Tandläkarbesök

Började min dag klockan 7.40 idag med ett tandläkarbesök. Det gav positivt resultat, med andra inga hål och nu slipper jag gå innanför de där dörrarna ett helt år. Dock gav det en räkning som inte gillas, 440 kr. Önskar det var gratis när man studerade, men dessväre inte det.

Gick iaf trött som bara den hem och la mig i min säng igen någon timme innan jag tyckte det var dags att stiga upp om jag skule hinna läsa något innan dagens händelser skulle fortsätta. Hann läsa ganska mycket och har nu cirka 15 sidor kvar vilket jag fixar under kvällen.

Tog mig en sväng med Paulina på stan idag och dessutom tog vi en sväng till lyckeby för att checka lite butiker där. Köpte med oss lite fika och körde in till stan igen för att se Ensam mamma söker, där man skulle få veta vad mammorna gör idag och vilka de är tillsammans med. Till vår besvikelse hade dock inte det avsnittet lagts ut på nätet ännu så vi fick glo på annat tråk på tv. Men en trevlig dag iaf.

Tänkte om en liten stund bege mig ut till min mor en liten runda, saknar henne lite. Hjärtat mitt ska till sina päron för att se fotboll på Canal+ som vi inte har tack och lov. Så då passar jag på att svänga inom min mor på ett besök.

Ja helt klart en bra måndag och bra start på veckan!

Första advent

28 november och första advent 2010. Nu är julen här, som man pratat om den. Tiden går något fruktansvärt fort och det är inte ens en full månad till julafton. Bara någon vecka, och jag längtar så enormt. Men fram till dess ska jag njuta tillsammans med nära och kära. Kör på för fullt redan ikväll då vi inom kort ska få besök av Svenne och Paulina, eventuellt blir det fler, det brukar bli så. Ska duka fram lite glögg, lussekatter, knäck, pepparkakor och julmust som vi ska njuta av ikväll till finalen av Ensam mamma söker. Sedan får vi se vad som dyker upp på tv efter det. Men en riktigt mysig första advent ska det iaf bli och jag älskar kvällsbesök.
Nehe, dags att springa ner och hämta tvätten innan kvällens gäster plingar på dörren!



Ha en mysig adventskväll i snömörkret!

Negativ inställning, nej tack

Om det är något som jag verkligen ogillar så är det människors negativa inställningar till saker och ting. Negativitet skapar bara en massa osämja mellan parterna och många gånger så fördärvar det också. Jag kan ta att vänner enbart ser negativitet gentemot varandra men när det kommer till de som står en allra närmast så sätter jag faktiskt upp en hand i luften. Självklart är rådande kommentarer välkomna, allra helst från de som varit med ett tag och har lite med skinn på näsan än vad man själv har. Men jag vore faktiskt mer tacksam om det kunna lysa genom lite posivitet också. Ibland kan en stöttande hand eller bara en god kommentar värma en, ge en lite självkänsla, så man tror på sig själv.

Nej, litet mer posivitet i samhället tack!

Julshopping

Inget särskilt bra på tv ikväll, det innebär att jag tänker ta mig lite tid för att läsa inför nästa veckas föreläsning. Har inte läst på en vecka nu eftersom jag ligger i nivå och dessutom har vi haft en arbetsuppgift som vi jobbat med. Men ikväll ska jag passa på medan Robin ändå är och tränar.

Idag ahr jag haft en trevlig tur på staden med Evelina och Hanna. Började med nästan en timmes kö in till nya butik Kjell & Company. Trodde verkligen inte det skulle vara så mycket folk men i kön ställde vi oss eftersom vi kollat ut lite saker som bara skulle ha till våra nära och kära i julklapp, och det var begränsat antal på produkterna. Kötiden gav oss det vi ville ha och vi gick nöjda därifrån med varsin kasse. Fortsatte in på HM, Stadium och några andra butiker och när klockan närmade sig tolv var vi klara med näst intill alla julklappar. Har tidigare haft Evelinas och Emmas klara men nu är även Viktors, Mammas och Robins klara. Skönt som tusan och nu ska jag bara fundera ut något riktigt bra till min far också. Får lov till att säga att det ska bli skönt att kunna luta sig tillbaka och koppla av när alla andra ska ut i julstressen de sista dagarna för att köpa julklappar. :)

Nehe, som sagt skulle jag visst ta fram boken och läsa några sidor ikväll, men först tror jag minsann jag ska köra en bana eller två på mariocart Wii.

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Soffläge

Efter en tidig morgon på gymmet så känner jag bara för lite soffläge nu. Ska ta och göra mig en kopp te, lägga mig på soffan och bläddra i lite papper och filura och grubbla lite. Det är onsdagslyx det! :D


Ny design

Tyckte det var dags för en ny design. Såhär kommer bloggen se ut nu en tid framöver tills jag tröttnar på den och vill göra om den igen. Dock är jag denna gång mer än nöjd och antagligen kommer den se ut såhär ett ganska bra tag :)

Fixar och donar

Fixar och donar lite på hemmaplna idag. Väntar på att läraren ska lägga upp svar på våra frågor som vi skickat honom eftersom vi kört fast på vår inlämningsuppgift. Så kna inte göra allt för mycket vad gäller plugget just nu utan ägnar lite tid åt att fixa fint här hemma. Robin började lite igår eftermiddag när jag var kvar i skolan och pluggade samt tog lite efterpluggskäk med klasskamraterna. Så här är dammsugat och alla kläder är vikta och inplockade i garderoberna. Toaletten är städad och disken är omhändertagen. Har dessutom slagit in de julklappar som är klara för i år (Evelinas Emmas och Sofies). Skönt att vara en bit på vägen. Nu har jag dessutom bestämt mig för vad jag ska hitta på till Lillebror Viktor i julklapp, ska handla den på torsdag tänkte jag. Tror minsann att jag funderat klart vad gäller mitt Hjärtas julklapp också. Det blir nog två stycken till honom, förutsatt att det jag tänkt mig finns kvar. Sedan är det bara Mor och Far min kvar. Skönt att avra ute i god tid faktiskt!

Nehe nu ska jag kolla upp om det kommit något svar från läraren annars får jag väl plocka fram boken och läsa lite i den istället. Måste ju göra något.

Ha en trevlig och regnig tisdag!

Ingen kraft och ingen ork

Jag förstår inte hur man kan vara så slutkörd som jag är. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover för jag är ändå trött och sover ibland flera timmar på dagarna. Dock blir det lätt så då att jag inte lyckas somna på kvällen när jag borde sova. Men som sagt, trots all den sömn jag får så har jag ändå ingen kraft och ingen ork. Helt enkelt ingen energi. Det tar liksom emot när jag vill göra något trots att det kan vara något som lockar jätte mycket. Idag ville jag egentligen upp på stan men slutade med att jag inte orkade. Robin trodde det var för att han inte ville gå med och tyckte att vi kunde ta en sväng ut till Lyckebys köpcentren då istället. Trött som jag var tog det emot men klev ur sängen och gjorde mig iordning ändå. Skönt att komma ut ändå och det blev några timmars utflykt.

Lyckades få med mig några julklappar hem till båda mina LillSis. Har ändrat mina planer på broschans julklapp så någon sådan fick jag dessvärre inte med mig hem idag. Får fundera och klura lite till på den. Sen har vi dem svåra kvar; Pappa Mamma och Hjärtat. Förstår inte att det ska vara så svårt till just dem personerna, men ska nog lyckas lösa det med.

Nehe nu är det nog dags att krypa till sängs för min del, känner att ögonen börjar gå emot mig. Natti natti!!

Fredagsmys

Ikväll bjuds det på fredagsmys till max. Vi är bortbjudna till Hanna och Dennis på tacopaj. Antar att det kommer bli lite Idol också och dessutom tar vi med oss vårt Wii så att Dennis blir lycklig, han har tydligen tjatat på Hanna om det hela veckan. Inte nog med att de bjuder på tacopaj, jag har en liten surprise som jag ska ta med mig bort.

Fredagsmys here we come!

Regn

Regn regn och åter regn. Grått som tusan är det också. Men inte klaga, det ger mig anledning till att bara ligga inne och ta det lugnt idag. Kolla på några avsnitt av DH och bara gosa med min lilla vovve. Underbart!



Imorse var jag uppe med tuppen och körde Robin till jobbet. På vägen hem passade jag på att köra inom gymmet. Nu tror jag minsann att jag kommit igång med det igen. Det känns i ben, armar och rumpa idag. Härligt!

Nehe åter till tv:n och DH :)

Dagens gång

Ja dagen som gått har varit både sövande och underhållande. Började med att jag ahrft så otroligt svårt att sova inatt och där av inte fått så många timmar som jag behöver. Resultatet blev att jag hade super svårt att stiga upp imorse och bara kände för att krypa ner igen och strunta i lektionen. Men duktig som jag är så tog jag mig upp, duschade och åt en god frukost. Begav mig till skolan och satt nästan och sov lite stundtals. Men hem igen lite exalterad över att Lillebror skulle hänga med till gymmet idag. Ska säga att jag var ännu tröttare av att cykla hem från skolan men Lillebror piggade upp mig med en upplevelse, moppeåkning. Ja jisses, när åkte man senast moppe liksom. Det var ex antal år sedan. Men upp på moppen och det bar iväg till gymmet. Får lov till att säga att Lillebror var näst intill vansinnig när jag i första kurvan lutade mig åt fel håll. Jag ville ju inte välta var mitt försvar, hahah. Väl ute på gymmet körde vi motion, ben, armar, lite bröst mage och rygg. En och en halv timme och vi var nöjda. Nu har jag och mitt hjärta som idag mår bättre precis fått i oss lite mat och eventuellt ska jag köra ut till min mor en runda ikväll, men vi får se hur det blir med det.



Ojoj mycket text här, lika bra att sluta innan det blir sludder.
Ha en trevlig torsdagskväll, snart helg!!

Lång onsdag

Det har varit en fruktansvärt lång onsdag. Började med att varken jag eller lilla Viggo var särskilt sugna på att stiga upp. Men till slut tog vi oss upp vid tiotiden för att ge oss ut på en liten morgonpromenad. Min lilla fishund har numera lärt sig att lyfta på benet när han ska kissa, (dock inte varje gång) och jag tycker det är så roligt. Han börjar bli stor den lille. Fortsatte morgonen med lite frukost framför tv:n och sedan var det bara att plocka fram de nedrans böckerna och ta sig genom sista kapitlet inför morgonens föreläsning.

Trots att jag inte varit intresserad av att göra något idag så var det bara att knalla ner i tvättstugan vid 12 och tvätta lite eftersom tvättkorgarna var fulla. Skönt att få det gjort ändå, så imorgon ska jag vika ihop allt och plocka in i garderoberna. Carin kom på ett kort besök under förmiddagen också för att låna lite papper och anteckningar till skolan (hon läser samma program, året efter). Så ett trevligt samtal utbyttes oss emellan. :)

En ny runda med Viggo och sedan blev det tv och dator för mig. Fick sedan hämta bilen på Oskarsvärn för Robin skulle jobba över. Dock ringer han knappt en timme senare och är på väg hem. Det visar sig att mitt hjärta har yrsel, ont i magen och mår illa. Blev rädd att det var influensa men det ser ut som han klarar sig från det eftersom inget "kommit upp". (Peppar peppar) Dessvärre ligger han nerbäddad och är helt slut, min älskade man. Hoppas han blir bra snabbt, inget roligt att vara sjuk.

Eftersom hjärtat inte mådde bra fick jag själv köra och handla det viktigaste som behövdes och körde dessutom lillebror till och från sin träning. Ja, det blev en hel del gjort under dagen och nu ska jag snart krypa ner i min varma säng och pyssla om min man lite. Funderar dock på en dusch först.

Godnatt!

Julklappar

Sitter och spånar lite på julklappar och har kommit på några till Lillebror hela sex stycken faktiskt. Det är sådana som inte är så dyra så då får man fler paket, vilket är roligare. Var och kollade en till Evelina (Lillasyster) men den var alldeles för dyr att köpa för mig som är student så jag ska hitta på något annat till henne. Till Robin har jag en kanon grej som jag vet han vill ha, dock är den också dyr och då blir det liksom bara det. Lite tråkigt. Men jag ahr några planer på lite annat också så får se vad det blir. Tycker det är roligare att köpa lite billigare och fler saker. Må tro att jag säkert är knäpp, men det blir mer under julgranen och tar längre tid att öppna alla klappar. :)

LillSis Emma är nog den svåraste, hon har bara önskat sig superdyra saker och det är inget som jag kan köpa till henne, tyvärr. För övrigt önskar hon sig presentkort. Det tar verkligen emot att gå och köpa det i julklapp och därför får jag ta och spåna lite till på hennes klappar. Något ska jag nog komma på till henne också.

Dem svåraste i år blir nog allt Mamma och Pappa. Har verkligen inte en aning om vad jag ska hitta på till dem år. De vill ju inte direkt ha något till hemmet eftersom de har saker och ting så att det blir över eftersom de hunnit samla på sig under åren. De vill snarare ha något till sig själva som de kan njuta av. Men i år ska jag verkligen inte vara tråkig och köpa massa dusch- och luktagott saker. Nej i år ska jag komma på något mer personligt att köpa till dem, något som hör ihop med dem som person.



Ja att spåna lite till blir det allt men tror minsann att Lillebror är klart. Ska bara göra upp med Evelina om det för vi köper det nog lite ihop.

Nehe krypa ihop i soffan i några minuter sedan hälsar jag nog på Hanna en liten stund ikväll. Ha en trevlig kväll!

Djurpass?

Skulle behöva få klarhet i en sak, djurpass. Eventuellt ska vi ta oss en tur till Norge efter nyår och självklart vill jag ta med mig mitt lilla odjur, Viggo. Men lite smått osmart som jag är har jag missat detta med att man eventuellt måste ha ett pass till den lille. Försökte läsa mig till lite information på Jordbruksverkets hemsida igår men blev inte särskilt klok på det. Stod något om att ens veterinär beställer ett pass till en. Men som sagt blev inte särskilt klok så får nog allt ta tummen ur någon gång under dagen och ringa både veterinär och Jordbruksverket för att få lite mer klarhet i det hela.



För övrigt ska jag annars idag läsa en del då jag har ca 60 sidor att läsa till på torsdag. Dessutom ska jag springa upp till Cityhallen spel och tobak för att hämta ut Robins Mariocart till hans Wii. Han kommer bli överförtjust och säkerligen blir det till att hämta konsollen hos mina syskon ikväll också.

Ja en fullspäckad måndag!

Fars dag

Fars dag idag och den har firats på två håll. Robins kära far besökte vi på förmiddagen och min lilla far på eftermiddagen. Små presenter fick dem och trots att de kanske inte alltid är så märkvärdiga så vet man att det gör dem gott i hjärtat ändå. Bara det att vi hälsar på gör mest. Det är härligt och trevligt att umgås med sina nära och kära ibland. Man vet att man alltid är välkommen och det är viktigt.

Nu under kvällen har vi själva haft besök av Svenne och Paulina, det blev lite fika och gott. Alltid lika trevligt med besök. Nu ska jag avslta min söndags kväll genom att krypa ner i min varma och goa säng för att sova gott. Satsar på att vara utvilad imorgon.

Godnatt!

Lördag

Lördag och man känner sig lite allmänt seg idag faktiskt, men idag är det inte pga vädret utan för att jag sovit väldigt lite och dåligt inatt. Men inte hänga läpp för det. Hjärtat mitt gick och köpte frallor imorse medan jag fortfarande sov, vilken ängel. Efter frukost tog jag mig ett varmt och härligt bad, var länge sedan jag gjorde det. Nu har min karl åkt iväg för att byta till vinterdäck på bilen och jag har bytt sängkläder och tänkte fortsätta förmiddagen med lite läsande, har några kapitel att läsa innan torsdag. Inget vidare roligt att läsa för det är väldigt mycket upprepning men det är bara att se glad ut, man lär sig förhoppningsvis något.



Ha en trevlig lördag!

Fredagsmys

Idag är det äntligen fredag, som man längtar till dessa dagar. Ikväll tänkte jag laga super god middag till min man med efterrätt och grejer. Han är värd det. För han ställer upp till tusen för mig under mina studier. Trots hans heltidsjobb försöker han göra så mycket han kan här hemma, allt som har med tvätt, disk, mat och städning att göra. Ja alla de där sysslorna som ingår i vardagen. Han är min hjälte i vardagen! Han gör mig stolt. Men kvällen till ära är inte enbart för att han ställer upp för mig och vårt förhållande, utan också för att jag tycker så himla mycket om honom. Kan utan minsta tvekan säga att min man är världens bästa, honom håller jag verkligen hårt i. Forever!


Kärlek <3

Diskberg

Ja det kan man säga, men som tur är inte av den karaktär som det kunde varit. Kommer hem från föreläsning och det är bara att ta tag i det. Ingen rolig syssla men det måste göras. Man får väl lite skylla sig själv när man inte har gjort det tidigare. Men nu är det gjort så nu kan man koppla av lite på soffan.

Robin har drabbats av övertid idag pga en vattenläcka, så inväntar honom innan det är dags att laga middag. Idag står det potatis och fisk på menyn, mums!

Nehe några minuter på soffan kanske :)

Kallt

Sitter framför tv:n och fryser. Idag var en sådan dag igen som jag verkligen inte ville stiga upp ur sängen. Men det är föreläsning idag så då har man egentligen inget val. Så det var bara att upp och hoppa och ut med lillfisen. Skit kallt ute, väl inne blev det en varm och skön dusch. Njuter av en god frukost och fuderar på om jag skulle göra en kopp te också för att få upp värmen lite. Får nog allt bli så.

Igår åkte Mor min till Örebro och en bit på vägen messade hon en bild över landskapet. Jisses vad snö hon hade där. Känner på mig att snart är det dags för Karlskrona att få sin snö också. Snön är välkommen men måtte det inte bli en massa slask av det bara för det avskyr jag. Helst av allt kan snön dock vänta till första advent.



Nehe en kopp varmt te  var det...

Julhysteri

Det är bara november men jag känner redan av julhysterin, iaf min egna. Att börja fundera på julklappar och springa och köpa något som i slutändan inte blir bra utan då köper man något annat och så spenderar man pengar i mängder på det. Dessutom ska man redan nu stressa upp sig över att man ska fara runt överallt eftersom man vill träffa alla. Nej julen ska vara lugn och avkopplande, mysig och man ska bara kunna vara. Det är vad julen handlar om, avkoppling och mys med nära och kära.

Iaf har jag börjat spinna lite på julklappar till min härliga familj. Dock är jag inte helt bestämd över det jag har på lur så får ta mig en fuderare till. Det är ju lite mer än en månad kvar så jag har tid på mig.

Nu längtar jag till första advent. Då är det dags för att julpynta och julbaka. I år blir det massa lussebullar, lite knäck och annat smått och gott. Adventskvällen ska sedan avslutas med en mysig fika i form av glögg och pepparkakor, och dessutom måste man ju provsmaka sitt julgodis. Åh vad härligt med jul och mys!

Long time ago

Long time ago sedan det hände något här nu. Men ahr verkligen inte haft någon tid alls då det varit fullt upp med en massa studier som bara vält över mig. Men nu har det börjat lugna ner sig lite och jag kan koppla av lite mer.
Som sagt fanns det inte mycket tid tilln ågot annat än studier i förra veckan så har inte överdrivit mycket att skriva om. Dock värt att nämna är maskerade som vi var på i lördags. Paulina och Pip fyllde år och bjöd in till maskerad. Näst intill alla hade tagit det på allvar och klätt ut sig och man kunde hitta allt ifrån militärer, kaniner och tomtemor till cowboys, sjuksystrar och pirater. Ja en hel blandning av utstyrslar och det var verkligen en kväll att minnas för jag hade super roligt. Det var ett tag sedan vi var iväg på äventyr nu så det var verkligen på tiden. Tack för en kanonkväll!

Nästa helg fortsätter vi maskeraden då vi kör på Halloween party, då blir det en annan utstyrsel och ett härligt gäng tillsammans. Igår såg man inte fram emot det men idag är man mer taggad. Laddar om mina batterier.

Viggo bodde hos Mamma och familjen i lördags natt. Tror minsann att han vant sig vid det så han inte riktigt förstod att det var här hemma han egentligen bor. Men idag verkar han ha förstått, och nu springer han runt som den busiga lilla kille som han är. Nästa helg ska han bo hos mamma igen och jag kan tänka mig hur han längtar. Särskilt efter lilla Elsa (mammas ena hund) som inte är särskilt glad för honom då hon är lite lugnare än vad Viggo är. Men de fungerar ändå bra ihop och det är skönt.

Nehe dags att krypa ihop i soffan och se vad tv:n bjuder på ikväll, ha en härlig kväll!

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0