Hemma från Enköping

Sitter på jobbet idag en timme innan hemdags och då ringer min älskade lillebror. Han är numera bosatt i Enköping och jobbar och utbildar sig inom försvaret. Det är en fantastisk resa i livet han gör och jag är oerhört stolt över honom. Men fy tusan som jag saknar honom många gånger. Idag ringer han iaf för att berätta att han kommer hem, redan ikväll. Tala om att jag blev glad och bestämde direkt dejt med honom imorgon kväll.

Så plötsligt precis när jag ska natta skruttan ikväll ringer det, helt säker på att det var en försäljare. Springer och kollar och missar precis samtalet, från lillebror. Ringer upp i tro att han vill bli hämtad på flygplatsen men då har han precis blivit upplockad av mamma. Däremot undrar han om han får komma förbi en runda för att träffa oss. Givetvis!! Så jag håller skruttan vaken en stund till så att hon ska få träffa sin morbror. Det är länge sedan vi senast såg honom. När han och mormor dyker upp rusar kärlek och lycka genom hela mig. Jag är så glad att han är hemma, att se honom och få krama om honom. Att han ringer direkt från flygplatsen och vill komma förbi för att träffa oss när han nyss är hemkommen gör mig glad långt in i själen.

Lillebror tänker nog på oss mycket när han är i Enköping, allra helst skruttan. Varje gång han kommit hem har han haft en present med sig till henne. Denna gången tappade jag hakan och tyckte nästan det var alldeles för mycket. En fotboll av märket adidas, ett fotbollsset med shorts och t-shirt och en adidasdress. Så himla fina grejer, han vet att han inte behöver, ändå handlar han till lilla skruttan. Tusen tack världens bästa morbror och lillebror, vad vore vi utan dig. Vi saknar dig varje dag och älskar dig mer än mest!!



Fläderblomssaft

Idag har jag gjort fläderblomssaft. Himla enkelt och det går dessutom fort, förutom tiden den ska stå och dra innan man kan avnjuta ett glas.

Du behöver och gör enligt följande:
40 blomklasar som sköljd av och läggs i en bunke eller kastrull som tål hetta

2 liter vatten och 2 kg socker som kokas upp i en stor kastrull

Skölj och skiva tre citroner och lägg dessa i bunken tillsammans med blomklasarn

Tillsätt 50 gram citronsyra till blomklasarna och citronen

När vattnet kokat upp hälls det över blomklasarna och citronerna. Låt det sedan svalna innan blandningen täcks över med lock eller plastfolie. Låt stå ett till fyra dygn innan saften silas upp på glasflaskor att förvara i kylskåp, eller plastbunkar att förvara i frysen.

Ta sedan fram och släck törsten med, eller varför inte bjuda på till fika eller kalas, eller helt enkelt när du bara är sugen på riktigt god fläderblomssaft!!



Solsken

Dålig sömn i några nätter eftersom vi haft en febrig liten skrutt mellan oss som rullat runt. Hon rör sig otroligt mycket när hon är sjuk och har svårt att komma till ro, vilket lett till en och annan spark och skallning. Men febern är äntligen över och imorgon väntar förskola och jobb igen, skruttans sista vecka på Lyckeby förskola.

Eftersom febern är över har vi idag njutit av det härliga solsken som vi bjudits på. Vi började med en storhandling medan pappan åkte bort till H&D för att hjälpa dem finslipa på tomten efter deras dränering. Skruttan somnade på väg hem och sov nästan en och halv timme, välbehövligt för henne. Under tiden plockade jag in matvaror och frös ner middagsmat, fixade lite tvätt och tog det lugnt. När skruttan vaknade promenerade vi bort till pappan och våra vänner för en fika och sedan gav vi oss iväg på en lång promenad genom byn och längs med ån.


I eftermiddag har jag gjort fläderblomssaft och receptet finner ni i separat inlägg. Vi åt sedan söndagstacos och när skruttan somnat (trodde vi) så gick vi ut för att sopa gatan runt tomten. Skrutt vaknade dock och det tog en timme innan vi fick henne att somna igen. Peppar peppar sover hon nu i sin säng efter mycket om och men, och vi hoppas hon sover där hela natten.



Att kissa på potta

Hörde härom dagen om ett reportage där det stod att man skulle börja potträna i väldigt tidig ålder, sådär vid ett års ålder. Här hemma har vi inte känt någon press att börja med potträning. Vår tanke har varit att i sommar låta vår skrutta springa runt lite utan blöja när vi är på sjön. Där gör det inget om hon kissar i gräset, på bergen eller annat naturunderlag. Vi tänker att det på så sätt med tiden kommer kunna lära skruttan att kissa på pottan eller åtminstone säga till när det är toadags.

Än så länge har vi därför mest på skoj visat pottan här hemma och skruttan brukar självmant även sätta sig på pottan när vi är på toa. Det känns lite som hon börjar förstå vad den är till för eftersom hon gärna kommer in till oss för att sitta på den.

Imorse hände något roligt, ett framsteg i skruttan utveckling. Jag tog med skruttan till toan när jag behövde kissa lite på morgonkvisten. Bara för att testa så tog jag av henne blöjan och frågade om hon kunde sätta sig på pottan. Där satt vi mitt emot varandra och jag började ljuda ksss och frågar om skrutt kan kissa på pottan. Hon reser sig och tittar, lite smått skeptiskt, sätter sig igen och plötsligt hör jag en kissljud i pottan. Skruttan invigde därmed sin potta idag och kissade för första gången i pottan. Ett härligt och fantastiskt roligt framsteg i utvecklingen. Jag vart så stolt över vår lilla tjej, tänk att hon är så stor och att hon förstod att hon faktiskt får kissa på pottan. Vilken härlig känsla som förälder, pottan ska nu få börja göra sitt på riktigt, självklart på skruttans villkor!



Fredag

Fredag igen och våra planer för helgen löd, fint väder så åker vi på sjön eller så fixar vi med garaget. Fint väder har det varit idag och vi fick bli hemma, så garaget får sig en vidare makeup. Skruttan har fått ännu högre feber idag, 39.5 och därav blev det hemma denna helgen. Onödigt att spä på hennes feer, bättre att vila sig hemma. Moster sol har semester kom imorse för att hjälpa oss med skruttan så pappan kunde jobba ifatt på sitt jobb och jag kunde åka in för att stöka undan det värsta och viktigaste på mitt jobb. Vid tolv kände jag mig nöjd för veckan och dagen och stämplade ut. Svängde bion leksakshuset och fick fatt på en håv och sandleksaker åt skruttan som är tänkt att ha i båten. Köpte med jordgubbar och sedan dånade jag hem. Glad att mamma kom hem och glad för sina paket. Men oj så varm hon vart och febern vart högre, skönt att jag åkte hem. Vi bäddade ner och sov i två timmar, det var behövligt för lilla skruttan. Vaknade när pappan kom hem och petade i oss lite mat. Sedan har vi lekt och myst och pappan har snickrat garage. H&D kom för i en sväng och vi pratade om nödvändigheter och annat för barn och föräldrar. Ja fredagen blev rätt hyfsad trots skruttans höga feber.

Nu är det dags att krypa ner och ladda för en ny dag imorgon. Hoppas febern lagt sig något då. Godnatt kära läsare.

En febrig men glad liten skrutta med nya leksakerna :)

Feber

I eftermiddags ringde förskolan, skruttan hade blivit sjuk och fått feber. De hade tyckt hon blivit varm och tagit tempen på henne, som visade 38.6 i temp. Stackars lilla skruttan. Jag ringde pappan för att höra hur han hade det på jobbet, vi bestämde oss för att jag skulle hämta så slapp vi byta bil och greja. Så rosig hon var min lilla skrutta när jag hämtade henne. Röd om kinderna och alldeles varm, ändå så pigg. Hur gör barn, om jag haft deb tempen hade jag legat närmre död i sängen och inte orkat något alls, ja barn är fantastisk små individer.

Hem och tog tempen igen och den visade detsamma. Kröp ner i sängen tillsammans och somnade bägge två tills moster klev genom dörren. Hon ville rå om lilla skruttan. Vi mös och lekte lite tills skrutt somnade igen vid fyra och lyckades gå en hel timmes sömn. Petade i oss lite mat och gosade till läggdags. Välling och alvedon så somnade skruttan vår gott igen, dock inte längre än till för en kvart sedan. Pappan tyckte hon skulle få sova mellan oss, självklart! Vi hann knappt lägga ner henne utan att hon somnade tryggt mellan mamma och pappa. Älskade lilla basen, allt för dig!!




Knepigt väder

Risk för ett gnälligt inlägg! 
Vart tog sommarn vägen, solen och värmen. Ni vet den där årstiden när man går i klänning, shorts, kjol och linne. Trodde för ett ögonblick att den där årstiden anlänt, men vips så vart den borta. Dagarna fylld av regn regn och åter regn. Så för en kort sekund skiner solen men så kommer regnet igen och tar överhand. Hallå??! Visst, det är detta som kallas svensk somnar, men jag vill ha sol och värme nu. Kunna glida runt i sommarkläderna, hänga på stranden i badkläder och glassa i solen. Den här tiden på året brukar jag vara solbränd, i år är jag alldels likblek, i slutet av juni. Det är katastrof!!

Igår vart det så kyligt, blött och regnigt att våra regnjackor åkte på med tjocktröja under när vi skulle på fotboll. Fotboll i regnet tänker ni, ja vi trotsade helt enkelt årets svenska sommar för lite fotboll. Vi kan ju inte spendera hela sommarn inomhus, ordspråket säger av någon märklig anledning att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder. Så bäst att leva efter det då, tros att vi har ett märkligt väder.



Löner

Så vart det måndag igen och en ny arbetsvecka har sparkats igång. Det vart tufft att komma upp idag och klockan fick snooza flertalet gånger. Sambon gav sig iväg innan fem imorse och skruttan fick jag slutligen väcka kvart i sju. Ja en seg morgon som sagt.

Väl på jobbet stressade jag förbi mina morgonrutiner för att få dem undanstökade. Jag har viktiga saker att genomföra idag, räkna lön, vilket är något som tar tid. Ofantligt med tid. Fem över ett kom jag iväg på lunch och då är jag ännu inte riktigt klar. Deklarationen skall fyllas i, fackavgifterna postas och allt annat smått och gott. Men bättre att ge det tid och låta det andra vänta så att det blir korrekt från början än att behöva "göra om och göra rätt". Sakta och säkert så blir det förhoppningsvis rätt, vill ju inte klanta till min allra första lönekörning på egen hand!!

På tal om jobbet, är jag fortfarande kluven över mitt beslut. Jag saknar banken och mina kolleger något otroligt mycket. Deras familjära sätt att vara på och ta hand om varandra. Den sköna stämningen oss emellan. Och tro det eller ej men jag saknar kunderna ibland (trots gap och skrik) och för att inte tala om mina arbetsuppgifter. Ja det var en trivsam arbetsplats.

Men här, här lär jag mig så otroligt mycket om det som jag en gång studerade. Redovisning, löner, administration, reskontra. Ja det är en ny värld och arbetsuppgifterna är roligaoch  lärorika. Kollegerna har jag inte hunnit komma jätte nära inpå ännu, men det lilla som utvecklats känns ändå okej. Det kommer bli bättre och bättre.

Nu är jag mest kluven över vad jag vill göra med min yrkesframtid. Vill jag åter till bankbranschen eller är det redovisning och löner jag vill göra. Svår fråga, inget svar!

Midsommar 2015

Inledde vår midsommar precis som vanligt, vi tog båten in till stan i onsdags eftermiddag. Tog oss lite gott att dricka och njöt av ostbricka. Kröp i säng vid tio eftersom jag skulle göra mitt sista jobbpass innan midsommarledigheten på torsdagen. Steg upp tidigt medan familjen Snosade vidare och tog en ovanlig resa med buss till jobbet (gratis dessutom) och dagen löpte på fort. Mamma och J hämtade upp mig för att köra mig tillbaka till stan och så följde de med oss på en tur på lövis. Det blev en ovanligt kort tur eftersom himlen öppnade sig och regnet vräkte ned. Små inköp i form av strumpor till skrutt, en midsommarkrans, en ballong och jordgubbar och blommor fick följa med hem. Givetvis glömde jag att köpa solglasögon, det jag var på jakt efter!!





Midsommarhelgen flöt på och efter lövis begav vi oss till lille Haglö för att mäta upp alla våra vänner. Midsommarfirandet stod på agendan och trots att det mestadels regnade hela midsommarafton så fick vi till ett härligt firande. Lek, god mat, dukat under jättepresenning och gott sällskap, bättre kunde vi inte få det. Kransar i håret och en egen midsommarstång. Precis som vanligt, inget avvikande från traditionerna här inte. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder!!


Midsommardagen styrde vi våra skutor mot Aspö och det traditionsenliga fortsatta firandet. I år anslöt även mamma och J, fantastiskt att få fira midsommar ihop med nästan hela familjen. Det värmde mig inombords att mamma och J kunde och ville vara med. Även här vart det lekar på agendan, god mat och sällskap och dans kring stången. Till och med vädret var på vår sida, det tackar vi för!!

Tack för denna midsommar!!

Babyshower

I söndags ställde vi till med babyshower för vår vän H. I augusti äntrar enligt plan deras lille knyte världen och därför vart det på sin plats innan alla semestrar drar igång att hålla en babyshower. Vi bakade kakor och tårta. Köpte lite olika akivitetleksaker och gjorde en stor blöjtårta att fästa alla leksaker på. Sedan såg vi till att H inte vart Emma så vi kunde förbereda med ballonger, presentbord och fikabord innan hon kom hem igen. H blev glad för överraskningar och vi fikade och pratade om bebisar och barn. Vi hade förberett så vi kunde gissa vem som ligger inne i magen och gosar. Dessa gissningar har vi sparat i en burk och så tar vi fram dem när bebis är född och kollar vem som gissat flest rätt på kön, längd, vikt och födelsedatum. Dessutom hade vi satt ihop en quiz med frågor om graviditeten, förlossningen och första tiden när bebis är född. Vi avslutade med paketöppning och i dem låg en massa bra att ha saker och gulliga små bebisplagg. Hoppas du blev glad för allt H och att du hade en mysig stund tillsammans med oss. Nu ser vi fram emot augusti och er lille bebis ankomst!!






Ny vecka

En ny vecka är här, vecka 25, midsommarveckan. Morgonen startade bra, vi kom upp och vart klara i tid för att inte bli sena till jobb och förskola. Men precis som mannen påpekade igår kväll så skulle jag vara riktigt trött idag om jag inte lade undan telefonen i tid. Usch vad segt när han har rätt ;)

Men dagen flöt på rätt snabbt och efter jobbet plockade jag upp svägerskan S pch sedan skruttan. Det var dags för midsommarhandling eftersom vi far redan onsdag kväll. Precis som vi varje år övernattar vi i båten i stan natten till lövmarknaden. Stora marknaden på torget i Karlskrona, den där dagen som drar allt och alla till staden.

Väl hemma ikväll vart skruttan trött, sambon vart trött och jag ville bara börja packa. Sambon hade klippt gräset och matade skruttan medan jag landade och plockade in alla matvaror i kylen. Gubben nattade skrutt och sedan kröp han själv ner, men inte ville skrutt sova. Slutade med en promenad i vagnen som inte heller hjälpte. Till slut blev det åka vagn i sovrummet och efter om och men sov hon äntligen för natten.

Så nu har jag haft egentid. Skruttis alla kläder är packade för midsommar, gubbens och mina är näst intill packade. Och filtarna, handdukar och lakan är nerpackat, nu fattas bara lite småsaker sedan är nog jag minnsann på banan. Passade på att tvätta av mina via skor också, hoppas det gav resultat, återstår att se när dem torkat. Dessutom slängde jag ihop lite mat och  gjorde matlådor på det och städade undan lite i varje hörn. En effektiv kväll bara jag fick lite ensamtid. Det är guld värt ibland!

Skruttis trivs i sin uv-dräkt från kappahl som vi inhandlade idag 😍

Sjöpremiär

Vilken helg, bloggen har fått ligga vilande. Jag har njutit med familjen, vår premiär på sjön för i pr. Efter jobbet i fredags handle vi nödvändigheter för helgen, for hem och packade kläder för att bege oss ut. Tvärnit, kylskåpet hade lagt av i båten. Efter om och men, lite mek och gnäll så åkte vi ändå, utan kyl.

Klockan hann bli mycket så skruttan i säng direkt och vi grillade varsin snabburgare. Sedan blev det kvällen för oss också. Vaknade upp till värme och strålande sol. Frukost i magen sedan somnade vi om till strax efter nio. Plockade och donade i båten och sambon lyckades få igång kylen, toppen!!

Resten av dagen spenderade vi på land och skrutt hon sov middag mellan 13-16. Sedan kom hon iland och gissa vad som lockade henne?! På med solfaktor 50 foppatofflorna och solhatten sedan bar det av ner till vattnet. Vårt lilla baddjur, räds minsann inte vatten och inte ens när det endast är 17 grader. Älskade lilla barn!!

Stannade över natten och for hem imorse eftersom vi hade fullspäckat schema (mer om det i separat inlägg). Ikväll kom morfar på besök. Med sig hade han ett klädset till skruttis, t-shirt och shorts i härliga sommarfärger (bilder kommer).

Ja vilken helg, den har varit ljuvlig och det har varit skönt att låta bloggen få vila lite.



Premiär

Vilket väder vi haft denna veckan. Strålande sol, varmt och gott. Är det sommarn som är på i gång må tro?! Hoppas det!!

Idag efter jobbet åkte skrutt och jag hem en sväng för att rasta hunden innan vi for med moster till staden. Vi hann bara besöka en butik innan pappan anslöt och vi promenerade för att njuta av en premiärglass på glassiären. Pappan bytte ut sin bägare med mjukglass och kolatopping till en strut med mjukglass och kolatopping. Mjukglass kan man äta var som men han bytte åtminstone till ett rån, bra där ;) Mamman äter minsann alltid rån ch kulglass och idag fick det bli smak av fläderlime. Skrutt mumsade såklart i sig av våra glassar och familjen njöt en stund tillsammans i solen på stadens gator. En härlig eftermiddag tillsammans såhär i slutet på veckan.

Nu sover skrutt, pappan förbereder jollen och jag passar på att vila mig lite. Det är långa dagar på jobbet och stundtals även ensamma och tråkiga. Men häpp häpp, snart ledighet och sedan är det bara fyra månader tills jag får sällskap på jobbet igen.. Hang on!!

Klätterapa

Vi har en riktig liten klätterapa här hemma. Hon klättrar över allt, människor som leksaker. Idag fick jag en chock när hon plötsligt sitter jämte mig i soffan där jag ligger. Hon kommer fram och ger mig en bok, och i samma veva som jag ska till att hjälpa henne klättra upp sitter hon vid sidan om mig. Jag hinner inte fram med armarna för att hjälpa innan hon sitter där. Utan hjälp klättrar ongen upp i soffan!! Det är minsann blandade känslor. En fanatisk känsla av att mammas och pappas lilla skrutt börjar bli stor, liten blir stor. Men usch vilken fasa som samtidigt far genom kroppen och knoppen. Tänk om hon får för sig att klättra upp utan att vi ser det och trillar och slår sig. Ja, blandade känslor och nu är det dags att slå på ett extra öga. Liten är inte längre så liten.


Bara några minuter gammal 💕

Sömn i tid

Ikväll tänker jag släcka lampan i tid, det vill säga när detta inlägg är färdigskrivet. Jag har varit så in i norden trött senaste tiden och känner att jag inte rikigt haft möjligheten att få vila mig ordentligt. Lagt mig sent och stigit upp tidigt. En liten skrutta som ständigt är förkyld och dessutom har ännu fler tänder på gång. Det leder till nätter med rubbad sömn.

Så ikväll har jag bestämt mig för att släcka lyset i tid. Inte en minut över tio, helst skulle kag lagt mi vid åtta. Men först fick gräsmattan sig ett klipp och sedan kollade jag in förra veckans avsnitt av Revenge. Men nu, nu är jag redo för en god natts sömn. Så sov gott kära läsare..

En sliten liten skrutta med fler tänder på gång somnade igår i mammas och pappas säng mitt på ljusa dagen 💕

6:e juni helgen

Så vart 6:e juni helgen över. Den där helgen som vi vanligtvis firar in sommarn tillsammans med goda vänner på havet. Med god mat, sol och eventuellt bad, skrålande vid lägerelden och sena kvällar. Ja den där underbara helgen, en av dem allra bästa på hela sommarn ja till och med på hela året. Men i år gick det inte vägen. Näst intill ingen av oss vart klara för sjösättning och därav inget sjöliv denna helgen, vår sommartradition bröts. Men det ska minsann inte bli till någon vana, nästa år  ska vi vara redo för vår tradition. Nästa år ska vi fira in sommarn precis som vanligt, äta gott och sola och bada med goda vänner. Precis som det ska vara!!

I år kändes det väldigt konstigt att inte fira som vanligt så jag fick nästan smått panik. Därför blev det igår grillning på kvällen och sedan gjorde vi en smarrig jordgubbstårta. På något vis vart jag bara tvungen att fira det fina vädret, sommarn och nationaldagen. Vad är bättre än jordgubbstårta när man inte kan vara på sjön. Så fick det bli, smakade ljuvligt gott och vart bättre än att bara sitta och vara ledsen över att inte kunna vara på sjön.



Sommargarderob

Tidigare i veckan hämtade vi ut två paket på posten till skruttan. De innehöll några uppsättningar till hennes sommargarderob. Tyckte att om nu värmen är på väg in så är det tid att ladda upp sommargarderoben. Dessutom är det mycket roligare att handla till skrutt än vad det är att handla till mig själv. I paketen låg blanda annat klänningar, jumpsuits, shorts, t-shirts, leggings, baddräkt ch solhatt. Allt från H&M och Newbie. Ljuvliga kläder i vitt, rosa, gult och grönt. Fin tjej ska fint ha säg.




Sjösättning

Äntligen, klockan halv åtta imorse satte vi av mot båten, det vart dags för sjötsättning. Det gick som en dans och nu är "Paula" i sjön. Alla dynor på plats, den mesta packningen och nu är båten redo för att ge oss ännu en sommar med härliga minnen. Ja nu är det sommar på riktigt och vi hoppas vädret skall vara med oss.

Midsommar startar vi vår båtsommar för i år och jag längtar något sjukt mycket till dess. Vad är väl bättre än att skråla, dansa, leka, äta gott och njuta av livet på sjön med ett härligt gäng vänner. Nej inte mycket slår vårt midsommarfirande. Så vädergudar, ge oss sol till midsommar!!

Dags för lyftet..


Skruttan hjälper till..

Så långt är allt ok..


Starta och går fint..

Härlig kvällstur

Idag somnade skrutt som en liten giiiis i bilen på väg hem från förskolan. Hon vart minsann helt slut, lealös bar jag in henne när vi kom hem och hon sov nästan två timmar. Sen middag idag runt sjutiden och sedan fyllde vi skrindan med alla sopor och gick bort ill sopstationen. Skruttan vart duktig och höll handen nästan hela vägen, sista biten fick jag bära henne. När soporna slängts ut lade jag i filten jag tagit med mig och satte skruttan i skrindan. Sedan tog vi en promenad ner till pappan i båten. Han gjorde klart det sista inför sjösättning så nu kan vi packa Paula och sedan är vi redo att lägga henne i sjön och njuta hela sommarn.

Det känns så skönt att båten är klar. Sambon har slitit som ett djur samtidigt som han fixat med garaget och hjälpt våra vänner med deras dränering. Ja han är rätt bra min karl. Att vi dessutom fick lite tid tillsammans ikväll nere vid båten gjorde gott för familjen. Skrutt tyckte skrindan var skoj och jag kände hur gott det var för kroppen att få komma ut på en promenad. Flera flugor i en smäll och nu kan vi alla sova gott ch drömma om en härlig kväll.



Grått ute, ljust inne

Fy vilken grå dag det varit. Grå himmel, regn och blåst. Inte undra på att hjärnkontoret inte riktigt fungerat och att  ögonen slutit sig var och varannan minut. Vart är solen och värmen som ska pigga upp, det är ju för tusan juni nu. Sommar kom snälla kom!!

Eftersom det vart så tråkigt väder idag så har vi haft en riktig myskväll. Tv:n har malt oavbrutet i bakgrunden och vi har gosat, busat och lekt här hemma. Man kan säga att vi vände den gråa dagen till en ljuvlig dag. Grått ute men ljust inne. Det är dessutom en sådan härlig period i skruttans utveckling just nu. Hon är med, förstår och kan rätt så bra även förmedla vad hon vill. Hon är en härlig egen liten individ, och jag älskar att se hennes utveckling dag för dag. Det är en sådan ära att få vara mamma, och en speciell ära att få vara mamma till just min lilla skrutt. Vad vore mitt liv utan henne, hon är ju hela min vardag och hela mitt liv. Hon och jag mot världen, till månen och tillbaka!



På egna ben

Idag vart det min allt första dag på egna ben. Numera är det jag som ansvarar för att fakturor betalas, både utgående och inkommande, att bokföringen tas om hand, att lönerna betalas ut och allt det där andra som jag just nu bara har glömt bort. Nu ska jag styra oss på banan utan att vi lämnar spåren på rälsen. Det är för mig ett stort ansvar och jag känner mig faktiskt stolt över att jag efter så kort tid får förtroendet att ansvara för så mycket på egen hand. Det är en otrolig merit för mig och jag känner att mina kunskaper kommer att stiga på stegen. Det är en fantastisk upplevelse.

Min första dag på egen hand för ett halvår framöver gick över förväntan mycket bra. Vi vart ont om folk men vi rodde ändå i land när klockan slog fyra i eftermiddags. Lite betalningar som spökade och massa kundsamtal hela dagen och ändå löste vi i stort sett allt och kunde tryggt stänga av datorn och stämpla ut vid fyra. Då kände jag hur allt lättade, det här kommer blir bra. Jag är redo för mitt uppdrag!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0