Torsdag

Igår vakande vi upp till snö!! Fruktansvärt tragiskt och en depression vart nära på ingång, jag som vant mig vid sol och hoppades på vår.


Men dagen löpte på och skruttan somnade vid lunch och vaknade först när moster dök upp runt halv fyra. Så närmre fyra timmers sömn på eftermiddagen. Under dagen försökte jag städa av lite här hemma, i den mån jag orkade och ville. Fokus låg såklart på att pyssla om min febriga lilla tjej. Pulade lite på förmiddagen oxh fick städhjälp av min lilla sessa. Skrubbade sen av i badrummet och köket medan skruttan sov sina sista timmar, dem första sov jag också.



När sambon kom hem lagade jag lite mat och till middagen anslöt moster, mamma och J. Mamma hade lovat komma förbi och vara med skruttan medan pappan tränade och jag handlade. Det ekade tomt i både kyl, frys och skafferi så handling vart ett måste här hemma. Väl hemma igen rullade klockan på och läggdags närmade sig. Trots många timmars sömn på eftermiddagen somnade skruttan ändå gott.

Idag tänkte jag försöka dammsuga av huset och eventuellt torka alla golven. Men först ska jag pallra mig upp ur sängen och fixa lite frukost till skruttan och mig. Ha en härlig torsdag!!

Febrig tjej

Åter igen har vår lilla skrutta dragit på sig feber, närmre 40 grader denna omgång. Pappan tog vård av barn måndag och tisdag medan jag städade av det viktigaste för veckan på jobbet. Idag har jag bytt av pappan så han kunde gå till jobbet. Skruttan är bättre idag än hon varit måndag och tisdag och jag hoppas det är på väg att vända nu, det är så synd om vår lilla skrutta som varit sjuk så mycket senaste tiden. Det tar ju rejält på hennes energi och hon saknar sina kamrater på förskolan.


Så vi håller tummarna för att hon snart ska piggna till sig så vi kan få vara friska igen och slippa alla dumma baciller. Dessutom vill vi ha vår nu och inte detta nedrans vinterlandskap som kom tillbaka igen!!

Lalandia

I torsdags steg vi upp tidigt, plockade ner det sista i våra väskor, förberedde kylväskan och packade ut i bilen. 07:00 gick skottet och större delen av helgens sällskap satte kurs mot Rödby i Danmark och vattenlandet Lalandia för att fira svärmors 50-årsdag. En kort fikapaus på vägen innan vi körde över bron till grannlandet, skrutt hon sov nästintill hela bilresan. Somnade efter en kvart, vaknade lagom till fikapausen och somnade igen efter en knapp halvtimmes körning. En restid om ca fyra och en halvtimme och sedan vart vi framme. Fick direkt tillgång till våra stugor som vi skulle bo i och tömde snabbt bilarna. Några begav sig till badlandet med andra tog färjan över töl Puttgarden för att handla lite öl och vin.

Kvällen flöt på och vi hade en trevlig kväll med tacomys, resten av sällskapet anslöt och plötsligt turar det utanför dörren. Svärmor går av nyfikenhet för att kolla och där möts hon av sina två kolleger med familj. Kan ni se hennes min och ansiktsuttryck?! Det uttryckte överraskad, glad och chockad på en och samma gång.

Fredagsförmiddagen spenderade vi i badhuset bland bassänger, rutschkanor, forsar och bubbelpooler. Om skruttan hade roligt och var nöjd med tillvaron. Eftermiddagen bjöd på en tupplur för de flesta innan vi ställde till med kalas långt in på småtimmarna.





Lördagen spenderades återigen i badhuset till vi kände oss nöjda. Efteråt fick det bli en tupplur igen innan vi begav oss till centret för att bowla allesammans. Skruttan vart supertrött men vägrade sova, hon kunde ju missa något. Efteråt gick vi med skruttans faster och hennes sambo till getterna. Där togs några härliga bilder av duktiga D, han är himla duktig på det där mes fotografering, tillsammans med getterna innan set var dags för middag. Till efterrätt hade jag köpt med mig för att kunna göra en prinsesstårta till svärmor. Hon fyllde på lördagen och klart hon skulle få en tårta. Hade dock glömt pyntet/dekorationen hemma så mannen min ryckte in och improviserade, skruttans godis fick agera dekoration.






Söndag morgon vart det dags att checka ut och vi hade svårt att bestämma oss för om vi skulle åka direkt hem eller stanna någon timme och bada. Slutade med att vi körde hem så det plötsligt började snöa något fruktansvärt. Vi visste inte om det skulle vara eller bli värre, så eftersom vi hade sommardäck valde vi att köra hem. Då hade vi åtminstone fler timmar på oss att ta oss hem. Snön verkade dock väldigt lokal för plötsligt vart det fina vägar igen och solen sken. Till vi nådde Bromölla då kom en lokal snödänga igen och återigen i Galtsjön. Vid tre var vi iaf hemma efter att ha stannat för en kisspaus och en lunchpaus.

Borta bra men hemma bäst, men vi kommer definitivt åka dit med skruttan igen!!

Snart helg

Onsdagen är här igen och halva veckan har återigen passerat. Igår fick vi tillbaka bilen efter en vända på rekond och himmel så gott lilla Doris luktade och så blank och fin hon vart. Synd bara att regnet öste ner och hon efter min tur fram och tillbaka till stan såg ut som en liten skitgris som rullat sig i gyttjepölen. Stressad som bara den packade jag mina badkläder när jag kom hem och familjen drog till syrran för att bli bjudna på middag. Hann kasta i mig maten och byta om och sedan vart jag på språng igen, vattengympan väntade.

Skönt dock att ta det tidiga passet så kunde jag få komma hem i någorlunda tid för att pyssla lite med packningen och så inför vår resa till Lalandia. Bakade en plåt pizzabullar med bacon och champinjoner och packade (näst intill) klart mina och sambons kläder. Lite smått kvar att packa men det hinner jag förhoppningsvis ikväll. Det får bli en lite senare kväll idag helt enkelt. Helst ska allt utom matvarorna packas in i bilen redan ikväll så vi bara kan stiga upp imorgon, sätta oss i bilen och köra.

Recept på pizabullar med bacon och champinjoner

Ett paket färdig pizzadeg med tomatsås
Ett paket tärnad bacon
En burk konserverade champinjoner
Ost och oregano

Ställ ugnen på 200 grader. Rulla ut degen och bred på tomatsåsen. Strö över champinjoner och bacon. Krydda med oregano och strö sedan över ost. Rulla ihop till en rulle och skär i ca två centimeter stora bitar och lägg på plåten. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Klart!!


Så vad händer då ikväll, jo självklart ska jag och skruttan ge oss ut på vår tredje promenad med maxigänget och under tiden åker sambon för att spela sin första match sedan han tog upp fotbollen igen för några veckor sedan. Ska lämna hunden till mamma också som så snällt ställer upp och är hundvakt åt oss medan vi är iväg. Sen ska det sista packas och ut i bilen innan vi förhoppningsvis kan och hinner krypa upp en stund i soffan för att landa innan sängdags. Ja en intensiv vecka minst sagt sedan vi steg upp i måndags men imorgon börjar vi vår lite extra långa ledighet, ska bli minst sagt skönt att komma iväg en sväng.

Tre kockar

Måndag igen och ny arbetsvecka. Skruttan vart feberfri hela dagen igår vilket innebar att hon kunde gå till förskolan idag. När vi hämtade henne i eftermiddags berättade fröken att vår lilla skrutta varit utan sin blöja hela dagen även under vilan (med undantag för när dem gick ut efter mellanmålet vid tretiden) och klarat sig ifrån olyckor. Förstår ni leendet som klistrade sig fast i vår ansikten, stoltheten som lös upp hela världen för att inte tala om skruttans leende också stolthet när vi berömde henne. Nu blir hon allt mer vår stora tjej, för varje dag som går!!


Du gör oss stoltare än stoltast!! <3

När vi kom hem startade vi middagen. D och hans små kom för att göra oss sällskap då N jobbade och jag lovat att passa barnen medan sambon och D åkte på möte i fotbollsföreningen. Barnen lekte hej vilt och alla leksaker drogs fram i varenda liten vrå, även i källarn. Men det gör mig absolut ingenting, för dem är barn och dem får leka och dra fram så länge dem har roligt. Det ska vara kaos i huset när barnen leker, då vet man att dem trivs och har skoj. Man får istället sitta och titta på och njuta av synen av glada barn och sedan lära dem att hjälpas åt och städa undan när man lekt färdigt.

Efter en stund ville barnen baka kaka, (jag undrar varför min älskade sambo?) så självklart fick jg ställa upp. Önskemålet vart kladdkaka och vad gör man. Jo varsin stol i köket, ingredienser, bunke och allt annat vi behövde. Barnen fick hjälpa till med att måtta ingredienser och blanda runt. De vart så duktiga att mitt hjärta smalt en smula, dem turades om och väntade tålmodigt på sin tur att få hälla i bunken. En timme senare kunde vi sätta oss till bords och fika tillsammans på den goda kakan.

Mina tre söta små kockar

Barnens färdiga kaka

När D och barnen åkt hem vart det dags att bädda ner skruttan och jag sjönk ner i soffan. Nu är set dags att stänga mina blå för idag, imorgon väntar jobb, passuthämtning, pizzabullsbak och vattengympa. Fullt upp in i det sista!!

Söndag

Så har ännu en vecka nått sitt slut. Våra torsdagar är dem tråkigaste på hela veckan, ett litet tag till. Vi ses inte många minuter som familj, skruttan och jag får laga middag själva medan pappan är på fotbollsträning. När han kommer hem möts vi nästintill bara i dörren får då står jag redo att åka på vattengympa. Ja tråkiga torsdagar minst sagt. Men snart är både vattengympan och korpen slut för terminen och då får vi torsdagarna tillsammans igen.

I fredags blev det lite övertid för min del lite mot min vilja, men jag tycker om att  ställa upp och backa upp när det behövs. När jag kom hem stod sambon redo för gräsklippning, skruttan körde runt sin skottkärra och solen sken. Tala om härligt bemötande när man kommer hem sent. Middagsplanerna hade fallerat så drog iväg ett mess till tjejligan, vilket slutade med spontan cykeltur bort till roslundavägen för grillning. En sen kväll och hem fick vi cykla i regnet, smart drag av oss!!

Lördagen bjöd på mys med min lilla skrutta medan pappan for mot båten för att komma igång med den inför säsongen. Skrutt och jag körde mot Bräknehoby för att kolla på när kossorna släpps ut i det gröna. Vi bjöds på bulle och mjölk och så tittade vi på grisarna, kaniner, hästar och traktorer innan vi köpte oss varsin bullens korv och for hemåt igen. Svängde förbi pappan i båten som fått loss det han behövde och dessutom börjat rensa massa elkablar som dräller i heeeela båten, skönt!!




Pappan stannade kvar ett tag till och vi for vidare till Lyckeby (skruttan sov som en liten gris i en timme) för att möta upp moster och mormor. Det blev en ny bikini till mamman och nya trosor till skruttan. Väl hemma igen petade vi oss en sen lunch och sedan for vi för att lämna spridarna till min pappa och därefter handla lite så vi klarar oss fram till torsdag och det vi behöver när vi åker till lalandia.

Idag ska jag baka pizzabullar, tvätta upp sista maskinen tvätt, vika all tvättjag  tvättade igår och börja packa våra väskor. Se över så allt är klart innan torsdag morgon för denna veckan blir en småstressig sådan. Kvällarna springer iväg, vi ska hämta våra pass, träna, lämna hunden till mamma och hinna umgås och varva ner lite också. Ja det mesta ska helt klart förberedas idag så jag slipper panikpacka på onsdag kväll eller komma på halvvägs att vi glömt något. Som grädde på moset fick skruttan feber igår kväll. Den har avtagit något till idag men för hennes del blir det en lugn dag och gympan får vi hoppa över (utan att tala om det för henne, annars skriker hon högt, hon älskar gympan). Vi håller trummar och tår på en feberfri söndag så hon inte blir sjuk till vår lalandiatripp nu på torsdag.


Ja veckan är slut och vi välkomnar en ny med nya utmaningar och härliga stunder!

Onsdag

Himmel som veckorna rullar på, hinner knappt med återigen. Redan onsdag kväll och dags att krypa till sängs. Vår måndag bjöd på lite plock här hemma, ute som inne. Solen sken in på kvällen och och vi planerade en promenad runt byn efter middagen. Klockan tickade på och vi blev bortbjudna på fika hos grannarna, så promenaden fick utebli. Blåbärspaj och te och några timmars snick snack. Skruttan fick en liten försenad födelsedagspresent som hon plockat med här hemma i dagarna. Kvällen blev senare än jag hann med att se och halv nio knatade vi hem igen.

Städvagnen skruttan fick av kompisen N

Tisdagen bjöd på kaos sista timmen på jobbet, stressad som bara den blev jag hämtad av familjen strax efter fyra och varvade ändå inte ner förrän det väl var dags att sova. Mot stan för att hämta ut skruttans pass och införskaffa varsitt till mig och gubben. Det gick fort och vi kunde bege oss hem för att förbereda maten till kvällens gäster. Sambons bäste barndomsvän och sambo kom på besök för middag och fika och även dem hade en liten födelsedagspresent med sig (t-shirt, haremsbyxor, köksleksaker och frostsåpbubblor). Åt mamman och pappan hade dem med sig örontermometer och strumpor åt skruttan som jag skickat bud om när dem gästat gula varuhuset, tusen tack för hjälpen! En sen kväll även på tisdagen men skrutt somnade gott något tidigare i vår säng så vi fick bära över henne innan vi själva kröp ner.

Idag har varit en lång och tråkig arbetsdag som även den slutade i kaos och  stress. Finns inget värre än att lämna jobbet stressad. Dessutom stressad över att hinna laga mat innan det var dags att ge sig av igen. Pappan på fotbollsträning och vi gav oss av mot Ica Maxi för vår andre promenad av fyra. Idag gick den mot Ekbacken i Lyckeby där vi knatade på bra genom terrängen. Ett härligt avslut på en stressad, lång och tråkig dag. Precis vad jag behövde, och att få spendera kvällen med min skrutta gjorde gott för själen.
Suddigt i farten, på promenad med femtiotalet andra promenadsugna

Nu är det dags att krypa ner, två arbetsdagar kvar och sedan är helgen här igen. Håller tummarna för massa massa sol!!

Helg när den är som bäst

Vilken härlig helg vi haft. I fredags hade vi besök av våra fina vänner, grillning och sedan dans långeman på natten. I lördags hängde vi med H&D&L i Lyckeby. Gick på marknaden och fyndade lite småsaker. Bland annat supergott bröd och kakor till "kaffet", en supersöt hemsydd kjol till skruttan och en "magnetrittavla" som minsann gick hem hos vår lilla fröken. Tog lunch på donken och innan vi for hem köpte vi varsin dynbox. Tråkigt nog fick vi en defekt sådan, bara in med den i bilen igen och jag hann precis tillbaka innan dem stängde för dagen så jag kunde få en ny med mig hem. På sätt och vis vart det tur den var defekt, för när vi öppnade den nya visade det sig vara fler delar. Med andra ord vart den första vi fick inte komplett, men den nya är nu ihopsatt och blev kalasbra på vårt altandäck. Vi hann precis få ihop den nya lagom till de tv-ar dags att snida om för stt ta cykeln till E&J. Ännu en kväll i fina vänners sällskap och grillning väntade. Vi stannad inte jätte sent eftersom vi skulle upp tidigt idag, men tillräckligt för att ännu en kväll hinna njuta av en härlig kväll.



Imorse ställde vi klockan på halv åtta för att hinna morna oss och klä oss för skruttans gympa. Slutade med att båd what och skruttan somnade om varpå pappan väckte skruttan vid åtta. Klädde henne och satte henne sedan i cykelvagnen som han redan tagit fram och gav sig iväg. Mamman fick därmed sovmorgon och kunde i lugn och ro stiga upp, tvätta lite, städa av i köket, bädda sängarna, plocka fram frukosten samt klä sig och packa inför vår friluftsdag.

Efter frukost bar det av mot Mörtsjöåsen för att möta upp pappa och hans sambo samt alla andra barn och barnbarn. Vi tände en brasa, startade grillen och hade en härlig dag tillsammans. Grillade korv och kycklingspett, lekte och sparkade boll, metade, kollade på fiskarna, fikade och njöt av dagen.






På vägen hem somnade vår lilla skrutta, bar in henne i vår säng och där gick även vi i däck. När jag vaknade igen kunde jag inte hitta pappan, så gick ner för att mata in sista maskinen med tvätt och när jag kom upp möttes jag av skuttan som lagt sig på golvet i hallen. Söta lilla barn! Tog hennes famnen och när jag kom ut i köket fick jag syn på pappan som börjat regla upp altantrappen, där han befann sig min händige man.

Kvällen avslutade vi på bästa sätt, hemgjord pizza till skruttans belåtenhet och sedan en härlig promenad runt byn.

Äntligen helg

Så vart det äntligen helg här igen, som jag längtat extra mycket denna veckan. Det har varit så spänt på jobbet hela veckan oh så negativa toner. Det har gjort mig så himla irriterad och fått mig att spotta galla och svära mer än vanligt. Men nu är det äntligen dags för lite ledighet med familjen.

Så vad har hänt sen sist? I onsdags hade pappan träning igen och då passade jg och skruttan på att hoppa på Ica Maxis evenemang Nu går vi!. Dem kör ett samarbete med Ka2If under april månad och promenerar fyra onsdagar i rad. Alla som vill får hänga på utan någon kostnad, som belöning för promenaderna får man ett stämpelkort och när man promenerat tre ggr och därmed samlat tre stämplar får man ett presentkort värde 200kr att handla på Maxi för. I onsdags vart vi ett femtiotal som promenerade runt gullberna i skog och terräng längs vattnet i solnedgången. En härlig avslutning på en lång arbetsdag.


I torsdags hade både pappan och mamman träning så den dagen blev lite sådär. Typiskt vår tisdagar och vi får ha egenmys i omgångar den dagen med vår lilla skrutta. Medan pappan tränar äter vi middag ocj tar kvällsbadet och sedan kommer pappan hem och tar över inför kvällsläsning och nattning. Vi får helt enkelt göra det bästa av dagen.

Igår fick jag chansen att utvecklas lite på jobbet och lära mig nya saker. Känns helt okej och jag tror minsann att jag kan bli en bra kundmottagare på halvtid. En kollega vart snäll och tvättade av min bil på sin lunch, så när jag skulle ta den och rulla hemåt sken lilla Doris så fint. Oerhört tacksam för den goda gärningen.


Fredagskvällen bestod av grillning ihop med ett härligt gäng vänner. Trötta efter jobb droppade dem av en efter en runt tio ocj framåt midnatt. En del skulle jobba och andra vart bara allmänt trötta medan några av oss höll lite längre. Antagligen är det vi som sotar idag när vi varit uppe så himlans sent. Men snart är det dags för lite frukost och sedan blir det nog en tur till Lyckeby ocj dagens marknad innan vi slutet upp hos E&J i eftermiddag för ännu mera häng.

Dagarna som gått

Så vart vi snart halvvägs in i en ny vecka och vi har tagit nya tag. I lördags förmiddag förberedde vi det sista ihop med moster inför mammas surprise fest. Det blev en bra fest med god mat, tårta och godis, tipspromenad, presentöppning och som avslutning lite pinata och disco. Skruttan hängde på trött som bara den men dansade mer hejvilt än sin mamma. Vi hade en trevlig kväll och mamma vart nöjd över vår lilla överraskning.





Söndagen startade vi upp med gympa och därefter hade vi en riktig heldag utomhus. Skruttan domnad ren stund i vagnen medan vi sopade gatan runt tomten och gjöt upp vår lite förfallna stakemur. Lagom till jag ordnat med fika vaknade skruttan så vi fick en mysig fikastund tillsammans hela familjen på "trappen". Fortsatte gjuta upp en platta till våra fula soptunnor, cyklade lite trehjuling och njöt innan vi kände oss nöjda för dagen runt fem.




Tog oss bort för pizzamys hos "grannarna" lite senare och avslutade kvällen något sent för skruttan. Men det gav oss en natt av komplett sömn och skruttan sov hela natten i sin egen säng fram till halv sju. Då fick vi väcka henne för att hinna till förskolan i tid. Igår blev en riktig hemmakväll med lite bad, bokläsning och mys innan vi kröp till sängs. Idag tog vi en tur till stan för att skaffa pass, blev lite snabbmat och så en glass för skruttan. En mysig eftermiddag tillsammans, en helt vanlig tisdag.


Kort vecka

Ja det blev en kort arbetsvecka för mig. Trillade ju dit i magsjuka i måndags kväll igen och jobbade mitt första och enda pass igår, fredag. Hade mycket att jobba ikapp, betalningar, leverantörs- och kundfakturor, kassan, inbetalningar, posten och ja gud vet allt. Tur det inte vart dags för lönerna ännu, för jag hade nog med att städa av mitt skrivbord. Gick på halvfart redan innan jag gick hemifrån och hade ännu lägre fart när jag väl kom till jobbet. Var riktigt nära en olycka på vägen till jobbet då en lastbil nästan prejade mig mot mitträcket vid en omkörning. Aldrig mer omkörning när vi är flera bilar som vill om och jag inte är första bilen om, fy farao vilken omtöcknad upplevelse. Ringde sambon och tjöt som aldrig förr, skakade som aldrig förr och vart förtvivlad. Det låter kanske löjligt men jag såg bara hur bilen och jag vart påväg mot ett eländigt slut just där och då. Tacka gudarna för min reaktion och handling, den hjälpte mig från att förolyckas. Ryser av bara tacken vad som kunde skett.

Jobbdagen flöt på så småningom och jag längtade hem, hem till min familj. Klockan fyra flydde jag fältet, plockade upp skruttan på förskolan och lite senare kom mina systrar med respektive. Det blev en mysig och sen kväll fylld av bus, lek, grillat och massa fix och trix. Precis vad jag behövde denna fredag, omges av familjen.

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0