Hemmadag

Det blev en riktig hemmadag av denna söndagen. Lite sovmorgon till en början vilket vart himla skönt må jag säga, det behövs ibland. Lite frukost med familjenoch  sedan var dagen igång. Skruttan placerade sig framför tv:n för att titta på Madicken och sambon rev loss i badrummet igen.


Själv tog jag tag i tvättkorgen och slängde in först en sedan två och tre och fyra maskiner så var hela korgen tom. Vek och sorterade in förra helgens nytvättade skörd i våra garderober. Självklart tog maskinerna sina timmar och mellan varje byte så passade jag på att storhandla, dammsuga och städa undan, plocka ur och i diskmaskinen och diska upp grytor och kastruller.

Ja det blev en riktig hemmadag som sagt och vi fick mycket gjort. Några korta pauser mellan sysslorna för att sedan slå oss ner med S&N och lilla N med en söndagspizza och massa lek. Lite bollande kring vår toalettrenovering och nu har vi nog ändrat utseendet på möbleringen igen. Vi for in på att förlänga rummet ut i hallen och flytta dörren till skruttans rum, fälla in skåp i väggarna och ja jisses vad vi svävade ett slag. Svetten började rinna på sambon medan jag försökte hålla mig stående på bägge benen. Men jag tror vi är i hamn nu och att det senaste beslutet blir kalasbra.

Oron i mig

Oron i mig fick känslorna att välla över i veckan och jag bestämde mig för att min oro skulle gå över. Efter att ha känt relativt tydliga rörelser av bebis under några dagar för att sedan inte känna alls på över en vecka ringde jag min privata barnmorska som jag kan få tag i dygnet runt, mamma. Eftersom jag var så orolig och gråtfärdig stämde vi träff en halvtimme senare på mottagningen, sådär halv åtta på morgonen. Stackars mamma få rycka ut sådär, men så gör hon allt för sina barn och barnbarn, alltid!


Eftersom min BM inte hunnit komma till jobbet ännu så fick mamma rycka in. Känna och klämma på magen efter livmodern så att den är så stor som den bör vara vid den här tiden. Sedan lyssnade hon både med sin tratt och dopton, och oron kunde gå sin väg igen för där var dem som hjärtljuden. Lillsyskons hjärtljud som klappade precis som de ska såhär långt gånget. Vilken lättnad för själen och mitt mammahjärta. Så orolig jag började bli, skönt att kunna släppa oron och veta att allt stod rätt till trots att rörelserna avtagit så plötsligt.

De små hjärtljuden låg runt 155-160 denna mätning, och det sägs att det är flickor med så höga hjärtslag. Men skenet kan bedra och eftersom vi har lång väg kvar kan det ändras och dessutom tror jag inte riktigt på dem där pojk- och flicktecknen. För sist tydde allt på en liten gosse förutom hjärtslagen men ut kom vår lilla flicka, så denna gången bryr jag mig inte omatt  spekulera eller kolla alla möjliga tester. Det är den det är och vi får se när vi väl möts, oavsett är det en älskad liten bebis.

Pratade med min BM lite kort innan jag for vidare mot jobbet och hon tyckte det var bra att jag ringt. Oro ska tas på allvar sa hon och så frågade hon hur det är med mig annars och hur jag mår. Så nu behåller jag mitt lugn tills vi ses igen om ca två veckor. Givetvis började dessutom lille busen visa rörelsetecken samma kväll genom en rejäl vändning/snurrning så hela magen spändes.  Det gav mig ännu mer lugn och jag sov som en prinsessa hela natten.

Projekt badrum

Äntligen har vi börjat med projekt badrum. Vi har flyttat ner allt utom tandborstar till toaletten i källarn och snart är det den toaletten som gäller som användningsområde ett tag framöver. En icke så rolig eller snygg toalett men den duger åt oss under tiden vi gör vid den på boplan. Härom vilken tömde vi alltså utrymmet och igår for vi till Kalmar för att beställa all inredning, klinker, kakel, golvvärme, tätskikt och en massa annat vi behöver. Mycket fick vi med oss hem direkt medan annat kommer hemlevererat till dörren. Ikväll har sambon börjat förbereda panelen som skall upp vid sidan om det nya fönstret som skall på plats. Den är tillsågad och ska börja målas, sedan börjar projektet på allvar, vi börjar med fönsterbyte och sedan river vi ut den gamla inredningen. Snart har vi ett nyrenoverat badrum och ska ser fram emot att få ta min första dusch där inne.

Alla ❤️ dag

Alla hjärtans dag och den spenderades inledningsvis på jobbet för att avslutas med massa mys och familjetid. Mitt i vår middagsstund dyker min mamma, J och lillsis upp oanmälda. Tur vi gjort extra efterrätt och även hade glass hemma. Dukade upp en mysig fika med chokladpudding och grädde, glass och så hade mamma med sig lite alla hjärtan godis. Så mysigt att dem kom och hälsade på oss oanmälda och "firade" alla hjärtans dag med oss.


Det bästa ikväll var att bli överraskad av mannen med blommor och hjärtanstrisslott.  Vi som normalt inte firar alla hjärtans dag egentligen, så kommer han med stort H hem med blommor. Det värmer lite extra i hjärta och själ och man känner sig sådär extra omtyckt.

Skruttan har haft pysselstund på förskolan idag, de har målat söta hjärtan och klipptoch  klistrat med tyger och papper. Dem är så duktiga dem små liven, så kreativa.

Blöjfri natt

Imorse var det en stolt, glad och torr tjej vi väckte, skruttan har sovit sin första natt blöjfri och det gick kanon bra. En sådan glädje och stolthet som lyste i hennes ögon imorse när vi väckte henne, när hon förstod att hon sovit hela natten utan blöja och att både pyjamas och säng var torra, stora tjejen. Hon som inte velat släppa blöjan över natten utan promt velat ha nattblöja. Men så härom kvällen pratade vi om vilken stor tjej hon blivit och att hon snart kan sova utan blöja. Jag föreslog att vi skulle prova sova utan blöja natten därpå i hennes egen säng (hon brukar få lyxsova i vår säng på helgen). Skruttan köpte min ide och tyckte att hon ska sova i sin säng utan blöja och att bebisen sen ska sova sin säng med blöja för det är ju en bebis.


Sagt och gjort, så nattad evigheten utan blöja igår. Nojjig som jag är kissade jag henne en extra gång innan jag gick och la mig vid elva sen sov hon minsann hela natten. Det var en underbart härlig och stolt känsla att väcka henne imorse och mötas av en blöjfri torr tjej. Återigen fick hon oss att sträcka lite till på ryggen och växa några centimeter. Ja vår lilla skrutta, blir stor och ännu en milstolpe på livet vägs är påbörjad. Vi håller tummarna för att det ska fortsätta gå bra och hålla sig torrt, givetvis beredda på bakslag och blöta sängkläder. Men det tar vi då, peppar på nytt och förklarar på bästa sätt att sånt händer på vägen mot en helt blöjfritt liten stor tjej.

Sjukstuga

Så var det vår tur igen, en gång i månaden minsann sedan november. Snoriga, hostar och feber. Så jäkla tradigt, skönt dock att mannen, peppar peppar, klarat sig ändå länge även denna gång. Han har minsann betydligt bättre immunförsvar än vad vi övriga har. Skruttan trillade dit först och kort därefter även jag. Så det blev minst sagt en väldig kort dagis- och arbetsvecka för oss. 


Skruttan är betydligt bättre igen, lite snorig och lite hota främst på kvällen. Annars är hon feberfri och fick ta en kort sväng med pappan till backen idag för några få åk med pulkan. Sedan bäddade hon ner sig hos mig igen. Somnat gott vid lunch hela veckan och sovit två till tre timmar i sträck. Precis vad man behöver när bacillerna hälsar på en.

En annan har drabbats rejält även denna gång, febern gjorde bara ett kort besök men den fruktansvärda hostan och snuvan sitter i. Hostan är sådär torr och rosslig men ändå slemmig och biter i. Snuvan sitter i höger bihåla och vill bara inte släppa taget om mig. Det värker upp i hela huvudet och ner i back i nacke och skuldror. Försöker kurera mig med nässpray och hostmedicin tre ggr om dagen men icke jag blir kvitt skiten. Stackars liten i magen far väl runt likt en berg och dalbana av min kraftiga hosta och undrar väl vad det är för mamma denne fått.

Kurering fortsätter och efter helger hoppas jag vi är riktigt på banan igen och slipper mer sjukdomar denna sidan våren och sommarn!

Helgen som gick

Återigen inledde vi en helg med kalas, svärfar fyllde 55 och vi blev bjudna på inbakad fläskfilé me dgorgonzolagratäng. Till efterrätt en äppelpaj med vaniljsås, som jag inte ens orkade smaka då magen svällde upp och höll på att spricka. Det är samma visa varje eftermiddag/kväll. Tröttsamt vissa gånger faktiskt. Blev en tidig kväll då jag var så trött och vi skulle till Kalmar för att leta  badrumsinredning, kakel och klinker på lördagen.


Skruttan valde att sova hemma men var hos farmor och farfar några timmar på lördagen medan vi åkte till Kalmar i lugn och ro för att bestämma oss för vad vi ville ha till badrummet. Kakel och klinker kom vi överens om på plats men inredningen var ett svårare projekt. Dyrt eller billigt, Bauhaus eller Ikea. Ja vi sög på karamellen och nu har vi nog bestämt oss för vad det blir.

Kvällen spenderade vi hos syrran och hennes familj, blev bjudna på köttfärslimpa, potatis och sås och så slog vi oas ner i soffan till mello. Mello var sådär och vi lyssnade inte mycket på det. Skrutt somnade och vakande titt som tätt i soffan, lite förhöjd temp och vi fruktade hon skulle bli sjuk. Men morgonen efter var hon återigen pigg och vi åkte till mormor för att leka, mysa och fika halva dagen.

På kvällen var vi alla hembjudna till E&J på frallfika, dock uteblev halva gänget pga sjukdomar. Det var en rejäl frallbuffe dem dukat upp till oss och vi gottade i oss minsann. Himmel så gott det är med frallor och massa olika pålägg. Vi tog igen alla missade stunder senaste tiden och hade en mysig kväll. Vid sju var det dags att tacka för oss, hem och bädda ner skruttan, ta en dusch och ladda om för en ny arbetsvecka. Ja en full rulle helg minst sagt återigen ;)

Hälsan

Nu är vi närmre halvvägs i graviditeten och hälsan går upp och ner, jag är verkligen annorlunda denna gången. Jag inledde första veckorna med en fruktansvärd trötthet, jag sov konstant både hemma och på rasterna på jobbet. Förlorade massa tid hemma med min lilla skrutta vilket gör mig ledsen. Varje sekund av ork har jag därför njutit extra mycket av att vara med henne. Ganska så snart kom även ett illamående och drog in över mig, det pågick i flera flera veckor och jag for illa av lukter, syner och prat om otäcka saker. En och annan klökning och dessutom spyor har jag tagit mig genom denna gången. Jag klöks vid tandborstning även denna graviditet och jag har varit fruktansvärt frusen av mig.  Tyvärr har jag mått jätte dåligt psykiskt också gråtit floder, skrikit högt påväg till och från jobbet, skällt på familjen helt oprovocerat och onödigt. Jag har varit hemsk, sett ut som ett ösregn och mått sämre än vad någon nog rikigt förstått.


Mitt i allt mitt sketna mående så gick vi dessutom igenom sambons diskbråck i nacken. Operation och sjukskrivning sedan första dagarna i november. Min värld och vardag vändes upp och ner under en tid och allt var bara skit rent ut sagt. Jag grät floder även över detta, allra helst operations dagen. Jag var så orolig och så rädd att något skulle gå snett eller att han inte skulle vakna ur narkosen. Super löjligt för varför skulle dem genomföra operationen om dem inte skulle lyckas, läkarna är ju super duktiga idag. Lyckades gjorde dem, vaknade gjorde sambon och nu är han bara sjukskriven en vecka till innan han får börja jobba igen.

Ja det har verkligen varit annorlunda denna gången såhär långt. Vid provtagning visade det sig också på mina sköldkörtelprover att jag hade låg ämnesomsättning, detta förklarade verkligen mitt mående. Det försvarar inte att min familj fått lida, absolut inte, mitt humör har inte varit rättvist emot dem. Men det var skönt att få provsvaren, dock inte lika spännande att få medicin. Men med lite medicin och och ju längre kag kommit i graviditeten så har jag börjat må bättre. Jag skrattar oftare igen och skämtar. Jag orkar mer när jag kommer hem och leker med min skrutta. Jag är lugnare och skäller inte utan försöker hålla min stubin betydligt längre. Jag orkar vattengympa en gång i veckan och mår inte illa längre eller spyr. Men klökningar vid tandborstningen kvarstår, det kan jag dock överleva.

Så för tillfället mår jag betydligt bättre och njuter nu av tiden med familjen medan jag orkar, så också av graviditeten. Nu är det roligt och mysigt att vara gravid, skruttan klappar och pussar magen och myser när man minst anar det. Just nu har vi en sån härlig period att halsbrännan jag börjat få om dagarna är lätt att tackla, hellre den och må så bra som vi gör än den andra skiten vi behövt gå igenom. Nu är det vår tid!!

Mina hjältar, dem som lyfter mig när jag ligger

Tempo?!

På något vis tycker jag att tiden springer på men ändå inte. Ännu en halv arbetsvecka är gjord och snart dags för helg igen. Förra helgen spenderade vi mesta tiden på kalas. Fredagkväll på Orredalsvägen hos sambons kusin och lördag kväll i båtstugan för att fira att min svägerska och hennes sambo fyllt 25. Dundrande kalas bägge två med god mat, fika och gotte minsann. Den ena kvällen blev senare än den andre och skruttan höll minsann ögonen öppna sent sent. Vår stora lilla mini. 

Lördag förmiddag for jag och skruttan mot stan tillsammans med min syster och systerdotter medan sambon behövde fixa lite annat. Med oss hem blev det mest till mig denna gången. En klänning, byxor, plånbok och nya skinnhandskar då mina blev kopparfärgade härom veckan. Skruttan fick sig en handduk till håret som hon så gärna ville ha sig en egen och så lite lördagsgodis på det.


Söndag blev en rejäl sovmorgon efter lördagens festligheter, halv tio vaknade vi och åt frukost först vid elva. Sambon vilade sig något till medan skrutt lekte och kollade film. Jag passade på att dra igång några maskiner smutstvätt och plocka lite i huset. Packade badväskorna och halv två for vi med familjen S, N och N till simhallen för en härlig eftermiddag tillsammans. Efteråt fick det bli timeout för allihop innan vi skildes åt för kvällen.

Vi avslutade med en kvällshandling på Maxi och skruttan fick en ny klänning till förskolans födelsedagsmaskerad som ägde rum igår. Lite mys till barnprogrammen och sedan hopp i säng.

En lugn måndag och tisdag och ikväll är det dags för gymnastik igen. Ja tiden springer på i ett fasligt tempo stundtals men graviditeten känns minsann som om den pågått in en oändlighet och att det är lika mycket oändlighet kvar. Men vem vet, snart kanske det går i rasa de fart på den fronten också, vi får se..

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0