Morsdag

Igår vart det min tredje morsdag som mamma, en helt fantastisk känsla. Att få vara mamma är den vackraste gåva jag någonsin fått uppleva. När skruttan föddes blev livet annorlunda, det blev komplett och en ny resa började. En resa som såhär långt har mött både frustration, tårar, lycka, skratt och glädje. En resa som har så mycket kvar att ge, så mycket kärlek!!

I år startade min morsdag med en riktigt härlig sovmorgon, till kvart i tio. Pappan hade åkt för att jobba medan skruttan och jag bara sov och sov. Vid tio ringde pappan hem och ville vi skulle gå ner i källarn. Där stod min morsdag present, en torkvinda, precis vad jag önskat mig. Nu ska den bara sättas upp så kan jag hänga tvätten ute istället för i den mörka tråkiga tvättstugan.


Dagen bjöd på härlig värme och sol så vi öppnade upp till altanen och tog fram poolen för vattenlek. Åt frukost ute och plockade och grejade fram till pappan kom hem runt två. Skördade lite rabarber och gjorde en god paj som vi smaskade på ihop med syrran, M, mamma och J lite senare på kvällen.

Jag hade ännu en fantastisk dag tillsammans med min dotter, mitt allt, mitt liv. Att få vara just din mamma betyder så oerhört mycket för mig. Det gör mig så lycklig och du ska veta älskade barn hur stolt jag är över att vara din mamma. Du är den finaste flickan mina ögon någonsin skådat 💕

Studentbal 2016

I fredags vart det dags för den återkommande traditionen studentbal. Folk vällde fram för att se sina döttrar, söner, syskon, kusiner, barnbarn och vänner skrida fram på röda mattan i sina vackra klänningar och stiliga kostymer. I år vart det dags för min yngsta syster att inta röda mattan tillsammans med sin kavaljer och sin fantastiska vänner.

Solen tittade fram lagom till årets balpar samlades vid vattnet på Stumholmen för att bli fotograferade av alla oss galna nära och kära. Åh vilka vackra tjejer och stiliga killar vi möttes av. Det riktigt strålade om dem allihop och jag kunde minnas tillbaka till när jag själv stod där, för åtta år sedan.

Men i år vart där en flicka som glänste och glittrade lite extra, min lillasyster. I sin otroligt fina marinblå klänning och denna vackra håruppsättning. En makeup utan dess like och vackra smycken och accessoarer till. Ja helt klart vackrast av dem alla, det är inte alla som har en sådan vacker syster. En stilig kavaljer vid sidan om och tillsammans vart dem oslagbara, jag hoppas ni hade en fantastisk kväll tillsammans med all era vänner!!











Båtsäsong

Äntligen är båten sjösatt, Paula ligger i sjön och båtsäsongen kan börja. I söndags la vi hel dagen vid båten för att fixa och städa och äntligen sjösätta.  Men dessvärre så mådde Paula inte bra. Lite packningar och annat som vi väntade på så därför blev det ingen tur i söndags kväll.

Men ikväll har vi spenderat vår tid vid båten och Paula är komplett. Vi tog oss en premiärtur och himmel så skönt det var. Vi är i sjön två veckor tidigare än vanligt i år och båten går som en klocka. Vad mer behövs liksom. Nu ska vi bara se till att hon är utrustad med allt vi behöver i sommar också sedan är vi redo att starta upp båtsäsongen på riktigt!!






Svärfar skulle även masta på denna kväll. Men lite gick fel och han hade vänt på saker och ting. Slutade med att vi fick hissa upp sambon i mastkranen så han kunde göra-om-göra-rätt. Haha en syn för gudarna!!




Utvecklingssamtal

Tisdag och vårt första utvecklingssamtal är genomfört. Kan säga att jag var riktigt spänd och nervös för vad dem skulle säga om vår lilla skrutta. Fröken har ju temperament som sina föräldrar och kunde därav ana stt det skulle påtalas.

Det gick iaf väldigt fint och vi fick många fina ord om vår lilla tjej. Hon är en kavat liten tjej som tar för sig. Hon umgås mycket och gärna med dem vuxna och dem lite äldre barnen samtidigt som hon gärna leker själv men ändå mitt i smeten. Hon äter jätte duktigt, med sked eller gaffel, på förskolan och har numer ingen haklapp. Hon är duktig på rytmiken och tar efter de vuxnas rörelser fort. Hon sitter gärna ner länge och pärlar eller leker med lera och många gånger drar hon fram den stora höga stolen i köket och kollar på när det lagas mat och bakas.

Så kom temperamentet som jag väntat på, haha. Hon har temperament lilla fröken, vill gärna bära runt på alla leksaker utan att leka med dem eller låta någon annan leka med dem heller. Tjurar hon ihop så tjurar hon ordentligt en stund men sen är det bra. Skriker och gråter en skvätt när det inte går så bra med det hon gör. Tålamodet är en övningspunkt att jobba med. Vi tackar pedagogerna som hjälper oss med detta, stackarn har ju fått både mammas och pappas temperament.

Slutligen fick vi se ett bildspel på vår lilla skrutta. Härliga bilder i skogen, lekparken, på förskolans gård, när hon målar, leker med kompisarna, sitter med i köket och ja mycket där till. Vi märker att hon trivs och det gör att vi trivs. Jag är stolt över att få vara mamma till just vår lilla skrutta!!

Lönekörning

Vilken sjuhelvetes dag jag haft rent ut sagt. Trött i mössan redan när jag vakande och önskade jag fått sova två timmar till. Men upp och iväg, något sena men vi tog oss fram till förskola och jobb. Som sagt himla trött i mössan så fick göra om min parkering på jobbet, blev inget vidare alls. Sen fortsatte dagen löpa på fylld av irritation och nya motgångar i näst intill allt jag gjort idag.

Allas löner vart inte klara, övertidsersättningen för tjänstemännen fanns inte med i nya avtalet. Lön för en nyanställd vart inte helt på det klara. Så samtal fram och tillbaka till både unionen och metall för att få rätt på allt. Sedan diskussioner på arbetsplatsen för att få allt korrekt den vägen. Ja jisses vilket meck det varit. Mitt i allt stöter vi på en miss i bokföringen för april som skulle varit med nu i bokslutet. Av någon anledning har papperna fastnat i rullarna och inte kommit med.

Lönerna blev slutligen helt klara vid halv fyra idag, slängde ihop underlagen till collectum, facket och Skatteverket. Matade in dagens betalningar som också vart tvugna att gå iväg. Slängde ihop all post och sedan sprang jag naäran hem vid fyra, och glömde den nedrans posten på vägen. Gaah, hoppad kollegan fick dem med sig istället.

Bokföringen fick vi ingen ordning på så den fortsätter vi klura på under tiden bokslutet gås igenom. Eventuellt får vi kanske kolla med revisorn, så det blir rätt med momsen och allt annat som det påverkar. Ja kaos från morgon till kväll, irritation över både kollektivavtalen, människor och handlingar. Nej ingen bra dag alls, men jisses vad spännande det är med löner ändå när man såhär i efterhand sjunker ner i soffan och tänker på allt jag åstadkommit idag. Ge mig mer att bita i men gärna i ett annat tempo!!

Ledig dag

Idag har vi haft en ledig dag, jag ocj skruttan min. Förskolan vart stängd för utbildning och planering. Så ledigt vart det för hela slanten och vi har haft en härlig dag tillsammans. Jag sov till halv åtta, vaknade och trodde jag försovit mig, medan skruttan tog sovmorgon till åtta. Så skönt att inte behöva väcka henne eller stressa iväg på morgonen. Vi åt en god filfrukost ihop, klädde ossoch  gjorde oss redo för en ny dag.

Vårt enda planerade måste idag vart mitt tandläkarbesök. Skruttan satt snällt i sin vagn och tittade på, bläddrade i sin bok, ritade lite och fick hjälpa till att ta bilderna på mina tänder. Innan vi gick fick hon en ballong, gjord av en plasthanske, och har glatts åt den hela dagen.

Vi tog en kort sväng på stan, stannade till på banken för att säga hej till mina forna kolleger, lämna in lite papper och ta reda på hur stort utrymme för belåning på huset vi har. Sedan mötte vi upp pappan för lunch i Lyckeby innan vi for hemåt igen. Skruttan somnade påvägen hem vid halv två och sov till strax innan fyra, så jag passade på att vila en stund jag också.

För mig är du hela världen

När vi vaknar kom pappan hem från jobbet och medan han tog en sväng till båten tog bi en promenad med H och henne lille L för att gärna upp lite kläder vi fått köpa hos en kvartersgranne. Där efter slog vi oss ner i skruttans rum och  lekte, lagade mat och sedan flöt kvällen på. Halv elva och nu är jag helt slut, så dags att stänga mina blå och sova några timmar. Tack för en härlig ledig dag!!

Måndag kväll

Godkväll i stugorna, måndag igen och kvällen är mer än på ingång. En riktigt tråkig dag rent vädermässigt och det känns som solen har lämnat oss för gott. Måtte den snart komma åter så vi kan få lite härlig sommarkänsla igen och känna oss piggare än idag.

Idag har jag varit så fruktansvärt trött mest hela dagen och typiskt nog bestämt mig för att prova på jobba 7:00-15:30 istället för mina vanliga 7:30-16:00. Bara att knata upp när klockan ringde och göra sig redo för en ny dag på jobbet. Som sagt dödstrött och näst intill påsar under ögonen men jag led mig genom dagen. Snabbhandlade på vägen hem och kom nästan lagom till middagen vart klar, lasagne!!

Något piggare ikväll och kan inte sluta undra varför det alltid är så. Man gäspar sig genom dagarna på jobbet och gör allt för att hålla sina ögon öppna och när man kommer hem blir man plötsligt piggare. Ja jag kommer nog aldrig förstå det där och antagligen är det inte meningen heller.

I övrigt har det varit en bra dag. En kväll tillsammans med familjen, god middag och så filmmys på det. Strax dags att bädda ner skruttan för imorgon blir det ännu en tidig dag, nattinatti!!



Veckans förlopp

Jahopp så vart det söndag igen och veckan är passé som man brukar säga. Så vad har vi haft för oss då, jo i onsdags startade jag dagen genom att följa med min lilla skrutta till förskolan för dropin frukost. Vi blev serverade god frukost i form av fil och müsli ocj supergoda nybakta små minifrallor och pålägg därtill. Vi var många föräldrar som tagit en stunds ledigt för att följa med barnen och mysa lite extra på morgonen. Jag passade på att sätta mig med skruttan och kika lite i hennes pärm innan jag åkte vidare mot jobbet.

På kvällen tog vi cykeln ner till macken för att köpa glass och hämta ut paket medan pappan for på träning. När vi hämtat ut paketet satte vi oss på cykeln och for vidare. Tillbaka genom hela byn ocj fortsatte ut till syrran som såklart ville ha sin del av paketet, två nya klänningar vardera. Strax innan åtta trampade vi hem igen och fy så det blåste då. Tur vi tagit med oss varmare tröjor.

Cykeltur 


Ett par skor kom också i paket

I torsdags vart vi en sväng i Ronneby hos S&J och deras lilla sötnos E. Blev inte jätte lång stund men väl värt besöket. Fredagskvällen spenderade vi i Kallinge, pappan hade match. En härlig kväll i solen, dock en rejäl förlust. Men vad gör det ibland.


Igår lördag, hade vi en grinig liten skrutta här hemma. Övertröttheten slog till tidigt på förmiddagen och hon bestämde sig för att sova i vagnen. På med kläder och gav oss iväg genom byn. Tror ni hon somnade?! Nepp, halvvägs genom byn gav jag upp hoppet och svängde av hos I för att se om där vart någon hemma. Jo men visst, en trevlig pratstund med henne och mys och lek med trillingarna som närmar sig sin ettårsdag!!

En kort sväng blev det då skruttan visade tecken på övertröttheten igen och vi vandrade hem, men sova var det inte tal på och mitt tålamod vart där och då noll. Jag orkade inte mer. Efter fruktansvärt mycket om och men, utbrott och en mamma som slet sitt hår, somnade hon och sov i närmre två timmar i vagnen på altanen.


Gårdagskvällen spenderade skruttan hos mormor med övernattning medan pappan hade kusinträff och jag vart hos fina E som fyllt år. Vi välkomnades med bål, bjöds på krämig pastasallad och viklöksbröd, jordgubbstårta till efterrättoch  sedan lite snacks. Tack för en jätte trevlig kväll!!

Blöjfritt

Godmorgon!!

I måndags kväll när jag ringde hem för att säga godnatt visade det sig att hon varit utan blöja hela dagen på förskolan. Fått gå utan även hemma och även då åkt bil utan blöjan till våra bekanta här i byn. Vilket innebar att på ett dygn hade skruttan enbart haft blöja natten mellan måndag och tisdag.

Igår morse ringde sambon precis när vi börjat utbildningsseminariet. Kunde inte svara så fick slänga iväg ett meddelande, blev orolig att det hänt något. Fick till svar att inget hänt men att han ville jag skulle ringa när jag hade möjligheten.

Ringde upp lite senare och han ville "bara" berätta att skruttan åkt till förskolan utan blöjan på morgon. Samtidigt som jag blev orolig över bilstolen och sätet så sken jag ikapp med solen utanför fönstret. Växte minst tio centimeter och mitt leende gick inte att missa. Rak som en fura i ryggen av stolthet, vår lilla lilla tjej börjar verkligen bli stor.

Lärorika dagar

Så vart jag återigen hemma, har krupit ner i min stora härliga säng och ska strax stänga mina blå. Jag har haft två kanon bra dagar i Malmö på flera olika vis, främst har det varit två lärorika dagar där jag lärt mig massor om vårt löneprogram. Hur jag kopplar ihop olika lönearter, bevakningar, faktorer och hur jag får fram ett arbetsgivarintyg genom programmet. Halleluja, jag behöver aldrig mera räkna själv för att få ihop ett intyg!! Ja en massa mer har jag lärt mig och nu ska jag börja införa en del av det och köra skarpt. Ska bli ännu roligare att räkna lön numera.

Jag har inte bara haft möjligheten att lära mig en massa om vårt program dessa två dagar, jag har dessutom fått nya bekantskaper som jag i framtiden kommer att kunna bolla frågor med. Vi har fått supergod lunch i två dagar på restaurang Smak, har ni inte varit där tidigare så gör ett besök. Väl värt att!! Vädret har varit toppen, sol mest hela tiden. Jag har besökt emporia och fått sova gott på hotell och ätit en överträfflig frukost. Ja jag har haft det riktigt bra och är så nöjd med utfallet av dessa två dagar.

Men det är ändå som man säger, borta bra men hemma bäst. För saknaden efter min lilla skrutta har varit enorm sedan igår morse klockan sex. Det var så skönt att komma hem ikväll, krypa ner tillsammans i hennes säng för nattning och snosa lite extra. Balsam för själen 💕

Varma dagar

Vilka underbart varma dagar vi har haft, solen har verkligen visat sig från sin bästa sida och äntligen är våren/sommarn här!! Igår inledde vi dagen med en rejäl sovmorgon medan pappan tog sig en tur på havet med båt. Stoppade i oss lite frukost när pappan kom hem och sedan gav vi oss ut på tomten. Potatisen skulle sättas i pallkragarna och staketet skulle ta fart. Undan gick det och klockan tickade på. Skruttan blev "kidnappad" av farmor och farfar och vi hämtade mera virke ill staketet. Dock ringde jouren och sambon fick pysa iväg en sväng, lagom dök syrran upp så hon hjälpte mig med en sektion på staketet.

Skruttan kom hem lagom till vi skulle handla lite kött och annat smått och gott för en grillkväll hos syrran. Pappan pkte på ytterligare ett jobb och anslöt lite senare. Det blev en mysig väll hos syrran som vi rundade av runt tio eftersom gympaavslutning väntade oss imorse.

-Härlig sovmorgon i lördags

Imorse knatade vi upp tidigt, satte oss på cykeln jag och min lilla loppa och gav oss iväg. Mycket trams idag på gympan så mamman slet näst intill sitt hår. Väl hemma igen hade pappan påbörjat dagens staketjobb och dukat fram frukosten. Vi hann med närmre två och en halv sektioner idag samt borrning för nästa bits staketstolpar. Vi är på god väg och snart kan vi släppa dottern och hunden utan oro på tomten. Mitt på dagen tog vi en fika och därefter gick skruttan i däck, TRE timmar. Hon behövde nog lite sömn minsann.



-En trött liten skrutta

-Det börjar ta sig, vi har hunnit lite längre än på bilden

Kvällen avslutade vi hos mamma med grillning och jordgubbstårta. Lite vattenlek och mys. Skruttan sover sedan en timme och jag ska strax släcka lampan jag också. Klockan står på 05:20 imorgon bitti och ännu en resa till Malmö står på mitt schema. Sista trippen och sedan ska här inte göras några resor på ett tag, tror jag i varje fall inte. Gillar inte att åka ifrån familjen såhär, samtidigt som det är lärorikt och bra innehåll i kurserna som jag går. Men borta bra, hemma BÄST!!

Lördag morgon

Vad fort veckan gick, redan lördag oxh vad har vi haft för oss? Jo i onsdags kväll när vi kommit från jobb och förskola gick tiden så snabbt att vi knappt hunnit göra något när det vart dags för stt sova. Vi påbörjade vårt staketbygge men fick avbryta för pappans träning.

Torsdag vart en härlig dag, en varm sådan. Solen sken hela dagen och skruttan och jag hade lekdejt med C&L och deras A&V i lekparken medan pappan fortsatte med båten. Snart är vi förhoppningsvis klara för sjösättning så att vi också kan lägga ut den till försäljning. Vi är på jakt efter något nytt. Efter lekdejten for till mormor när vi ändå befann oss i Lyckeby. Sol på altanen, fika och vattenlek. Tur solen värmde så pass bra att kläderna hann torka innan vi skulle fara hem igen, mamman hade ju glömt extrakläder..




Eftermiddagen spenderade vi hos syrran och M, där pågick projekt takbyte. Blev några timmar där också innan jag tröttnade och for hem. Avslutade kvällen med handling och smörgåstårta. Ett bad för skruttan och en dusch för mig innan läggdags, jobba och förskola väntade dagen efter.


Igår fredag vart det som sagt jobb och förskola. Sista timmen gick så oerhört sakta och jag vart sugen på att stämpla ut tidigare. Men höll mig kvar och sprang typ hem när klockan slog fyra. Hämtade upp skruttan ocj for hem för middag, en snabb sådan, och sedan iväg igen. Pappan skulle göra comeback och spela sin första seriematch i fotboll på fyra säsonger. Upp till skogarna och heja på pappan i kvällssolen. Det gick bra och pappan skötte sig. Ska bli roligt att följa honom denna säsongen, han trivs på planenoch  det är skönt att hans diskbråck och fotskada läkt så bra att han kan vara igång igen. Hoppas verkligen han håller!!

Väl hemma igår somnade skruttan gott och nöjd. Vi vart superhungriga så beställde hem en kebabrulle att dela på, poppade lite popcorn och mös ner oss i soffan. Vet inte hur länge sambon höll för jag däckade nog ganska fort, vaknade 05:17 på soffan imorse. Haha, sambon skrattade åt mig när jag kom smygandes imorse.


Skruttan sover ännu och pappan är på en morgonutflykt med båt och lovade oss frallor till frukost. Får se när han dyker upp och vad dagen sedan erbjuder. Godmorgon!!

Tisdag

Tisdag och en dag kvar att jobba innan kristihimmelfärd infaller. Lediga på torsdag och sen kör vi lite jobb på fredag eftersom sambon ändå går på jouren.

Igår morse vaknade jag tio i fem av små fossingar som kom och smög. Så stolt över min lilla flicka som klev ur sängen och smög in till mamma och pappa istället för att ligga och gråta och skrika. Hon somnade om gott efter lite välling och jag fick väcka henne kvart i sju för att hinna till förskolan. På kvällen tränade sambon så då tog jag och skruttan en promenad till kompisen L och hans föräldrar en stund. Gick hem strax efter sju för en dusch och sedan bums i säng. Skruttan somnade på sju röda och jag inväntade sambon för att ocjså kunna springa in i duschen. Vill inte gärna ställa mig i duschen i källarn när skruttan sover eftersom jag inte hör om hon vaknar då.. Avslutade kvällen på soffan innan mina ögon sa godnatt.

Återigen imorse vaknade jag tio i fem av små fossingar. Lilla skruttan så duktig, samma utfall som igår, hon somnade gott efter välling och jag fick återigen väcka henne kvart i sju. Stolt som en tupp fast jag borde vara en höna, sträcker på ryggen extra extra. Dagen löpte på bra på jobbet, uträttade lite jobbärenden på banken och macken och passade på att handla lite fläta och annat till kollegerna. Fick mycket gjort idag och min pappershög är numera borta, så himla skönt!!

Efter jobbet hämtade skruttan och jag ut ett stooort paket på nättran. Vi hade sambeställt cykelsitsar med kompisarna ifrån jollyroom. Monterade på vår på min cykel och satte av med deras i högsta hugg för att leverera och bli bjudna på middag. Tackar för den goda maten, hoppas ni blir lika nöjda som vi med cykelsitsen. Skruttan vart supernöjd!!



Valborg

Vilken härlig valborgsmässoafton vi fick. Fint väder från morgon till kväll, solen sken och strålar hade en hyfsat skön värme. Dagen spenderade jag med nära och kära från det att ögonlocken slogs upp till dem återigen slöts för att sova för natten. Började med en kort stund för mig själv medan pappan tog med sig skrutt till biltema för att inhandla lite prylar han behövde vid båten.

Sedan bar det av för mig och skutt, första stoppet hos mormor. Mös lite, blåste såpbubblor och fick lördagsgodis av morbror. Sedan mot stan för ännu mera mys, shopping och premiärglassen från vår härliga "glassbuffe" i stan. Om skruttan min vart nöjd när hon fick den stora glassen med två smaker i sin hand. Ögonen lyste och läpparna log stort, gott minsann det var det. Med oss hem fick vi två klänningar till skrutt, tyvärr ingen till mamman, och en strykbräda.


Väl hemma igen hade skrutt somnat och jag rev loss med dammsugaren. Det väntades gäster och här kunde inte se ut som någon slagit ner en bomb. Halv fyra kom gubben min hem och vi hjälptes åt för att få in gorgonzolagratängen i ugnen i tid. Startade grillen och inväntade kvällens gäster. Vi hade tidigare bestämt oss för att sitta ute om vädret tillät och så blev det. Så himla härligt att på självaste valborgsmässoafton kunna sitta ute i solen och äta sin nygrillad mat. Nu är dey förhoppningsvis vår på riktigt!!


Kvällen löpte på och syrran bjöd på god chokladkaka, en kärleksmums på lite annorlunda vis. Riktigt gott till kaffet. Barnen lekte och vi hade en mysig kväll tillsammans. Gottet togs fram och vi trodde för en stund att skruttan somnat men så kom hon smygandes och kröp upp en stund till i soffan innan hon vart så trött så ögonen rullade ifrån henne. Vi tackar för ett härligt avslut på april och välkomnar idag maj, våren och allt den har att erbjuda!!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0