Segt

Idag har allt varit segt och tiden har löpt så sakta att jag ett tag trodde den stannat. Men det är ju inte möjligt i verkliga livet, eller?! Själv har jag också varit seg idag, trött, illamående och dessutom haft ryggvärk. En riktigt deppig dag, där jag mest bara hängt med det slöa tempot.

Längtar efter flytten, kanske jag kommer upp mig lite igen. Får sova mer och bättre. Kan koncentrera mig på det som ger god energi. Så slipper dagarna vara så sega, och jag med för den delen..

Vad stormen för med sig

Årets storm för med sig allt, alldeles för mycket. Oväntade ting. Hade gärna bara skrivit om lycka och glädje i bloggen men så är inte livet hela tiden, därför ska jag inte heller måla upp den bilden för er kära läsare. För idag är det så mycket annat än bara lycka och glädje som mitt huvud fokuserat på. Framför allt medmänniskor och närmsta familjen.

Man läser och hör överallt om förrädiska ting som inträffar, och för varje ting som sker skänker man en extra tanke på sina medmänniskor och familj. Det är definitivt en händelserik höst vi går igenom. Lycka, exaltering, vinst, glädje, vänskap, kärlek, tomhet, förlust, smärta, sorg. Allt i ett svep, som en storm.

Årets storm förde mycket med sig hit, mycket ska den också få tillbaka med sig hem!

Se bara på alla strömlösa hem, all räddningstjänst som tappert kämpar, förseningar i trafiken, olyckor, material som far överallt och allt allt annat. Hörru stormen Simone, det är dags att vända hem nu. Vi har fått nog!!

Räkningar

Förra månaden var en av årets värsta månad för räkningar. Det är då alla, verkligen alla räkningar dimper i brevlådan. Som tur är har man ju reserver till det som man försökt lagra på bästa sätt under resterande del av året, utan att sluta leva. Så allt blir betalt. Denna månad var en mindre smärtsam månad, endast dem egentligen återkommande som är fördelade månadsvis hela året. Skönt, då kan man spara desto mer till dem dryga månaderna som i faller två gånger om året. Men också till annat smått och gott man vill göra. För närvarande inreda och renovera huset!!

Så med ett gott samvete att räkningarna är betalda kryper jag ner och sover gott tillsammans med mannen i mitt liv, godnatt!



Söndag

Idag har jag haft en bakfull sambo vid min sida. Men trots hans bakfylla har han varit med och hälsa på mamma, handlat, kalasat och kollat på sängar. Inte varje bakfylla han orkar så mycket. Så jag kan säga att jag är himla böjd med dagen och min kämpande sambo.

Sängar var det. Vi har länge funderat på att köpa oss en ny säng, en riktig kontinentalsäng. Men har liksom inte riktigt kommit till skott. Idag fick vi dock ett ryck och kikade runt på flera ställen. Vad sköna dessa sängar är!! Vill inte direkt lägga mig i min egen inatt och sova. Den är ingen höjdare.

Iaf så har vi provat runt och nu har vi lite smått beslutsångest. Det ingår olika tillbehör till olika sängar. En del ingår gavel, ben och nackkuddar och till andra även två täcken och kuddar medan det till en del endast är sängen i säng med bäddmadrassen. Kluvna och åter kluvna. Så nu har vi bestämt oss för att fundera lite och suga på karamellen.

Men det vi kommit fram till är iaf att vi ska köpa oss en säng som julklapp till oss själva. Vi har bestämt oss för att vi är värda det!!



Avslutningsvis har vi även provat den dyraste sängen i en av butikerna, 267.000:- kostade denna jävla säng. Men kan inte påstå att den var mycket skönare än de andra vi provade. Så den skulle jag aldrig köpa..

Klippning

Tidig morgon denna lördag, hade bokat in klippning klockan tio. Åh så härligt att äntligen efter två år få klippa sig, hårtvätt och lite massage i hårbotten. Underbar start på dagen. Nu kan jag äntligen borsta igenom håret efter dusch igen. Mest chockerande med klippningen var att inte mer än ca två centimeter var slitet på så lång tid. Skönt det, så kunde jag får behålla min längd på håret. Som jag sparat för att få denna längd, jag älskar det och kommer aldrig att klippa av längden.


 Före


Efter

Tänder

Tänder, vad gör dem för nytta?! Okej bortsett från att mosa mat och gotte innan vi sväljer.. Inte ett skit, skapar oss tråkiga besök hos tandläkaren möjligtvis och ruinerar våra bankkonton.

Jag visste, tack vara att man idag kan läsa om allt, att tänderna och munnen blir extra känsliga under en graviditet. Därför är det extra viktigt att sköta tänderna under den perioden, vilket jag gjort. Trots att det varit en tuff grej att borsta och dona varje morgon som kväll har jag gjort det. Borstat trots klökningar och även använt tandtråd några gånger. Men inte tusan hjälpte det, var jag för noga och duktig på att sköta om tänderna tro?!

Nu verkar det iaf vara så att jag dragit på mig ett hål i ena framtanden. Olyckligt nog! Så trots att det tar emot och trots att jag inte hade återbesök förrän i mars 2014 ringde jag iaf självmant idag. Så ett besök om två veckor är bokat och bankkontot liksom klökisarna får lida med det. Hoppas något kan göras så det inte förvärras innan april eftersom det innan dess inte kan fotas och detta på grund av min graviditet. Håll tummar och tår hörrni!!



Pussel

Livet är som ett pussel där varje dag ska försöka pusslas ihop. Just nu pusslar vi med kartonger och sopsäckar, försäkringar, el- och sopavtal, testamente, jobb och träning samtidigt som vi försöker hinna med att leva normalt. Fixa med mat, disk och städning, avkoppling och umgänge med familj och vänner. Ett pussel som kräver enorm energi och jag känner att den energin börjat sina.

Kroppen tål minsann inte hur mycket som helst vilket jag fått erfara. Huvudvärk som ömmar ner i nacke och axlar, halsont och trötthet och på det en graviditet. Som sagt kroppen skriker efter vila.

Tur är att alla försäkringar nog är tecknade nu, testamente och annat juridiskt hjälper juristen oss med och näst intill är allt nerpackat. Så äntligen känner jag mig i fas och kan försöka koppla av när jag väl kommer hem efter jobbet. Tänkte jag skulle ägna två veckor åt återhämtning och vila nu och sedan kör vi full fart ett litet tag medan vi byter boende. Iaf i sådär två eller tre veckor tills lägenheten är överlämnad.

Sen ska vi njuta och ta det i vår takt, när vi äntligen är på plats i vårt, ja VÅRT hus!!



Ömmande kropp

Tycker jag både äter och dricker ordentligt om dagarna och försöker även hålla mig till så mycket vila som möjligt på kvällarna efter jobbet. Ändå så har huvudet värkt i två dagar, ber genom nacke och axlar. Näsan har börjat tjura och halsen är inte lika len som vanligt. Är det förberedelse på en sjukperiod eller bara rent av ett sätt för kroppen att säga ifrån, "nu räcker det!"?

Jag hoppas och håller tummar för det sistnämnda. Någon sjukperiod har jag inte riktigt lust med och definitivt inte tid med. Resten av lägenheten ska packas ner, papper ska skrivas, allt ska flyttas, lägenheten ska städas, jobbet ska skötas, utbildning genomföras och mat, disk och tvätt ska tas om hand. Ni hör ju själva hur det är och låter, sjukdom har ingen tid i detta hem. Håll dig undan!!

Nej, nu får detta inlägg avslutas. Nyduschad kryper jag ner och säger godnatt för idag..

Egentid

Egentid när den är som bäst!! Istället för innebandy for mannen i huset på hockey ikväll. Vilket innebar egentid för mig, avkoppling på soffan. Super skönt att bara få vara och låta programmen på tv bara rulla på ett efter ett. Det var skönt efter en lång dag på jobbet, allra helst då jag lidit av huvudvärk i stort sett hela dagen. En tuff och lång dag på jobbet krävde egentid på soffan. Nu känner jag mig någorlunda bättre och kryper ner med min hemkomna man för att få lite sömn också. Godnatt!!





Min dag

Min dag började halv tio när sambon väckte mig lite fint för att fråga om vi skulle äta frukost. Sagt och gjort, han dukade fram och jag kunde bara slå mig ner och njuta av frukosten. Härlig start på dagen må jag säga.

Dagen fortsatte dock väldigt ensamt. Sambon hade lovat son syster flytthjälp och mitt i det fick han utryckning på jouren. Så mellan tio och fyra har vi inte setts idag. Han har jobbat och slitit men jag slitit hemma med mina fotoalbum, packning, tvätt och rensning. Inget som var särskilt bra för min rygg varpå jag gjorde mig lite fruktsallad och slutligen gav upp för dagen vid tre.

Hem kom iaf mannen sliten och dan men ställde sig ändå med middag. En riktig karl som är värld allt guld i världen och mycket mer. Han ställer upp och ber mig minsann vila när han ser att jag gått på för hårt. En klippa!!

Kvällen avslutade vi i sällskap av min far och hans sambo samt min syrra och hennes sambo. Lite muffins och äppelkaka med kaffe och te till. Mumsigt värre! Avrundade kvällen gjorde Emma med sitt lilla näst intill nattliga besök, vilket jag uppskattar. Tack snälla för era besök i vårt flyttkaos!!



Slutar aldrig förvånas

Det är fastställt för all framtid, man slutar aldrig förvånas. Det som en gång varit något av det värsta man kan vara med om löser sig under äldre dar. Men plötsligt är man tillbaka igen, på ruta ett. Där man startade. En blick säger mer än tusen ord. Så plötsligt när något sker så återigen är man framme på ruta två, då allt är som bortblåst igen.

När det väl är bortblåst, låt så vara och lev framåt!!

Lyser igenom

Det mesta lyser rätt igenom för er som inte visste. Oavsett vad det gäller. På de allra flesta kan man se hur glädje, lycka, kärlek, ondska, hat, och avundsjuka bland annat lyser igenom. Att acceptera hat, ondska, glädje och lycka det är inga problem egentligen. Man kan inte älska alla därav ondskan och hatet. Men vad ljuvligt det är när glädje, lycka och kärlek lyser genom en människa. Åh så underbart, så bra man mår så. Vilken glädje, lycka och kärlek man själv lever ut då. Till fullo dessutom. Härliga känsla!!

Men när avundsjukan lyser igenom är den härliga känslan inte lika stor. Då tänds känsla av ledsamhet, en känsla som gärna får stanna långt långt bak i det inre. En känsla som helst av allt bara ska få eller behöva komma fram när det finns särskild anledning för det. För känslan kan dessvärre för tillfället rasera.

Personligen har jag därför bestämt mig för att inte ta åt mig av annat än glädje, lycka och kärlek. Iaf inte så länge jag inte nödvändigtvis måste eller känner behov för att ta till de andra känslorna. För de känslorna vill ingen leva med. Så varför kära läsare inte göra likadant?!

Jobbdagen

Hade minsann förväntat mig en minst sagt hektisk dag på jobbet med tanke på att det idag är pension. Både för dem som får utbetalning den 18 och den 19. Började dock lite glest i lokalen men efter lunch satte det fart. Då hade vi att göra tills det var dags att slå igen dörrarna för denna veckan. Numera är det inte bara korta enkla ärenden som att föra över lite pengar eller lösa in en kontantutbetalning. Det har blivit lite mer avancerat och kräver lite mer av mig.

Därför har jag nu får börja med en lite större utbildning och ska få licens som rådgivare. Så är tanken och planen och jag hoppas hinna med denna utbildning. Det är mycket läsa och mycket eutbildning så det ser ut att bli lite övertid den kommande tiden. Så må det vara för jag vill verkligen lära mig och utvecklas. Tidspressen må vara men innan mars ska jag vara klar. Jag måste! Heja mig, ge gärnet!!

Stanna upp

Det är inte klokt vad livet passerar, många dagar utan att vi ens tittar upp. Utan att vi märker vad som händer på vägen. Vad som tappas och vad som fångas upp. Såhär på morgonen slog tanken mig, jag har tappat fantastisk människor på vägen genom livet. Inte för att jag velat tappa dem, utan för att våra liv utvecklats i olika skeden och takter. Vi har liksom vuxit ifrån varandra och tagit våra egna vägar som passat oss just för skedet i livet som vi befunnit oss i. Det betyder inte att vi velat tappa varandra av en anledning, inte heller att vi aldrig skulle kunna fånga upp varandra igen. För tro mig, jag skulle kunna fånga upp en stor del av er.

Under tiden vi tappat en del har vi ändå också plockat upp många fantastisk människor. Människor som iaf jag hoppas få behålla vid min sida resten av livet. Människor som kommit att betyda väldigt mycket för mig bara senaste halvåret. Människor som funnits där för mig genom både glädje och sorg. Som jag kunnat skratta och gråta ihop med. människor som jag helt enkelt trivs himla bra ihop med. Människor värda det där extra från mig.

Så kom ihåg att stanna upp och se er omkring, vilka som befinner sig runt om er. Vilka ni tappat och plockat upp. Vilka ni vill tappa och inte tappa.

Godmorgon!!

Vad gömmer sig..

Såhär en vecka efter UL så börjar jag bli allt mer nyfiken. Vad är det för liten krabat som gömmer sig i magen egentligen?! Är det en söt liten prinsessa eller en charmig liten prins? Är du lille knyte en tjuris och envis krabat eller mest blyg och försynt? Blir du en liten gymnast eller fotbollsproffs?

Du gör mamma så nyfiken! Jag kan knappt bärja mig tills vi ses. Det känns som en evighet till dess samtidigt som vi bara har halva vägen kvar. Älskade knyte, vi ska ge dig det bästa av världar du nånsin kan önska!!




Planer och projekt

Jisses vad tankar, planer och projekt jag har på gång inför flytten till vårt hus. Tapeter, golv, möbler och mindre inredningsdetaljer. Jag har aldrig längtat så mycket i mitt liv som jag gör nu. Att få göra sitt hem hemtrevligt, till sitt eget och något som man verkligen kan trivas med. Som man kan känna sig nöjd med och stolt över. En dröm som blir till verklighet. Amazing!!



Fiskgratäng

Ikväll har de serverats fiskgratäng à la Persson här hemma. Han är en riktig klippa i köket min karl. Skulle minsann inte byta ut honom på det planet, nej inte på något plan faktiskt. Han är ta mig tusan bra på det mesta. Han fixar och trixar och donar med allt. Båten, hemmet, inredning och mat. Ja allt, jisses så jag uppskattar denna karl. Tänk att han dessutom är min bara min. Always and forever Babe <3



Gekås

Tidigt igår morse styrde vi bilen på gekås, hela familjen Taikon var med. Vi skrattade och sov hela vägen dit och hem. Väl på plats i varuhuset dig vi snabbt, jisses vad folk denna gång och himmel så mycket att kika på. Vi drog genom det avdelningar bi hade prio på och sedan tog vi lunch. Efter lunch lullade vi runt på de avdelningar som inte var vår prio och hittade lite smått och gott där också. Vissa av oss i familjen orkade mer än andra, alla är vi inte lika rutinerade i Ullared.

Gubben och jag satte en limit redan hemma att hålla oss till och visste rätt väl vad vi åkte dit för, huset och liten. Vi höll oss till planen och vår limit himla bra, bortsett från 200:- vilket jag känner mig nöjd med. Så nu har huset fått lite verktyg och inredning och liten har fått ett litet startkit som ivrigt väntar här hemma till BF. Skönt att det inte blev säckavis med kassar heller såhär innan flytten.

Dagens bästa: Vi kom hem med det vi tänkt oss och höll oss bra till limit.
Dagens sämsta: Mammaavdelningen i gekås, innehöll fyra olika toppar/tunikor och totalt på ställningen för leggings fanns tio par. Inga byxor eller jackor, ingenting. Utveckling efterfrågas!!



Middag för fyra

Ikväll har vi varit hos vännerna som vi inte träffat till vardags på himla länge. Lagat lite mat, bland annat ytterfilé  på grillen, och haft det trevligt tillsammans. En lugn och härlig kväll, precis vad jag behövde efter en lite mer intensiv jobbvecka. Tack för ikväll!!




Dags att stänga dagens blad i boken och sova för om bara fem timmar ska vi upp igen och bege oss till gekås Ullared för shopping med hela familjen Taikon. En utflykt jag ser fram emot, en riktig familjedag tillsammans. Det blir dock inte överdriven shopping, lite grann bara till fishunden, huset, oss själva och lite saker till bebis. Vi ska renovera lite i huset när vi tillträder så därför får vi prioritera lite vad vi helst vill lägga pengarna på nu. I dagsläget är det huset som är prio ett. Med det sagt kryper jag ner och önskar en god natts sömn!!

Babylycka

Nu är det helt officiellt, vi ska bli föräldrar jag och min sambo. Familjen och de närmsta vännerna har vetat ett litet tag och idag efter vårt UL gick vi ut med den stora nyheten till "allmänheten". Vilken upplevelse att vara med om ett UL, allra helst ett som berör en själv. Tänk att det i min mage växer ett litet knyte som vi skapat, ett knyte som ska växa upp med oss. Det är en obeskrivlig känsla. Kan säga att jag precis innan var så nervös över att kanske få beskedet om två bebisar, eller att det inte var någon bebis alls. Men så släppte alla känslor på en gång,

Bilden visade plötsligt ett knyte, vårt knyte, och mina tårar gick inte att hejda. Inte heller mitt leende och skratt. Där låg vårt knyte, vår bebis. Hjärtat slog så fint så och huvud, armar, ben och allt annat såg också bra ut. Det kändes skönt att höra och det var en riktigt fantastisk upplevelse. Det går inte riktigt att sätta ord på, känns som jag mest babblar på.

Datumet som först var satt för BF föll på 13 mars 2014, men enligt UL blev vårt BF nu istället 22 mars 2014. Så om UL stämmer ska bebis födas på sin mormors födelsedag. Vi får se när bebis känner sig redo för att möta oss blivande föräldrar och resten av världen. Oavsett när så är bebis oerhört välkommen. Vi väntar och längtar med spänning till vårt allra första möte. Bebis vi är så stolta över att få bli dina föräldrar, det är riktig Babylycka som infunnit sig!! <3



Höst

Idag är en sån där härlig höstdag, träden är alldeles gula och orange och marken våt efter regnet som fallit. Vanligtvis brukar det störa mig men idag är det bara vackert och härligt. Dessa mysiga färger och mörka kvällar ger mig lugn och avkoppling. Lite tända ljus här och var i lägenheten så är dagen fulländad. Hösten är här och det innebär att snart är det också dags för flytt, flytt till vårt alldeles egna lilla krypin. Vårt hus! Som vi längtar efter detta!!



Fronter

Ikväll när jag kom hem sjönk jag ner med en stor skål fruktsallad. Men hade inte ro långt efter att den tagit slut så jag öppnade tusen fronter här hemma. Började i köket och packade en kartong med muggar, glas och glöggset. Fortsatte i klädkammaren med alla sommarskor, shorts, slipsar och skärp. Vidare runt om i lägenheten och plockade lite i varje hörn tills sambon kom hem och tyckte vi skulle laga käk. Hade ingen ro efter det heller så plockade in en del av den nyvikta tvätten. Därefter började ögonen hänga och det blev dags för sängen.

Precis när jag borstat klart tänderna upptäcker jag något som liknar ett hål i sidan av min framtand. Hoppas inte det är som jag befarar för ett tandläkarbesök ligger verkligen längst ner på min lista nu. Känner inte för att lägga verken tid eller pengar på det så jag får helt enkelt hoppas på flaket alarm. Men hålla koll på det är vad som gäller och blir det akut får jag minsann offra den jäkla tiden och kostnaden ändå. Men peppar peppar jag håller mina tummar!!



Plocka, plocka, plocka

Här hemma plockas lite varje dag, allt ifrån kläder och böcker till porslin och prydnad. Vad man samlar på sig. Varje flytt har jag försökt rensa ut men ta mig katten så har vi lika mycket skit nästa gång ändå. Givetvis så även denna gången. Men nu har jag kommit fram till att allt får packas ner i kartonger och följa med och sedan rensar jag bort när det ska packas upp. Känns som enklaste vägen just nu eftersom jag inte riktigt vill köra det till tippen utan hellre tar och säljer på loppis till våren och sommaren. Det är så mycket roligare och man får möjligheten att åtminstone få lite tillbaka på alla pengar man spenderat. Så den vägen får det blir.

Nu dags för sömn och ladda upp för en ny dag, natti natti..


25 års kalas

Som jag stressat denna veckan, allt för att få till en lyckad fest för mitt hjärta. Han är minsann värd det bästa och då gör jag mitt bästa för att han ska få det. Så planering, handling, bakning och dukning har varit veckans bestyr. Smörgåstårtor, frallor och glasstårta. Många timmar tog det men värt varenda minut och gästerna uppskattade smakerna. Tur det som vi slitit för att få ihop det.
Det blev absolut en lyckad kväll tillsammans med alla våra vänner. God mat och dryck tillsammans med härligt sällskap så kan det ju inte bli annat. Bra, fina och uppskattade presenter från er alla fick mitt hjärta också. Tack alla som förgyllde denna kväll tillsammans med oss. Vi är oerhört glada att ni ville komma och fira att mitt hjärta fyllt hela 24 år.



Gifts

Bara älskar gåvor och presenter. Var hos mamma en sväng i söndags och hon hade minsann shoppat present till sin dotter. En parfym som luktar helt fantastiskt från Viktoria Secret. Inte varje dag man köper eller får så fina presenter. Tack världens bästa mamma, jag är super nöjd :)


rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0