Sockerloppan

Kan inte sluta skryta, skriva och prata om vår lilla sockerloppa. Ni tycker säkert det är helt överdrivet och alldeles för mycket och att jag borde knipa igen. Men aldrig, jag är så in i norden stolt över henne. Vår vackra och helt ljuvliga lilla sockerloppa som för varje dag gör framsteg och upptäcker nya saker och ljud. För varje dag gör hon oss stoltare och lyckligare.

Igår fick vi hem en inbjudan till inskolningen. Ett litet välkomstkort i blått med en supersöt liten bild på en kise och vovve. Så fort vi visade bilden för Sockerloppan ljudar hon fram tssss, det är hennes ljud/ord för både kisen och vovven här hemma. Tänk att hon är så stor och så klipsk, att hon förstår så mycket alla redan. Helt fanatisk!

Imorse satte jag henne hos mig på köksbordet och direkt fick hon syn på sitt lilla välkomstkort och började igen tsss, tsss. Detta ljuvliga lilla barn, vår lilla sockerloppa, VÅR DOTTER. Vi älskar dig gumman, always and forever 💕



Frukost

Sitter och stoppar i mig lite frukost på jobbet. Vaniljkvarg med lite hallon, mums. Lite smått ruggigt på jobbet idag så fleecen har fått åka på. Utanför faller regnet och mina ögon vill bara slå igen. Vart tog solen vägen egentligen, trodde minsann att sommartid innebar sol. Kanske inte 24/7 men åtminstone mellan nio och nitton på dagarna. Men icke idag icke, hopp om morgondagen.

Idag går förhoppningsvis dagen fort. Jag har fått lite uppdrag att bita i som jag inte riktigt varit med om innan. Men det ska nog lösa sig till slut, förhoppningsvis innan sexton. Näst intill ensam idag så får reda mig rätt bra själv. Min ena kollega är hemma med sjukt barn och den andre är inte van vid en del av arbetsuppgifterna. Plocka, räkna, gissa och leta bland gamla ärenden så ska nog allt gå ihop sig. Håll tummarna för mig! 



Sommartid

Äntligen är det sommartid igen, klockan framställd en timme och hag ser ljusare tider framför mig. MEN, vad fasen sommartid, vad släpade du in för väder första dagen?! Regn!! Gaah, försvinn du dumma regn och skicka hit solen!!

Helgen är dessvärre snart över men tycker ändå vi nyttjat den på bästa sätt. I fredags startade vi upp helgen med en veckohandling och fick sedan middag hos skruttan farmor och farfar. Åkte en kortis till pappans kusiner och mös med fredagsgotte.

Lördagen började vi med tvättning oh fönsterputsning. Vart tvungen att prova min nya vän, min kärlek. En kärscher fönsterputs, halleluja! Aldrig tidigare har jag tyckt om att putsa fönster, men nu kan det bli en vana.


Fortsatte en sväng hem till skruttans mormor för att mysa och hänga i trädgården. Ett växthus är på väg upp där hemma och skruttan fick möjligheten att njuta av solstrålarna som tittade fram igår. Efter någon timme hos mormor åkte vi för att handla ny haklapp, skrutt somnade i bilen så mamman fick välja själv. Med oss hem följde också nya nappar, sked och gaffel.

På kvällen kom våra vänner förbi för att grilla och spela lite spel. Tiden gick sakta och kvällen tog slut vid elva, då höll vi alla på att somna runt bordet. Tusen tack för igår.


Idag inleder vi sommartiden med att ligga kvar i sängen och dra oss. Det är ju så trist väder utanför vårt fönster. Kanske tar oss en sväng till Lyckeby innan min farmor och farfar kommer förbi på en fika. Vi får se lite vad dagen bjuder oss på.

Ha en fortsatt trevlig dag och hoppas solen tittar fram!

Tackat för mig

Idag har jag tackat för mig, nu är jag inte längrebanktjänsteman. Det skär i hjärtat och river i själen. Tårarna har runnit och kramarna har flödat. Bussresan in till jobbet vart den jobbigaste jag någonsin gjort, redan då föll mina tårar. Det har varit en lång och sorgsen dag för mig, en dag jag hoppats på att få slippa. Men vägen gick ett annat håll och för mig, min familj och framtid så är detta just nu det bästa valet.

Jag vill tacka min extrafamilj på Swedbank för dessa åren jag fått dela med er. Det har varit lärorikt och så in i norden roligt och trevligt. Tack för att jag fått vara en del av er och er familj, ibland även privat. Jag lovar att ni inte sett det sista av mig, vi kommer och hälsar på er med jämna mellanrum. Vem vet, kanske jag till och med en dag kommer tillbaka. Man vet aldrig vart vägen tar oss.

Slutligen vill jag tacka för den fina presenten, det fina armbandet och den supervackra orkidén. Jag ska vårda blomman med mitt liv och armbandet ska jag stolt bära på min arm. Tusen tack, er ska jag bära i mitt hjärta!!



Ännu en kompis

Officiellt kan vi ännu en gång jubla och skrika av glädje, det ska anlända ännu en kompis till vår lilla sessa. I slutet av sommarn äntrar en liten krabat världen och vi är så otroligt glada för våra vänners skull. Tänk att nu ska dem få uppleva den finaste gåvan i världen dem också. En egen liten krabat som de ska få lära känna, gosa och snosa och älska över allt annat. Vilken resa som väntar dem, fylld utav allt livet har att erbjuda.

Det ska bli helt underbart med fler små barnfötter som ska trippa runt tillsammans. Följas åt och förhoppningsvis bli lika goda vänner som vi föräldrar är idag. Åh som jag ser fram emot att få se er växa upp, leka och busa, skratta och gråta, bråka och älska varandra. En sådan fröjd för själen, jag hoppas vi ska få följa hela din resa du lilla krabat.

Stort och varmt grattis till er våra härliga vänner, vi längtar nästan lika mycket som ni på att få träffa den lilla krabaten (för ingen kan längta så som ni) 💕

Våffeldagen

Ikväll samlade vi ihop gänget för att grädda lite våfflor och umgås. Nästan hela ligan anslut och mumsade våfflor med sylt, grädde och glass. Till och med skruttan föll för våfflorna (säg något hon inte faller för). Timmarna flöt på och efter våfflorna slank en och annan flätbit och gräddtopp ner i magarna också. Det är verkligen härligt när vi kan samlas såhär och hänga lite utanför både helgerna och annat. Tusen tack för ikväll godingar 😘

Åtta år

Tjugofjärde mars har anlänt och åtta års förhållande är ett faktum. Kan inte förstå att det är så många år sedan vi möttes och det sa klick. Ibland känns det som igår jag mötte den där trevliga och trygga killen som dessutom med pricken över i hade utseendet på sin sida. Jag minns så väl hur han rådde om mig och vägledde mig och fick mig att falla pladask. På så oerhört kort tid sa allt klick och jag föll i hans armar. Han tog emot mig som ingen annan gjort förut och än håller vi fast.

Jag minns så väl den där kvällen tjugofjärde mars tjugohundrasju hur vi bekräftade vår relation som ett förhållande. Hur vi blev varandras pojk- och flickvän, ett kapitel som skulle fyllas med kärlek. En så enkel och simpel fråga trots att vi vuxit ur frågachansstadiet, är jag din flickvän nu,  och ett lika enkelt svar, ja om du vill. När jag tänker tillbaka och minns så blir jag rätt rörd, vilken fantastisk resa vi gjort tillsammans.

Åtta år senare ligger jag i vår säng och njuter faktiskt av livet. Vi har på vår resa fått ut så mycket av livet. Provat oss fram i massa bostäder för att nu ha funnit vår alldeles egna villa. Vi har bytt bilar och jobb, studerat och gjort värnplikt. Tagit oss genom både sorg och glädje tillsammans. Bäst av allt har vi utökat familjen med vår nu ettåriga dotter, vår prinsessa som gör livet allt ljuvligare. Nu ser jag fram emot fler år tillsammans med min bättre hälft och vår familj och önskar få uppleva fler drömmar tillsammans.



Slutkörd

Inte undra på att man är precis slut i hjärnkontoret och kroppen. Tröttheten som nu borde börja gå över blir bara värre och jag orkar inte hålla mina ögon i schack längre. Jag är totalt orkeslös. Stressar mig fram och stirrar runt. Hinna det, göra det, ta hand om det. Allt allt allt. Inte undra på att jag är slutkörd. Inte undra på att kroppen säger ifrån. Inte undra på att jag är trött. Slut som människa och somnar på soffan långt innan läggdags. Hur mycket orkar en människa bära innan det går helt och hållet utför?!

Mamma

I söndags for vi till mamma/mormor för att fira hennes födelsedag. Till henne köpte vi en korg med plädar och skålar som hon kan ha till sina mysiga frukostar och fikor i växthuset som snart anländer. Tårta och kakor och ännu mera mys, bus och lek. Precis det som hela helgen bestått av. Att få vara med familjen är det bästa och jag hoppas mamma vart lika nöjd med sin födelsedag som vi var med skruttans.

Att få ha min mamma som mamma slår allt. Att få hennes kärlek, råd och stöttning genom livet gör att kag formas till den jag är. Jag skulle minsann inte för allt i världen byta ut sig mamma, du betyder så oerhört mycket för mig, mina syskon och min dotter. Tack, tusen tack för att du finns och för att du är just min mamma! 💕

Ettårskalas

Vilken kalashelg vi haft, ordagrant! I fredags firade vi skruttans ettårsdag. Hela tjocka släkten kom för att fira. Vi girade med smörgåstårta och prinsesstårta. Skruttan vart pigg och på strålande humör hela kvällen. Vi hjälpte henne att öppna paket pch jisses så mycket fina och bra presenter hon fick. Allt ifrån kläder och skor till leksaker och böcker.






På lördagen kikade mammas och pappas vänner förbi för att fira skruttan och getingen blev det mat och tårta och i paketen gömde sig bland annat vårjacka och sandlåda. Vi mös och lekte även denna kväll i gott sällskap.

Ja, en riktig kalashelg som ni förstår. Tusen tack alla som grattat och firat vår prinsessa.

Ett år

365 dagar, 52 veckor, 12 månade, ett år.

Ett år har gått sedan vi för första gången fick träffa det lilla knyte som vi väntat på i nio månader. I nio nyfikna månader vandrade vi runt i väntan på dig, mammas mage växte allt större och vi försökte förbereda oss på att bli föräldrar. Så kom den 19 mars 2014 och förvärkarna började göra sig påminda mer och mer för varje timme. Till slut var det dags, bilfärd till förlossningen mitt i natten och åtta timmar senare tittade du ut. Vårt knyte, vår bedårande och alldeles ljuvligt vackra dotter. Den 20 mars 2014 klockan 8:22. Det vart 50 cm och 3200 gram ren och skär kärlek. Som mammas tårar rann längs med kinderna av lycka, äntligen fick vi hålla dig i vår famn. Den 20 mars är nu din dag, för all framtid, och denna dag ska vi fira din födelse med kärlek.




Idag kommer jag ägna all min tid till min familj och vår skruttas födelsedag (därför är detta ett tidsinställt inlägg som jag skrev sent igår kväll). Vi ska fira med paketöppning i mammas och pappas säng, gofrukost och massa bus, mys och lek hela dagen, på kvällen kommer släkten för att fira skruttans allra försaka födelsedag och då ska vi njuta av smörgåstårta följt av goda hemgjorda bullar och prinsesstårta. Så inga inlägg i bloggen under dagen, det får vänta till imorgon!

Smånervös

Sitter i soffan med sambon efter ett cwc-pass och försöker koppla av. Men det är svårt. Jag ryser och känner mig smått nervös. Kroppen är inte som den brukar, den liksom kryper. Det är något som spökar, känslan av att ettårsdagen närmar sig. Hur kan vi redan vara här, ett år senare?! Rent praktiskt är jag redo, maten är sen tidigare inhandlad och ska tillagas på torsdag kväll och vi ska fira hela helgen. Men känslomässigt är jag långt ifrån redo. Min lilla bebis, min lilla flicka ska redan fylla ett. Jag räknade timmarna hon varit hos oss, dagarna och veckorna. Plötligt räknar vi snart år, så ofattbart. Det var ju igår hon kom till oss, vår vackra lilla prinsessa, och startade vårt liv. Igår som hon låg på mitt bröst för första gången och gjorde mig alldeles knäsvag. Aldrig har jag känt den känslan förut, men nu är den nära igen. Det är en sån obeskrivlig känsla och jag blir alldeles rörd till tårar av den. Min älskade lilla prinsessa, snart är det din egna dag, din ettårsdag!

Bara någon timme gammal 💕

Lunch

Sitter och njuter av solen, den värmer så himlans gött genom fönstret såhär på lunchen. Tala om att placera lunchrummet rätt. Medan solen gassar på knåpar jag på födelsedagsplanerna. Middag, tårtor, kakor och dryck, servetter, dukar, och ballonger. Ja allt verkar vara i sin ordning såhär långt. Det känns skönt!

Klockan närmar sig för övrigt ett och bara tre timmar kvar på jobbet. Som jag längtar hem idag, till min skrutta som låg på golvet och letade efter saker under skänken när jag fick hemifrån imorse. Min lilla goding, som mamma älskar dig!


Inte överdrivet mycket att göra idag på jobbet vilket gör mig fruktansvärt rastlös. Jag vill ha att göra hela tiden, slippa sitta och tulla tummarna. Jag vill slita tills klockan slår fyra för att då åka hem och njuta av det som jag längtat efter hela dagen. Måtte det bli mer att göra sen när vi inte är lika många, annars kommer jag kanske gå bananas 🙈🙉🙊

Ofantligt med tankar och känslor

En söndag som startade bra med handling till skruttans kalas. Ett besök på förmiddagen av N&D och deras juveler, en sväng till lekparken med bus och lek.


Sedan var det äntligen dags att åka till mamma för att träffa lillebror som kom hem igår kväll. Som jag saknat min lillebror, så härligt att få se honom oh krama om honom. En ren fröjd för själen. Att han är världens bäste lillebror går jämt upp med att vara världens bästa morbror. Eftersom han inte är hemma på fredag och kan vara medför att fira sin systerdotter så hade han köpt present redan nu. Sa jag att han är världens bästa?! En skottkärra med spann, spann och kratta. Hur bra som helst nu när lekparkssäsongen drar igång. Tusen tack älskade lillebror/morbror!!


Men så plötsligt vände söndagens glädjerus till chock. Sambons telefon ringer och på andra sidan hörs en chockad svägerska. Hon har krockat och vi ger oss iväg direkt för att möta upp och hjälpa. Innan vi förstår vart hon befinner sig hinner vi inte heller förstå allvaret. Först när vi kommer upp på E22 och ser bilen förstår vi vad som hänt. Ett vägräcke, en kraschad bil i fel färdriktning och en chockad svägerska. Där står hon och vi kramar om henne chockade och glada över att hon är hel. Bilen betyder i stunden ingenting, och egentligen inte nu heller. Tack och lov att min svägerska är okej och klarat sig utan några skador, att hon ringde så snabbt. Ett rutinbesök på akuten i någon timme och sedan kunde vi fara hem.

Så mycket tankar som farit runt i huvudet idag, så många känslor. Att något ska behöva inträffa för att man ska reagera och tänka till. Jag är så oerhört tacksam för att trafikolyckan idag slutade så pass väl som den gjorde. Jag uppskattar mina nära och kära än mer och lovar mig själv att ta vara på dem ännu bättre än jag gjort tidigare. Jag lovar också mig själv att vara extra uppmärksam i trafiken, tragedi kan ske på en sekund!

Dagens schema

Dagens schema lyder, handla inför ettårskalaset. Vi behöver handla ingredienser till både middagen och tårtan samt lite dryck och servetter. Eventuellt en duk också. En stor vagn är vad som behövs idag och inga små fjuttiga korgar att konka på. Här är en del som ska fixas i veckan, så tur att alla paket är inslagna redan och att annonsen till tidningen är klar. Lite smått pch gott som behöver kollas upp innan vi är redo att låta fredagen anlända, om jag  någonsin blir redo. Vår skruttas ettårsdag, hur i hela världen gick detta till. Hur kunde tiden gå så fort, det är ofattbart. 

Vi ska idag också hinna med en tur till mormor igen, för gissa vem som är hemma!! Lillebror/morbror!! Som jag saknat honom, ska minsann krama ihjäl mig idag. Älskade lilla stora lillebror, världens bästa lillebror helt klart!!



Mys och full rulle

Vilken mysig dag jag haft med min lilla skrutta. Morgonmys i sängen och sedan  gofrukost. Medan pappan for till båten tidigt imorse så donade vi lite smått här hemma som nämndes i tidigare inlägg.

Sedan plockade vi ihop oss och klädde oss för en ny dag. Tog vår gröna pärla som ännu lever och for för att hämta ut bilstolen som vi beställt. Det fick till slut bli en Maxi cosi xp, i vart utförande. Personalen på  babyproffsen är verkligen outstanding, vilken service dem förmedlar. Gick med ut till bilen och hjälpte till att plocka bort den befintliga bilstolen för att sedan sätta dit den nya. Klockren service!!


Efter det for vi till mormor för att spara ner alla våra foton på den externa hårddisken för att säkra dem eftersom vår dator gick och begravde sig. Passade på att ta en frallunch och sedan hängde vi med till blomaffären. Inga blommor för oss idag, det får vänta till imorgon. Eftermiddagen mös vi och passade på att baka lite inför det stora ettårskalaset som infaller nästa helg. Skruttan ville så gärna hjälpa till och ni kan tänka er kladdet som blivit om inte mamman avstyrt och istället serverat skrutt lite russin på diskbänken medan mamman bakade.

Kvällen kom fort och plötsligt vart det läggdags. Pappan fixade nattningen medan mamman skjutsade moster till stan. Lite ensamtid på soffan såhär en lördag vart ganska så avkopplande efter en dag med full rulle från tidig morgon, men nu är det dags att stänga dem små blå. Godnatt..

Lööördag

Trodde minsann att det skulle bli sovmorgon idag, men icke det. Vaknade vid sex av lillans gny och gråt. Pappan fixade välling och vips sov vi igen, en knapp halvtimme. Sedan vart vi helt utvilade, lustigt det där när man är så fruktansvärt trött på veckodagarna.

Frukost i magen, två maskiner tvätt körda, en del vikt och lite smått fix och don är avklarat. Pappan har farit till båten för att få den redo för sjösättning i år. Vi passar på att njuta lite av solen som tar sig in genom fönstret innan vi ska på äventyr. En ny bilstol ska hämtas ut till skruttan och ett besök hos mormor står på agendan idag. Så på med jackan och glajorna, ut och möt dagens solsken!! ☀️



En bra vecka

Första riktiga heltidsveckan med jobb sedan tionde mars 2014. Det känns i både kropp och knopp, jag är helt slut. Orkeslös och precis hjärndöd på kvällarna. Dessutom är det så mycket som rör sig i hjärnan just nu, nästan mer än precis innan skruttans ankomst. Just nu pendlar jag mellan två jobb vilket gör att jag inte kan släppa det ena helt ännu och inte gå all in på det andra. Köben hjärna med gamla vanor som ska avvänjas och nya vanor som läras in. Det tar på en helt enkelt. Mitt i allt slåss hjärnan med skruttans inskolning som i veckan gudskelov blev bekräftad. Från och med sjunde april börjar inskolningen och mammas lilla flicka blir mammas stora förskoleflicka. Himmel och pannkaka vart tog mitt första år som mamma vägen? (Måste få lov att säga att det varit en pärs samtidigt som det varit helt underbart) När inskolningen är genomförd och jag lämnat ett av mina jobb kommer förhoppningsvis allt att falla på plats, så min kropp och knopp kan få återhämta sig.

Utöver tröttheten och all förvirring har det varit en bra vecka. Jag smälter in allt mer på nya jobbet i min roll. Skruttans inskolning är som sagt bekräftad. Har hunnit träna. Lillebror hörde av sig i veckan med besked att han sökt en befattning och kanske blir kvar i Enköping. Sisisarna och jag lunchade på stan och ikväll bjöd E&J på middag och gott. Bäst av allt har skruttan besökt sin mamma på jobbet också. Summa kardemumma en bra vecka!!






Tillbaka

Efter förra veckans uppehåll vart jag tillbaka på banan igen. Svin efter två veckors uppehåll. Den nedrans sjukan hälsade på oss och tillät ingen träning. Men idag tog vi cyklarna och for ner till tallan för ett pass. Mormor passade skruttan medan vi slet som djur. Du tusan vad jobbigt när man haft ett så långt uppehåll, vidrigt. Flåsade och krampade. Men jag tog mig i mål även idag och cykelturen hem gick också vägen. Svettig och otäck trodde jag att jag skulle tuppa av när jag väl kom hem. Men än så länge lever jag, dock svårt  att gå i trappan redan. Vill inte veta hur min kropp ska kännas imorgon. Kryper ner i soffan innan läggdags och vilar min kropp lite. Trots att det är jobbiga pass ser jag fram emot nästa, ha det gott hej!



Ny vecka

Så vart det en ny vecka och plats för nya utmaningar. Tredje dagen på nya jobbet och nu börjar jag känna mig lite mer hemma. En del saker har trots allt redan satt sig i huvudet men mycket kvar att lära. Jag skriver hela tiden vad det är jag gör så att jag har någonstans att vända mig för att kolla upp när båda mina "lärare" försvinner. Mina anteckningar ska förhoppningsvis hjälpa mig en bra bit på vägen. Jag börjar också knyta kontakt med mina nya kolleger och vi lär känna varandra allt bättre. Det känns bra och jag tror att när allt faller på plats blir detta nog ganska så bra.

Vi har kikat lite på utbildning också, eftersom jag inte jobbat något vidare med löner vore det bra med lite utbildning kring det. Så om chefen godkänner blir det en utbildning i vårt löneprogram à två dagar och en utbildning kring allt vad gäller löner à två dagar. Låter toppen tycker jag och håller tummarna för att båda blir av så jag får mer kunskap och kött på benen.

Fågelkvitter

Vilken härlig dag vi haft idag och vilket väder. Vaknade upp till strålande solsken och fågelkvitter. Kan en dag börja bättre? Satte oss vid stora bordet i vardagsrummet och intog vår frukost medan solstrålarna tog sig in genom fönstret. Efter frukost och avdukning bytte vi om till arbetskläder och gick ut i solen. Garagestädning stod på schemat och det passade ju utmärkt idag i detta fina väder. När vi öppnade garagedörrarna kunde vi knappt ta oss in utan att klättra över "stock och sten". Men när vi vart klara var det nästan som ett nytt garage. Alla redskap upphängda, veden staplad på utsidan och vi kan gå rätt in i vårt garage. Nu är där gott om plats och vi är böjda med vår städning. Några timmar i solen innan vi tog lunch.



Efter lunch dök mormor och J, samt lillmoster och F upp. Äntligen har dem jommit hem från Lanzarote. Med sig hade dem presenter. Jag fick ansiktsmask med ren och fräsch aloevera och skruttan fick en super fin mjuk liten goseuggla. Vi tackar ödmjukast för det.


Ikväll har vi tagit det lugnt, vikt lite tvätt och bara myst. Tränat lite på skruttans gång och bara varit. Ingen stress och inga måsten. En ljuvlig söndag från morgon till kväll, precis vad vi behövde.

Första stegen

Skruttans första steg är tagna. Det var några dagar sedan som hon tog något enstaka steg själv. Vi satt med henne på golvet och övade hennes balans och provade släppa för att se om hon vill ta något steg. Hon står nämligen längre perioder själv utan att stötta sig eller hålla i något. Så plötsligt tog hon ett litet ostadigt steg och sedan föll hon framåt så vi fick ta emot henne. Lilla vän.

Men så igår kväll började hon ta ännu flera steg och fick för sig att vända och gå flera varv fram och tillbaka mellan oss. Lilla skruttan vilken fart hon fick och vad stadig hon var i sin balans. Hon skrattade och vände självmant och sträckte sig till oss. En stund höll vi på tills hon själv tröttnade. Snart är hon väl så stadig att hon går helt själv vår lilla tjej, utan mammas och pappas hjälp. Tänk som tiden går och som hon utvecklas, det år helt fantastiskt. Ska se om jag kan lyckas få till den lilla film vi lyckades få när hon gick igår och ladda upp den här, så att ni också kan få se :)

Helg ljuva helg

Helgen är igång, och en dag återstår. Igår åkte vi in till J&A för lite middag, mys och lets dance. Tog bussen hem vid midnatt och skruttan sov som en gris redan innan vi gick till bussen. Sov hela vägen hem och sov gott hela natten i sin säng. Älskade lilla barn vad du är lätt att ta med överallt.

Idag har vi inte gjort något särskilt egentligen förrän till kvällen. J&A samt H&D kom för att grilla lite och sedan har vi spelat tärning och kort hela kvällen. En trevlig kväll i goda vänners lag. Skruttan somnade strax innan åtta och gästerna har gott hem så nu kan en annan också bädda ner sig. Städade av och plockade undan det värsta först så jag slipper se det imorgon bitti och nu säger jag godnatt. Imorgon är en ny dag och då väntar tydligen garagestädning..



Bio

Igår (torsdag) var det äntligen dags för mig att se filmen Fifty shades of Grey. Ett gäng från banken samlades först på nivå för en trevlig middag tillsammans för att sedan fortsätta vår kväll mot biografen. Vi hade eb super trevlig och myst kväll tillsammans och jag är så oerhört glad att jag gick med. Kommer verkligen sakna alla dessa underbara kollegor jag fått chansen att lära känna pch jobba ihop med under dessa åren. Fy tusan så tråkigt det ska bli att lämna den arbetsplatsen.

Iaf bion, jag hade förväntningar på en sjukt bra film. Allra helst efter allas skriverier hit och dit om hur bra den skulle vara. Den träffade mina förväntningar och jag var nöjd. Dock något besviken över slutet, så nu suktar jag något fruktansvärt efter nästa film. En del karaktärer vart dock inte enligt vad jag föreställt mig dem från böckerna, bland annat Greys mamma och chaufför. Hade en helt annan bild av dem, så där ser man som man kan luras eller helt enkelt få sin egen fantasi att verkligen flöda. Nöjd iaf och inväntar otåligt nästa film..

Tredje mars

"Magsjukan" (lös i magen så in i norden) lättade av igår vid lunch och på kvällen kunde jag få i mig mat och kände mig dessutom bättre. Tog beslut om att gå till jobbet om inte magen började strula igen under natten. Magen klarade sig och idag gjorde jag min första dag på mitt nya jobb. Såhär när allt fått sjunka in lite känns det bra, tycker det gick rätt okej. De har ett lite annorlunda sätt att jobba på mot vad jag senast är van vid inom redovisning, men det ska nog bli bra. Med tiden tror jag på att smälta in och lära mig ett och annat både gammalt och nytt. Det ska bli ett spännande äventyr, jag har mycket att rota fram i ryggraden och mycket att lägga dit. Med en gnutta nervositet ger jag mig ut på mitt äventyr i hopp om att finna mig ny kunskap i arbetslivet!

Mars

Mars har anlänt och idag skulle jag gjort min första dag på mitt nya jobb. Men mars månad ville visst att jag skulle dra på mig en magsjuka. Vaknade vid ett inatt och hade sådan magknip att jag inte visste vart jag skulle ta vägen och plötsligt fick jag springa till toan. Så har jag hållt på hela natten och när klockan ringde var jag helt slut. Bara att ringa jobbet och sjukanmäla sig, så fruktansvärt pinsamt. Nog för att jag varit nervös över min första dag men så somnade jag så gott igår kväll så set kunde blivit en toppen dag. Dumma magsjuka, som för övrigt fortfarande sitter i, försvinn!!

Som om det inte vore nog med min magsjuka, sambon har också trillat dit nu. Så här ligger vi nerbäddade och gör vårt yttersta för att skruttan, som peppar peppar inte trillat dit, ska ha en bra dag trots vår sjuka. Inte det lättaste men vi gör vårt bästa.

Magont

Idag är ingen super dag precis, ligger nerbäddad under en filt i sängen med magont och fryser. Skruttan sov också en stund vid sidan om men vaknade nyss. Medan jag vill ligga kvar vill skruttan helst har aktivitet på nivå 1000 och typiskt nog är pappan inte hemma. Se om jag kan hitta någon bra sysselsättning för henne så jag kan ligga kvar.

Jag tror inte det är sjuka som gnor, mer stress och orolighet. Det är så mycket som rör sig i mitt huvud just nu. Så mycket nytt, som jag dessutom har svårt att styra över. Egentligen kan jag bara ta var minut för vad den är och göra det bästa av den. Men det är så svårt att släppa oron och stressen, jag har ingen som helst kontroll och det stör mig. Utan kontroll blir jag ju stressad och orolig och därav mår jag inget bra. Snälla tid löp på nu nu nu och låt oss passera dessa nya moment som stressar upp mig. Ge mig min kontroll tillbaka!!



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0