Bullbak
En helt vanlig måndag och när skruttan nattats så drog jag igång ett rejält bullbak. Det tog cirka två timmar från att svepa ihop degen tills alla åttio bullar var färdiggräddade.

Gör dubbel sats behövs
300 g margarin
10 dl mjölk
2 pkt jäst
2-3 dl socker
1 krm salt
2,8 liter mjöl
Smält margarinet, tillsätt sedan mjölken och värm till fingervarmt. Lös upp jästen med en del av degpaket innan resterande dragspel häls ner i bunken. Tillsätt socker, salt och större delen av mjölet, spara dock lite mjöl till utbakning. Knåda degen smidig och låt sedan jäsa ca 30 minuter. Kavla degen och fyll med smör, socker och kanel. Låt jäsa tio minuter och pensla sedan med ägg. Garnera med pärlsocker och grädda bullarna 8-10 minuter på 250 grader. Voilà, bullarna är klara att avnjutas med ett stort glad mjölk!


Kommentarer
Trackback