Underbar dag

Jag har haft en helt underbar dag. Sambon och jag tog oss en tripp till Kalmar för att shoppa. Hem kom vi med allt ifrån golv och väggfärg till trådbackar, ljus, stakar och pepparkakor. Att få umgås som vi gjort idag, en heldag tillsammans på tu man hand, gör så himla gott i själen. Det är så viktigt att skänka tid till varandra och relationen. Det gör gott och man bygger sig starkare. Att strosa runt tillsammans, stundtals hand i hand och skänka en puss då och då. Åh jag svävar på moln bara jag tänker på det. Jag har mått riktigt bra idag och njutit av livet jag lever med världens underbaraste sambo och blivande pappa. Jag älskar dig, till månen och oändligheten 💗

Ikväll har vi tillsammans fått upp dem sista stakarna så nu är adventspyntet snart fulländat. Saknas några gardiner och tomtarna som ska fylla på här hemma. I övrigt börjar jag få lite julkänsla, det saknas bara julklappar att slå in och lite snö lagom till nästa helgs julmarknad. Sen är julkänslan på topp för mig.

Nehe dags att krypa ner, imorgon väntar adventsbaket och dessutom raggmunkar!!



Njuta av livet

Sambon och jag diskuterad hur den dåliga undanflykten "det unna ingen tid" används. Jag känner mig stressade över jobb, utbildning, hemmet och allt ansvar som ska tas där och göras där. Jag menar jag tar mig ute ens tid för, och känner att den inte finns heller, att göra sånt jag mår bra av. Som en promenad, läsa en bok, besöka dem jag vill besöka eller rent av bara koppla av en stund på soffan. Att ta mig tid för det som gör att kroppen kopplar av lite och orkar med resten av vardagen.

Vi är helt enkelt alldeles för dåliga på att ta hand om oss skälva och ägna tid, ta oss tid för att göra det som får oss att koppla av. Vi måste bli bättre på att ta hand om oss själva. Därför börjar jag ikväll med att sjunka ner i soffan för att koppla av och bara vila upp mig. Njuta lite av livets små goda stunder dom får mig att må bra.

Gör det ni också kära läsare!



Familjebesök

Bytte jobbpass med en kollega och tog kvällen idag. Var inte jätte pepp på det imorse och än mindre när jag under dagen fick ont i höfter och svank. Imorgon är det jag dom ringer rehab!

Kvällen bjöd på besök av familjen. Lite fika och prat om vad som skett sen sist vi sågs. Det hinner hända allt möjligt. Tycker om när familjen ses. Vi är alla vuxna numera och har så mycket eget att hinna med. Blir lätt att tiden springer på och träffarna blir glesa. Men snart är det jul och då ses familjen förhoppningsvis mer och myser tillsammans!!

Bokat!!

Resa!!... Mohaha nej där ljög jag fruktansvärt dåligt. Där emot har jag bokat tid till provet för licenseringen jag just nu pluggar till på jobbet. I slutet på januari ska med andra ord denna då fruktansvärt gravida kvinnan fara till Malmö. Tågresa tidig morgon för att skriva prov och sedan fara hem samma eftermiddag. Är super duper nervös och tragglar nu alla olika delutbildningat hej vilt. Det är mycket att ta in på kort tid. Jag håller alla mina tummar och hoppas det ska gå vägen men förbereder mig på att behöva åka iväg ännu en gång. Heja heja!!

Första måltiden

Haha rubriken låter som om jag ska äta första gången i mitt liv. Ack nej, ätit har jag gjort många gånger. Men idag sk jag laga allra första hemgjorda måltiden i huset. Dagen till ära får det bli spagetti med köttfärssås gjord på älgfärs (som för övrigt är skjuten av Robins kusin). Hoppas minsann det ska smaka bra för det är första gången jag gör köttfärssås på älgfärs. Sambon får ge sitt utlåtande!

Annars har dagen rullat på. Började med lite svagare kundtryck för att ge på efter lunch. Framåt kvällningen smög sig en otäck magvärk på som jag fortfarande kämpar med. Känner mig lite febrig också men hoppas det ska släppa med lite vila. Bokade in mig på provet för licensen i jobbet idag också. Så i januari far jag tipp Malmö för att "tenta". Håller mina tummar men är förberedd på att behöva åka tillbaka ännu en gång. Vi får se.

Nehe, dags att plocka lite till innan jag ställer mig med kvällens middag. So long kära läsare...



Kroppen skriker

Kroppen skriker av smärta. Jag gråter. Som en femåring som skrapat upp sitt knä. Allt slit med flytt och städ sätter nu sina sviter på kroppen. Mer än jag hade trott. Så fort jag rör mig sviker kroppen. Mina höfter och svank håller på att gå sönder. Som jag inte hade nog med min förkylning. Hoppas för allt i världen inte att det är en foglossning som är på gång. Känner att det gärna, mer än gärna, kan vänta eller aldrig komma alls. Jag har ingen som helst lust att bli sjukskriven så hoppas kroppen ska hålla iaf tio veckor till. Jag vill jobba, helst in i det sista. Jag trivs rätt bra med att jobba. Ska prova ta mig en dusch och se om värken kan mjukas upp lite. Sov gott kära läsare..

Sista blir till första

Natten som gick sov vi för allra sista gången i vår lägenhet på Benabacken. Från och med imorgon när den städats så är den ett minne blott. Förhoppningsvis är lägenheter i sg. Ett minne blott för oss.

Som ni förstår kära läsare har vi alltså idag kört vårt flyttlass till vårt efterlängtade hus. Vi är på plats, och även alla våra ägodelar. Samt våra små husdjur Eliza och Viggo. Vi har haft underbara vänner och familj som hjälpt oss med flytten vilket gjorde att det inte tog mer än två timmar från det att första prylen bars ut från lägenheten till det att sista prylen bars in i huset. Tack snälla alla ni som hjälpt oss idag, det är värt allt guld i Småland 😉

Så på plats är vi med andra ord och vår uppackning hat sakta men säkert börjat. Svårt att veta var allt ska stå och dessutom är en del saker onödiga att plocka upp eftersom renoveringen ska fortsätta. Källaren är ju nästa projekt ut vilket Robin antagligen ska påbörja redan i veckan.

Men hjälp vad skräp man samlar på sig. Mycket av det man äger skräpar bara i en kartong eller ett skåp någonstans. Det gör ju ingen nytta. Så medan vi packar upp passar vi på att länsa också. Det känns himla skönt.

Nehe, dagen har tagit på mina krafter så nu tänker jag sjunka ner, eventuellt ta ett bad, och njuta av att äntligen vara på plats. Häng med för vidare uppdateringar. Tjingeling!



One of a kind

I kvällens inlägg tänker jag slå ett extra stort och känsligt slag för min karl. The one and only.

Han är den som ser mig först på morgonen och sist på kvällen. Han är den som ser mig dygnet runt. Han ser mig skratt. Han ser mig gråta. Han ser mig lida. Han ser mig hata. Han ser mig kämpa. Han ser mig le. Han ser min oro. Han ser min rädsla. Han ser mig älska. Han ser alla mina sidor, både dem sämre och dem bättre.

Visst får han mig ibland att känna mindre bra känslor men det får inte glömmas att det alltid är han som får mig att le igen, att resa mig och gå vidare. Det är han som är där för mig vare minut, varje timme och varje dygn. Han som alltid finns till hands. Oavsett tid på dygnet.

Jag har fått äran att vinna denna mans hjärta och det ska jag bevara med mitt liv. Han är värd guld och gröna skogar. Jag skulle gå genom eld, djupa dalar, över berg och genom jord för honom. Jag gör allt i världen för denna man. Han gör mig lycklig och dessutom ska jag få föda denna mans barn. Vad mer kan man önska.

Until death do us apart.
Always and forever.



Bättringsvägen

Har som tidigare nämnts varit himla krasslig denna veckan och gick igår hem från jobbet. Stannade hemma idag för att vila upp mig ordentligt. På så sätt hoppas jag slippa trilla dit och bli sängliggandes en längre period. Så idag har jag sovit i stort sätt heeeeela dagen. Nerbäddad i min säng med fishunden vid sidan om. För lite omväxling från sömnen så har jag läst mina tidningar "vi föräldrar" och spelat lite mysiga visor för liten i magen samt kollat något enstaka (läs ett) program på tv.

Ikväll känner jag mig bättre och räknar med att jobba imorgon igen. Jag blir ju lite rastlös av att sitta hemma dessutom. Så jobb imorgon och på kvällningen ska sista packas för på lördag morgon går vårt flyttlass till huset. Som vi längtat efter den dagen, äntligen blir det verklighet!

Halvfart

Vaknade upp sämre imorse än igår. Febern var nära men jag envisades med mig själv. Så idag har jag gått på halvfart. Många sa åt mig att gå hem så fort jag kom till jobbet. Näsan satt det typ en kork i, ögonen rann, halsen som ett rivjärn och huvudet kunde explodera när som. Kämpade envist på fram till tre sedan gick jag en. Det är inte värt att bli liggandes i en vecka för envisheten.

Sambon fick med andra ord åka själv till huset för att tapetsera vår sovrum. Måste säga att han är en klippa och jag är stolt över honom. Givetvis skickade han över en bild så jag kunde få se lite av det. Han kan min man!

Nehe dags för mer vila så jag frisknar till snart. Så kryp ner under täcker kära läsare, värm er och sov gott!!





Förkyld

Förkylning är inte min grej, men nu har jag minsann åkt på en rejäl sådan. Sambon vaknade upp i fredags när vi skulle ha tillträde med en jäkla förkylning och ni verkar han ha fört över det på mig. Nyser om vartannat, snuvar och har mig och dessutom har jag ont i halsen. Ja vad mer kan man vänta sig, feber?! Hoppas inte!! Vill inte bli sjuk pga två anledningar. Ett, vi ska tapetsera imorgon och köra flyttlasset på lördag. Två, jag har en utbildning som ska bli klar innan jag går hem med vårt knyte i magen. Helst ska utbildningen vara klar till jul, det hade varit toppen. Så kurera och kurera så jag inte bli ännu sämre, utan frisk!!

Sista kvällen??

Helt slut!! Ja helt slut är vad jag är, sambon också. Nej nu ljög jag nog eller trodde fel för helt plötsligt vaknade han till på soffan och lever loppan till reklamen. Jag är iaf trött och helgens renovering har satt spår inte bara i ögonen utan hela kroppen. Mina höfter och svank gör så olidligt ont att jag knappt orkar resa mig och gå mellan toa och kök, kök och vardagsrum. Hoppas det är tillfälligt och snart släpper.

Vi har kommit en bit i huset i helgen. Tror minsann vi är klara så långt att det bara behöver slipas en gång till innan vi sätter upp tapeterna. Håller tummarna för det iaf. Garderoben är färdigmålad, så också lister och taket. Det känns skönt. Vi är på väg framåt och nu längtar vi bara efter att köra sista flyttlasset. Vi har ju redan flyttat massa kartonger, i stort sätt alla, så det är mest möbler kvar. Samt också det vi använder dagligen. Men snart snart är det dags.

I övrigt ska vi inatt sova på "golvet"! Vi sålde nämligen vår sängstomme idag. Äntligen! Har haft den ute på annons i tre omgångar men alla köpare har backat, varit oseriösa. Äntligen hittade jag en som genomförde köpet och nu är den borta. Känns himla bra och nu ska vi bara beställa den nya.

Nej nu är jag så trött att jag tänker krypa ner och somna framför tv:n i lägenheten för kanske sista kvällen ever. Vet inte om vi kommer fler kvällar att bara sjunka ner och koppla av i lägenheten så därför ska jag passa på att njuta ikväll. För det känns lite vemodigt ändå ;)










Dag 2

Ännu en dag har spenderats i huset. Vi har fått införskaffa oss och handlat lite saker till under dagen och nu börjar bitarna falla på plats. Garderoben är klar så när som på ett lager till på dörrarna. Golvlisterna känns också rätt klara, så även taket. Så nu väntar ett laget färg till på elementet och så ska vi slipa och sparka väggarna en gång eller två innan vi fäster tapeterna. Det känns bra och jag ser så fram emot att tömma hela lägenheten och flytta alla våra ägodelar till huset.

När allt är på plats och sovrummet är klart ska vi fortsätta enligt planen, källargolvet. Till det har vi nu köpt klinker som ska ligga vid kaminen. Ska bara bestämma oss för vilket golv vi ska ha i resterande del av källaren. När det väl är bestämt ska golvet läggas, listerna målas och sedan får källaren klara sig till vi har dränerat till våren.

Efter källarn står vardagsrummet fortfarande näst på tur. Det ska slipas, spacklas, målas och tapetseras. Men det är inte ännu som tur är och tapeter måste väljas ut också. Men allt har sin tid och bättre det än massa stress och ånger!!

Nu säger vi godnatt för idag och laddar om inför morgondagens renoveringsjobb!

En stor dag

Idag har varit en stor dag för oss, mig och min sambo. Vi har äntligen varit hos mäklaren och skrivit den sista papperna på huset. Nycklarna är nu i våra händer och huset är vårt.

Dagen har vi givetvis spenderat i huset, tillsammans med både familj och vänner som varit där och hälsat på och även hjälpt oss. Det värmer i våra själar att se vilka fina människor vi har i vår närhet. Fika i form av frallor, kakor och godis hade vi givetvis ordnat med för att kunna bjuda på. Lite  starkare dryck hade vi minsann också till hands för dem som ville ha.

Planen löd från början att vi skulle öppna en front i taget, det vill säga färdigställa ett rum i taget. Vi var inställda på följden sovrum, källargolv och sedan vardagsrum. Hej hopp så bra det gick till en början. Men sedan hände något, mattan i källaren åkte ut ändå. Som det kan bli. Men såhär långt håller ändå planen på att sovrummet ska vara klart till fredag så vi kan flytta in och efter flytten lägger vi golv i källaren. så helt ute och seglar är vi inte. Vardagsrummet är för övrigt inte påbörjat, det har vi tagit definitivt beslut på att inte påbörja innan de andra två fronterna är klara.

Tack snälla till alla er som varit och hälsat på samt hjälpt oss idag. Vi är en bättre bit på vägen än vi väntat oss tack vare er hjälp!













Uppstigen

Uppe tidigt idag för det är en speciell dag, vi ska äntligen tillträda vårt hus. Ja precis VÅRT HUS! Vilken fantastisk känsla det är, helt magiskt. Innan vi åker till mäklaren ska jag bara inom vårdcentralen för att vaccinera mig mot influensan. Jag tillhör nämligen riskgruppen i och med att jag är gravid. Därför rekommenderas jag till vaccination. Så när dem öppnar vid åtta tänkte jag springa nerom och få mig en spruta. Det värsta som finns men vad gör man inte för att slippa influensa, allra helst med liten i magen. Nu måste jag förbereda dagen, hörs senare!!





Rörelserna blir tydligare

Jag vet inte vart eller rättare sagt hur jag ska börja. Jag känner sådant lyckorus!! Sedan härom dagen när jag kände en spark för första gången har jag inte känt en sådan tydlig spark igen. Visst har jag känt när det tryckt ordentligt i magen som om bebis vänder på sig. Men nu ikväll känner jag massor hela tiden. Det är till och med så pass skarpt att Robin kunde känna en liten liten rörelse när han hade handen mot magen. Jisses jag skulle kunna sväva iväg och skriva om och prata om denna stunden i evigheter. Men jag vet att det skulle bli lite väl mycket för er läsare så jag håller det kort men lyckosamt. Det är en alldeles fantastisk upplevelse som ger mig ett evigt leende. Älskade lille bebis som vi längtar efter dig!! 💗

Stirrar och stressar

NU ÄR DET NÄRA!!

Samtidigt som jag oroar mig för att återigen få ett krampanfall så stressar och stirrar jag över vårt tillträde imorgon. Vad ska vi ha med oss till mäklaren? Hur ser det ut när vi anländer till huset? Har vi ordnat med allt som vi behöver innan? Vad behöver vi i verktygsväg för att renovera? Vad och var ska vi äta lunch/middag? Har vi energipåfyllare i form av dryck och fika? Papper och handdukar till toa och kök?

Ja ni ser ju vad jag stirrar upp mig över. Än så länge ingen mera kramp och jag försöker hålla mig lung och röra mig lugnt för att inte drabbas. Dricker ännu mera vatten och håller mina tummar. Det är så obehagligt!!

Jobbar sent ikväll och lär inte vara hemma innan sju. Robin skulle spela badminton så vi möts kanske i dörren om vi har tur. Ska försöka slänga ihop lite middag tills han kommer hem och kolla över allt vi behöver imorgon. Jag är så nervös över detta. Säkerligen kommer det gå lika bra som det mesta andra, så varför oroa sig? Känns som det är lika bra annars händer det väl något oförutsägbart.

Nehe dags att återgå till jobbet efter lunchen. Hej tills vi hörs igen!

Krampanfall

Precis som titeln lyder, krampanfall!!

Vi tänkte vi skulle vara lite duktiga och skriver oss ikväll. Aktiviteten löd, simning. Så hem och ner med lite flingor och magen och sedan mot simhallen. Kände mig som en blek flodhäst i mina badkläder. Men bara spola av sig och ner i bassängen. Påbörjade mina längder, det gick tungt och trögt till en början men ändå framåt. Efter sådär fjorton längder fick jag mindre kramp i vaden så jag stannade upp för att sträcka ut krampen och vila lite. Tjugofem längder hann jag och kulan totalt med innan min kropp gav upp fullständigt. Ett krampanfall slog till i ena foten, längs insidan och jag visste inte hur jag skulle lösa detta i bassängen. Befann mig åtminstone intill kanten men på djupaste vatten. Lyckades inte sträcka ut krampen utan försökte ta mig upp.

Väl på "land" började nästa fot krampa och där stod jag och hängde med min mage och krampen blev intensivare. Plötsligt dukar badvakten upp som en räddning. Pinsamt men himmel så snällt. Robin tar sig till mig och hjälper mig han också. Robin försöker hjälpa mig att sträcka ut den foten som kramar minst men badvakten hunnit ta sig an den värsta foten. Där satt jag och grät som en femåring fast egentligen tjugofyra med en otrolig kramp som jag aldrig upplevt medan Robin och badvakten masserade och sträckte ut krampen i fötterna.

Tack snälla för hjälpen, ensam hade jag aldrig rätt ut denna fruktansvärda kramp som flög på idag. Jag är van vid kramp men inte såhär ohanterbar och olidlig. Tur det finns människor runt om som ser och hjälper, vad skulle vi göra utan er!! Avslutade simningen med ett glas vatten och vila efter krampanfallet i lilla bassängen för att återhämta mig lite. Det fick mig att finns lite lugn och slappna av.




Den som väntar...

Två utav fyra arbetsdagar är gjorda denna veckan. Bara två kvar sedan tar vi helg här hemma. Allt är nu verkligen ordnat inför flytten. Testamente, försäkringar, lånehandlingar, elavtal och ja gud vet allt. Det enda vi ska ordna är att skicka in våra papper på renhållning samt vatten och avlopp men det görs först när vi läser av vattenmätaren på fredag. Tänk att nu är vi snart där, om två dygn kryper vi ner i sängen med vetskap om att vi på riktigt är husägare från och med fredag. Det känns så oerhört overkligt och samtidigt så himla underbart. Att ha sitt egna, med eget garage och parkering, egen tomt att vara sätta foten i och njuta av, ett eget hus att göra som man vill med. Sätta sin egen prägel och göra det personligt. Vilken underbar känsla. Jag längtar så oerhört mycket, och Robin också. Det är så vi snart spricker!!



Ny miljö och utbildning

I eftermiddag fick jag möjligheten att besöka våra kollegers nya kontor i Ronneby i samband med lite utbildning. Missade spara tillfället vi hade hos oss för någon vecka sedan så då bokades jag in i Ronneby. Ett himla fräscht, öppet och ljust kontor. Kunde inte se många om ens några nackdelar med det. En mycket trevlig miljö.

Så utbildningen, jisses vad jag har att lära. Det märks av vad nyttigt det är för mig att vara med på alla tillfällen som ges för min utvecklings skull. Man lär sig liksom inte över en natt. Det är allt ifrån räntesparande/konto till aktier, fonder och spaxar. You name it! Men med tiden ska nog fasen jag också lära mig och kunna hjälpa kunder i lite större ärende kring spara och placera. Roligast just nu är att jag får chansen att lära och ta in. Det känns som jag är på väg framåt, sakta men säkert!!

Tvätt

Kommer hem helt slut och inser att lägenheten badar inte bara i kartonger och sopsäckar inför flytten utan också tvätt. Massa tvätt!! Så den är ju vara att ta tag i så allt är upptvättat och klart innan flytten. Tre maskiner klara och en kvar att köra. Två maskiner har jag nu hunnit vika och plocka in. Tredje sitter jag med nu, underkläder och handdukar. Det absolut tråkigaste att vika och plocka in. Men det ska ju också göras. Så ser min måndagskväll ut, hur ser er ut??



Utbildningen

Utbildningen, ja vad ska jag säga?! Den är apstor och kräver massa tid och energi. Mer än jag hade väntat mig. Att göra den på arbetstid dessutom gör det svårare. Försöker ta för mig c varje minut jag kan men hela tiden kommer det saker i vägen. Ringa dit och hit, hjälpa kunder hit och dit. Får nog fundera över hur jag ska få ihop det och prata med chefen när jag funderat ut något bra. För just nu känns det som jag blir avbruten hela tiden, vilket ger ett sämre resultat och jag kommer ingen vart. Ett steg framåt blir två steg bakåt..





Första sparken

Tror minsann det var första sparken jag precis kände. Antingen var det en fot eller en hand, spelar igen roll för en rörelse var det minsann. Tydlig dessutom! Super häftigt, jag blir alldeles till mig. Kan inte sluta le, jag bara drar på smilbanden. Så otroligt härligt att få nya små bekräftelser på att bebis är där i magen, jag som varit så nojjig. Extra härligt att det kom en så tydlig rörelse för första gången när vi är hemma tillsammans, både Robin och jag. Så jag kunde dela med mig av känslan direkt till honom. 

Denna tid vi går igenom går inte att beskriva. Det är otroligt roligt, häftigt, spännande och nervöst, ja allt på en gång. Sann glädje och jag längtar efter bebis mer och mer för varje dag som går. Snart, snart är vi där!! 💗

Blivande pappan

Igår kväll, eller det var för visso inatt när vi kommit hem från våra kalas och festligheter, och krupit ner i sängen. Då säger världen goaste sambo, "spela dem där visorna så jag kan sova så kan bebis med lyssna". Så kryper han tätt intill, kelar om magen och mig och är sådär gosig som bara han kan vara. Så säger han, "lägg telefonen på bröstet så bebis hör bätte". Sagt och gjort, visorna började spela och det resulterade i att vi båda somnade. Gott har vi sovit inatt dessutom, utan massa störande. Älskade och underbara sambo, du är den bäste blivande pappan och kommer vara den bästa pappan i världen när bebis anländer. Min bebis, din bebis, VÅR BEBIS!! 💗

Tandläkarbesök

Besöket hos tandläkaren är över. Kan inte säga att det var smärtfritt men inte heller smärtsamt. Rätt hade jag minsann, ett litet hål i framtanden konstaterades och lagades. Det gjordes minsann utan bedövning vilket gör mig själv imponerad. Att jag fixade det! Lite ont gjorde det, men inte själva borrningen utan när skydd mot tanden bredvid trycktes dit så spjärnade det till i tandkött och gud vet vad. I övrigt gick processen bra och jag har inga känningar efteråt. Förutom i plånboken som blev nååååågot fattigare. Inte roligt precis men kunde kostat mer om jag struntat i att laga det. Så i grund och botten känns det okej ändå.

Dessutom ska jag sköta mina tänder, har gjort det himla bra hittils, ännu bättre än vad jag gjort tidigare! 😉



Känner

Känner att det blivit många inlägg under dagen, men en del vill man dela eller bara få ur sig.

Man känner av människor fortare än man tror. Men ibland tar det lång tid, alldeles för lång tid innan man ser och inser vad en människa går för. Innan man förstår hur människor tänker, beter sig, reagerar och agerar. Vad det kan göra och kännas mot en själv, så det glädja eller såra. Från och med nu väljer jag det som glädjer, för det som sårar klarar jag mig utan. Jag känner och vet bättre!!

Squash

Idag försökte jag påbörja livet med träning igen, denna gång gravid. Svägerskan kom på sen ljusa iden att vi skulle spela lite squash tillsammans. Sagt och gjort! Jag var lite smått skeptisk och trodde inte jag skulle fixa det, dels för jag endast spelat en gång innan och dels för jag trodde det skulle bli för tufft. Men det gick bra, rörde mig näst intill som vanligt fast med lite nojja och försiktighet. Med all rätt känner jag ändå, måste ju vara lite försiktig och känna av vad kroppen tål och inte. Lite squash fixade den och nu funderar jag på vad nästa pass ska bli. Gymmet, promenad eller kanske lite simning. Vi får se, fortsätta motionen och träningen ska jag iaf försöka hålla kvar i!



Hjärtljud

Idag har vi träffat vår BM igen för att prata om hur det är och hur vi mår. Givetvis var hon på mig igen med motionen och påpekade att det är viktigt. Så jäkla mig, dags att verkligen ta tag i det så vi börjar med squash ikväll. Iaf så var allt annars bra och inga konstigheter. Vi bokade in fyra nya tider varav den ena är glukosbelastningen. Alltid låtit vidrigt i mina öron så jag kan inte påstå att jag ser fram emot det. Men göras ska det. Så fick jag mitt moderskapsintyg att skicka till fk samt en skiva med massa barnvisor. Så nu kan vi spela för bebis där hemma och bara mysa.

Iaf var det som sagt inga konstigheter och eftersom jag berättade att jag varit nojjig över att inte känt av bebis ännu så fick vi lyssna på de små hjärtljuden. Himmel så skönt att få höra dem. Lät som dem slog så himla snabbt men BM sa att det slog alldeles normalt. Mellan 110-150 slag i minuten. Lilla bebis som du lugnat mig, nu vet jag att du fortfarande har det bra!! 💗



Bortbjudna

Det slår aldrig fel att bli bortbjuden en tisdagskväll efter jobbet. Min söta vän Emma messade idag och undrade om vi var sugna på lite tacos hos dem ikväll. Inte kunde vi tacka nej till en sån spontan inbjudan. Så istället för att sitta över idag så gick jag hem ordinarie tid, plockade upp mannen och hunden och gick hem till vännerna på Hallengrensvägen. Där möttes vi av ett kök som osade tacos, men också KANELBULLAR!! Där stod Mallan gömd i ett hörn i full fart med att pensla bullar. Sicka däkor till väninnor. Färsen som vi åt ikväll hade minsann Johannes själv ordnat till i sitt jackesse och malt ner. Ja jisses så gott det var med både tacos och nybakta bullar efter det med en kopp te. Ni kan minsann bjuda på en rejäl suprise såhär en tisdag vi tackar ödmjukast för inbjudan!! 💗





Påskrivet

Nu är alla papper påskrivna som kan skrivas på innan vårt tillträde. Så nu kan vi "luta oss tillbaka" och packa klart och invänta tillträdet nästa fredag den 15 november. Det är en stor dag för oss, en dag som vi längtat efter länge nu. I tre år närmre bestämt och äntligen är det snart dags. Det känns helt ofattbart och overkligt. Vi har köpt ett hus!

Verkligt är det iaf och det sk bli helt underbart att få tillträda, börja renovera sakta men säkert och få flytta in. Få göra som man själv vill och sätta sin alldeles egna prägel utan att någon kan sätta sig emot. Ha en egen trädgård att vara kunna öppna dörren till och gå ut och sätta sig i och njuta av solen och livet. Det känns helt underbart!

Hepp hepp dags att kolla till middagen som står i ugnen. Hej så länge.



Finmiddag

Denna dagen passerade den också, ganska fort till och med. Jag kikade runt ännu en gång på tapeter och är nu på det klara att det blir den vi bestämt oss för från början till sovrummet. Så nu ska bara rätt mängd rullar beställas. Passade på att kika lite loppis också där jag hittade lite fynd som eventuellt kan bli våra om dem finns kvar när vi får tillgång till huset. För innan dess vill jag inte köpa hem massa saker som ska stå i vägen. Slutligen kom jag iaf hem med lite mat, dusch- och handtvål. Det är ju inte direkt saker som är i vägen, snarare måsten.

Kvällen avslutade vi med en biltur tillsammans med våra blivande grannar som vi inte sett på närmre två veckor. En god tillagad fläskfilé på Montmartre med gratäng och gorgonzolasås till. Så ljuvligt gott. Det var länge sedan vi unnade oss så pass god mat ute nu att vi minsann var värda detta. Vi tackar för kvällens sällskap och längtar redan till nästa dejt.



I väntan på syrran och morsan såg jag ut såhär imorse, fullständigt uttråkad efter att ha hunnit med frukost, sminkning, klä mig, packat och ja jisses vet allt. Med bilden avslutar jag och säger godnatt!

Halsbränna

Halsbränna är, inte vidrigt, men påfrestande. Drabbades av detta i fredags och lördags. Fy fan, så jag "led". (jag vet det finns värre saker, men för stunden är det olidligt) Kunde verken äta eller dricka med njutning så till slut fick jag googla mig till vad för typ av "läkemedel" som var okej att stoppa i sig mot detta besvär. Resultatet var flerfaldigt men av dess hade jag bara ett preparat hemma, samarin. Så ner med en påse i ett glas vatten och svälj. Smakar pecka men är utståeligt den korta stund för att halsbrännan ska ge med sig. Tack och lov hjälpte det och jag kunde njuta av det goda som stod på bordet igår kväll. 



Kullerbyttor

Himmel och pannkaka! Bomber och granater! Har börjat vakna nattetid/tidig morgon av en jäkla smärta i magen. Det för ondare än magknip, ni vet när det kniper så in i helvete i magen och man hoppas det ska hjälpa att bajsa. Kan säga att denna smärta gör ännu ondare. Det är så pass att jag knappt kan vända mig i sängen och inte heller resa mig upp. För en timme sedan hände det återigen. Min teori, och Robin verkar hålla med om det, är att bebis gör kullerbyttor eller på något vis vänder sig. Det känns så iaf, för det är som ett rejält tryck mot buken och magen. Nästan som om bebis ville ta sig ut det hållet också. Men bebis får minsann stanna i magen ett litet tag till för att växa och utvecklas till att bli så välskapt som möjligt. Vi vill ju bebis det bästa och det kommer bli så om bebis stannar lite till i magen, sådär 20 veckor till. Men sen älskade lille krabat är du absolut välkommen ut till oss för att förgylla vårt liv ännu mer!! Älskade liten 💗



Halvvägs

Nu är vi halvvägs genom graviditeten. Det känns fortfarande lite overkligt trots att vi sett bebis hjärtslag och hur bebis rör sig på ultraljudet. Jag har mått himla bra såhär långt under graviditeten bortsett från en enorm trötthet dem första veckorna. Då sov jag mestadels så mycket jag bara kunde och hade möjlighet till. Kan inte påstå att jag mått särskilt illa egentligen, visst har jag varit känslig för illaluktande dofter/stanker och velat kräkas men det har klarat sig himla bra. Enda gångerna som jag egentligen kräkts är några få tillfällen, en sådär fem gånger kanske, vid tandborstning. Det har jag varit lite känslig för, borsta tänderna, vilket jag aldrig varit innan.

Som sagt har jag annars mått förvånansvärt bra och magen har växt på flitigt. Vilken skillnad när man ser en bild som är tagen samma vecka som vi kissade plus på stickan mot en bild som är tagen denna veckan. Det syns att någon ligger där i magen och växer sig stark och fin för att komma ut i världen och göra oss till dem lyckligaste föräldrarna i världen.

Än har jag inte börjat känna bebis rörelser riktigt. Det beror på att moderkakan ligger framför bebis och liksom tar emot och dämpar rörelserna. Jag längtar ivrigt efter att bebis ska växa allt mer så att moderkakan inte längre har kraft att ta emot på samma sätt. Vill uppleva känslan av första sparken och kunna låta min älskade sambo och bebis blivande pappa få känna på magen också när vårt mirakel gör sig påmind om att vilja komma ut till oss. Fantastiska känsla!!



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0