Härligt väder

Vilket härligt väder det varit idag. Himla skönt med sol och man fick till och med plocka fram sina solglasögon för att kunna köra bil. Underbart! Började dagen med en frukost borta hos Hanna med lite frallor sedan begav vi oss ut till Lyckeby för att göra lite små inköp till hennes lägenhet och till min. Blev ett klösträd till min lilla katt som älskar att ligga lite högre upp så nu har hon sitt egna ställe att tillbringa en massa tid på till att njuta. Det blev också en ny dörrmatta eftersom den vi hade inte längre var så himla fin och fräsch. Välanvänd om man säger så. Lite mat blev det också eftersom jag kom på att alla ingredienser inte fanns hemma till dagens middag. Dock var vi runt hela Lyckeby i jakt på balkongvindskydd utan något resultat. Inte en enda affär hade något sådant, tror inte folk att det finns något som heter balkong längre eller? Galen!

Igår startade en av de nya kurserna upp och den verkade vara helt okej. Läraren var väldigt lugnt och han tog det i ett bra tempo så att man kunde hänga med. Ett plus till honom för att han dessutom kollade upp vilka vi var så han vet vem som är vem. Vissa lärare missar det, inte bra!

Bilder från helgens party och helgens/dagens inköp




Tänkte lägga in en bild på min tokiga katt som leker med en godispåse.
Lägg märke till att hon faktiskt fastnade med huvudet i den sedan så jag fick ingripa i leken

Avslutar att säga att jag är grymt avundsjuk på alla som tänkt grilla idag!

/Rebecka

Dålig uppdatering

Oj vilken dålig uppdatering det varit här. Nästan en vecka sedan sist. Skyller allt på den där nedrans tentan som jag skrev i fredags. Det var monster plugg inför den. Vad var det egentligen för tenta? Aldrig varit med om en sådan stor tenta, och för att inte tala om tiden. Vi hade från nio på morgonen till tre på oss och ändå kände jag att tiden inte alls räckte till för mig. Jag satt hela tenta tiden och det kändes inte bra alls efteråt. Jag hoppas på det bästa men är verkligen förberedd på det värsta. En omtenta! Jag blir inte alls förvånad om det skulle bli en omtenta på detta. Jöken var ingen vidare bra och rolig kurs alls och därför vill jag bara inte göra om tentan. Hoppas verkligen att det jag skrev och gjorde ska räcka för ett godkänt!

Jaha ja i helgen festade jag till det ordentligt efter en grym tent! Var hos Hanna och Dennis på party och det var helt kanon. Dans och en massa trevligt sällskap. Kan det bli bättre? NEJ! Söndagen däremot mådde man som man förtjänade fram till man fick god stek på eftermiddagen hemma hos mamma. Tack mamma, du räddade min dag genom att slippa laga mat! Kvällen hade Lillebror och jag filmkväll med lite chips och läsk medan lillasyster spelade match i Kallinge och Robin på Rosenhelm. Två vinster den kvällen!

Idag startade nästa kurs upp och den verkar vara mycket bättre än förra. Håller tummarna för denna kursen!

Nu ska jag koppla av en stund framför min tv. Glöm inte kolla min bikini på nelly.com och ge den en riktigt bra röst! :)

http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=6E0Qu2eISCyjFyObulwfMDQTzyJvYBrRDqfv#bikiniGallery

http://bikini.nelly.com/img/user/front_6E0Qu2eISCyjFyObulwfMDQTzyJvYBrRDqfv.jpg

/Rebecka

Tentaplugg

Vilket pluggande det är just nu. Gör nästan inget annat känns det som. Massa tenta plugg både en hemtenta och en salstenta denna veckan. Kan det bli tuffare och jobbigare liksom. Jag orkar inte mera! Hela fredagen satt jag och Sophia här hemma och sedan hela lördagen. Söndag och måndag tog jag det dock lite lugnt med pluggandet eftersom mamma fyllde år och jag tog en fika med Sandra och hälsade på nere på jobbet. Måste ju faktiskt göra lite annat också.

I lördags blev det dessutom utång vilket man fick sota för i söndags hela dagen. Fy, säger alltid aldrig mer men så blir det samma visa nästa gång ändå. Attans! Söndags var det fotboll. Sambo mot Lillebror vilket sluatde 2-1 till Sambos lag. Men det var en jämn match och Lillebror var jätte duktig, självklart sambon också som gjorde ett av målen!

Igår var jag nere och säkrade mitt sommarjobb så nu behöver jag inte vara orolig för det längre. Känns riktigt skönt och det ska bli så roligt och skönt att komma ifrån böcker och studier några månader och göra något annat. Kunna gå hem och inte känna att man borde sätta sig med lite plugg. Super skönt!

Idag blir det massa plugg iaf så att jag kan klara av tentan som nalkas. Hoppas hoppas att den ska gå bra. Vill verkligen inte göra om den! Nej dags att göra sig iordning lite.

/Rebecka

Plugg plugg

Gått upp tidigt måndag och tisdag för att hantverkare skulle vara här och fixa golv och vitvaror åt oss. Pga det har jag varit jätte trött om dagarna och verkligen behövt sova. Dock har jag även tvingats både onsdag och torsdag att gå upp tidigt eftersom jag skulle varit på föreläsning. Men båda dagarna har jag mötts av mail om inställda föreläsningar. Ett ord, SUCK! Hade kunnat sova en timme eller två till dessa dagarna liksom. Men men jag har fått en del plugg gjort iaf eftersom jag gått upp tidigt vilket jag nu är tacksam för. Vill verkligen klara denna tentan som jag känner kommer bli väldigt tuff. Det är nog första kursen som jag känner av att det är lite mer som ett heltids jobb, iaf nu inför tentan.

Igår kväll var vi borta hos Hanna och Dennis en runda igen som skulle sova första natten i sin lägenhet. De plockade fortfarande med en massa små plock och vi hjälpte såklart till med det vi kunde. Var borta hos Hanna en runda idag också på eftermiddagen och då var hon i fullgång och plockade då med. Det är lite kvar men nu börjar alla kartonger och säckar minska. Och för att inte tala om det jobb som vi la ner på väggarna. Dem blev kanon nu när alla tapeter är på plats.

Nu ska jag sätta mig med mitt pluggande en stund till sen ska jag lägga mig på soffan och koppla av. Imorgon kör jag igång med sista diagnosen för denna kursen. Hoppas den är lite lättare än tidigare.

Godnatt!

/Rebecka

Köket...

Nu är golvet inlagt i vårt kök och det ser faktiskt bra ut trots att det blev en matta. Vilken minut som helst kommer golvläggaren tillbaka nu och ska ställa in den nya spisen och nya kylen/frysen. Underbart! Köket kommer nästan kännas som nytt, bortsett från väggarna som jag inte är jätte förtjust i. Men som Robin säger, vi ska inte bo här för alltid så vi kan leva med dem. :P

Imorgon förmiddag kommer golvläggaren tillbaka och ska börja med golvet i hallen. Sen är hallen också nästan som ny. Så himla skönt att få det ordnat, och slippa göra det själv. Vi har ju slitit som djur tillsammans med Hanna och Dennis i deras lägenhet med renovering så det räcker med eget arbete nu. :)

Har suttit några timmar idag med mitt tentaplugg också så jag är helt slut i mitt huvud. Har lagt det lite på hyllan för att samla nya krafter och energi så jag kan orka lite till idag. Men det går framåt iaf och vissa grejer känns näst intill självklara.

Snart kommer Robin hem och ska få se det "nya" köket. Hoppas han blir nöjd och tycker det ser bra ut. Ikväll kan vi laga mat i köket igen!

/Rebecka

Det värker...

Jisses jag gick nog sönder mina fötter och ben igår för idag har jag så ont av att gå och röra mig så jag helst vill sitta stilla. Att gå runt i över fem timmar och sedan springa upp och ner i trappor är tydligen inte min kropp gjord för. Kanske rör jag mig för lite, men det tror jag inte på själv. Dumt yttryck! :) Nya prylar blev det iaf igår, dock inte lika mycket som vissa andra handlade. :P Men det är förståeligt, iaf från min sida. Men alla som tittade och pekade och pratade, dem förstod nog inte varför vagnen var så full. Antagligen har de aldrig sett någon handla för flytten förut.

Idag har operation kök startat och gamla mattan och vitvarorna är nu borta från köket. Dock står kylen kvar i hallen för att vi ska kunna kyla och frysa våra matvaror tills det nya är på plats. Elektrikern har varit här också och kollat över och fixat allt så imorgon är det dags att lägga in det nya golvet och de nya vitvarorna. Äntligen! Har längtat så efter mina nya saker. På onsdag sätter de igång med hallen också. Det går inte jätte fort men jag är glad att det blir av iaf.

Eftersom vi är utan spisen just nu kan vi inte laga mat så vi får se vad vi ska hitta på för något att äta idag. Se vad vi gör av kvällen också om vi hittar på något eller om vi bara stannar hemma och tar det lugnt. We'll see!

/Rebecka

Kalas

Dagen spenderade jag någon timme med Sis Evelina, vi kikade runt i affärerna i Lyckeby en runda. Sen åkte jag till Rosenholm för att se iaf sista halvlek på Robins match, lite förgäves. Precis när jag kom hade Robin gått av planen för han streckt sig i rumpan och låret. Tog väldigt illa så nu har han jätte ont. Inte särskilt roligt. Stackars Hjärtat!

Ikväll har det varit kalas för Simon, Robins kusin som fyllde 19 igår. Mycket trevligt med god mat och efterrätt. Tacopaj med lite olika såser och sallad till, och efterrätten bestod av glass, grädde, maräng och lite frukt. Mumsigt!

Nu är vi hemma igen så nu blir det lite soffmys!


En bild från Sis 18 års fest i höstas!

/Rebecka

Fredag...

Har tagit det så lugnt idag, typ inte gjort något alls. Det har varit en slappa dag helt enkelt. Riktigt skönt! Ikväll har vi varit hos Ita och Per, Robins föräldrar, och ätit god middag och hemgjord chokladpudding. Mums. Dessvärre ringde Robins jourtelefon strax efter nio och då var det bara att rycka ut för hans del. Tråkigt en fredag kväll när man är iväg och kopplar av med gott sällskap. Men men vad ska man göra åt det, inte så mycket tyvärr. Bara hoppas att det går bra för honom och att han snart kommer hem igen så vi kan gosa lite.

Nu ska jag krypa ihop på soffan framför tv:n och vänta in Robin. Hoppas jag kan hålla mig vaken och att han kommer snart. Men här säger jag godnatt!

/Rebecka

Operation nya golv och vitvaror

Ledig idag igen. Har tagit det lite lugnt och diskat lite idag bara. Hann inte äta frukost innan golvläggaren dök upp för att mäta golven här så han vet hur mycket golv han behöver beställa. Iaf är golven nu mätta och vitvarorna har kommit så på måndag drar operationen igång. Ska bli så skönt! Dock blir det nya plastmattor och inget klickgolv som vi hade hoppats på, men kanske att dem slipar parkettgolvet som ligger under den fula plastmattan nu i hallen. Hoppas hoppas! Det beror på hur den ser ut där under sa golvläggaren, men jag hoppas på det bästa.

Nu har snart halva dagen gått och jag är super trött. Ska nog dra igång sista säsongen på The Hills så Hanna kan ta den sen. Har inte riktigt haft tid förrän nu. Har varit så mycket annat. Lär säkert somna men då är det bara att kolla om igen.

/Rebecka

Sommar kom hit..

Längtar så till sommaren. Är så trött på det gråa och trista vädret. Det kalla och ruggiga. Det är verkligen dags för solen att komma fram och stanna. Behöver det för att piggna till lite! Snart dags för att sätta sig på tåget igen till Ronneby, drygt. Jag är verkligen jätte trött på skolan just nu. Det är ännu en anledning till att sommaren ska komma snabbt och snart. Jag vill komma bort från böckerna lite och bara koppla av. Snälla sommar skynda på!



/Rebecka

Helgen...

Varit lite dålig uppdatering i helgen. Men mycket hamnade på schemat. Fredags kvällen blev sen borta hos Hanna och Dennis när vi fixade till det sista innan det kunde tapetseras. I lördags begav sig Robin till Svängsta under dagen för att spela lite fotboll och jga spenderade några timmar med min familj med lite fika och shopping på stan. Mycket trevligt. Kvällen spenderade vi med Jenny, Robins äldre syster och hennes norrman Robin. Det blev lite god mat och dryck och lite Wii. Hanna och Dennis kikade förbi en liten runda också och vi hade trevligt. Söndag morgon var det fotboll igen för Robin och då passade jga på att kika bort till Hanna och Dennis igen för att kolla in tapeterna. Då var sovrummet klart och köket och vardagsrummet var påbörjat. Under mina timmar där borta blev köket klart och vardagsrummet är inte långt där efter. Det ser super bra ut! Söndag eftermiddag åt vi middag hos Mamma med familjen, kroppkakor. Var egentligen sugen på annat men det gick ned detta med. Sedan blev det lite film på kvällen med Hanna och Dennis, dock inte så jätte sent för vi var alla slitna efter förra veckans jobb. Igår blev det en riktig vilodag för mig vilket var jätte skönt. Behövde verkligen det. Idag är det på med läshuvudet igen och dags för föreläsning. Nu närmar tentan sig. Suck!

/Rebecka

Nya skor

Idag blev det en runda på stan med Evelina och hennes kompis Ida. Blev en inhandling av ett par nya skor som jag bara älskar. Var helt enkelt tvungen att ha dem. Är en sån där tjej som inte kan få nog av skor, vilket märks i min garderob. Skon jag köpte idag är en mer vår och sommar sko så den får ligga i garderoben locka nu ett litet tag innan jga tar fram den för användning. Längtar så efter att få plocka fram alla mina vår och sommar skor. Älskar verkligen den varma årstiden!


Den nya skon!

Nu bär det strax av bort till Hanna och Dennis för att försöka slipa ner det förhoppningsvis sista i lägenheten så att de nya tapeterna kommer upp under morgon dagen. Det blir verkligen kanon bra! See ya!

/Rebecka

Aktiv dag

En väldigt aktiv dag. Började dagen klockan halv tio med lite frukost och tv. Sedan bar det av på stan en runda tillsammans med Markus, Evelins kille. Vi tog en runda tillsammans i väntan på att Evelina skulle ansluta till vårt sällskap. På stan hittade jag ett par super fina skor. Jag blev riktigt kär i dem och kommer inhandla dem imorgon!

Efter staden sttevi oss på bussen ut till Skopunkten för att se om de hade några fina vårskor där. Det fanns en hel del där också men man får lugna sig lite och se om det kommer in fler lägre fram in på våren. Efter Skopunkten skulle vi hem till farmor Gittan för att få träffa vår kusin Willy som vi inte sett sedan jag vet inte när. Vi tog bussen från Lyckeby till Backabo och jag åkte på samma biljett som jag betalat i stan. I Backabo bytte vi buss igen och jag åkte ännu en gång på samma biljett. Biljetten kostade 20 kronor. Egentligen borde de resorna kostat mig 70 kronor. Gjorde en bra besparing där!

Två timmar hos farmor med sällskap fika och lite kortspel. Sedan begav jag mig hem igen för att äta middag med Robin och sedan klippa mig. Så nu har jag fått bort allt det slitna håret och nu är det mjukt och fint igen. underbart! Kvällen har vi lagt hos Hanna och Dennis och nu är det inte mycket kvar. I helgen är det dags för att börja sätta upp de nya tapetern. Toppen bra tycker vi!


Liten äldre bild på mig och sweetheart!

Nu är det dags att sova för jag är helt slut efter denna veckan. Äntligen är det helg imorgon!

/Rebecka

Slingor

Idag var det dags för föreläsning igen. Riktigt drygt för det han pratar så snabbt och kan verkligen inte hålla sina tider. Drar över lektionen varje gång. Det är månmga som är trötta på det. Inte bara jag som tur är.

Skyndade mig hem idag för att hinna lägga slingor i håret innan det var dags att bege sig iväg igen. Trodde aldrig att jga skulle fixa att dra ut slingor ur alla hål i mössan helt själv. Men jisses så bra jag är. Det gick galant och hela förloppet från mössa till det var klart tog en och en halv timme. Smidigt!


Så här blev det, ingen jätte skillnad men njöd med det ljusa!

Efter färgning begav jag mig bort till Hanna och Dennis för att riva tapeter, slipa och spackla. Dock kan jag inte det där med att spackla så jag höll mig till rivning och slipning. Det går framåt nu och soverummet är näst intill klart för nya tapeter. Efter Robins träning dök han också upp för att hjälpa till. En bra samling folk. Vi sliter som djur och bra blir det när det är klart!

Dags att krypa ner och sova. En dag imorgon också!

/Rebecka

Tapetrivning

Idag har jag gjort klart min diagnos men inte skickat in den. Ska fin slipa den innan så att det inte är några konstigheter i den. Men skönt att äntligen vara klar. Så många timmar som lagts ner på den. Puh säger jag bara. Ett tag trodde jag att jag skulle bli galen. Den var mycket svårare än förra iaf. Men nu är den klar!

Kom hem typ halv sex ikväll och då var det bara att slänga i sig lite mat och sen bege sig bort till Hanna och Dennis för att riva tapeter. Nu är nästan alla tapeter ner rivna så det är spackel som gäller nu och sen ska det slipas. Sen är det upp med de nya tapeterna. Det kommer bli kanon bra!

Nu ska jag koppla av på soffan och kolla genom dokumenten inför imorgon. Då är det dubla pass. Först föreläsning sen seminarie. Nästan heldag. Drygt!

/Rebecka

En vanlig dag

Idag har jag gjort en del. Började med att plocka lite i lägenheten, diskade och dammsög lite. Har också haft tvätttstugan idag så nu är alla kläder och dylikt tvättat. Skönt! Sen kom Sophia också så då blev det lite plugg och fika. Blev inte jätte kloka på plugget men det blev lite gjort iaf. Det sista fallet som vi skulle ta oss an var lite flummigt så jag vet inte riktigt hur det ska lösas. Får kolla med läraren imorgon och se vad han säger om det.

Efter pluggandet bar det av med Hanna och Dennis för att äta lite och sen riva tapeter. Det är en bit på väg och det blir nog kanon när det är klart. En fin lägenhet i övrigt och de kommer få det supermysigt när dem väl är på plats. Ska blir skönt och roligt att få in kompisar till stan!

Nu sitter jag och kikar lite tv och får referat från hockeyn i Nybro. Senaste resultat var 6-0 till Nybro. Det gillar vi inte. Inte lång tid kvar på matchen så vi får se hur det ska gå. Dags att koppla av lite och vänta in Robin som befinner sig i Nybro.

Todelo!

/Rebecka

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0