Från stress till lugn

Så har snart ännu en jobbvecka passerat och den har varit minsta sagt händelserik. Kan och vill inte gå in på detaljer men hoppas verkligen denna chock lägger sig och att nästa vecka blir lite mindre omtumlande.
I övrigt har det varit en rätt bra vecka (om man bortser från all stress) då jag trivs med mitt jobb och mina arbetskamrater. Jag har fått träffa alla mina familjemedlemmar och myst lite med dem. Dessutom har mannen och jag lyckats få ihop några mysiga kvällar på soffan tillsammans vilket för mig betyder oerhört mycket. Allra helst i kaoset som varit och stressen som infunnit sig. Idag är första dagen på ett tag som jag känner mig lugn och inte det minsta stressad. Riktigt skönt!!

Bjuder på en bild på mon stora kärlek <3

Stressad

Stressad?! Något fruktansvärt. Allt ska hinnas med och läggas in i planeringen och denna veckan känner jag verkligen att jag börjar tappa mig själv. Jag känner hur det slits i trådar från alla håll och hur jag måste passa in och ställa upp överallt. Jag ska gå till jobbet jag har och sköta det med ansvar. Jag sk fortsätta söka jobb med tanke att jag kanske inte har något jobb den första januari. Jag ska hinna med möten hit och dit. Jag ska hinna med att sköta om mitt hem, städa, tvätta, diska, laga mat och finnas till för familj och nära och kära. Dessutom ska jag försöka komma fram till hur vi ska fira julen detta året. Jag känner mig verkligen super stressad och orolig och blir därför rädd att bli sjuk igen. Måtte det snart vända och lugna ner sig i mitt liv. Jag behöver vila jag också.

Förresten så klagar jag inte det minsta på mitt jobb. Jag älskar det och stormtrivs. Där kan jag spendera många år till vill jag lova. Det är en sådan härlig stämning att komma dit varje morgon. Halleluja!!

Julgodis

Idag har första julgodisen bakats. Det blev Rocky roads. Provsmakade en för det måste man få göra när det är julbak. Vi passade också på att ta (för mig) första glöggkoppen för i år. Jag vet att jag klagat på alla som börjat så tidigt med allt juligt men nu är det bara tre dagar kvar till december och då är det inte så farligt tycker jag inte. Mindre än en månad kvar till julafton, julmaten, klappar och massa mys!!

Har fått kvalitetstid med nästan alla mina familjemedlemmar också. Var med Emma och köpte telefon, fick ringa in mamma för att ordna ett nytt sim-kort till Emma. Evelina och Martin åkte sedan med oss hem för att baka och Viktor och Affe kom senare för att hämta Emma efter sin träning. Skulle träffat pappa också men tiden sprang iväg så han får lite egentid med dotra sin imorgon istället.

ULLARED

Så var årets tripp till Ullared gjord. Vilket blir veckans höjdpunkt!! Sitter äntligen hemma i soffan efter en regnig hemfärd. Fyra galna damer och en fullastad bil. Vi har haft en riktigt bra dag och nu är alla julklappar klara, bara en liten kvar. Jag höll mig till budgeten men tycker nog att jag kanske kunde spenderat lite mindre. Men, inga onödig köp utan bara det som stod på listan. Så jag är ändå nöjd. Tack tjejer för en fantastisk dag!!

Off

Blev fullständigt off i eftermiddag. Jag har inte kunnat tänka klart på hela kvällen och har känt mig allmänt avstängd. Frustrerande och inte alls någon god magkänsla. En eftermiddag jag gärna lägger bakom mig, glömmer, kopplar bort. Ja vad som! Kunde man spolat tillbaka så gärna för mig. Då hade jag försökt få kvällen att bli annorlunda. Worst part is, man kan inte förutspå hur kvällen ska se ut.
Med det sagt kryper jag ner i hopp om en bättre fredag...

Slödag

Vilken slödag det blev här hemma. Hade bestämt mig för att både städa och tvätta idag så att det kulle bli rent och fint här hemma. Tog mig upp runt elva och körde igång en tvätt, dammade och käkade lite frukost. Sedan var jag helt slut och hamnade i sängen igen. Mannen kommer hem efter att ha luftat bromsarna på bilen och kryper också ner i sängen. Helt galet!! Tog nig iaf upp och slängde i en omgång tvätt till när den andra var klar och sedan ber i sängen igen för att se en film. Efter filmen vaknade mannen och jisses vad vi var hungriga. Sagt och gjort, mat i magen och tredje omgången med tvätt kördes också igång. Nu har vi krupit ner på soffan för lite gos och avkoppling så vi vilar upp oss iför veckans väntande jobb. Känner på mig att det kommer bli en tuff vecka nu när det är pensionsutbetalning. Dessutom släppte vi datumet i fredags för när vi ska sluta hantera kontanter på våra kontor. Ja vila behövs så det är väl tur att jag haft en sådan slödag som jag haft.

Sömn

Sovit som en prinsessa i två nätter och det känns himla bra vill jag lova. Dock är jag ändå trött och önskar jag fick sova två nätter till innan det är dags att jobba igen. Veckan som varit har innehållet så mycket att jag knappt hunnit stanna upp en minut för att andas och vila lite. Varje dag har haft något inplanerat och som om det inte skulle räcka så är även denna dag bokad. Tvättning och städning står på mitt schema idag. Men för att få lite avkoppling ska jag minsann ge mig ut på en powerwalk under dagen också. Det är något som får mig att varva ner åtminstone lite.

Två min till i sängen sen kör vi igång sista dagen denna veckan!!

Mina fina

Igår kväll var jag hos mina fina i Holmsjö, Carin och hennes prins. Prinsen fyllde ett år i tisdags och givetvis ville jag fira honom. Ett utmärkt tillfälle att få träffa dem igen. Prinsen var lite trött men satt minsann hos mig en liten stund i soffan innan det var dags för att sova. Han fick en stor paket av mig som innehöll en blå babypulka. Lite förvånad och fundersam över vad det var för något men både mamman och jag tror att den kommer uppskattas till vintern när snön lägger sig.

När prinsen lagt sig fick vi stora flickor en pratstund och Carin är en vän man kan prata med om allt från himmel till jord. Hon har sina värderingar, åsikter, tips och råd vilket gör att jag är oerhört glad att hon är min vän. Tack för en himla mysig kväll!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1724973/images/2012/pic_50a565e7ddf2b31d490033f2.jpg" class="image">

Sötsug

Ibland, vissa dagar, vissa stunder infinner det sig ett sådant sötsug att jag kan bli helt galen. Jag bara måste ha något sött och går genom varenda vrå för att hitta något. Det kan resultera i att jag äter godis, glass, bullar, kakor eller typ kex och ost. Thank god för alla dem gånger man inte haft något hemma så man tagit en frukt istället.

Nu har jag bestämt ni för att jobba bort detta sötsug på riktigt och därför ska det inte handlas något sött i den vägen på ett mycket bra tag till detta hemmet. Istället ska det numera ätas en grötfrukost och lagas bra middagar och köra på frukt till lite kvällsmål om jag känner för det. Frukt är lite av en passion för mig och jag skulle nog inte klara mig utan det.

Jag kommer ändå genomföra mitt julbak till första advent men hålla mig till att bjuda på. Själv kommer jag säkerligen vilja smaka och då får det bli en enstaka kaka eller godsak när vi har besök. För nu ska sötsuget bort!!

Bjuder på en bild på dagens middagstallrik som avslut på inlägget..

Springande tid

Tiden springer iväg allt den kan och snart har vi redan passerat november också. Det innebär att första advent, lillsis födelsedag, lucia, jul, nyår och min födelsedag närmar sig. Ja himmel vad mycket som ska hinnas med innan året är slut och min födelsedag infinner sig.

Dessutom närmar sig ullaredstrippen som ska göras med min galna syster och hennes svägerska/min vän. Ja vårt umgänge består av vänner som också på ett eller annat vis är släkt. Haha, trippen är inbokad och vi damer ska köra över allt och alla. Så undan eller kull!!

Inför julen ska också massa julkakor och julgodis bakas och det är något jag ser fram emot att göra. Är det något bak som är roligt så är det julbaket. Julmusik i atmosfären, kladd och massa mys. Det är underbart!!

Åter till nutid, har spenderat första dagen på kontoret i Lyckeby och det gick kanon. Trevlig personal även på detta kontor som ser efter mig och kollar upp så jag hänger med och känner mig bekväm. Ja, jag har verkligen haft tur och träffat rätt på arbetsplats. Trivs trivs trivs!!

Avslutar kvällen med en skål melon..

Hard work work

Jobbar på och trivs fortfarande super bra. Så jäkla goa, trevliga och hjälpsamma människor som jag jobbar med. Jag har varit på kontoret i stan i tre veckor imorgon och det har fungerat tokbra verkligen. Jag kommer sakna dem nu när jag ska vara i lyckeby ett tag framöver från och med måndag. Men det ska bli roligt att känna på deras miljö och lära känna dem på det kontoret också. Jag tror det kommer gå lika bra och att de kommer vara lika välkomnande som personalen i stan. Det går bra och jag håller alla mina tummar och tår att jag skött mig så pass bra att de överväger att behålla mig ett tag till efter nyår. Det hade varit roligt och alldeles kalastoppen!!

Avslutar med att nämna att det för övrigt var kladdkakans dag igår och det kunde vi givetvis inte motstå. Kladdkakan åkte ner i magen och jag gick och la mig mätt och nöjd igår kväll.

Ny vecka

Så var det ny vecka igen och helgen bjöd på full fart. Besök hos mamma och familjen, skulle varit en snabbvisit men har svårt att gå när jag är med familjen. Önska jag kunde vara med dem jämt. Några mysiga timmar blev det innan vi tog oss till vännerna i deras nya lya för lite fredagsmys. Sent blev och trevligt hade vi. En ganska tidig lördagsmorgon också och vi hann med en hel del innan vi gav oss iväg på fest. En runda för att handla och kolla till båten, gubben hjälpte en vän att täcka båten och jag vek lite tvätt och tvättade ännu mer och tog en powernap. Sedan in i duschen och gjorde oss redo för middag hos mina svärföräldrar som skulle vara hundvakt till Viggo också. Sedan bar det av på party och jisses, det spårade lite lätt men roligt hade vi. Oftast har man roligare när man inte är riktigt taggad och sugen, så blev det även denna gång. Igår tog vi pizzabuffe på hasslödoppet och sedan marrängswiss i stan på hantverkaregatan. Jisses vilken helg, tack alla inblandade!!

Fredag igen och allhelgona

Så var fredagen här igen. Lika trött som förra veckan är jag och undrar när jag ska komma in i en rutin och slippa vara såhär trött på fredagskvällen. Jag får nog ge det en vecka eller två till för att komma igång med rutiner. Ändå stängde vi tidigare idag, eftersom det är allhelgona helgen.
Apropå det så hade vi barn här innan som knackade på dörren. "Bus eller godis" är en vanlig tradition för alla barn sen många år tillbaka och klart barnen som knackade på vår dörr fick sig lite godis. Inte vill vi ha några bus inte, och barnen vill helst ha en massa godis att mysa med ikväll. Det är roligt för dem små.
Idag kom också våra tupperware produkter som vi beställde på partyt hemma hos mig i söndags. Ojoj vad vi beställde och vilken nytta vi kommer ha av våra produkter. Jag som värdinna fick lite extra gåvor som jag flitigt kommer att använda. Super nöjd!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0