Nytt i garderoben

I början på veckan trillade nya skönheter från Kavat ner i brevlådan. Ett par Fiskeby XC i färgen korall. Den satt som en smäck på skruttans fot och passade dessutom perfekt till jackan som vi fått tag i för en bra peng. Hon kommer vara så tjusig när frosten lagt sig och våren är här.



Skynda er att fynda för idag är sista dagen med 25% rabatt plus fri frakt med koden "48H" hos Sportamore..

Blivande tvååring

Tiden springer i all världens fart och jag inser att det bara är tre veckor exakt på dagen idag tills vår lilla tjej fyller två år. Kan knappt förstå att vi har en blivande tvååring som springer runt här hemma, hon äntrade ju nyss den stora världen. Plötsligt så kryper hon, sitter själv, står upp, går, springer, pratar, dansar och en himla massa mer. Skulle vi kunna stoppa tiden så vi hänger med i utvecklingen?!

Med tre veckor kvar är förberedelserna igång. Ballonger och annat pynt ska inhandlas för kalaset, temat är redan satt och det blir rosa med en tvist av lite annat smått och gott. Lite kakor, som det eventuellt kommer att bjudas på, bakades tidigare i veckan. Annars bakar jag nya, vilket jag säkert lär göra ändå.

Presenterna kluras det också på, vi har bestämt oss för att köpa en ny säng, ska bara få tiden att åka för att hämta hem den. Igår beställde jag också ett par nya kavat som kommer bli en födelsedagspresent som passar perfekt till våren. Sen så har vi några små prylar till i gömmorna som skruttan ska få, bland annat ett smyckesträd, byggklossar och kaffebryggare och brödrost till hennes kökssamling.





För att skruttan inte ska behöva få dubletter har mormor, morfar, farmor, farfar och alla mostrar, morbror och fastrar fått olika tips på vad skruttan behöver och önskar sig för leksaker och kläder. Finns såklart lite annat på önskelistan, så som saccosäck, små söta stolsdynor till barnbordet, boken om kaninen som så gärna ville sova, spelet UnoMoo och Bamses gympaspel. Får se om vi köper något mer av detta eller om vi känner oss nöjda för i år, sängen blir ju en stor present i sig och dessutom kommer julen om tio månader, haha ;)

Helg

Så har helgen anlänt igen och imorgon är det resan söndag, varvtal helgerna vägen egentligen?! Önskar så att helgen vart minst tre eller fyra heldagar..

Vi i ledde iaf vår helg med med lasagnemiddag bara vi tre. Pappan fixk dock åka på ett litet jobb direkt efter maten men kom hem rätt snart igen. Under tiden städade vi undan eftermiddagen och kröp ner i vår stora säng för filmmys. Skruttan somnade strax efter åtta och så slog vi på Gåsmamman. Vilken bra serie, dem första sex avsnitten har vi hunnit med och hoppas vi snart kan komma över avsnitt sju och åtta. Det är ju som rena drogen den där serien!!


Imorse hade vi ställt klockan, stora dagen för J&A vart här, flytten till Nättraby. Mormor kom för att passa skruttan under tiden och vi gav oss iväg. Ca fem timmar senare hade vi även fått i oss lite lunch och kunde åka hem till vår lilla igen. Somnade som tre grisar på sängen men vaknade bara som två, pappan hade åkt för att hämta något hos skruttans farfar. Vi åt lite middag (kycklinggryta och pasta) och sedan gick pappan ut en kort sväng medan vi målade våra naglar, på skruttans önskan.


Efteråt kröp vi alla ner i soffan för lite gotte och mellomys. Vi höll oss hemma för att skruttan ska få så mycket vila som möjligt, hennes feber har fortfarande inte lagt sig riktigt. Så en helkväll med familjen i soffan fick det bli för oss och kunde nog inte haft det mysigare. Skruttan sover nu sedan en stund och vi börjar väl också blinka här, så på återseende..

Vårdcentralen

Imorse tyckte jag att skruttan lät rosslig när hon vaknade. Igår började hon dessutom få en rosslig hosta och febern har ännu inte lagt sig. Tvärtom så steg den igår eftermiddag. Så idag är vi inne på femte dagen med feber, snorig näsa och nu dessutom hosta och rosslig andning. Låter lite gummiaktigt också, ni vet som när barnen tuggar på nappen. Så ringde vårdcentralen och fick en tis i eftermiddags vid 14.00.

Doktorn lyssnade på lungorna, från alla olika håll och vinklar. Knackade lite och kollade öronen så dem såg bra ut. Enligt doktorn verkade skuttan inte torr i lungorna, snarare slemmig. För att utesluta astma ville doktorn ta en sänka. Den visade sig vara låg vilket talade mot en astma, skönt tyckte mamma. Vi kunde fortsätta ge lite brikanyl för hostan så den lägger sig och avvakta för att se om febern lägger sig. Annars skulle vi återkomma, så också om det blev värre. Så vi avvaktar och se hur skruttan mår under helgen annars får vi kanske träffa doktorn en runda igen för att ta fler prover..

En trött liten flicka innan besöket hos doktorn..

Garage/altan

Dålig uppdatering kring huset på ett tag så här kommer en kort sådan. I höstas vart vi klara med vårt garage. Vi reste taket och bytte ut panelen runt om. Nya fina pannor och ny färg, ny höngeänkor och stuprör och nu är garaget tätt och läcker inte längre in. Så himmelens skönt och dessutom så mycket finare. Vi har nu också bestämt oss för vad civil ha för lampor på garaget så dem handlade gubben i huset hem härom dagen. Vi ska bara finna tid till stt sätta dem på plats.



Panelen byts ut..

Taket är rest..



Garaget helt färdigställt..

När garaget vart klart drog sambon här hemma igång med altandäcket. Målet var egentligen att vi skulle haft både garage och hela altandäcket klart förra året när sambon fyllde år, men tiden sprang ifrån oss och vi ville ägna lite tid åt livet och roligheter också. Men lagom till nyår stod iaf den lägre delen, den delen som omfamnar badtunnan, helt klart. Sambon jobbade på hela hösten och vintern så fort tiden och vädret tillät. Han mätte och grejade och plötsligt låg balkarna på plats och trallen lika så. Luckor för att komma åt pumpen till badtunnan samt vattenavstängningen tillverkade han och fällde in snygga decklights runt badtunnan. Behöver jag säga vilken klippa han är min karl.

Balkarna för delen med badtunnan har kommit på plats..

Trallen är på god väg och lampor och luckor fälls in i däcket..


Det lägre altandäcket vid badtunnan är nu helt klart..

Ja så långt är vi komma och så snart våran ork är tillbaka efter all förkylning och sjukdom så ska nästa projekt dras igång. I höstas hann vi förbereda för det stora altandäcket. Plintar och singel är på plats så under våren börjas balkbygget och sedan kommer det trall även här och så småningom även en inglasning. Det blir ett av många tänkte projekt i år, får se vad vi hinner med.

Baka liten kaka

Idag har vi ägnat hela vår förmiddag åt att baka kakorna vi ringde hit moster som kom med saknadeningredienswr och sedan vart vi igång. Brysselkex, hallongrottor och en rosa sockerkaka fick det bli. Sockerkakan hände det dock något me spå vägen så den kommer ni verken få bild eller recept på..

Brysselkex
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200g margarin

Knåda samman alla ingredienser och rulla sedan längder med en diameter på ca 4 centimeter. Rulla dem i socker (färgsätt sockret med karamellburk för lite roligare utseende på dina kakor) och låt dem stå svalt en stund. Skär skivor av kakan och lägg på en plåt med bakplåtspapper, grädda på 175 grader ca 10 minuter.




Hallongrottor
250g margarin
1 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marzanpulver
1 1/2 tsk bakpulver

Blanda socker och margarin poröst. Blanda de torra ingredienser för sig och blanda sen i dem i smörsmeten. Rulla ut två längder och dela varje längd i ca 20 bitar. Rulla till bollar och lägg i små pappersformar på en plåt. Gör urgröpningar och fyll dessa med hallonsylt. Grädda på 175 grader i ca 15 minuter.



Envisa feber

Imorse vaknade vi tidigt för att vara "lediga" (läs vab). Skruttan vile minsan inte somna om som mamman ville, utan lyssna på Bamse. Sagt och gjort så mamman fick ligga kvar i sängen och vila och som pricken på i kröp skruttan upp i min famn för att gosa, bättre start är svår att toppa!! Ringde förskolan för sjukanmälan och tog tempen, som visade när på 38 grader. Piiiiiiip så irriterande, den sjönk ju igår och nu är den tillbaka, denna envisa feber. Visade sig att alla barn som varit/är sjuka på förskolan har samma åkomma just nu, ojämn feber hit och dit. En timme senare stoppade vi iaf i oss lite frukost. Eller mamman stoppade i sig sin frukost med skruttan mest lekte med sin, varpå pappan fick ett bildsms med texten "hon är din".. 


Efter frukost klädde vi oss för en ny dag och försökte fräscha upp oss efter en varm härlig dusch. For bort till mitt jobb en snabbvisit för att betala dagens räkningar. Skrutt ritade och lekte med blir under tiden och vips så vart jag klar. När vi ändå vart på minisprång lämnade vi av några kartonger till J så hon kunde packa klart det sista innan lördag. Sedan for vi hem och skruttan sov idag närmre tre timmar i sträck. Hon behövde antagligen den där sömnen, feber tar ju ut sin rätt och gör en trött som bara den.

Vi har bestämt oss för att stanna hemma imorgon också eftersom febern inte riktigt gett med sig under dagen. Så vi håller tummar och tår för en feberfri torsdag!!

Bättringsvägen

Skruttan är på bättringsvägen här hemma, febern har krympt något men är fortfarande för hög för att säga att skuttan skulle ha varit feberfri hela dagen. Det innebär att vi stannar hemma imorgon också i hopp om en feberfri dag så vi kan återgå till förskola och jobb igen och få vara friska.

Idag har vi mest myst hela dagen och jag har fått lite, med betoning på liiiite, nytta gjort också. Ett litet blöjläckage inatt resulterade i tvätt och byte av sängkläder, så det drog vi igång med efter frukosten. Eftersom vi saknade sängkläder i vår säng, där vi har tv med dvd, har vi spenderat vår förmiddag i gillestugan. Film har rullat om och om igen och en liten stund passade jag på att vika lite tvätt och plocka in i garderoben på sin plats. Men mesta dels passade jag på att gosa med skruttan, det är inte allt för ofta man har en ledig dag mitt i veckan att gosa såhär. Dessutom är det bäst att passa på medan hon fortfarande gärna kryper upp i famnen och gosar.


Vid lunch värmde vi upp lite pannkakor och satte i oss och efteråt fick skruttan en glas. Är man sjuk så är man och då får man glass. Kände att tröttheten nalkades och eftersom solen sken ville jag passa på att njuta lite av den. Så på med ordentligt varma kläder och bäddade ner skruttan i en go härlig filt i vagnen, sedan bar det av. Jag kom knappt femhundra meter innan hon somnade min lilla loppa. Promenaden fick endast bli fyrtio minuter idag eftersom skruttan ändå är sjuk, men lät henne sova en stund extra ute i vagnen (ute i vagnen sover hon som bäst) medan jag städade undan min julbock och julkrans (bättre sent än aldrig).


En mindre mysig eftermiddag med en skrutt som grät och skrek näst intill konstant i två timmar. Kände mig fullständigt maktlös och kunde inte få fram om hon hade ont någonstans eller om hon bara vart mindre missnöjd över något. Lek funkade inte, inte frukt och dryck och inte heller mys i soffan, nej knappt min famn. Tala om frustrerad mamma som försäkra hålla sitt lugn för att kunna lugna och trösta. Hujedamej för dem två timmarna, tack gode tid för att dem är över och att skruttan hämtade sig framåt kvällen.

Imorgon blir vi som sagt hemma, färöiska gosa en massa och bara njuta av varandra så mycket vi kan. Tiden kommer tyvärr aldrig åter..

Säg aldrig..

Nej huanamej säg aldrig peppar peppar.. Vid tvåtiden ringde förskolan till sambon idag, lilla skruttan hade åkt på feber. Jag som tidigare på dagen sagt till kollegan att vår lilla sluppit undan såhär långt, peppar peppar. Varenda gång jag uttalat mig om att hon sluppit undan har dem ringt från förskolan bara kort tid därefter. Ligger det en förbannelse över mig kanske?! Pappan skulle hämtat tidigt idag, eftersom pedagogerna hade önskemål om det för dem skulle på studiebesök i Kalmar, så han for ytterligare en halvtimme tidigare för att hämta upp vår lilla.

När dem sen hämtar upp mig möts jag av en trött liten tjej som sover i sin bilstol, alldels rosenröd om kinderna. Jojemen, feber minsann så långt ögat kunde nå. Hemma visar tempen 38,3 och vi bäddar ner lillan till en film i våran säng. Jag påbörjar middagen medan sambon tvättar bilen (det behövdes verkligen). 


Lillan ville dock inte ligga kvar själv utan kom ut i köket illa kvickt, hämtade filten och kudde och bäddade in henne på golvet i köket. Där låg hon helnöjd minsann medan maten lagades.


Hon petade mest i maten idag och när vi kändes oss nöjda fick det bli film igen. Somnade kvart över sju utmattad och utan välling men vaknade strax efter tio igen. Tempen visade 38,5 så inled alvedon en flaska välling och ny blöja. Sover nu som en stock igen mellan oss och hoppas hon får sova till imorgon bitti. Vår lilla skrutta, det gör ont att se dig såhär hängig..

Slö vecka

Vi har haft en slö vecka, trötthet som slagit rot ordentligt och förkylning på det. Heja vilken härlig kombo, noot!!

I måndags vart jag iaf bestämd, sambon skulle spela innebandy och därmed tvinga what ut mig själv på promenaden runt byn tillsammans med mannen, dottern och hunden. Släppte av mannen halvvägs och knatade vidare. Sååå skönt när jag väl kom hem.

Hängig och dan i tisdags på jobbet men något piggare på kvällen. Vår promenad runt byn fick dock bli bilen några ärenden istället. Lämnade av posten hos en föredetta kollega, lämnade kattens urinprov hos veterinären och svängde förbi vännerna med ett plagg till deras lilla tös. Sedan pladask på soffan.

I onsdags fortsatte hänget på jobbet men kände mg något piggare när jag kom hem. Tur det, för vi bestämde dejt med J&A. Pizza och äppelpaj i stan, antagligen sista gången i den lägenheten, för om en vecka blir dem också Nättrabybor. Ska bli så härligt att ha alla samlade i samma kretsar, promenad- och cykelavstånd, me like!! Finns dock en vänfamilj till som jag vill ha hit, min lilla Blomstermålafamilj!! Håller alla tummar för att dem ska ta sitt förnuft till fånga och flytta ner!! 😉✊🏼

Torsdag kväll minsann och som ni hör har vi haft en rätt slö vecka ändå trots våra rundturer hit och dit. Men ikväll har vi haft en mysig kväll hemma med pannkaksmiddag och filmmys, en helt vanlig torsdag. Hoppade över fotboll och vattengympa ikväll för att hålla oss på friska planet så vi inte trillar dit i influensan som vandrar runt. Vidriga dumma influensa och kräkis, håll dig borta!! Dags att krypa ner och ta hand om själen med lite sömn, ladda om så vi orkar en jobbdag till innan det är dags för heeeelg!!

Från början till slut

Vilken fantastisk helg vi haft ännu en gång. Helgerna levererar så mycket energi och glädje att man önskar dem vore för evigt. Vi startade vår helg med fredagsmys hos mamma/mormor. Medan pappan i huset hade sina kolleger hemma för pizza och bad i vår tunna gjorde vi egen pizza hos mormor. Skruttan fick fredagsgotte, badade i badkaret och så mös vi i soffan till fångarna på fortet och annat skoj tills skruttan somnade som en liten gris på soffan. Lillebror ville ha skjuts till stan vid halv elva och då bestämde jag mig för att låta skruttan sova kvar och själv köra hem.





Igår när vi vaknade åkte vi nästan direkt till mamma för att återses med vår lilla skrutta. Hon hade sovit gott hela natten och satt vid frukostbordet när vi kom. Vi hade en härlig förmiddag hos mamma innan vi begav oss en kort sväng till stan. Skruttan önskade pizza (igen!!) och då tog vi det till lunch. På hemvägen somnade skruttan precis som vi väntat oss och därför passade vi på att ta en nap vi också. Efter vår nap hoppade vi ner i tunnan en sväng som pappan hållt varm till oss innan vi promenerade hem till H&D och lille L för lördagsmys.




Idag vaknade vi kvart i åtta och kände mig en mindre smula stressad. Vi skulle ju för böveln åka till Kalmar för att bada med M&F och deras små A&N. Upp och packa badväskorna och tog fram frukosten medan gubben mornade sig. Väckte skruttan och sedan satte vi i oss frukosten. Halv tio var på gång och hela förmiddagen spenderade vi i badhuset. De allra minsta älskade stora rutschkanan medan jag tyckte det vart lite läskigt när det plötsligt blev bäcksvart i tunneln. Efter badhuset blev det en sväng på Bauhaus (som gubben tjötat om detta i evigheter). Jag blev dock frälst och insåg att jag borde besöka varuhuset oftare när jag är i Kalmar. Badrumsinredningen fick mig att längta ännu mer efter ett nytt badrum!! Vi avrundade vår Kalmarvisit med ett stopp på Ikea, lite middag och med oss hem köpte vi badrockar som vi kan ha när vi ska gå ut i kylan för att hoppa ner i våra härliga badtunna.




Ja en helt fantastisk helg från början till slut och jag kryper till sängs med ett stort leende på läpparna. En helg fylld av energi och kärlek och massa härliga stunder med nära och kära. Dagens känsla är minsann tacksamhet!!

Fredag i all sin glans

Äntligen fredag igen och helgen står runt hörnet bara tre timmar bort. Dagen började med att visa sig från en sämre sida, snö!! Men nu minsann börjar det ordna till sig och solen gör sitt yttersta för att ta sig genom alla molnen. Heja solen, jag vill verkligen ha vår nu istället för vinter. Sitter och myser lite efter att ha fått i mig lite lunch, strax dags att jobba av det sista innan helgen. Längtar så efter kvällen, en mysig kväll med skruttan hos mamma och J väntar medan sambon badar tunna och hänger med kollegerna hemma hos oss. Så snälla klocka ticka på nu så vi får helg!!



Torsdag morgon

Redan torsdag morgon, halleluja!! Denna veckan har haft sina glimtar men också sina skuggor. Idag träder lagning min fjärde dag med ryggvärk dom sträcker sig fram till revbenen och ner i höften. Svårt att klä på mig, kliva upp ur sängen, in och ut i bilen och lyfta min lilla skrutta. Värktabletter har inte hjälpt det heller, snälla låt mig vakna utan värk imorgon!!

Det är min stora skugga, men det finns ännu en. Min äskande lilla farfar är inlagd sedan en vecka kchc efter fyra dygn på sjukan visade det sig att han fått en tumör igen, operation i söndagskväll och nu inväntas svar på vilket art den vart. Farfar mår efter omständigheterna bra och vi håller alla tummar för att han snart ska bli bra och få komma hem.

Glimtarna i veckan då?! Vi har haft riktigt härliga stunder tillsammans hela familjen. I måndags efter middagen tog vi vår ordinarie promenad runt byn för att följa pappan till sin innebandy. Skruttan somnade såklart gott i vagnen och så även vi när vi kom hem. I tisdags hämtade vi hem lite pellets och när skruttan somnat var vi in så vi fyllde upp behållaren, resten hjälpte svågern oss att lyfta in i garaget med sin traktor. Igår lekte vi lite och skruttans hamo och sasa kom på besök en sväng. Hon följde med dem hem och vi åkte för storhandling. Hämtade upp vårt lilla troll på hemvägen och mös om henne en stund innan det vart dags för att sova.

Som en vanlig vecka kanske men ändå så många glimtar av extra glädje och kärlek. Största glimten denna veckan är stt skruttan börjat morgonkissa på pottan. Hejja skruttan!! Tala om att vars en stolt förälder när skruttan självmant (efter att blöja och pyjamas tagits av) på morgonen går in på toaletten, sätter sig på pottan för att kissa och sedan tömmer innehållet i toalettstolen. Största glimten i veckan helt klart, vår lilla stora tjej!! 💕

Ensamt avslut

Helgen dundrade in snabbare än väntat i fredags. Som tidigare nämnts vart jag hemma med lilla skruttan i torsdags och fredags eftersom dem ringde från förskolan om att hon inte kändes riktigt kry. Vi mös till film hela torsdagen och i fredags tyckt ekar hon vart mycket bättre igen, så hon fick följa med en snabb runda till mitt jobb för att skicka iväg betalningarna. Sedan mös vi ner oss igen innan det vart dags att förbereda middagen för kvällens gäster. Det blev inbakad fläskfilé med vitlökscreme och till det en gratäng med gorgonzola serverat med sallad och bearnaisesås. Muums för smaken och magen!!




Lördagen inleddes med en riktigt rejäl sovmorgon för oss innan vi satte av med frukost och sedan presentletning på stan. Väl hemma igen klippte vi pappan och sedan bytte vi om för att fara på kalas. Eftersom båda kalasen vart i Nättraby tog vi cyklarna och vår cykelkärra, varför ta bilen dessa onödiga sträckor!! En härlig lördagskväll tillsammans med både min och sambons släkt.

Idag blev dagen inte riktigt som vi tänkt oss. Precis när vi skulle ge oss ut på en promenad i solen fick sambon åka på jobb, vattenläcka på Hasslö, igen!! Dessa dumma vattenledningar. Så sedan elva idag har mannen jobbat oh vi åkte istället till mormor för att hänga. Hjälpte mormor att rensa i gamla kartonger, bakade med moster, åt söndagsstek och kollade på Disney. På vägen hem körde vi ut ill Hasslö för att få en liten glimt av pappan, skruttan saknade honom. En liten tur i grävmaskinen och sedan for vi hem för en kvällsmacka. Snart läggdags för skruttan och mannen är fortfarande på jobb, så det lär bli ett ensamt avslut på denna helgen framför en film i soffan ikväll.


Två timmar

Den befarade vabben som vi hållt oss ifrån så länge är här igen. Den liksom stod och knackade på dörren igår kväll när skruttan hostade så och grät floder. Imorse tyckte jag hon vart piggare så vi chansade och gav oss iväg till förskolan och jobbet. Skruttan trippade in som vanligt och börjad eleka med sina kamrater och jag åkte till jobbet. Två timmar senare ringer förskolan och skruttan hostar hej vilt i ett. Städar av mitt skrivbord och åker hem för att vabba.

Vår lilla lilla skrutta, det är så jobbigt för henne med denna nedrans hostan. Man riktigt hör hur den river i halsen på henne och hur hon rosslar lite lätt. Ingen feber och i övrigt relativt pigg men inte tillräckligt för att orka tempot på förskolan. Så vi bäddade ner oss i stora sängen och kollade på lite nya filmer och åt lite glass.


Halv tolv somnade skrutt och precis då kommer moster för att se hur det är med skruttan. Hon sov en och en halv timme och sedan lagade vi pannkakor ihop med moster. En riktig vilodag i världens lägsta tempo, allt för att skruttan ska få hämta sig och bli piggare igen så hon kan få vara på förskolan med sina kamrater och pedagogerna som hon trivs så med (rabblar alla barnens och pedagogernas namna hemma hela dagarna).

Hosta och tårar

Skulle just till att gå och lägga mig för 45 minuter sedan när vår lilla skatt vaknar och gråter. Går in för att trösta, klappa lite i rumpan och få henne att somna igen. Förgäves, då hon bara gråter och gråter samtidigt som hon hostar för fullt. Tar upp henne i min famn för att lugna, lugnet lägger sig något men hostan kvarstår. Hon vill inte sova i sin säng så tar med henne till mig, ska försöka ta tempen men hon vrider sig bara och gråter och hostar. Tempen blir omöjlig att ta, inte ens om pappan hjälper till och förmaket hålla henne lugn i famnen. Känner mig besegrad och pappan tar henne till sin famn för att försöka lugna och trösta. Hostan fortsätter men hon vägrar hostmedicin, gråter en skvätt till och från och jag inser att detta kan bli en lång och vaken natt för familjen. Måtte inte vab stå och knacka på vår dörr, vi vill ha en frisk liten skatt här hemma..

Projekt linneskåp

Medan gubben har hand om de lite större projekten i huset såsom garagebygget och altandäcket så tar jag hand om de lite mindre. I höstas köpte jag ett linneskåp (givetvis tog jag ingen bild på det då) som skulle få sig en makeover för att passa in i vårt hem. Det hamnade lite på is men efter julledigheten togs jag i kragen, efter en påtryckning från sambon. Han hjälpte mig att skruva isär det och slipa av det och sedan vart det igång. Ett lager grundfärg och två lager av den slutliga färgen och några veckor senare är nu skåpet klart. Hyllplanen sitte ro igen och lådorna är på plats, dessutom har sambon hjälpt mig sätta dit dörrarna på det så nu står det snyggt och prydligt på sin tänkta plats. Behöver jag tala om hur nöjd jag är?!

Det färdiga resultatet..


Detaljer..

Att behöva väcka..

Det är något hjärtskärande med att behöva väcka sina barn när dem sover. Att sitta där vid sidan om och titta på sin djupt sovande lilla skatt. Fastän man vet att klockan rusar iväg på morgonen och man egentligen känner sig stressad så infinner sig en sådan härlig ro i kroppen för en stund. En obeskrivlig känsla full av kärlek och ögonen ler likt läpparna. En underbar känsla, som bara en själv kan känna. Så plötsligt kommer den där onda känslan, när man känner sig sämst i världen, ja rent elak. Känslan över att behöva väcka denna sovande lilla skatt för att klä sig, borsta tänderna och åka till förskolan. Fy vad det skär i mig varje gång det sker. Att behöva ta ifrån min lilla skatt den där sköna djupa sömnen som hon verkligen behöver. Att behöva störa henne och stressa iväg med henne till förskolan. I de lägen önskar jag att man inte hade något ansvar gentemot någon annan än sig och själv och sin lilla skatt. Utan att man bara kunde krypa ner vid sidan om igen och låta skatten få sova så länge det behövs. Det hade varit såå underbart att behöva väcka sin lilla skatt..



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0