Fläderblomssaft

Idag har jag gjort fläderblomssaft. Himla enkelt och det går dessutom fort, förutom tiden den ska stå och dra innan man kan avnjuta ett glas.

Du behöver och gör enligt följande:
40 blomklasar som sköljd av och läggs i en bunke eller kastrull som tål hetta

2 liter vatten och 2 kg socker som kokas upp i en stor kastrull

Skölj och skiva tre citroner och lägg dessa i bunken tillsammans med blomklasarn

Tillsätt 50 gram citronsyra till blomklasarna och citronen

När vattnet kokat upp hälls det över blomklasarna och citronerna. Låt det sedan svalna innan blandningen täcks över med lock eller plastfolie. Låt stå ett till fyra dygn innan saften silas upp på glasflaskor att förvara i kylskåp, eller plastbunkar att förvara i frysen.

Ta sedan fram och släck törsten med, eller varför inte bjuda på till fika eller kalas, eller helt enkelt när du bara är sugen på riktigt god fläderblomssaft!!





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0