Söndag lunch

Söndag lunch och jag ligger nerbäddad igen med huvudvärk sedan en timme tillbaka. Hann till biltema och jula fram och tillbaka imorse och sedan var jag slut. Skyller på ett grinigt barn som säkerligen är grinig på grund av den fruktansvärda vintertiden vi skulle ställa om till inatt. Alla har vi sovit gott och länge ändå grinar ungen och jag ligger med huvudvärk. Härligt när solen skiner och visar sin bästa sida. Hoppas innerligt det släppt efter lunch så vi kan ta oss en lång härlig promenad.

Vad har annars hänt i veckan då? Jo jobb och förskola löpte på som vanligt med våra fritidsaktiviteter på kvällarna. Fram till i fredags, då hade skrutt och jag tagit ledigt för att mysa och njuta tillsammans. Vi tog med oss H och lille L till Torsås marknad på förmiddagen. Mös runt i blåsten, köpte dem varsin leksak. Lunchade på korv och burgare innan vi for hemåt igen. Mös en liten sväng hemma innan vi åkte för att handla lite. Skrutt somnade i bilen på ett kick och sov tills vi kom hem sådär en timme senare. När pappan kom hem packade vi in oss i bilen l J for mot Kristianstad för att köpa oss en gpsplotter till båten. På hemvägen blev det ett stopp på ekohallen, lite smått och gott följde med hem och så tog vi oss en matbit innan vi åkte hemåt igen. Anslöt till kalas när vi kom hem men blev inte där så länge eftersom vi alla vart rätt trötta.

Lördag morgon vakande vi ganska så tidigt, men det gjorde inget dör då hann vi med desto mera på dagen. Vis rattade upp med en härlig familjefrukost. Mannen gick ut för att sätta plåt över vid vedförvaring så den inte blir blötare än den redan är. Under tiden plockade jag undan frukosten och gjorde mig och skrutt redo för en ny dag. Lagom till vi var redo hade mannen hunnit fixa plåttaket och duschat och gjort sig redo så vi kunde ge oss iväg. Började med ett stopp i Lyckeby för att köpa lite saker till båten och nya mattor till skruttans rum, vardagsrummet och innanför dörren. Mötte upp mamma och J och åkte vidare mot stan. Dem skulle hämta en lampa och vi skulle byta vår pooltermometer som havererat. Sedan blev det ett besök på cervera också där jag äntligen nyttjade ett av alla mina presentkort, en Eva solo termoskanna fick hänga med hem.

Efteråt plockade vi upp lillsis och for mot Äggaboden. Lunchade, kikade på djuren och köpte lite äpplen, rapsolja, chips och dip. Chipsen får däremot ligga i skåpet tills den 10 december när vår vikttävling är slut.

När vi väl kommit hem hade skruttan somnat i bilen och då drog jag igång ett knäckebak. Sambon åkte ner till båten och syrran kom för att få hjälp med lite syprojekt. Det blev två plåtar knäcke, en plåt hemgjord müsli och så karvade jag ur pumpan och ställde ut på trappen. Ja en minst sagt effektiv lördag och sedan mös vi ner oss tillsammans i soffan för att avrunda den bästa lördagen på länge.

Måndag

Måndag och förra veckan rullade på i en faslig fart. Jag var Omtodigare nämnts hemma på måndagen pga min fruktansvärda smärta i magen. Sov halva dagen och kollade på film resten av halvan. Repade mig sakta men bra under dagen och kunde gosa med familjen när dem kom hem. Sedan sprang veckan på i princip som vanligt. Tisdagens jobb gick av bara farten och jag fick massa gjort. Efter kvällens middag tog vi en tripp till affären för att handla på oss lite förnödenheter. Onsdag och även den jobbdagen flöt på och på kvällen stod skruttans Bamsegympa på agendan. Efteråt blev det middag följt av en härlig frisk promenad i lite lätt duggregn.

Torsdagen blev dock lite annorlunda, inte på jobbet för där hade jag fortfarande att göra. Jag kommer in i perioder där massa jobb ligger i mina händer. Kvällen däremot drog skruttan och mannen iväg vid 18 tiden, hennes allra första hockeymatch skulle ses. Det hade gått finfint ocj på hemvägen somnade hon som en liten minigris minsann. Medan de två tidningarna vart på hockey for jag på min vattengympa och gjorde sedan ett kort kvällsbesök hos far min. I fredags tog vi äntligen helg efter (för mig) en kortvecka. Kalas vankades och det bjöds på tacos, efterrätten stod vi viktutmanare för vår egen. Vi tog alla med olika frukter och gjorde en enorm fruktsallad.

Lördag och jag hade en lunchdejt bokad med mina forna kolleger från banken. Passade på att spring en snabb vända på stan innan, och fick med mig nya trosor, ögonskugga och nagellack hem samt present åt vårt lilla fadderbarn som fyllde år i somras (så dåligt av oss att inte köpt något ännu). Kvällen spenderar vi med vår härliga Kalmarfamilj samt Nättrabygänget hemma hos H&D. Det blev pizza för hela slanten och sedan lite ölkorv på det. Massa prat, lek, bus och mys tills barnen nästan somnade ståendes.

Söndag och vi intog båten en sväng på förmiddagen. Drog kablar för att försöka lösa kabelbrott till lamporna i ruffen och jisses vad bra vi är. Nu lyser det! Efter wn lunch for mannen till båten igen medan vi hjälpte faster att rensa i vårt förråd, baka knäcke och tvätta och vika massa tvätt. skrutt somnade efter en stund och vi fick väcka henne lagom till middag innan vi for mot mormor, Emma och J. Avslutade med handling av lite smått måsten inför veckan och sedan for vi hem för att krypa till sängs allihop. En fullspäckad vecka helt enkelt med både planerade och spontana händelser.

Helgen som gick

Jisses vad helgerna springer i en väldans fart. Vi startade upp med en kort mysstund med lite film innan skrutt och jag for till mamma medan sambon gjorde nytta. All syskon samlades hos mamma och senat anslöt sambon ocj svågern också. Vi blev bjudna på plockmat ocj himmel så gott. Till senare kväll fick vi äppelpaj och vaniljsås och så lite gotte på det. Det blev inte jätte sent då vi all vart trötta efter jobbveckan.

Lördag och jag vaknade 07.05 av spring på taket. Grabbarna grus vart i full färd med att kasta av våra gamla takpannor för att lägga dem nya. Skrutt och jag hämtade frallor och lite smått och gott till grabbarna och tog tag i tvätten. Sedan blev det en sväng för skrutt till farmor och jag började storstäda. Några timmar senare hade vi nya takpannor och jisses så bra det blev. Nu har både garage och hus samma pannor, perfekt!

Sambon åkte till svågern för att hjälpa honom med fasaden som panels om medan jag fortsatte med städningen. Vi väntade middagsgäster till kvällen som tack för hjälpen med taket så den fick jag också börja förbereda. Vi fick en tre lig väll med gott sällskap, mat och lite spel.

Söndag och vi tog faktiskt lite välbehövd sovmorgon. Sen var vi i full gång igen, åkte och handlade nya arbetsbyxor till gubben och virke för att kunna täcka båten. Hem till båten och drog igång, hjälpte även några vänner att lyfta ur deras motorer när vi ändå hade lastbilen hemma. Tiden tickade på och plötsligt var hon halv fyra.

Hem och mötte upp viktutmaningsgänget, det var dags vår vägning och mätning och nu är utmaningen igång. Åtta veckor och vi får se hur detta ska gå. Jag är inte jättemotiverad, allra helst inte efter natten till idag. Vaknade med en fruktansvärd akut smärta i mage och rygg sent igår kväll. Jag vände och vred på mig, försökte gå på toa men det gick inte. Kunde inte ligga stilla i sängen. Grät och skrek så familjen vaknade och slutligen ringde jag mamma för rådgivning, brukar göra det innan jag ringer vården. Mamma lyckades lugna mig medan sambon fick natta om skruttan. Det gick över någorlunda och jag kunde lägga mig igen. Men så fort sambon vänt sig om inatt har jag gungat till och fått ont. Magen har bubblat och knipit hela natten så idag fick det bli en vilodag hemma. Nu mår kag betydligt bättre och ska jobba imorgon, sen får vi se hur utmaningen går. Jag ska göra så gott jag kan iaf.

Taket rensat på pannor
Nya pannorna på plats, saknas bara nya plåtar och hängrännor
Att åka lastbil med pappa är något skruttan gillar
Min frusna lilla tuffing

BVC-kontroll

Imorse hade familjen sovmorgon, åt frukost ihop och gjorde oss redo för en ny dag. Ledig var vi minsann inte men eftersom vi hade en tid på BVC vid åtta imorse så tyckte vi det var onödigt att åka till dagis och jobb innan.

Som sagt BVC och 2,5 års kontrollen. En längd på 89 cm och vikt på 12,9 kg. En nätt tös som fortfarande följer sin kurva fint. Vi fick fylla i ett formulär om hur vi ansåg att skruttans språk och kommunikation utvecklas. Sedan testades detta minst sagt. En boll togs först fram och skruttan fick visa att hon sannerligen kunde sparka på den, sedan fick hon visa att hon kan hoppa också. Sedan var språket igång, en väska plockades fram och i den låg en massa föremål. Meningar var att skruttan skulle kunna tala om vad de olika föremålen hette, skilja på liten och stor, peka ut kroppsdelar på dockan som låg i och "para ihop" saker med varandra. Det fick utmärkt och skruttan drog tillgick med till vad man använda de olika föremålen till.

Vår BVC-skötare var imponerad ocj tyckte att skruttan var väldigt bra utvecklad i sitt språk. Att hon kunde väldigt många ord, och att hon kan sätta ihop till fina och förståeliga meningar och att skruttan pratar bra och mycket. Hon tyckte också att skruttan förstår vad man säger och kan göra eller hämta saker som man ber om. Men också att hon kan göra sig förstådd så att man förstår vad det är hon vill. Ja kort och gott så tyckte vår BVC-skötare att skruttan följer med i utvecklingen himla bra och att vi absolut inte behöver vara oroliga för språk eller förståelse, inte heller vikt och längd.

Vi pratade också om sömnen, hur skruttan sover. Hos oss har vi fördelen (eller nackdelen för den som tycker det) att skruttan sover i sin egen säng. Hon nattas mellan 7 och 8 på kvällen, somnar oftast rätt snabbt och vanligtvis innan halv åtta. Sover hela natten fram till femtiden. Då vaknar hon och får välling men somnar om snabbt igen. Så sömnen är absolut inte att klaga på. Vi pratade också om mat, och skruttan gillar det mesta. Vi försöker alltid få henne att iaf smaka på maten men gillar hon den inte så kan man inte tvinga (tänk själva att tvingas äta ärtsoppa om du näst intill klöks när du ens bara känner doften). Däremot tycke rvi att hon periodvis äter himla dåligt, men att vi int slänger orkar bråka om det. BVC-skötaren sa att detta är vanligt i perioder och dem äter oftast ikapp det vid ett annat mål eller i en annan period. Barn äter när dem är hungriga, så detta var inget att bekymra sig över. Eftersom hon dricker sin välling också går hon i sig näring och föda på så sätt också.

Skruttan har ju haft problem med sin lilla mage och därför kom även detta på tal. Hon vart trög och förstoppad så att vi fick uppsöka vården. Fick slutligen forlax utskrivet och ger det i vällingen varje dag. Vi har trappat ner dosen och nu har rädslan för att bajsa släppt, skruttan går på pottan och toaletten och både kissar och bajsar som ingenting. Sedan maj är skruttan dessutom blöjfri om dagarna och nu är det ett tag sedan det skedde någon olycka i trosan. Nätterna är blöjan på än så länge då det inte är helt torrt varje natt. Vissa nätter är det snustorrt, andra en liten pöl och någon enstaka gång plaskvått. Så vi behåller den ett kort tag till. Detta tyckte BVC-sköterskan var jätte bra och hon trodde att vi snart skulle kunna släppa även om natten, vi får se. Denna mamman är rätt nojjig för sängkläder och madrasser, hihi.

Slutligen frågade hon om nappen, Ajaj känslig fråga. Skuttan älskar sin napp och har lite svårt för att släppa den. På dagis är hon utan hela dagen, hon har den enbart när dem sover middag eller om hon blir riktigt ledsen, men då får hon sitta i soffan. Det tycker hon knte är lika skoj så då lämnar hon den på hyllan igen och leker istället. Här hemma är det något svårare då man inte gärna vill tjabba och bråka. Vi försöker så gott vi kan med att den bara ska användas när man sover eller åker bilen, eftersom hon gärna somnar i bilen. Men vi är nog lite slappa på det och får baske mig skärpa oss innan hon blir för stor och gommen och tänderna påverkas. Så nya rutiner och kanske vi kan lämna den till tomten om vi inte blivit av med nappen innan dess.

Summa kardemumma så gick besöket bra och skruttan gick stolt därifrån med en ny cykelhjälm i sin famn och vi är stolta föräldrar till vår äskade lilla skrutta 💕

Nya kuddar

I söndags kväll när pappan nattade skruttan tänkte jag att jag skulle få mig lite avkopplingstid. Så jag drog fram tyget som legat i min kista i snart ett år som skulle bli kuddfodral. Har hela tiden skyllt på att det funnits annat att göra och att jag heller inte haft några innerkuddar. Men ett bud med en vän så vips fanns innerkuddarna och mina bortförklaringar var slut. Så började klippa och måtta vika och fålla och måtta igen fram och tillbaka. Dammade av min symaskin, trädde alla trådar och tryckte på pedalen. Ett fodral blev klart och jah kände mig super nöjd och motiverad att fortsätta.

Meeen!! Vad händer?! Jo symaskinen strejkar och vill inte sy. Det blir kaka på kaka av tråden och plötsligt fastnar den. Förälder få ordning på skiten men blir galen istället. Mannen rycker in och en halvtimme senare när vi plockat isär maskinen och trätt om alla trådar sjutusenelva gånger så fungerar maskinen igen. Men då var min gnista borta, irritationen tog helt enkelt över.

Men igår kväll tog jag mig i kragen igen och dem sista tre kuddfodralen blev till. Återigen måtta, klippa, vika, fålla och sy sy sy. Två grå och två vita kuddfodral med rosor på pryder nu vår soffa och jag har fått in lite shabbychic stil. Jag känner mig nöjd. Kuddfodralen är inte sydda med dragkedja och inte heller knappar utan med ett överlapp. Enkla att trä på och av för att kunna tvätta om dem blir smutsiga, perfekt!!

Babyshower

Så vart det idag återigen dags för en babyshower, den femte i ordningen, och idag var det min syster och hennes kula som stod i centrum. Vi har planerat, viskat och tasslat, bakat och haft oss i en längre tid bakåt. Syrran for imorse till Ikea Kalmar med sin sambo helt ovetandes om vad som väntade henne här hemma. Givetvis visste sambon om det hela och hjälpte oss med nyckel och larm. Så jäkla bra att vädret gav oss regn så han kunde gå med på en Ikea tripp just idag, spika panel är ju ingen höjdare i detta vädret.

Info om ankomst till Ikea imorse och en timme senare fick vi göra extra beställningar från diverse varuhus då dem visade sig nästintill vara påväg hemåt igen. Men lurade kvar lite och M gjorde sitt jobb han också. Damerna samlades och förberedde och nyckeln sattes i dörren i eftermiddags. Alltså minen är oslagbar på min chockade syster som inte förstått något alls av vad vi hållt på med i helgen.

Så vi lyckades överraska ordentligt, hon blev rörd och super glad och dessutom hade hennes bästa vän kommit hem från Stockholm för att vara med, vilket gjorde henne extra glad. Efter kramkalaset slog vi oss ner i soffan, band en sjal för ögonen och syster min fick provsmaka babymat. Gick inte riktigt hem, smakade visst inte så bra, men vi andra skrattade gott åt henne. Efteråt högg vi in på fikan och under tiden pratade vi på om allt från himmel till jord om bebisar. Vi hade satt ihop en quiz om nyfödda och flest rätt på den hade min allra minsta syster 8/10.

Som avslut tog jag fram mina små söta traditionslappar, där vi all gissar bebisen födelsedatum, kön, vikt och längd. Sedan lägger vi dem alla i en burk och öppnar först när bebis är född. Så vi väntar med spänning på bebis födelse för att se vem detta lilla troll kan vara.

Tack alla för idag, för all hjälp, för en mysig eftermiddag och för att vi alla tillsammans höll allt hemligt så vi kunde överraska ordentligt!! :)

Kanelbullens dag och mer därtill

Redan torsdag igen, veckan ha eller på och imorgon är det äntligen fredag. I måndags började jobbdagen lite sådär, inget nät på datorerna ledde till tre timmars dötid men en allt stressigare eftermiddag för att komma ikapp. På kvällen besökte vi E&J, pratade av oss rejält och gubbarna kollade deras vattenledningar inför helgens projekt dem skall genomföra. Tisdagen gick rätt fort, vi är bara tre tjejer anställda på företaget och ingen av oss har tröjor som skyltar att vi jobbar här. Så vi tog sken i egna händer för att beställa oss nya tröjor. Det fick bli tre var i svart, vitt och marinblått med vitt tryck på ryggen. Super snyggt!! Kvällen spenderades hos oss med nästan hela gänget, det vart ju själva kanelbullens dag. Vi inledde med pizza allihopa och avslutade sedan med en kanelbullefika. En mysig kväll tillsammmans sådär mitt i veckan. När gänget gått hem nattade vi skrutt och kröp sedan upp i soffan till kvällens tv-program och en premiäreldning i brasan.

Igår hann vi inte mer än att laga middag, äta upp den och bära in trädgårdsmöblerna förrän vi fick sätta oss i bilen i stormen mot förskolan för föräldramöte. Min syster kom för att passa skruttan så länge och dem hade haft en mysig kväll med lek, sagoläsning och kvällsbad. Nattning när vi kom jem och sedan soffmys med en brasa. Åh som jag älskar hösten och mörker när man får krypa ihop som en boll med tända ljus i alla vrår och en härlig värmande brasa.

Torsdag idag och vattengympa står på schemat ikväll, men först jobb i några timmar och sedan mys och bus med skruttan innan jag ger mig av för lite plaskande. Ha en fortsatt härlig dag mina vänner!

Tillsammans igen

Vilken helg vi haft och äntligen har vi fått spendera en massa massa tid ihop. Startade upp helgen hos svärmor och svärfar i fredags efter jobbet. En helkväll, sen sådan, och vi blev bjudna på middag och sedan lite snacks til idol.

Igår plockade vi lite i båten, tog hem alla sängkläder och annat som inte skall vara kvar över vintern. Lagom till lunch pkte skrutt ocj ka hem för att få i henne lite mat och sedan gjorde vi oss iordning för en tur till bomässan. Förr året vart vi besvikna men i år leverade dem bättre. Vi tecknade ett nytt abonnemang på tv som levereras så snart fibern är indragen. Köpte nya blommor till sovrum och vardagsrum. Dessutom köpte vi korv, tre monsterstora med olika smaker, av samma man som förra året. Avslutade med lite glass från Björketorps gård innan vi for hem igen.

Snidade om lite snabbt och packade ihop oss för att ta en promenad ut till syrran och M. En kväll med hela familjen, mamma och systrar (lillebror ligger ute i fält) och vi blev bjudna på både middag och efterrätt. A,J och lille P kol också förbi och vi fick en trevlig och mysig kväll tillsammans. Skruttan gosade med lille P, klappade fint och försiktigt. Frågade lite försiktigt om hon fick hålla och det tilläts hon. Så himla söt när hon satt där med lille gossen i knät, så rörande att jag fällde en mindre tår.

Idag har regnet visat sig från sin bättre sida. Medan skrutt och pappan for en sväng till båten passade jag på att byta ut blommorna, köra igång några maskiner tvätt, vika och plocka in tvätt och påbörja mitt projekt "göra om Ikeas barnkök". Ja jisses som jag donat idag, gjort knäckebröd och vattnat, bytt ut all ljusen och plockat hela dagen. En riktig innehav. Vid lunch kom pappan hem med skruttan och både hon och jag gick i däck. Jag vaknade lagom till pappan kom hem och lagade middag åt oss medan skruttan sov i närmre tre och en halv timme.

Nu har skrutt somnat för natten och vi krupit ner i soffan med lite korv, knäcke och brie. Perfekt avslut på en perfekt helg!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0