Mors dag

Idag vart det alla mammors dag, en tradition som innebär extra uppvaktning för alla mammor. De flesta träffad gör middag och fika och många gånger lämnad en mindre present eller blomma över till mamman. I år är det andra gången jag firas på mors dag, det är en sådan fantastisk känsla att få vara mamma. Att få vara mamma till min lilla prinsessa här hemma lyser upp varje minut och dag i livet. Något av det bästa som hänt mig!!

Min mors dag började med liten frukost och paket på sängen. Ett stort paket som innehöll en läcker pastellrosa vispskål och ett spritsset. Skruttan visste precis vad mamman ville ha och behövde.


Efter en rejäl frukost tillsammans med familje vid frukostbordet så satte dagen igång. Pappan for till båten medan skrutt och mamma planterade kryddor i vårt lilla trädgårdsland. Sedan packade vi ihop alla nödvändigheter för dagen och åkte ner en sväng till pappan. Han donar och fixar med båten och snart kan vi lägga den i sjön.


Strax innan lunch for vi för att köpa present till min älskade mamma, den allra bästa mamman i världen. Mamman som jag aldrig skulle klara mig utan. Hon är min förebild här i livet och har funnits vid min sida i vått och torrt genom alla beslut som jag tagit i mitt liv. Jag hoppas att jag kommer betyda lika mycket för min dotter genom livets resa som min mamma betyder för mig!

Hos mamma fick vi hemgjorda burgare till lunch och till efterrätt åt vi kladdkaka med jordgubbar och grädde som min lilla skrutta hjälpt mormor att vispa. Till fikan kom även min mormor på besök och det var Häröigr att få träffa henne. Mellan maten och fikan fick vi dock ta en liten badpaus eftersom skruttan klaffade ner hela sig med grädde.





Framåt kvällen gjorde vi en snabbhandling av det nödvändigaste och sedan åkte vi för att träffa pappans mamma. Där blev det middag och fika och lite lek med pappas kusiner innan vi gav oss hem för att runda av dagen. Så sammanfattningsvis har jag haft en fantastiskt fin morsdag och jag är så tacksam över att både få fira min mamma och att själv få vara mamma. Det är en fin gåva!

En dag med moster

Klockan har passerat 23.00 och snart är det sista maj. SISTA MAJ! Vart tog maj månad vägen, vart tog våren vägen och vart håller detta året på att ta vägen?! Det går i en rasande fart det här året och jag har svårt att hänga med i tempot. Kan vi dra av till halvfart tros? Antagligen inte, så bäst att lägga manken till och följa med på resans framfart.

Idag har vi hängt med mosterest hela dagen. En tur runt några butiker i Lyckeby och jag tror vi fick med oss vad vi behövde hem. Iaf för tillfället. Bland annat en simring till skruttan, spänner och jord till våra tomatplantor och lite annat smått och gott.

En sväng hem till mormor fick vi också till. Skruttan fick en dockvagn av mormor och den körde hon minsann glatt runt med. Packade den med både bollar, gose och dockor. Tills hennes mamma kom på den ljusa iden att sätta skruttan i vagnen och köra. Det gick bra tills skrutt fastnade med foten och hängde ner i golvet, dock absolut ingen skada skedd (lägg märke till arter var en docksulky).

Kvällen spenderade vi hos moster och käkade tacos och bakade kaka. Busade som bara den i soffan tills olyckan vart framme igen, skalle mot skalle, och moster fick framtänder i pannan. Det gick snabbt över och sedan vart det full rulle igen, vad är det med barn och snabbt övergående smärta?.

Strax innan tio fick vi ge oss hem. Skrutt kom inte till ro utan for mest bara runt i soffan. Vi hann knappt sätta oss i bilen så sov hon och vart helt lealös när vi bar in henne till sin säng. Älskade lilla barn. Nu är mamma och pappa också trötta pch tänkte krypa ner. Imorgon är en ny dag, sista maj och dessutom mors dag :)



Emmaljunga

Häromdagen, samma dag som jag fick hämta hem skruttan från fs, ringde dem bråk babyproffsen här hemma i Karlskrona. Varorna som jag beställt hade anlänt. Så jag kunde inte hejda mig utan hämtade upp skruttan och sedan sprang vi in lite snabbt på babyproffsen på hemvägen för att hämta våra varor.

En ny skötväska till oss som är betydligt större än den vi tidigare haft och dessutom i samma märke som vagnen, Emmaljunga. Eftersom vagnen är svart och man aldrig vet om skruttan får en lillebror eller lillasyster i framtiden (om det blir fler barn) så valde jag en neutral färg som matchar vagnen. Så det fick bli en blackwhite, enkel och passande. Men hade jag vetat vad framtiden har att ge oss hade jag lätt tagit den i vitt och rosa.


Men beställningen innehöll mer, denna vara valde jag med omsorg färg. Eftersom en prinsessa i dagsläget åker vagnen fick det bli lila och rosa på denna detalj. Vad jag pratar om är Emmaljungas sittdyna till vagnen i färgen magnolia. Den är så ljuvlig i färgen och passar perfekt till våra lilla prinsessa. Lite mer ombonat i vagnen och dessutom en himla fin detalj. Vagnen är numera komplett och mamman i huset är oerhört nöjd!



Liten sjukling

Så var det dags igen, en gång i veckan under maj månad. Vab, vab och åter vab. Retlig hosta, snuva och antagligen feber. Tyckte hon vart varm när jag hämtade henne på förskolan och misstänker lite feber. Men eftersom skruttan somnade i bilen på vägen hem har jag inte velat väcka henne för att ta tempen. Hon behöver all sömn hon kan få nu. När hon vaknar tar vi tempen, hostmedicin och nässpray och sedan blir det lite middag på det. Om skruttan orkar ska hon få en glass efter middagen också, det får man när man är sjuk.

Sleeping beauty 💕

Hellre skallig?

Nu börjar jag tröttna rejält på det eksem som härjar i min hårbotten. Det har pågått i några år men aldrig blossat upp som det gjorde för tre månader sedan. Det är ren och skär klåda och jag kliar och river något fruktansvärt. Jag är så rött irriterad i hårbotten och samtidigt helt vit av torrhet. När jag kliar så faller hud som när man kliar solbränd flossande hud. Läkemedel och specialschampo som torkat ut mitt hår fullständigt. Jag har fällt tårar, gapat och skrikigt högt över att inte kunna kamma ut mitt hår och för att klådan varit så intensiv och fruktansvärd. Två olika behandlingar har jag genomgått och den andra verkade helt outstanding. Mina besvär försvann och min hårbotten var sig lik igen. Tills idag, nu är det tillbaka och läkaren vill jag börjar med min senaste behandling ännu en gång innan han vidtar andra åtgärder. Hur mycket ska man tåla och orka?! En sista chans för behandlingen sedan sätter jag stopp och kräver bättre åtgärd, man ska inte behöva fara illa av en behandling!

Vissa stunder tänker jag att det hade varit lättare att vara skallig, tvätta en peruk och sätta på huvudet. Slippa se håret tova sig och skrika av frustration och smärta för att reda ut det. Ja stundtals är jag hellre skallig än har dessa bekymmer.

Bullbak

En helt vanlig måndag och när skruttan nattats så drog jag igång ett rejält bullbak. Det tog cirka två timmar från att svepa ihop degen tills alla åttio bullar var färdiggräddade.

Gör dubbel sats behövs
300 g margarin
10 dl mjölk
2 pkt jäst
2-3 dl socker
1 krm salt
2,8 liter mjöl

Smält margarinet, tillsätt sedan mjölken och värm till fingervarmt. Lös upp jästen med en del av degpaket innan resterande dragspel häls ner i bunken. Tillsätt socker, salt och större delen av mjölet, spara dock lite mjöl till utbakning. Knåda degen smidig och låt sedan jäsa ca 30 minuter. Kavla degen och fyll med smör, socker och kanel. Låt jäsa tio minuter och pensla sedan med ägg. Garnera med pärlsocker och grädda bullarna 8-10 minuter på 250 grader. Voilà, bullarna är klara att avnjutas med ett stort glad mjölk!



Slut som artist

Denna dagen sprang snabbt iväg. Båtfix och minitur imorse till Lyckeby för inhandling av småsaker. Tvätt och impregnering av kapellet och numer är det på plats. Båten är alltså avtäckt och vi närmar oss sjösättning. Tätning av rutor och bottenmålning och vi börjar se sjölivet framför oss denna sommar också.

Senaste timmen har jag ägnat åt att tvätta upp veckans tvätt (några maskiner kvar) och bädda rent i våra sängar. Ska bli riktgt skönt att bädda ner sig i renbäddad säng ikväll. Lär somna som en gris rätt tidigt dessutom efter denna intensiva dag.

Inge mer intressant att skriva, men vi hörs snart igen!

Avtäckt

Bottenmålat


Bakluckefika

Mellomys??

Nej här är faktiskt inget mellomys hos oss. Vi skippade det ikväll och for på kalasen sväng. Inte så långt, bara ett kvarter bort så vi tog våra ben och promenerade till kalaset. Det blev en rätt tidig kvällsföreläsningen oss eftersom skruttan ätit dåligt idag och dessutom blev trött himla tidigt. Så strax innan tio fick vi minsann ge oss hem för så vart hon så trött att hon grät hysteriskt. Mammas lilla tjej!

I övrigt har det varit en fantastisk dag. Solen har strålat över oss hela dagen och vi har uträttat ett och annat. Sambon har donat med båten hela dagen så kanske vi får den klar tidigare än vi trott (håll tummarna). Han sätter ihop inredningen, och donar och grejer för att göra allt klart. Skrutt och jag tog oss dock en härlig dag tillsammans för att handla födelsedagspresent och kika på lite grejer vi velat ha en tid. Sedan tog vi en promenad i solen och spenderade en stund nere hos pappan innan vi gick på kalas. Nu är vi slitna och tänker faktiskt ta och krypa ner. Det är en dag imorgon också ;)

Kaka på mammas jobb

Powernap i eftermiddags

Kalastjejen

Fredag

Så vart helgen här igen, en ny sådan och den firade sambon och dottern in redan vid två idag medan jag knatade på i två timmar till. Två tröttisar möttes jag  av när jag kom hem som satt och sov i fåtöljen i vardagsrummet. Hjärtat smälte minsann snabbare än isbiten en varm sommardag. En sådan ljuvlig syn för mammans ögon.

Någon rundtur bland bilsäljarna blev det inte eftersom vi inte ville väcka en sovandes liten björn. Så därför bestämde vi oss för att låna mormors bil över helgen och känna av lite om vi skulle kunna trivas med den modellen. Såhär långt känns det okej och jag sitter till och med bättre i framsätet än i vår egen bil, när skruttans bilstol sitter i baksätet bakom. Imorgon ska vi prova på att lasta in vagnen och se hur mycket plats som blir över i bagaget när vagnen är med. Sedan får vi känna av hur den är att köra och lite så, för att komma fram till om det är bilen för oss.

Ja bilar är en lika stor djungel som så mycket annat, därför är det viktigt att prova sig fram och verkligen känna av ordentligt.

Hur eller hur spenderade vi kvällen med vänner i färmanstorp. Thai, pizza och fika samt det obligatoriska tärning. En sen kväll, så även för skruttan som somnade strax efter nio. Först vart hon ju tvungen att få i sig både mat, glass, bulle, melon och en festis. Detta lilla barn som hon äter, men bättre det än att inte äta något alls. Vårt lilla matvrak!



Båt- och husprojekt

Snart helg igen, veckorna löper på allt fortare och vi närmar oss semester. Dock blir det nog inte sjösättning som tidigare år utan något senare. Vi brukar ha som mål att sjösätta till sjätte juni men i år blir målet midsommar. Vi hinner inte innan dess. Inredningen i båten är utriven och under renovering samtidigt som vi rustar upp vårt garage och hjälper några utav våra vänner med sina projekt. Så sjösättning har hamnat lite åt sidan, tyvärr. Men ikväll tog vi oss en promenad ner till båten så att sambon fick lacka ett lager. Snart är all lack på plats och inredningen kan skruvas ihop. Sen återstår all utvändig finish innan vi är redo för årets sjöliv. Sakta men säkert sätter vi ihop alla projekt och snart ska vi ro dem i hamn. Men vi är långt ifrån klara med både båten och huset. Nya projekt väntar runt hörnet!


Ljuvlig lilla skrutt 💕

Livet som arbetande småbarnsförälder

Jaha då vart det onsdag igår och runt tre tiden på eftermiddagen ringde sambon för att tala om att förskolan ringt honom. Misstänkta vattkoppor, hoppla!! Städar undan på jobbet och kör för att hämta skruttan. Lite prickig i ansiktet annars inget som blossat upp. Ätit lite dåligt och sovit lite sisådär.

Vi tog hem skruttan och avvaktade under kvällen. Fick i henne ordentligt med mat så aptiten vart det inget fel på. Så kom läggdags och ännu inga koppor. Sov lite oroligt inatt med vaknade upp utan koppor så antagligen vart det falskt alarm. Skrutt är på förskolan igen och vi är åter på jobbet. Precis som en vanlig arbetsdag för arbetande småbarnsföräldrar.

Veckostart

Fy farao vilken dålig veckostart!! Började måndagen med fortsatt ryggvärk sedan helgen och på det la vi även magsmärtor som liknas vid magknip, samt mensvärk. Ja men bring it on, ge mig mer för tusan vart min tanke och jag längtade heeeem!! Framåt kvällen släppte det något och jag somnade gott på soffan runt nio tiden. Vaknar upp idag och känner mig relativt pigg, baam! Välkommen huvudvärk från H*vetet. Knatade ändå iväg, lömnade skrutt på förskolan och for till jobbet. Men huvudvärken höll i sig och än är den kvar. Tala om en fuktansvärt jobbig och dålig start på veckan. Min konstaterande lyder, det är definitivt INTE min vecka!!

Måtte det vända imorgon och bli betydligt bättre. En vecka full av snärta och ondo är inget för mig. Då säger jag upp mig tills det blir bättre tider. Tack och hej..



Passé

Ännu en helg är passé. Den försvann som ingenting. Fredagskvällen spenderade jag som sagt med bankgänget och lördag morgon fick jag sota för mina synder med huvudvärk. Men jag mös med skruttan hela lördagen, bakade bullar, fick fint besök av S och lilla N och hälsade även på hos mor min och mina småsyskon. Allt detta medan sambon och stora N snickrade nytt tak på vårt garage. Vilken lördag mina damer och herrar.

Idag drog jag igång tidigt, loppis med lillsissan stod på schemat och vi klirrade minsann in några hundralappar var iaf. Nöjda med det med tanke på det ostadiga vädret med tre ordentliga regnskurar och hagel!! Vi gav upp och packade ihop när haglet drog över oss vid ett. Istället körde vi hem för att hänga familjen och få lite mat. Skruttan hade haft en mysig förmiddag med mormor med massa gos och lek. Det är så skönt att skruttan tar det så bra att vara iväg några timmar, så skönt att veta att hon har det bra och trivs. Vår alldeles egna lilla charmtroll och solstråle!! ☀️💕

Kvällen bjöd på grillad lax och besök av H&D. Ingen tv utan bara soffhäng, ett götr avslut på denna veckan som nu är passé.

Bankgänget

Igår vart det klämdag, men jag klev upp och drog till jobbet ändå. Skruttan och pappan låg däremot och sov vid sju när jag körde hemifrån, dem hade tagit ledigt. Lite segt att jobba men tiden rullade på rätt fort så det kändes ändå okej.

När köockan slog fyra körde jag hem så fort jag kunde för att slänga mig i duschen och sedan göra mig redo fören  kväll med gänget från banken. Men först stressade jag väg till frissan för att bli snygg i håret. Klippte av det slitna, tunnade ut det och bytte från sidbena till mittbena. Jag kände mig som vanligt nöjd efteråt och pinade iväg mot min kväll på stan.

Tog bussen till J för att ta ett glas vin innan vi samåkte till festen. En efter en trillade vi in. Kvällen fylldes av kramar, skratt och lekar. En välbehövlig kväll som resulterade i huvudvärk imorse. Men det vart så värt det. Några frallor senare och massa mys med min skrutta så är huvudet på skaft igen. Har till och med orkat bakat två plåtar med bullar. Dessa ska grabbarna grus få fika på om en stund!!

De är så otroligt duktiga där ute idag. Takstolarna är på plats på garaget och dem sliter som djur i värmen. Ett bättre inlägg om det kommer senare. Ha en fortsatt härlig lördag kära läsare..

Röd torsdag

Röd torsdag vilek innebär ledighet för hela slanten. Det är så skönt med korta arbetsveckor, man hinner så mycket mer än annars gör. Imorse loggade jag in och beställde hem lite nya fotoframkallningar. Det tog sin tid att välja ut dem bästa men slutligen fick jag ihop det. Sedan tog jag ett varv med Fido för att städa av huset och källarn. Åt dessutom frukost i godan ro och hade några timmars egentid eftersom skruttan sovit hos moster och sambon gav sig iväg tidigt imorse.

Vid lunch fick det dock vara nog med egentid. Längtan efter min juvel blev alldeles för stor. Körde ut till moster och mormor för att hämta hem min juvel. Hon hade haft det tippen, ätit massa mat och bebisgotte, kvällsbadat, varit ute och lekt och gosat en massa. Blivit mindre bortskämd, precis som det ska vara när man är på övernattning.

På väg hem körde vi förbi för att säga hej till pappa och kolla hur han hade det. Det fick framåt minsann och Grävmaskinen gick het. Eftersom skrutt var himla trött åkte vi hem för att vila lite. Skruttan myste med sin snuttebocy sina gosedjur i sängen innan hon slutligen somnade. Medan hon sov satte jag ihop hennes skottkärra och även tallrikshyllan som ska upp på väggen i hennes rum. Ja ni hör vad man hinner när det är korta arbetsveckor.

Men nu ska jag inte höra mer idag utan bara vara. Mysa med min skrutta och ge henne all min uppmärksamhet resten av dagen. För imorgon är det jobb för mamman medan skrutt ska vara hemma med pappan hela dagen som tagit ledigt.



Moster

Idag vid lunch plingade min telefon till och ett sms från skruttans yngsta moster dök upp på skärmen. Hon undrade vad just skruttan skulle göra ikväll. Inga direkt planer svara mamma varpå lika fort det kommer ett nytt sms, "får jag vara barnvakt ikväll?" Självklart, hem efter jobb och förskola för att packa väska med allt vad en ettåring kan behöva. Det blev dessutom aktuellt med en övernattning och skruttan lös som en sol när vi klev ur bilen hos moster och mormor, lek och bus direkt innanför dörren utan att klä av sig jacka och skor. Hon är så lätt att lämna hos våra nära och kära att vi inte behöver ha veken dåligt samvete eller ont i hjärtat. Det är både roligt och nyttigt för henne att komma bort ibland och mysa och leka med andra än mamma och pappa. Vår lilla skrutta, den vackraste på jorden!!

Tack moster för att du är så glad för skruttan och gärna vill ha henne hos dig spontant från ingenstans 💕

Förskolan

Tänk att tiden går så fort som den gör. Vår skrutta är över året och alla redan stor nog för förskolan. Vi är inne på sjätte förskoleveckan och det går fortfarande jätte bra. Inga problem med att lämna än så länge utan hon traskar glatt in till sina fröknar och de andra barnen. När vi hämtar på eftermiddagarna får vi kanonfin feedback om hur dagen gått. Trots att det är provisoriskt så gillar vi förskolan, dess fröknar och miljö. Därför är det lite vemodigt att vi efter sommarn och semestern ska byta förskola. Vi har nämligen fått en plats på den förskola vi från första början ställde oss i kö till här hemma i Nättraby.

Det är givetvis jätte skönt att vi äntligen fått en plats på hemmaplan så att skruttan kan få bygga en relation med barnen i byn som hon kommer växa upp med och gå i skolan med. Dessutom kommer hon antagligen inte att märka samma skillnad som vi vad gäller kompisar och fröknar eftersom hon ändå är rätt liten. Men någonstans både inom mig och sambon känns det vemodigt eftersom vi lärt känna skruttans fröknar och det går så bra som det gör. Vi vet vilka vi lämnar henne till och att hon har det bra.

Efter sommarn däremot ska vi lämna henne till helt ny personal igen och nya kompisar som vi inte vet något om. Det känns pirrigt och nervöst, men egentligen tvivlar vi inte på deras kunskap. Det kommer säkert gå lika bra på nya förskolan, det är bara föräldrarkänslorna som spelar ut sin rätt. Man vill ju sitt barn det allra bästa. Vi får helt enkelt ta en dag i taget och så kommer det med all säkerhet att bli toppen!!


Stora tjejen ska minsann äta själv 🙈

Konfirmation

I lördags eftermiddag var det dags för oss att göra ett besök i kyrkan. Sambons kusin stod inför sin konfirmation. Det var ett duktigt gäng som tränat på sin pjäs de spelade upp för sa släktingar. Den handlade om att tänka på vad man säger och gör innan man handlar. Ett fantastiskt budskap från ett gäng femtonåringar.

Skruttan vår vart också duktig i kyrkan. Som alla ettåringar ville hon givetvis "hoppa" runt lite mellan oss i kyrkbänken. Men hon gjorde det utan massa gråt och skrik. Får lov att säga att jag vart himla stolt äver henne.

Efteråt bjöds det påst och fika och trevligt umgänge med släkten. Runt åtta fick vi tacka för oss och ge oss hem för att natta skrutt. Sedan kröp vi ner på soffan innan vi släkte våra blå för kvällen.




Fler tänder

Idag vaknar vi upp med en något orolig och gnällig liten tjej. Får i henne det mesta av vällingen och efter en timmes bökande somnar hon igen. Frukosten Pete hon mest i och vill bara ha dricka. Helst av allt ska hon dessutom hänga på höften idag och tandborstning ska vi inte tala om. Men vad upptäcker mamman då, jo två nya små framtänder på väg och inte konstigt att skruttan är trött, hängig och gnällig. Precis som med alla andra tänder som kommit. Så det där med att hon vart sjuk igår var nog inte så farligt när förskolan ringde. Ingen feber utan bara trött och gnällig. Lite lös i magen men det gissar jag är dem där majskrokarna som ungen inte får nog av. 😁

Så tänder vart det här igen, ingen influensa!!

Mammas sötnos 💕

VAB

Idag har vi fått ta vår allra första VAB. Vid strax innan halv två ringer det från förskolan för att tala om att vår lilla skrutta inte mår bra. Dem säger att hon är lös i magen, inte vill äta och sova och att hon är jätte ledsen. Jag vet ju sedan tidigare i veckan att kräkis och vattkoppor går på avdelningen så jag bestämmer mig rätt fort för att hämta hem henne. På tio minuter en kvart är jag där och visst är hon inte sig lik, lite blek dessutom och inte alls så pigg som hon brukar. Normalt så näst intill vräker hon i sig mat och sover rätt bra. Så det var en krasslig liten skrutta jag tog med mig hem.

På vägen hem köper vi lite kex och hämtar vi upp paketen som kommit på posten från Libero, Nestle och Lekmer. Tänkte att dem passar utmärkt en sjukdag. Lite pekböcker och andra böcker att läsa, en body och strumpor, ett set med tre tallrikar, mugg och bestick samt ett par gummistövlar och dem efterlängtade kavatsandalerna. Skruttan gillade sina paket och vi mös i sängen mest hela eftermiddagen. En härlig fredag eftermiddag trots lite gnäll och trötthet.





Lyckades få i henne lite att äta till slut också och även lite dryck. Men någon välling blev det inte ikväll heller. Så riktigt sig lik är hon inte min lilla tjej. Hoppas hon vaknar upp piggare imorgon så det inte är kräkis som smyger sig på.

Skruttan somnade iaf gott runt tio efter att ha rullat runt i två timmar helt slut och så trött att hon knappt stod upp. Så skönt att hon kom till ro till slut. Nu håller jag tummarna för att hon får en god natts sömn.

Liten flicka

Minns ni i höatas att jag berättade om att det skulle komma en liten kompis på våren till vår lilla skrutta? Jag fick ett telefonsamtal en fredag och studsade runt som en tok på Maxi av glädje och tjöt. Nu är bebisen här och det blev en ljuvlig liten flicka som tittade ut för två veckor sedan. Hon har massor av mörkt hår precis som sin mamma och är så himla liten, nätt och söt. Igår fick vi träffa henne och hennes föräldrar för första gången sedan dem kom hem från BB. Det blev en känslosam stund med lite tårar av glädje och varma goa kramar. Det blev bara en kort dejt igår, men snart ska vi ses på en riktig långdejt!

En sådan härlig känsla, att deras lilla bebis äntligen är här. Vilka bästisar våra töser förhoppningsvis ska bli. Åh som jag ser fram emot livets alla dagar som komma skall. Att få se dessa små liv växa upp, inte bara vår lilla tjej utan även våra fina vänners små pojkar och flickor. Jag spricker nästan av glädje!! 😘

Tankar på ensam lunch

Jag dör lite såhär på lunchen när jag sitter och surfar runt. Man slutar minsann aldrig förvånas över saker man stöter på. Bilder hit och texter dit. Verklighet och fantasi. Ja och en del så fruktansvärt överdrivet att man ibland inte vet om man ska skratta eller gråta. Ibland kan man ställa sig frågan vart världen är på väg, vart samhället är på väg, eller varför inte vart är människan på väg?!

Skvaller, otrohet, födsel, död, lycka och framgång, sorg och elände. Ja listan skulle kunna göras oändligt lång men jag väljer att stanna här. Stanna upp och tänka efter, vart är jag på väg? Vem är jag och vad vill jag få ut resten av mitt liv? Vad vill jag göra för andra, samhället och världen? Vad vill NI göra?!

Dagisbaciller

Som rubriken lyder, dagisbaciller. Idag när vi hämtar upp skruttan på dagis eller för er som föredrar förskolan, japp vi hämtade båda två idag, får vi besked om bacillerna som löper just nu. Härom veckan vart det feber men nu har det slagit till rejält. Vattkoppor och kräksjuka, blääää!! Jag kände hur det vred sig i magen, kräksjuka?! Oh noo, det sista jag vill ha hem just nu. Hoppas minsann alla är så pass smarta och pålästa att dem stannar hemma till alla symptom lagt sig så hela avdelningen slipper bli smittad. Kräksjukan är nog bland det vidrigaste jag vet. Jag blir kalllsvettig bara jag hör ordet. Usch, hoppas innerligt vi klarar oss.

Vattkoppor däremot skrämmer mig inte så. Självklart är det inte roligt om skruttan skulle trilla dit pch bli dålig. Men samtidigt är det skönt om hon får det när hon är så pass liten att hon inte riktigt förstår och kanske inte då heller kliar sönder kopporna. För jisses vad barn som är mer medvetna kan klia när dem får vattkoppor. Nu önskar jag inte att skruttan drabbas men får hon det så är det överstökat sedan.

Vi får se vad vi bär med oss hem för smittor. Kanske klarar vi oss undan bägge denna gången och drabbas av allt en annan gång. En dag i taget!

Mammas skrutta

Trööööööttast

Himmel så trött jag är idag. Började dagen halv sex med en dusch och sedan löpte morgonens rutiner på. Kläder, smink, frukost och tandborstning och lika så för hela familjen. Sen börjar dagens kaos, när vi ska lämna hemmet, vart är mina nycklar. Letar som en tok överallt, i väskor och jackor samt hela huset och bilen. Ingenstans finner jag dem. Ringer sambon och frågar om han vet vart jag gjort av dem och mamma för att kolla om jag lagt dem i hennes bil. Inget resultat. Iväg till fsk med olåst dörr och sedan till jobbet i ösregn dessutom. Blev lagom blöt mellan husdörren och bilen. Som detta vart nog, plötsligt börjar ungen skrika i baksätet och jag känner bara för att vända hemåt och bädda ner oss igen. Snäser åt sambon, av ren stress och panik, som ringer för att så snällt tala om att han kör hem och låser dörren. Ja vilket kaos, dagen vart redan då rökt. Men det fortsätter när jag kommer till jobbet och har glömt matlåda, fryser och är så trött hela dagen att jag somnar så fort jag blinkar lite lätt. Ni kan förstå att jag vart trött efter min kaosartade morgon, så himla trött att jag deckade vid åtta ikväll och vaknade nu. Ja vilken måndag. Nu ska jag stänga mina blå igen och vakna upp till en bättre tisdag, godnatt kära ni..

WeekEND

Vilken härlig helg vi haft. Inledde som tidigare nämnt med en hejdundrande fest för fina E. Lagom dåliga dagen efter och fixk oss en rejäl sovmorgon (till halv tolv). Sedan drog vi oss ut och spikade panel och slängde sopor innan vårt gryn kom hem. Som vi saknade henne. Fredagskvällen fixk det bli skräpmat och film för hela slanten och vi deckade strax efter elva.

Igår var vi minsann inte sämre, uppe tidigt som bara den för att hämta hem panel och sedan var vi igång på tomten och med garaget. Eftermiddagen och kvällen spenderade vi med sambons farsläkt, 80-års kalas för hela slanten. God mat och efterrätt och umgänge med släkten som man inte träffar så ofta. En super trevlig kväll som vi rundade av vid nio tiden och väl hemma slogs våra ögon igen runt halv elva. Helt sanslöst vad man blir trött av att slita om dagarna, haha.


Idag steg vi upp ännu tidigare för att köra vårt lilla gryn till mormor igen. Hon skulle få åka med på en kalmartripp medan vi gick en nybörjarkurs i golf på närmre fyra timmar. Ja ni läste minsann rätt, GOLF! Jisses så svårt det var, men samtidigt rätt skoj. Nästa söndag är det samma visa så får vi se om vi fastnar för det. Vårt gryn hade haft en bra dag och när hon kom hem igen spenderade vi hela eftermiddagen ute. Planterade smultron och njöt av solen medan det fortsattes att spikas panel på garaget.


Kvällen avslutade vi i goda vänners sällskap och grillat. För en gångs skull åt jag inte som en häst utan blev lagom mätt. Vi njöt av maten och pratade om allt som pågår och händer runt om. Det är så himla härligt att ses så allihop, det är något av riktig kvalité här i livet! Dessutom ett härligt avslut på helgen.

Nu är det dags att stänga dem blå igen, imorgon är det åter till jobbet och förskolan..

Valborg

Valborgsmässoafton innebar en helt vanlig  jobbdag. Pussade skruttan hejdå på dagis på morgon, dessutom några extra pussar och kramar eftersom mormor skulle hämta henne på eftermiddagen för övernattning. Vi vart bjudna till E på en hejdundrande 25-års fest. Så övernattning hos mormor, J, moster och morbror som är hemma i helgen stod på agendan för vårt lilla hjärta.

Jag stressade hem efter jobbet. Svängde inom för att köpa kattmat och sedan hem för att snida om. Raka benen, duscha, sminka sig och sedan började problemet. Mitt j*ävla hår!! Det blir så fruktansvärt torrt av den nedrans kortisonlösningen och specialschampot jag tvingas använda, så jag kunde inte kamma ut det. Jag fick panik, skrek och grät som aldrig någonsin över mitt förbannade hår. Jag vart inte ämnad att gå någonstans igår. Efter en galvtimme kunde jag sansa mig och slita ut mitt toviga hår. Trotsade mina läkarrekommendationer och slängde i olja i topparna. Sen vart det bara att tvätta bort sminket som runnit svart längs kinderna och börja om. På med kläder, torka håret och i med dekorationen. Naglarna fick färg på bilresan dit.

Väl framme hade jag sansat mig och mitt partyhumör kunde plockas fram. Vi möttes av en sommarpyntad 25-åring och en lokal som skrek sommar med all dess dekoration i form av strandatolar, roddbåtar och pooler. Vi serverades en sommarsallad med bröd och därefter kladdkaka och kaffe. En tipsrunda och laglek som fick alla i form. Vi dansade sent in på natten och kunde krypa ner först halv fyra imorse. Ja vilken kväll det blev, tusen tack för att vi fick komma och fira din dag med dig älskade E!! 😘
Syrran min och födelsedagsbarnet


Avslutar med bilder på vår skrutta som mormor sände under kvällen 
Sandlek hos mormor

Mc med morbror

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0