Hamsterhjul

Så var ännu en vecka i hamsterjhulet förbi. Minns knappt vad vi gjort eller hunnit med. I söndags avslutade vi dagen med en promenad ner till båten. Plockade lite och såg över lite smått. Pappa och M kom förbi och tog med sig pizza som fick blir middagen för dagen.

I måndags kom mamma och J förbi för att kika på båten. Slutade med att vi tog oss en tur i kvällssolen för att ännu en gång känna hur snäckan går i vattnet. Så mysigt och så fint hon gick i vattnet. Det vart premiärturen för skruttan och som hon njöt, alldeles lyrisk över att få åka fort dessutom.

I tisdags tog vi oss till Fridlevstad, sambon ville se sitt lag spela (som han dessvärre inte kan medverka i på ett tag på grund av diskbråcket). Det blev en härlig kväll i solnedgången och vinst dessutom. Onsdag var det dags för terminens första gympapass. Skruttan överlycklig och skötte sig bra minsann. Gjorde fina hopp, hängde i ringar, slog kullerbyttor och krälade under hinder. Sådan fröjd bör hon trivs.

Torsdags tog vi minsann helg. Jag for mot staden för ett klipp medan familjen packade båten. Sedan for vi ut för två fina nätter på havet. Lek och bus, god mat och dryck och en härlig liten ny bränna. Lördag satte vi av mot Öland i bilen. Dags för att fira de bägge 30-åringarna. En varm dag och sen kylig kväll men oj så skoj vi hade med lekar, god mat och ett nytt trevligt sällskap.

Idag var det hemfärd tidigt som gällde. Ett snabbt stopp på Ikea för lite småplock och lunch och sedan vidare hem. Kalas för lille L sol i veckan fyllde ett stod på schemat. En dusch, ombyte och snabbt iväg igen till kalaset. Lite paketöppning och god fika. Lek, bus och snack någon timme innan det var dags att ta kvällen.

Olyckligt nog har jag dragit på mig en rejäl förkylning och sovit en stund ikväll för att orken började sina. Skruttan är också lite förkyld men inte alls som jag, tack och lov. Hoppas vi slipper bli värre än vi är utan att det vänder snart. Nu ska jag krypa ner igen med mannen vid min sida, käka några snittar och surpla i mig en stor kopp te innan jag sluter ögonen för en ny jobbvecka.

Kräftskiva

I lördags samlade vi ihop oss för en kräftskiva. Många kunde tyvärr inte vara med oss men vi blev ändå ett rätt stort gäng. Jag råkade bli trebarnsmamma för en dag då vi lite sådär lämpligt men olämpligt fick tag i transport för att få hem båten. Så sambon och två vänner drog till Skåne tur och retur medan jag passade tjejerna, bäddade rent sängarna, städade hela huset, bakade pajer till kräftskivan, lagade lunch till tjejerna, gjorde mig själv iordning, monterade partytält, höll liv i badtunnan och förberedde allt annat innan gästerna skulle komma. Tack och lov skötte sig tjejerna väldigt exemplariskt och lekte hela dagen.

Fick hjälp med tältet och syrran kom från jobbet så snabbt hon kunde för att hjälpa till med dukningen. Så småningom föll allt på plats och hela gänget kunde slå sig ner runt ett fulldukat bord för att tillsammans både skåla och skråla och äta gott. Några av oss tog ett härligt bad i tunnan, självklart timade vi in regnet. Men det gjorde oss ingenting i längden. Det blev minsann ett trevligt kalas och jag ser redan fram emot nästa års kräftskiva!! 👍🏼

Vardagen

Vardagen är i full gång igen som tidigare nämnts, skruttan är inne i rutinerna igen och snart kör hennes gymnastik och min vattengympan också igång. Även om jag kan vänja mig vid att ha semester så är det rätt gott med rutiner, men som sagt mindre arbetstid hade absolut inte skadat. Vi har haft mysiga dagar trots att semestern är över. Vi har kalasat, hängt med vänner och familj och gjort det som fallit oss in.

Denna veckan vinkade vi av två av skruttans pedagoger som bestämt sig för att pröva sina vingar inom en helt ny bransch. Det är glädjande för deras skull men fy så tråkigt för barnen, oss föräldrar och pedagogerna som är kvar. Tänk att dem jobbat i sjutton år tillsammans och plötsligt väljer två att bryta sin vardag. Det är så himla tråkigt att inte få möta dem varje morgon och eftermiddag längre, två av dem som verkligen kom att bli favoriter. Men vi önskar dem ett stort lycka till och håller tummarna för att de nya pedagogerna kommer vara minst lika bra.

Vi köpte varsin blomma till pedagogerna och skrev ett kortavgifter tackade för allt dem gjort, önskade lycka till och fällde någon tår.

Vi har hunnit med annat också. Skruttan fick sig en rolig pryl till badet, en badkrita. Snacka om att hela badkaret vart nerkladdat när det var dags att kliva ur den kvällen och bädda ner sig i sängen. Några kvällar har vi tagit härliga promenader också längs sjön och bara myst tillsammans. Ja vi har haft några härliga kvällar och dagar senaste veckorna, än är sommarn inte riiiktigt slut.

Båtköp

Hör Hr det varit torka minsann sedan sist. Tre veckors arbete är förbi sedan semestern och jag räknar ner veckor, dagar, timmar och minuter tills vi drar till Rhodos. Arbetsdagarna har varit långa, slöa och tråkiga, men annat hade man inte väntat sig egentligen. Fy vad det är tungt att jobba, tänk om man kunde få jobba mindre men behålla samma inkomst. Hur bra hade det inte varit?!!! Toppen!

Ja iaf så tog vi en halvdag för en vecka sedan, drog till Höganäs för att kika in en båt. Båten vart fin och för rätt pris så kunde vi tänka oss att köpa den. Det vart ändå småfix och lite annat smått och gott som behöver göras som vi räknade på och prislappen för vår del sänktes rejält. Vi ringde på hemvägen och gav ett bud, säljaren vart inte särskilt glad men skulle återkomma dagen efter. Jäklar, vårt bud godtogs och vi började jaga banken för att få lånet utbetalt. Ringde syrran för att be dem förbereda frukost och lunch för lördagen och lämna hundar och skruttan till mormor. Vid halv fem på fredagen vart allt kört och vi fick skjuts ner till Höganäs.

Vi provkörde, gjorde upp affären och sedan var båten vår. Vi mös runt på bryggorna, käkade middag på hamnkrogen och sedan mös vi ner oss i båten. Förberedde oss för resan hem dagen efter. Vid fem på morgonen gjorde vi loss, tankade upp båten och gav oss ut på öppet hav. Men, efter en bit fick vi se oss besegrade av den fruktansvärda sjön och vända om igen. Lägga till och försöka ta oss hem igen utan båten. Det löste sig genom A som hämtade upp vår bil och kom för att hämta oss, tack för hjälpen!!

Igår fick vi äntligen hem båten och även trailern. Sambon och två kompisar körde ner för att möta upp lastbilen och lasta båt och trailer och på kvällen var båten äntligen på plats vid bryggan. Sån härlig känsla att äntligen ha den hemma, nu känner vi oss som båtägare igen!!

Moster

Har ni hört, har ni hört??!! Det är numera officiellt och jag får skrika det högt. Jag ska bli MOSTER!! Förstår ni vilken känsla, vilken upplevelse, vilken grej. Jag har vetat detta så länge nu och bara gått och väntat och trampat På att få berätta för all jag känner. Berätta hur glad och stolt jag är över att få bli moster. Min syster bär ett litet knyte i sin mage. Ett litet knyte som jag kallar för Trollet. Trollet är beräknat att äntra världen och möta sina föräldrar, sin släkt och dagens ljus den förste januari 2017. Tänk om trollet blir förstfödde bebisen i Blekinge 2017, vilken grej.

Ja det är helt underbart ocj för att inte glömma så ska ju Skruttan få sin första kusin. Skruttan kallar också bebisen för Trollet, det är så mysigt och roligt när hon hon pratar om lille bebisen. Hon är helt insyltad på att hennes moster och M har en liten bebis i magen. "**** bebis mage, Tjollet heta". Ja Skruttan har dessutom bestämt sig dör att Trollet lindan ska få hennes nappar sen. Denna underbara lilla flicka så generös minsann.

Ja det ska bli så roligt att få ett knyte till i släkten och vänkretsen. Det är en ära att få kalla sig moster och jag ska minsann lära lille Trollet allt jag kan. Det ska bli så spännande ocj roligt att få vara med under Trollets uppväxt. Se ännu ett barn ansluta sig ocj växa upp tillsammans med dem andra. Se dem leka, busa, mysa, skratta, gråta och slåss ihop, ja för allt det där kommer dem att göra vare sig vi vill eller inte. Stort grattis älskade syster och M, vi längtar så efter att få möta Trollet för första gången!!

Första jobbveckan

Första jobbveckan efter semestern är över och så också denna helgen. Men jisses vad vi hunnit med i veckan. I måndags firade vi som sagt pappan/sambon med grillat och björnbärspaj på sjöhavet. Lämnade skruttan hos mormor och J både tisdag och onsdag och gissa om hon hade roligt. Glass i stora lass, shopping på stan, bad, trädgårdsbutiker och dessutom häng hos gammelmormor i Bredäng.

Tisdag kväll hämtade vi dock upp vår lilla skrutta för att ta med henne till faster och M för lite middag och efterrätt. Vi har gosat och myst varje kväll fram till det varit dags att lämna skruttan för natten för att krypa till sängs. I onsdags gav vi oss iväg för fotboll i regnet. Fy attan så kallt det var och dumt nog hade vi inga jackor med oss bara varsin tröja. Efter matchen åkte skruttan med farmor och farfar med Aspöfärjan till Aspö för att sover öve ro båten igen. Vi fick hämta upp på Tromtö dagen efter varpå vi fick oss en rejäl promenad i naturreservatet. Torsdagkvällen följde skrutt med oss hem och spenderade natten hemma för att vara hos gammelfarmor och gammelfarfar på fredagen.

Helgen har vi spenderat ihop, startade upp med middag på Stars ihop kompisgänget. Lullade runt på skärgårdsfesten, åkte karusell, köpte ballong och åt glass. En mysig sen kväll med familj och vänner. Igår tog vi en sväng till Lyckeby, tvättade och donade lite här hemma innan vi mötte upp gänget för grillning. Sedan for vi mot stan, jag mötte upp E medan pappan och skruttan mötte upp farmor och farfar. Det blev en fartfylld kväll för oss alla på olika vis. Skruttan åkte karusell och hade en helmysig kväll med pappan medan jag fick en riktig tjejkväll med fröken E. Öltält, karuseller, skratt, beerpong, nattamat och bussen hem sent inatt. Tack för en härlig kväll!!

Idag har familjen myst, dock tog jag sovmorgon till tolv. Men när jag väl kom upp fick vi en härlig dag tillsammans. Skruttan badade i sin lilla pool, vi har vikt all tvätt, lekt med lego, haft mormor och J på besök. Skruttan tog ett kvällsbad innan middag och sedna gav vi oss ut på en riktigt lång och härlig promenad genom byn. Skruttan somnade gott efter en kort stund i vagnen och sover nu för natten. Själva har vi krupit ner till en film för att avsluta veckan på bästa sätt.

Imorgon är en ny dag, med nya utmaningar och nya möjligheter. Sov gott..

Pappans födelsedag

Idag är augusti här, den förste, vilket innebär att familjen har ett födelsedagsbarn. Idag är pappans dag från morgon till kväll. Vi vaknade upp ensamma, skruttan har sovit på sjön hos farmor, farfar, faster och D eftersom hon är ledig hela veckan medan vi börjat jobba. Lite kramar, pussar och frukost och sedan mot jobbet. Åh vad jobbdagen gick sakta trots att det fanns massor att göra. Men efteråt satte vi av illa kvickt mot dotra. Packade grillmat, bär till paj, paket och sedan ut på det blå. Skruttan blev glad och se oss och vi åt god mat, björnbärspaj till efterrätt sjöng hurrasång och hade paketöppning.

När regnet bestämde sig för att så fint kika fram packade vi ner oss i lilla båten och for hemåt. Vilken fin regnbåge som la sog över sjön på hemvägen, man kunde se dessa bägge ändar gå ner i sjön, så otroligt vackert. Lite smått blöta drog vi upp båten och körde hem för att byta om till torra kläder och packa om lillskruttans väska. En natt hos mormor väntade. Lånade hem en resväska för att kunna provpacka inför Rhodos, pratade av oss och sedan kramade och pussade en överlycklig tjeja oss hejdå och godnatt. Vi fick varsitt jag älskar dig och sedan vinkade vi hejdå. Så här har vi nu krupit ner igen alldeles ensamma och imorgon väntar återigen jobb. Måtte morgondagen gå betydligt fortare än dagen gjorde på jobbet, sov gott!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0