Ledig måndag

Idag är det ledig måndag och jag har försökt göra nytta, dock har det blivit lite väl mycket onytta. Lidit av en sådan fruktansvärd värk i mage och rygg så orken har helt enkelt inte varit på min sida. Men jag har iaf orkat läsa ett kapitel i studieboken och det gör mycket att hinna ett kapitel om dagen. Dessutom har ajg fått hjälp av styvmor min med mailadress till hennes jobb så jga kunnat söka dit inför sommaren. Sedan har ajg skickat iväg till några andra ställen också, så nu får vi vänta och se. Hoppas på något iaf, för pengar måste det minsann ramla in på kontot under sommaren annars klarar jag mig nog inte särskilt bra.

Tanken var att jag skulle vika tvätten idag också men som sagt har inte orken varit på min sida så det har blivit liggandes till en anann dag. Kanske imorgon, för ikväll trots min lilla ork så ska vi hjälpa Paulina och Svenne att flytta för idag har dem äntligen fått tillgång till sin lägenhet! Hörde att min man precis dök in genom dörren så dags att lägga ner här nu och bege sig iväg och flytta. Heja oss!!!

Sysselsatt

Har varit sysselsatt sedan jag vaknade igår morse. Nästan pigg som en nötkärna tog jag mig upp och gick en morgonpromenad med Viggo. När jag kommer in igen har Evelina ringt, ringer upp henne och plötsligt under vårt samtal sätter någon en nyckel i min dörr och in kommer Evelina och Emma. Prata om att jag höll på att svimma, blev livrädd och undrade vem som hade nyckel att ta sig in hos mig med. Usch och hu. Iaf fick i mig lite frukost och hoppade in i duschen. Begav mig mot lyckeby och köpte fika, tulpaner och en bananer i pyjamas film och åkte vidare till Sandra. Har några härlig timmar med massa prat och fika och sedan begav jag mig vidare för att handla lite till middagen som jag skulle avnjuta med Evelina och Viktor eftersom resten av familjen är i Falkenberg. Markus kom också och umgicks och åt med oss, dessvärre fick Robin jobba så han kunde inte vara med. Stackars min man, men han är duktig den karln.

Idag har jag haft en Evelina och Rebecka förmiddag på stan. Köpte lite småsaker till oss själva och vi var nöjda och belåtna när vi gick hem. Ikväll har vi alla varit hos pappa och Mia, dessvärre kunde inte Andreas och Linda vara med eftersom de hade annat för sig. En trevlig kalkonmiddag och efterrätt på det. Man kan inte klaga. Nu är vi hemkomna och Hjärtat mitt och jag ska nu krypa ner på soffan och kolla på Ice age 2. Sedan kryper vi nog ner i sängen och nanar lite, imorgon är det en ny dag. Hoppas alla haft en lika toppen helg so far som jag haft!

Minus poäng

Ja, minus poäng var det här. hösten -09 läste klassen samhällsekonomi 1 och läraren hette Sune. I år läser vi samhällsekonomi 2 och har lyckats pricka in Sune igen. Han är en kanon lärare. Trevlig och alltid på topp. Skämtar och skojar, hoppas det är mest skoj iaf. Jag är en människa som svär en hel del. Även om jag försöker att låta bli så går det inte alltid så bra. Sune har iaf lagt märke till att jag svär en del och därav har han skaffat sig ett system för mig. Varje svordom ger ett minus till tentan, men antagligen är det bara på skoj. Jag försöker göra allt jag kan för att jobba upp mig igen och inte ligga på minus, bland annat genom att svara rätt på frågor under lektionstid och dessutom genom att komma på Sune när han svär. Försöker också ta åt mig äran och plocka ett plus poäng när någon annan svarar rätt, men det går si så där. Iaf så tror jag inte Sune menar allvar för han är en riktig skojare till person!

Ikväll är jag allmänt slö. Har fått i mig lite middag i min ensamhet eftersom Hjärtat mitt fått jobba över, och ännu inte kommit hem. Dessutom har jag försökt plugga lite men jag tror inte att det riktigt sitter så får nog kolla lite på det imorgon också.

Imorgon ska jag förhoppningsvis, iaf enligt plan, träffa Sandra. Det var alldeles för länge sedan vi sågs nu och det är verkligen på tiden att vi ses. Hoppas dem är friska och pigga så vi kans es iaf en timme eller två. Det gör så mycket att bara ses en liten stund och bara prata av sig lite. Om allt från himmel till jord.

Nehe tror jag ska ta min slöa kropp och krypa ner i ett bad, känner att min rygg behöver det då jag fått ryggvärk under eftermiddagen. Dessutom blev det aldrig något bad för mig härom dagen för jag badade Viggo istället och gjorde lite annat smått och gott. Så nu ska jag nog allt krypa ner i badet en liten stund.

Ha en härlig torsdagskväll!

Pengar

Låter säkerligen skit dumt att gnälla om pengar, men om sanningen ska fram så handlar en större del av livet om pengar, tyvärr! Här går man månaden efter jul när man lagt alla sina pengar på julklappar och väntar på att nästa klump med pengar ska komma. Man lever liksom lite på gränsen sista veckan och behöver verkligen sina pengar. MEN, dagen då pengarna väntas sitta på kontot så blir man blåst bakom ryggen. Något har hänt på vägen. Ger mig in på CSN´s hemsida för att kolla vad som hänt där men kan inte se något. Min studieförsäkran är inskickad och allt ser rätt ut. Ringer till dem och hamnar på plats 110 i kön och beräknad väntetid är 8 minuter. Visst, efter halva tiden läggs det på, blir man vansinnig? JA! Ringer Johan (klasskonpis) för att se om han fått sina pengar, jajemen det har han. Han säger till mig att kolla skolportalen om jag registrerat mig på terminen, ja säger jag det har jag. Men går in och kollar iaf, där är felet. Något har hänt med min terminsregistrering och jag är inte registrerad. Fick göra om det och nu hoppas jag innerligt att mina pengar kommer snart. Måste ju betala mina räkningar.

Tisdag

Började dagen med en kort morgonrunda med Viggo, därefter bar det av på en riktig morgonpromenad medmusik i öronen. Eftersom Viggo är en så pass liten hund orkar han inte riktigt följa med mig på en sådan runda så han fick vara hemma. Tillbaka hemma fick det bli lite frukost och tidningsläsning. Allt detta med mordet i förra veckan skakar en fortfarande lite och man känner sig lite smått rädd och osäker när man går själv i trapphuset, för att inte tala om att gå ner i källaren själv. Nej hu! Dock får man försöka att inte tänka som jag gör utan tänka på annat.

Har diskat upp lite idag också men nu är jag riktigt uttråkadd, försöker komma på ett bra ämne att skriva en rapoort om. Det ska handla om en kollektiv vara, negativ eller positiv extern effekt, dock går inte tankarna så bra för mig så jag kommer ingenstans med det direkt. Tror minsann jag ska ta en liten runda med min hund och sedn gå och lägga mig i ett bad. Ett riktigt rykande hett bad, underbart!



Hörs kanske senare!

Godkänd

Vilken underbar start på måndagen. Tentaresultatet har anlänt och trots att det var med nöd och näppe så var det ändå godkänt. Skönt! Slippa ha något som hänger efter mig. Nu kan jag lägga den bakom mig och satsa stenhårt på det som kommer.

För övrigt hade jag en bra helg. I fredags var några kompisar på besök och vi kollade på lite film, umgicks och pratade skit. Lördagen fortsatte helgen och det blev en riktig grovstädning här hemma eftersom det nalkades fest på kvällen. En snabb runda med lite tvätt till Robins föräldrar blev det också eftersom det vagr nöd och vår tvättstuga var upptagen. Dessutom svängde vi förbi och lämnade Viggo hos sin "mormor" och på vägen hem köpte vi en ny låda till Eliza eftersom hennes var väldigt gammal.

Kvällen satte fart och vi ahde riktigt trevligt här hemma. Några kom tidigare och senare än andra och en del gick tidigt. Skönt var att ingen blev sådär dålig så att vi behövde skura och moppa efter någon. Någon enstaka som blev lite väl trött och somnade bara. Fick fina presenter och dessutom vann jag 150 kronor på en trisslott som jag fick och 25 kronor på en annan. Det var min dag i spel helt enkelt. Tack alla vänner för en trevlig kväll!



Nehe, nu är det dags för mig att koppla av lite. Jag är lite små sliten efter en dag i skolan, så soffläge här kommer jag!

Fotoalbum

Näst intill alla bilder från 2007-2010 är nu framkallade och har så fint och vackert börjat pryda mina fotoalbum. Kan inte bli mer än nöjd. Det är så mycket roligare att kunna ta fram mina album och kolla i dem i framtiden än att sitta vid en datorskärm och kolla där. Jag menar om man skulle vilja sitta och kolla lite lugnt och sansat tillsammans med mamma eller någon är det roligt att ha ett album som man kan bläddra i med sin egna takt.

Dagen till ära har jag haft lektion mellan nio och tolv och därefter begav jag mig till jobbet för att tjäna lite cash. Det är så behövligt eftersom det nedrans bidraget och lånet från csn inte ger särskilt många kronor över. Riktigt skönt att ha haft ett jobb där de verkar nöjda med en så att de ringer in en när de behöver lite extra hjälp. Det tackar jag för!

Ikväll är Robin på upptaktsmöte och jag tänkte att jag skulle spendera en liten stund till mina studier nu innan jag sjunker ner på soffan eller sängen för ikväll. Har en uppgift som jag måste fixa till som ska in på måndag och jag hinner antagligen inte ordna den senare i veckan så lika bra att få det gjort nu.

Nehe, dags för nytta som sagt. Ha en bra kväll!

Drama

Vilket drama man möttes av idag när man kom till skolan. Avspärrat och stängt. Poliser överallt och dessutom ambulans. Robin hade förvisso förvarnat mig men jag kunde ju aldrig tänka mig vad det gällde. Det visade sig vara en man som var beväpnad med kniv som hotat andra anställda och därav var polis och annat tillkallat. Under dagens gång visade det sig också att mannen troligtvis kan ha en koppling till mordet som begicks inatt på Saltö. Prata om att man blir lite smått skärrad. Mannen är iaf nu omhändertagen och gripen och alla avspärrningar togs bort vid tio imorse. Men usch vilket obehagligt morgonmöte!

Sedan senaste inlägget har det hänt en del saker. Skrev tenta i fredags och det känns väl lite si så där med den. Det känns som att det kan ha gått lite hur som. Antingen är den godkänd eller så måste jag skrvia om. Det återstår helt enkelt att se. Men jag hoppas verkligen jag slipper göra om den.'

Dessutom har jag firat kalas med mamma och mina syskon och fått lite presenter och ätit god middag ihop med dem. Underbart att ha familjen på besök ibland! :)

I helgen har jag också hälsat på lilla morfar som är inlagd på sjukhuset igen. Han verkade lite pigg iaf och pratade och skojade lite med oss. Tyvärr möts jag idag av löpsedlar om att han blivit förflyttad till korridoren och numera sover där. Det är inte okej! Snacka om att landstinget behöver fundera på andra saker för att spara in pengar!

Lördagskvällen gick åt till kalas för Johan som fyllt 40 och därefter begav vi oss på fest hos Hanna och Dennis. Kvällen var menad att gå lugnt till men något hände på vägen och slutade inte riktigt som jag tänkt mig. Men jag hade iaf roligt!

Nehe nu har jag avnjutit en god lasagne till middag och skrivit av mig lite här så nu är det nog dags att ta tag i dagens bekymmer och åka och handla lite. Ha en trevlig tisdagskväll gott folk!

Tentatime

Jahopp så var det tentatime igen. tiden går riktigt fort mellan kurserna och på fredag är det dags att tenta av åttonde kursen för utbildningen. För varje kurs som tentas av känns det bara bättre och bättre för då närmar sig examen med stora steg. Har tagit mig genom halva studietiden nu och det känns helt underbart. Tre terminer kvar och sedan är jag utbildad ekonom. Kan det bli bättre än såhär? Givetvis, skulle ju kunna vara klar och få min examen på fredag efter tentan men sådan tur har jag dock inte. Gnäller trots allt inte för det ändå utan njuter av att snart är studierna över och då kan man sätta fart med alla annat som man vill göra här i livet. Som att exempelvis resa, få massa kvalitetstid med familj släkt och vänner. Skaffa sig ett jobb som är både trivsamt och välbetalt. Och det som alla drömmer om, bilda sig en egen liten familj och bygga upp ett underbart familjeliv tillsammans med mannen som betyder mer än himmel och jord.



Men det har jag inte bröttom med för jag vet att det väntar runt hörnet när man är redo för allt det där. Nu blickar jag på mina studier och kämpar för att bli klar med dem. Trots att jag gnäller en del och bryter ihiop då och då så tar jag mig upp igen och allt tack vare min underbara sambos stöd. Han är den perfekta mannen. All kärlek till honom.



Nehe om man skulle ta och kolla lite till på tentamaterial och sedan ta och krypa ner i sängen. Eventuellt blir det ett litet kvällsmål innan sängen. Sedan ska jag sova ut så jag orkar plugga imorgon igen. En dag kvar på mig, heja heja!!

Home sweet home

Borta bra men hemma bäst!

Har äntligen anlänt till hemma plan igen efter en kanon resa som gick till Norge. Startade tidigt i onsdags morse och anlände framåt eftermiddagen. Det var en gasnka lång och dryg väg men med lite radio och min älskling vid sidan om gick det hur bra som helst. Väl framme i Norge hos Robins syster Jenny och hennes kille Robin, där vi för övrigt bodde under vår vistelse, så blev vi bjudna på middag. Fläskfile och gratäng, mums. Det blev en otroligt sen kväll och vi ahde det super mysigt och trevligt. Lite wii spelande och sedan var det dags att krypa till sängs, hann dock intelöägga oss innan min födelsedag anlände. Så fick mig tre grattis redan vid tolvslaget, och självklart en härlig gratulationspuss av min älskling.

Min födelsedag spenderade vi genom att gå loss på de olika köpcentren som fanns runt om i krokarna där vi bodde. Det var liksom inte ett center utan ett center i varje hörna, helt omringad av dem. Inte som här hemma när man måste springa runt i hela stan får att nå fram utan en byggnad med upp till ett hundratal olika affärer, Underbart! Under dagen fick jag ex antal gratulationer både via face, sms och telefonsamtal. Från både familj, vänner och andra bekanta. Tack alla ännu en gång! Kvällen avslutades med tortillatårta, glass och tv-spel och jag kan verkligen inte klaga på min dag.

Fredag fortsatte med ännu mer shopping och vi vandrade runt halva Norge för att finna de filtarna som vi ville ha. Jag säger då det att om jag får välja gör jag aldrig om den rundturen en gång till. Vi gick meter efter meter och plumsade genom meterhög snö. Nej tack inte igen. Fredagen avslutade vi med att åka och bowla lite och tro det eller ej men jag vann två av tre rundor och i slutänden hade jag mest poäng efter alla tre rundo. Vad ska man säga, NorgeRobin sa att jag har talang! :P

I lördags skulle vi åka skidor, kan inte påstå att jag avr särskilt intresserad och det visade sig ganskla snabbt i backen också. Kom halvvägs ner för backen och insåg att jga inte vågade ge mig nerför längre. Tyckte det var alldeles för brant och jag vågade helt enkelt inte. Backen var dessutom jätte lång och jag var inte heller på humör. Där av fick det förmig bli att gå till bilen och sitta där. Men det gjorde mig inte så mycket, jag rensade lite i bilen och plockade ur massa skräp. Dessutom stod bilen vid skidskolebacken så där satt jag och kollade på alla barn och blev riktigt imponerad. Måste verkligen lära mig ordentligt jag med.

Igår bar det av hemåt från Norge och jag ska säga att det var riktigt skönt att komma hem. Det bästa var att få träffa familjen och äntligen hämta hem min hund som jag saknat så. Vi valde att låta honom stanna hos "mormor" eftersom det var en sådan lång resa. Han hade inte mått bra av att åka så långt och vi hade inte riktigt kunnat vara lika avslappnade och kunnat göra lika mycket som vi hann med på egen hand. Han hade det bättre hos "mormor" dessa dagarna. När vi kom hem packade vi upp det mesta och jag satte igång med mina studier igen, det nalkas redovisning idag och tenta på fredag. Heja, vad jag är osäker inför denna vecka. Dessutom hade vi massa vänner på besök och skaffade oss lite vuxenpoäng genom att spela bingolotto. Med åtta lotter och utan vinst är jag itne säker på att det är så intressant att spela igen men vi får se. Ska aldrig säga aldrig!

Nehe dags att ta tag i dagen och göra sig klar för lite skola, dessutom dags att ta fram sina böcker och läsa inför tentan. Ha en bra dag gott folk!

Here we come

Äntligen är jag klar med mitt excelarbete. Känns helt underbart! Det har tagit sina timmar och även sina fina ord. Självklart har jag då svurit, gormat och gråtit. Men det är som vanligt och då är jag inte sjuk iaf. Det känns bra. Nu längtar jag till inlämning och det ska bli så himla härligt och skönt när kursen är över. Då kommer glädjen igen och vi ska ha Sune i samhällsekonomi 2. Kan det bli bättre, han är verkligen en av de bästa lärarna som vi haft. Han tar det i vårt tempo och ser till så att vi förstår även om han ska behöva förklara miljoner gånger. Det kallar jag en riktig lärare!

Nu har vi lyckats packa klart här hemma också, endast tandborste som ska lägga ner imorgon bitti sedan åker vi. Ska bli himla skönt att komma iväg från K-na ett litet tag även om det svider lite att inte få träffa sina vänner på några dagar och inte heller familjen. Lite små surt är det också att Annelie ringde från jobbet idag och undrade om jag ville och kunde jobba imorgon och på fredag. Bet mig i läppen och talade om att jag är bortrest. Så typiskt jag som hade behövt pengarna eftersom jag blev sjuk förra veckan när jag hade jobb. Men what to do?!

Imorgon bär det iaf av och det ska roligt. Att glida runt lite i Norge ska bli en upplevelse i sig och jag ska njuta av varenda minut. Dessutom fyller jag år på torsdag och det har planerats in god middag till min ära. Jag säger då det, folk runt omkring mig är inte dåliga!

Nehe, dags att lrypa i säng för imorgon blir en lååång dag. Godnatt läsare!

Julbilder från 2010

Julaftons morgon



Jul hos mamma


Lillebror och Affe skottar taket


Affe fastnar i snödrivan när han hoppas ner från taket


Evelina, Mamma och Emma njuter av julmat..


..precis som, Affe och Viktor


I väntan på tomten


Viggo sitter i Husses knä lite smått rädd för tomten


Jul hos pappa



Pappa och Mia


Kjell, Markus och Evelina


Kerstin, Farfar och Farmor


Årets bästa julklapp



En liten kik på hur min jul såg ut..

Tatuering

Har i många år funderat över att skaffa mig en tatuering. Dock har jag inte kommit längre än till mina funderingar. Dels pga av min otroligt låga smärttröskel. Kan inte tänka mig att det finns någon med en lägre än vad jag har, men säkerligen finns du där ute. Dessutom har jag funderat över motiv och aldrig riktigt kommit fram till något bra. Ska det genomföras ska det ju vara något vackert, helst något som representerar mig åtminstone lite. Men åren och funderingarna har gett resultat och nu har jag mitt motiv och även en plats att sätta den på. Så nu ska jag bara ta mig över min lilla tröskel och försöka få det gjort. Bli dock inte shockade om det inte kommer något resultat, för det skulle vara typiskt mig. Viker sig i sista minut!

Men, vill vill vill..

2011-01-01

Så var det nytt år, och det firade vi in i Nättraby tillsammans med vänner. God mat, trevligt sällskap och massa raketer. Bättre kan det ju inte bli, För mig fick det bli ett nyktert nyår pga penicillin, men det gjorde mig inget för jag hade lika roligt för det. Dessvärre var jag lite små dålig på att ta kort trots att jag hade min nya kamera med mig. Men några blev det så jag ska försöka lägga upp en liten bildbomb imorgon om jag hinner. Lovar dock inget.

Första dagen på nya året bjöds det på kalkon hos mamma och jag fick gå genom de saker som jag hade kvar där hemma eftersom familjen rensar huset inför en försäljning. Med mig hem fick jag min studentskylt och en tavla med ett fint budskap, som mamma broderat till mig för några år sedan. Dessutom har jag äntligen tagit hem min servis så nu kan jag plocka fram den när vi ska bjuda på kalas och så. Tavlan får jag se om jag kanske byter ut ramen på eftersom jag kör på ett tema i svarta och vita ramar, så en i guld passar inte riktigt in. Får se hur det blir.

Nu ska jag fortsätta njuta av första kvällen på året med min älskling, det är soffläge och film som gäller.

God fortsättning..

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0