat i lite titt som tätt. På loppisen i lördags shoppade jag en pulka till lillan, en rosa babypulka för hör och häpna, 10kr!! Som hittat, i fint skick. Jag gick dessutom in på parlis.se härom dagen och fann att dem fina hårbanden till baby från Lilly Bow nu återigen fanns på lager i rött med bling. Gissa om jag klickade hem ett till min vackra prinsessa. Hon kommer glänsa till jul i sitt hårband. Dessutom la jag en order åt mig och en vän på brandsforkids.se pch paketet kom i lådan idag. Matpåsar som kan frysas, micras och återanvändas. Här ska göras fruktpure till min lilla sessa. Något annat som väntad dimpa ner i dagarna är foton från i somras och våras. Nu MÅSTE jag köpa nya album helt enkelt. Över tusen foton att sortera in.

Så nytt och begagnat in som sagt. Lite klädet dimper också ib. till lillan. Moster handlade på loppisen i lördags, mamma handlar på bloppisar på instagram och vänner, bekanta ch familj kommer med klädpåsar och leksaker till henne. Tack snälla för allt ni överöser vår sessa med!!

Inte pulkan på bilden men en ni stort sätt likadan har vi skaffat oss..

Bloppisfynd

Grönsakspure

Onsdag 22 oktober

Jisses vilken jobbvecka det blir för mig. Hoppade in 9-15 igår och onsdag, torsdag jobbar jag mina ordinarie 8.30-18. Helt slut när jag kommer hem men lillan fyller på min energi. Att mötas av hennes leende när man kommer in genom dörren är så obeskrivligt härligt. Jag var inte beredd på att vi skulle bilda familj när beskedet på stickan kom, men herrejävlar så glad jag är. Det är bland det bästa som hänt mig i livet. Min egna lilla skatt som förgyller min vardag och mitt liv. Jag ångrar inte en minut av beslutet att detta lilla barn skulle få komma till världen. Det är värt varenda sekund av livet och förlust av allt annat. Min lilla skatt!! 💕



Sju månader

Jisses som tiden veta rusar iväg. Idag är det sju månader sedan vår lilla sessa kom till världen. Sju månader sedan hon såg ljuset för första gången och vi fick något att älska villkorslöst för resten av livet. Ibland sitter jag och studerar bilder från födseln fram till idag, studerar henne när hon leker och sover, äter, pratar och kryper runt i hela huset. Denna vackra lilla tös är vår, bara vår. Så fort jag är utan henne tänker jag på henne hela tiden, vilken glädje hon fört till mitt liv. Ljuvliga lilla barn, jag älskar dig och är så glad att jag får vara din mamma. Jag är så stolt över dig! 💕



Ny vecka och nya tag

Måndag och jag var inställd på dåligt väder sedan prognosen igår. Vädergudarna hade fel, ner med frulle i magen på mig och lillan och sedan tog vi oss en härlig pw genom byn med Viggo. Solen sprack igenom och vädret var super härligt, en perfekt start på dagen.

Väl hemma sov lillan en stund och jag passade på att ändra lite föräldradagar och beställa foton. Det blir mer jobb än planerat denna veckan. Två timmar i eftermiddags och imorgon blir det ett pass i mitt gamla Lyckeby. Lite spontant sådär. Avslutade min kväll med att riva loss på gymmet med syrran. Så jävla härligt att svettas lite!

Nu familjemys i soffan innan läggdags för att ladda om för en ny dag, godnatt kära läsare..



Premiär

Idag har sambon lyft ner badtunnan i gropen som han igår grävde. Ungefär så vi startade vår dag efter en mysig frukost tillsammans. Fortsatte med en förmiddagsvila för sambon och lillan medan jag målade klart garderobsdörrarna till lillans rum och plockade in tvätten.

Eftermiddagen spenderade vi hos min mor efter en snabb runda på JULA som numera öppnat i vår stad. Kroppkakor och chokladpudding hos mamma och massa bus och lek. Tack för idag!!

Nu varvar vi ner och laddar upp för jobb imorgon. Vi kör premiäreldning i kaminen som sambon installerade i fredags eftermiddag och myser i soffan. En riktigt familjekväll!




Lördagsmys

Igår kväll blev vi hemma hos syrran och farbror M tillsammans med A & J. Vi lagade karré och gratäng, smaskade i oss rabarberpaj och spelade tärning. En spontan kväll tillsammans med härliga människor, precis som jag vill ha det. Inga planer i flera dagar och veckor utan  bara sådär spontant. Hej vill ni stanna/komma ikväll. Ljuvligt!!

Ungefär som i fredags när E & J skulle komma, då fick syrran en inbjudan om taco sådär i nästan sista sekund. Även det en trevlig kväll med gott sällskap. När man inte setts på länge så blir dem där kvällarna extra trevliga och mysiga. Tack för helgens trevliga stunder!

En utslagen dotter i lördags efter en heldag på loppis :)

Loppis

Äntligen!! Äntligen kom jag iväg på loppis. Inte för att köpa utan för att sälja. Kläder, glas och annat smått och gott sålde jag av. Hade eb del med mig hem men tror minsann att hälften såldes av. Närmre 1200:- rikare och känner mig toknöjd. Hade lovat sambon att det som inte såldes skulle slängas på tippen imorgon, men nu när det gick så bra denna gången vill jag testa en gång till. Så nu är det bestämt, en omgång till sedan åker det på tippen!! Förtjänsten skall nyttjas väl, till hela familjen :)



Ögonen i kors

Ligger på soffan efter en tidig morgon. Lillan min skulle minsann inte sova vidare vilket innebar upp ur sängen. Frukost i magen och sedan rensade jag upp bland mina loppisprylar jag ska försöka bli av med imorgon. Några bananlådor med allt-i-allo och några laddar kläder. Hoppas göra några kronor imorgon.

Nu ligger vi på soffan med ögonen i kors. Lillan gick i dvala för en kvart sedan medan jag kämpar emot. Men ska jag orka babysim i eftermiddag och laga middag ikväll så är det nog lika bra att ge med sig. John blund, välkommen att dra för mina ögonlock. En powernap blir det här!

En mammas största skatt

Storhandling/Ständigt plock

Det finns en sak som ibland kan vara en ren fröjd, att storhandla. När man i lugn och ro kan lulla runt i affären och handla det som behövs utan stress och utan att glömma hälften. Det är, ni måste tro att jag är galen, avkoppling. För mig är det så åtta utav tio gånger, jag kommer hemifrån och gör ett måste men jag gör det med ro. Ibland är lillan med och ibland är jag ensam, oavsett så går det lugnt och stilla till. Jag kan koppla av.

De andra två av tio gångerna så är det stess, man glömmer hälften och blir irriterad när man kommer hem. Visst, jag släpper det lika fort och tar det jag glömt nästa gång. Jag tror att stressen beror på att min sambo inte är lika förtjust i att handla som jag. Det gör mig inget, alla kan inte gilla att storhandla. Han slipper gärna och det är okej för mig, jag gillar ändå bäst att strosa runt själv i affären :)

Vad som inte är en ren fröjd dock är det ständiga plockandet hemma. Köket, toaletten, sovrummet, vardagsrummet och källarn. Alltid är det fullkomligt uppställt någonstans i hemmet, helst överallt. Usch jag avskyr det, man gör ju inte annat än att plocka och städa. Varje gång vi storstädar säger vi att vi ska plocka undan när vi haft något framme, lik förbannat kan det stå i flera dagar. Hur jäkla svårt kan det vara att plocka undan direkt?! Lär man sig någonsin?



Beauty

Dagens jobb gick som en dans. Det flöt på och jag hade det bra. När klockan slog sex var jag ändå snabb hem. Jag ville hem till min lilla beauty. Min älskade lilla flicka. Ett stort leende mötte mig innanför dörren och jag blev alldeles varm i kroppen. Det är så värt att gå till jobbet när man möter en så söt leende liten flicka när man kommer hem. Älskade barn som du lyser upp mitt liv, jag älskar dig!!



Finito

Ikväll är jag helt finito i kroppen. Vi vart en kort sväng hos S&N tidigare ikväll. Tog en liten fika och kika på deras byggprojekt, en utbyggnad av hallen. En trevlig stund och när vi kom hem var jag helt slut. Sitter på soffan redo att ta mig upp till sängen. Hoppas få sova ut inatt så jag orkar två dagars jobb. Känner att jag inte är rikigt utvilad i kroppen för att jobba, men skam den som ger sig. Imorgon kör vi all in från start och deckar på soffan när arbetsdagen är slut. Så godnatt och på återseende!

Bus och lek imorse medan mamman åt frukost i lugn och ro

Blivit med...

Inte fler barn för tillfället, men däremot en badtunna. En vedeldad badtunna som vi ska kunna njuta i tillsammans som familj men också med släkt och vänner. Tänk er en riktigt kall höst- eller vinterkväll med stjärnklar himmel. Då passar en badtunna in hur bra som helst, att krypa ner och värma sig i. Mysa och ta sig ett glas vin och lite melon. Ah som jag längtar tills vi installerat tunnan, så att den står på plats, nersänkt i vårt altandäck. Ja jag börjar redan nu drömma mig bort till dessa ljuvliga badkvällar. Snart kan dem vara här!!



Ny vecka

Så var det ny vecka igen och halva oktober är nästintill passerad. Vad tiden rullar på fort, vart tog detta året vägen? Lillan föddes i början på året och snart är det ett nytt år. Det är galet vad tiden rusar ifrån oss, personligen tycker jag det går fortare nu än vad det gjorde innan lillan kom. Jag förstår vad alla menade förut, tiden går fortare när man får barn helt enkelt. Dessutom borde man ha all tid i världen när man är föräldraledig men inte, ibland hinner jag knappt tvätta håret för tusan. Jag undrar många gånger vad som tar tiden, antagligen dötiden mellan allt man hinner med och faktiskt gör.

Idag startade vi iaf upp dagen strax innan åtta. Jag dressade mig, la på mascara och kokade gröt. Slängde i en maskin tvätt och så vaknade sessan min. Lite gröt till henne och mig vid frukostbordet och sedan gav vi oss bort till förskolan för att träffa alla barnen. En härlig start på måndagen.

Väl hemma igen fortsatte jag mitt tvättande och sessan somnade knappt två timmar. Sex maskiner tvätt har jag hunnit med idag, lillans alla måltider och sömn samt lite lek. Hunden har rastats, middag har lagats och jag har nästan känt mig som en bullmamma igen. Bara städningen som saknades men den tar jag en annan dag.

Ja idag hann vi med mycket, imorgon blir det enbart mys och lek. Godnatt!!



Söndag = ingen slödag

Härlig söndag, startade med en grötfrukost tillsammans med sambon oh satte mig sedan på min gröna skönhet (cykeln) ner till gymmet. Rev loss ett pass, svettades som den och tungt var det. Träningsvärken satt i sedan tidigare i veckan. Hemma igen blev det en tvåminuters dusch och sedan åkte jag till min prinsessa. Hon hade för övrigt haft det bra och sovit hela natten. Åh vilken lycka att kela henne igen. Det är inte lätt tt vaa ifrån sin bebis kan jag säga.

Efter lillans grötmål tog vi vagnen och gick hem till sis som bjöd på lite matrester. Sedan fastnade vi några timmar innan vi for hem för ombyte, paketinslagning och ompack av skötväska. Vi skulle fira sis födelsedag (lite i efterhand) och nu är vi fast här igen. Tårta och bulle slank ner med en kopp te till. Lillan har somnat hos moster och sambon sover han också. Han tyckte nog programmet på tv var JÄTTE bra, haha.

Snart dags att åka hem, sambon ska jobba imorgon och vi ska på ÖF. Sen får vi se vad resten av dagen erbjuder. Godnatt kära läsare!



På tu man hand

Igår startade vi upp dagen relativt tidigt men kom inte iväg på dagens äventyr förrän runt tio ändå. Pappan skulle täcka båten och vi for på Holmsjö marknad med moster. En mysig mindre marknad med smått och gott, allt från krimskrams till bra-att-ha. Med oss hem fick vi lite kläder till lillan från märket Petter & Kajsa, två byxor och en body. Lite roligare och lite billigare än H&Ms utbud. Så jag kände mig nöjd.

For ber till pappan vid båten och han skulle precis lägga över presenningen. Sedna var det dags för lunch för hela familjen. Besökte några bekanta som flyttar in i byn efter en lång väntan och med oss hem hade vi ännu en gång massa saker till lillan. Kläder och leksaker.

Till kvällen ordnade vi med barnvakt, vi tyckte vi var värda en kväll på tu man hand. Farmor ryckte in denna gången och vi förklarade matschema och "sovschema". Sedan for vi på restaurang och bio bara vi två, mannen och jag. Utan barn, precis som vi gjorde förr. Det var mysigt och välbehövligt men saknaden efter lillan fanns där inom mig hela tiden. För att inte tala om vid läggdags, ingen som sov i spjälsängen vid sidan om. Det var en konstig känsla.

Men lillan har med all säkerhet haft en bra kväll och natt med farmor och farfar annars hade dem ringt. Snart dags att hoppa ur lopplådan så vi kan sparka igång denna dagen också. Gymmet, hämta lillan och gå på kalas står på vårt schema idag. Godmorgon Sverige!!



Mormor

Igår kväll överraskade vi mormor med att dyka upp hemma hos henne utan förvarning. Typiskt dök vi upp mitt i deras middag. Men vi stannade ändå hela kvällen och fick smaka på deras mat också. Mormor har varit i Spanien i en vecka då därför hade vi inte setts på två veckor. Det är sjukt vad man saknar sina nära och kära då dem reser bort.

Vi gosade med mormor och pratade om allt från himmel till jord. Dem berättade om sin resa och vi berättade vad som hänt här hemma. Givetvis visade lillan upp sina konster hon lärde sig precis när mormor åkt till Spanien. Krypa, sitta och resa sig upp. En mysig kväll som gjorde gott för min själ. Tack för att du är min mamma, den bästa av världar!!



Helgens ankomst

Fredag igen, veckan sprang snabbt förbi. Vaknade relativt tidigt idag och gav lillan mat, men inte ville hon somna om. Så det blev lek på golvet i vardagsrummet fram tills vi båda somnade där istället. När vi vaknade var det dags för gröt och sedan for vi på babysim. Det som startar vårt fredagsmys sedan några veckor tillbaka.  Jag fullkomligt älskar det och lillan plaskar på allt hon kan med ett leende på läpparna. Nu är helgen igång sparkad och vi får se vad den har att erbjuda, förhoppningsvis massa lugn och mys med familjen.

Dagens outfit blev en mysdress i rosa som tant E köpt till lillan 😘

Tjejmys

Godmorgon!!
Vilken trevlig kväll jag fick uppleva igår tillsammans med tjejerna från jobbet. Vi blev bjudna på super god mat och fika, fick rundvandring i A's hus, gosade bebisar och pratade om allt möjligt i timmar. En riktigt lugn och mysig kväll, så välbehövligt för själen. Tack tjejer!!

Vi kom hem runt halv elva, lillan sov på vägen hem men vaknade när vi klev ur bilen. Blöjbyte, på med pyjamas och så nattavälling. Sedan sov hon som en stock igen. Min älskade lilla sessa, vad gjorde jag utan dig.

Idag laddar vi för babysim, så får vi se om mamman lyckas hinna till gymmet en sväng också. Det hade varit trevligt om det kunde hinnas med också. Kanske hör vi om farmor vill leka med lillan en stund så mamman får träna av sig lite :)

Mage, rygg, axlar..

..ja ben, rumpa och hela kroppen. Den värker och ömmar. Kroppen fick med andra ord ett bra pass i tisdags. Härliga och underbara känsla. Minsta host känns i magen, att resa sig ur sängen spänner rumpa och mage. Gaah, jag älskar känslan. Nu är vi på gång, kroppen ska minsann bli tränad igen efter vilan som infann sig under min graviditet. Inget döfläsk längre, huden ska ges ett försök till att få sin åtsittande form igen. Skam den som ger sig. Trivas och må bra var det!!



Nu kör vi

Nu minsann trillar gymkort efter gymkort in i gänget. Förhoppningsvis kan vi alla komma igång på riktigt och sparka varandra i röven. Nu ska vi bli pigga och alerta, må bra!!

Syrrorna och jag startade upp idag efter att syrran skaffat sitt kort. Vi testar oss fram tills vi hittar rätt rutin för oss. Lite ben, armar, rygg och mage fick känna på sitt idag. Så nu provar vi som sagt oss fram tills vi hittar det som ger oss mest av vad vi behöver. För min del handlar det inte om en massa synliga muskler. Det handlar mer om att komma igång, röra på mig, stärka mig lite och finna en kondition. Mest handlar det om att må bra, känna mig piggare och orka mer. Med lilla loppan som blir allt aktivare så behöver man vara pigg 24/7 och orka med hennes tempo. Så nu jäsa kör vi, hälsan se upp för här kommer vi!!

Välförtjänt mys efter en gympass med mostrarna :)

Ljuvlig måndag

Imorse blev vi väckta av syrran vid halv tio, vi hade somnat om efter morgonmålet pch glömt av vår tur till stan. Men upp och hoppa, frukost, kläder och smink. Packade skötväskan och precis i samma stund vaknade lillan så vi kunde klä henne för dagen också. En timme senare var vi på väg, mot bussen. Idag åkte lillan buss för första gången, en rolig och spännande upplevelse. Efter en dag på stan med mamma och moster somnade lillan på bussen hem, mitt ljuvliga lilla troll.

Väl hemma satte vi i oss lite mat och sedan for familjen till skogarna. Vi skulle äntligen träffa familjen Johansson/Svensson igen och beskåda deras senaste tillskott. Tala om söt liten prins, så liten go och len. Jisses, jag blev alldeles till mig. Vad fort man glömmer hur små de små liven faktiskt varit. Att vår sessa också varit så liten. En annan söt liten kille är deras snart tre år gamla charmtroll. Han öppnade lillebrors presenter och smakade på bullarna vi tagit med oss. Lekte lite försynt och bäddade sedan ner sig till en film, stora killen. Tack för en kort men trevlig och mysig kväll. Hoppas vi kan ses snart igen!!



Fyra kilo

Set känns då jävla underbart och dem som inte sett mig på länge påpekar utan att veta. Det är en sjuhelvetes härlig känsla, fyra kilo är borta!! Att ställa sig på vågen idag fick mig att jubla inombords och le utav bara den. Jag har tappat fyra kilo av min vikt, utöver mina gravidkilon. Det är fortfarande några kilo kvar till min målvikt, men fy tusan så bra det känns. Fy tusan vad bra jag är, och egentligen har vi bara slutat med godis och läsk. Ingen överdriven träning heller, utan en bra kost som vi trivs med.

Jag kommer fortsätta med denna kosten så länge jag bara kan. Däremot ska jag ta upp min träning igen så att jag kan få lite muskler iaf, annars blir det väl gäddhäng. Haha!! Fortsätta mot min målvikt, gå med huvudet högt och le. Vara stolt över den jag är, för nu börjar jag äntligen trivas igen!!

Kanelbullens dag

Igår var det kanelbullens dag så därför kunde vi inte låta bli att äta bullar bara för en vikttävling. Vi bjöd hem vännerna på riktigt bullkalas. Jag och lillan stressade iväg efter förmiddagsluren för att shoppa lite blommor till trädgården och annat till kvällen. Väl hemma fick lillan lunch och sedan var det full fart på bulldegen. Femtio bullar bakades under förmiddagen och blommor planterades.

Syrran kom förbi för att binda min dörrkrans och hjälpa mig hålla ett öga på lillan. Slängde i oss lite mat under dagen och sedan var det lagom dags att snida till sig lite grann. Kunde ju inte se ut som ett bullmonster med mjöl över hela mig.

Vännerna dök upp en efter en och vi ordnade med bullar, kaffe och te. På elva personer pressade vi trettio bullar igår kväll. Jag tar den mängden som att bullarna var klart godkända och ätbara. Kvällen löpte på och vi ställde fram två skålar chips och en stor skål med godis. Även detta gick åt och vi slapp ha det ståendes i skåpet. Till kvällens gotte blev det något glas vin och lite öl, i städad anda. Vi tackar för att ni uppskattade inbjudan och kvällen och hoppas vi snart gör om det!!



Grönt

Äntligen så växer gräset på vår tomt och dräneringen är minsann ett minne blott. Usch som jag vantrivdes när vi höll på i våras. Stora vallgravar runt huset, jordhögar du inte såg över. Fy farao, aldrig mer vill jag se min tomt på det viset. Så jäkla skönt att ha det gjort så tomten kan ta form efter våra önskemål. Gräset är sått och börjar växa fram, blommor på framsidan som gör det lite hemtrevligt och mysigt. Stegvis ska tomten få sin unika makeover. Lite stensättning, ett staket, en altan och så lite panelbyten så kommer det bli toppen. Men som sagt stegvis, sakta men säkert så vi inte ångrar oss. Än så länge håller vi oss till vår plan A!!



2 oktober

Då är oktober här igen, ännu ett år. Tiden springer fortare och fortare. Löven börjar bli röda och gula på träden, det är morgondis när man går till jobbet och mörkare när man går hem. Höst 2014 är här och jag ska minsann göra mitt bästa för att det ska bli en ljuvlig och mysig höst. Lillans första höst, mysiga kvällar nerbäddade i soffan, bak i köket. Härliga promenader i kylan och gungturer i lekparken. Ja, jag ska minsann försöka bli en riktig lekmamma. Prinsessan förtjänar det allra bästa!!

Vi åkte kundkorg på Maxi härom dagen

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0