2015

2015 närmar sig sitt slut, himmel vart tog året vägen. I en rasande fart passerade året med nytt jobb, frisk familj och många härliga stunder. Jag lämnar med ett leende på läpparna och välkomnar 2016 med allt vad det har att erbjuda. Ge oss nu ett minst lika bra år.

Det nya året skall firas in med ett stort härligt gäng vänner och massa barn. Städningen hela dagen och förberedelse av maten, antagligen stress in i duschen och sedan kommer gästerna. Jag ser fram emot eb fantastisk kväll!!

Välkomstdrinken klirrad!!

Näst sista

Nästa sista dagen på 2015, känns märkligt men ändå så rätt. Dammtorkat hela huset idag, handlat frukost till kommande dagar, lunchat och ätit middag med syrran och några vänner, förberett bord och stolar, klippt katten och slutligen tillrätt efterrätten till nyårsfirandet. Ja en intensiv dag precis som vanligt, men har prioriterat mys med dotra min också. Att krypa ner bredvid henne i sängen när hon sover gör så gott för själen, bästa som finns helt enkelt. Nu är klockan sent och det är dags att krypa ner hos min sovande familj. Ladda om mina batterier så att jag orkar hålla mig vaken till tolvslaget imorgon. Ja jag är redo, ge mig 2016 med nya utmaningar och härliga stunder!!



29 december

Igår vart en fartfylld dag. Började med att plocka lite här hemma, tvätta och få undan (allt åker dock fram lika fort igen). Bestämde träff på Maxi vid tolv med halva tjejligan för att inhandla maten till nyår. Full vagn och många vändningar i affären för vi glömde både det ena och det andra, som tur var innan vi betalt. Två timmar senare och en skruttis som somnat vart vi hemma igen. Packade in alla kylvaror i kylen, frysvaror i frysen, en del hamnade i matkällarn och resten i torrskafferiet. Ja fullt överallt och inget får röras förrän imorgon.

Väl hemma hade som sagt skruttis somnat och jag tog tag i det jag bävat för, fönsterputsning utvändigt. Blä så tråkigt och dessutom otäckt att stå på stegen så "högt" upp. Men jisses vad nöjd jag vart efteråt. Nu återstår bara dammtorkning, dammsugning och golvtorkning sedan är vi redo att låta vännerna knacka på dörren för att fira in det nya året tillsammans med oss.

Igår kväll satte vi oss på latsidan vid fyra, bytte om och gjorde oss klara för en kväll hos A&Z. Svägerskan skjutsade dit oss och vi välkomnades med lite öl och vin. Blev bjudna på köttfärspaj till middag och pannacotta till efterrätt. Pratade om allt från himmel till jord och framåt småtimmarna dansade vår lilla skruttis loss med A och pappan. Ja vilken kväll det blev, super god mat och trevligt sällskap. Skruttis har dessutom lärt sig nya ord, nu kan hon säga; Polle baja,  hahah vår älskade lilla skruttis.

Somnade som en gris i sin säng när vi kom hem och så även vi. Tisen tack för igår, nästa gång får ni komma till oss!!



Ett klipp

Imorse när familjen fortfarande sov (halv nio) begav jag mig mot staden. Planen vart att byta batteri på gubbens klocka, plocka bort en länk på min, snabbvisit på Apoteket och sedan hem igen. Allt detta efter mitt efterlängtade besök hos frisören. Inte varit där sedan maj så det vart minsann på sin plats. Det hade enligt min fantastiska frisör växt ordentligt men ändå vart det ingen längre bit på det som vart slitet. Skönt tyckte jag som ville behålla min längd så gott det gick. Hade tagit med mig ett foto på hur jag ville ha det och tycker minsann det blev snarlikt, det viktiga vart luggen som numera är kortare än den varit på flera år. Det ser kortare ut än vad det är eftersom det är uppklippt och därmed även blivit tunnare. Men längden är näst intill detsamma som när på cirka fem centimeter. Med lugg och uppklippt fick håret ett nytt liv och jag ett nyare utseende, behöver jag tillägga att jag faktiskt blev himla nöjd!!



Härliga dagar

Annandag jul inledde vi med en liten shoppingtur i Lyckeby. Oljelampor till trädgården, lite julsaker, nya kuddfodral till vår säng, tossor och filt till skruttis och några små klappar till L, N&A. En mysig förmiddag med min lilla skruttis medan pappan for hem för att fortsätta med altandäcket. Väl hemma sov lillan en stund, närmre bestämt 2,5 timme och lagom toll hon vaknade vart pannkakorna klara. Vi högg in och sedan kom H&D och lille L på besök. Barnen bytte klappar och skruttan vart helt såld på sina hårsnoddar, spännen och diadem med Anna och Elsa ifrån filmen Frost. Lite senare lagade vi tacos och slutligen spenderade vi kvällen på soffan till film, efter att ha bökat med läggningen.

Idag kom M&F och deras små N&A på besök ifrån Blomstermåla. Barnen bytte klappar och kritorna vart en hitt. Dock fick barnen leka med alla andra leksaker istället för att måla med kritor och himmel vilken fart det vart på dem. Dockor och dockvagnar, låtande leksaker, spring och tjoande. Söta söta små barn, så härligt att se dem ha roligt ihop.

Efter en stund funderade vi på vad vi skulle göra resten av dagen, beslutet blev Kalmar. Ringde med oss H&D och lille L och inom en halvtimme vart vi på gång. Startade med en runda på Ikea, lite småshoping och lunch och sedan begav vi oss till ekohallen som öppnat upp i Kalmar. Med oss hem från Kalmar idag blev det en tallrikshylla till vårt sovrum, lådförvaring till skruttans kallaxhylla, en prydnadskydde, leggings och trosor till skruttis och lite rengörings-/städmedel. Ja det blev inte mycket direkt. Får nog lov att säga att ekohallen dessutom vart en smärre besvikelse, trodde det skulle vara större och finnas lika mycket som i Fjälkinge. Men en trevlig och mysig dag tillsammans med vännerna och familj blev det och det räcker för mig.


Juldagen

Sovmorgon deluxe, vi behöver visst vara lediga oftare, haha. Som hon sover om mornarna vår lilla skruttis, det tar på krafterna att fira jul minsann. Igår när vi vakande tog bi det himla lugnt. Rotade fram lite frukost och sedan vart alla nya leksaker som fanns i årets klappar dagens fokus. Allt ifrån docksäng, docka, filmer, Olaf, lego och allt annat. Medan skruttan sedan lekte lite passade jag  på att försöka samla allt i hennes rum, plocka in nya kläderna i garderoben och få undan lite här hemma. Förbereda inför nyår helt enkelt som ska firas hemma hos oss med ett stort härligt gäng vänner.

Mitt på dagen igår lyckades jag tillslut få skruttis, som vart övertrött, att somna till filmen om Pippi. En timmes sömn och under tiden sorterade jag en massa framkallade foton. När skruttis vaknade vart det lunchdags och sedan gjorde vi oss iordning för att åka till mamma också träffa mormor. Vad gjorde då mannen hela dagen undrar ni? Han jobbade på med altandäcket. En sådan karl jag har, han är så enormt duktig. Jag är oerhört stolt över honom, jobbet han lägger ner och resultatet han når. Min man han kan!!

Efter en dejt hos mamma åkte vi för att handla och när vi kom hem bäddade vi ner vår lilla skruttis. Hon vart helt slut. Vi själva mös ner oss i soffan med lite chips, ett glas vin och en grogg. En helt perfekt juldag, i min smak som förälder.

Julen 2015

Vilken fantastisk julafton vi fick, omgivna av nära och kära hela dagen. Skruttis sov för det första till åtta igår (så även idag, helt underbart). Öppnade våra morgonklappar i sängen (frostparaply till skruttis, Jamie Olivers stekpanna till mig och en skjorta till pappan) innan vi stoppade i oss lite julvört till frukost. Sedan var det dags att göra sig fin inför allt firande med familj och släkt.





Började firandet hos pappans farmor och farfar på förmiddagen med hans kusiner och deras barn. For sedan vidare mot min mamma och syskon för middag, Kalle anka och tomten. Skruttis blev överröst med klappar i soffan så hon knappt syntes där bakom. Skrållandocka, teservis, grytset, kläder, pussel, smyckeskrin och böcker fanns i hennes klappar.


Framåt kvällen somnade skruttis och vi tackade för oss och for vidare mot pappans mormor för att träffa familj och släkt där. Skruttis fick sova en stund innan det nalkades dans. Efter dansen kom tomten och återigen överöstes skruttis av klappar, Astrid Lindgrens kappsäck, kläder, Frostfilmen och Olof och ännu mera köksleksaker.



Ja vi hade en fantastisk både lillejul och julafton, och pappan och jag fick bland annat presentkort, pengar, målarböcker, wiskey, skjorta och den bästa klappen till pappan, en drinkbricka till badtunnan. Ja vi är mer än nöjda med julen och tackar familj och släkt för alla fina klappar men framförallt för er närvaro.

Lillejul

Julen är i full fart för oss, vi startade upp redan igår kväll. Precis som varje år firade vi igår jul med min pappas sida. Vi vart hos min syster detta året, blev bjudna på vildsvin, potatis och sås. Till efterrätt fick vi apelsincheesecake och så lite julgotte på det. Tomten kom och skruttan vart skeptisk men hämtade sina klappar själv. Efter en dag med full rulle somnade hon gott efter styvhala öppnat sina klappar som innehöll bland annat dockvagn, rosa fårskinnspläd, kläder och pussel.






Idag blir det mera firande, tre olika ställen skall besökas. God jul på er alla där ute, hoho!!

Ledighet

Sista timmarna på jobbet 2015 är avklarade och nu väntar ledighet fram till elfte januari. Tala om skönt. Stressen första timmen på jobbet imorse var dryg, tyckte sen att stressa behövs inte jag hinner med allt ändå. Tills sista timmen, kaos!! Stressen var ett faktum och himmel vad jag stressade till det och gjorde kaos av allt. Men lyckades få allt gjort och förberett för ledighet och när klockan slog 14:15 stämplad jag ut för i år. Nu är jag redo för ledighet, julfirande, nyår och min födelsedag!!

Under uppbyggnad

Det vart längesedan ni fick uppdatering om huset. Så tänkte här skulle komma en mindre uppdatering. Vårt garage är nu klart och det enda vi saknar är lampor. Vi har inte riktigt bestämt oss för vilka lampor det blir ännu och därför får garaget stå mörkt så länge. På dagarna är det iaf en fröjd att se sitt uppfräschade garage. Ny panel och garageport och dessutom en riktig takresning med takpannor istället för det låga taket från tidigare. Det blev så himlans fint och mannen min har slitit många timmar för att få det så fint. Mannen är nöjd och jag är mer än nöjd.

Återkommer med bild på garaget i dagsljus

När vår lilla skrutta vart nyfödd och vi bara bott i huset ett halvår startade vi det största projektet som vi genomfört, dränering. Hela tomten vart full av jordmassor, en enorm vallgrav runt hela huset, plankor att balansera på för att ta sig in och ut ur huset, ingen gräsyta för fem öre att röra sig på och allt såg bara för sorgligt ut. Jag trodde aldrig vi skulle få det fint igen. Inför detta rensade vi hela tomten häck, buskar, päron- och plommonträd samt vår altan. Kan ni förstå känslan att veta att hela sommarn skulle jag spendera hemma med min skrutta utan ett altandäck att njuta på i solen, katastrof!! Men nu, två somrar senare är det på gång och jag är lycklig. Altandäcket är under uppbyggnad och nästa sommar kan jag sitta på altanen hela sommarn och äta frukost, lunch och middag. Sola och njuta med min familj. Dessutom kan vi gå genom altandörren ut på baksidan för att bada i tunnan och allt. Ja jisses som jag längtar!!


Härlig helg

Det har varit en härlig helg, fylld med härliga människor. Startade upp helgen med julfest på jobbet i fredags, en livad julfest till en början som slutade med att jag hängde med grabbarna grus ut och vart hemma alldeles för sent. Sov fyra timmar innan det var dags att kasta i sig frukost för att sedan åka till E i hennes studio för att få naglarna fina inför jul och nyår.


Hem igen trött som bara den för att plocka och dona, tvätta och hänga med min familj. Skruttis somnade efter mycket om och men vid lunch på soffan och jag njöt av att skåda den vackra lilla skapelsen som krupit upp i soffan själv och somnat så gott. Kvällen spenderade vi hos min mamma, träffade lillebror som är hemma över julen. Vi mös och åt god kycklinggryta, mammas special.


Idag har vi plockat ännu med, vikt den mesta tvätten och sambon har dragit elen till badtunnan och altandäcket. Kvällen har vi spenderat med vännerna på en julfika hos oss. Halv tio trippade alla hem och ändå ligger tjat fortfarande vaken, som vanligt alldeles för sent. Så nu är det minsann dags att släcka mina blå.

Vid frukostbordet imorse, "ditta" (sitta här)

Dagens paket i kalendern innehöll lera


Tittut, jag gömde mig under din säng mamma

Julgran

Förra helgen köpte vi oss en gran. Ställde den ute för att den skulle få stå till sig lite, skulle vi inte gjort. Frosten kom och där stod vår gran fast i julgransfoten med vatten. Haha. In med den i källarn så vattnet kunde tina, och i torsdags kunde vi kapa den till rätt size och klä den. Så äntligen är granen klädd och ger oss lite julkänsla. Paketen (nästan alla) är inhandlade och inslagna och har tagit plats under vår tjusiga gran. Granen står så grön och grann i stugan och nu är det jul i vårt hus.



Åter i min hand

Telefonen är åter i min hand, fullt fungerande! Vilken lättnad. Som jag saknar dig min trogna vän som jag inte klarar mig utan. Inga foton på en vecka, inget bloggande och inget alls. Jag har varit tekniskt tom som människa. Men nu, nu är min tekniska sida hel igen.

Så bloggen här kommer vi igen, instagram och allt annat. Och alla ni, mina härliga läsare ska återigen få inblick i min och min familjs vardag. Så eftersom jag är hel igen lär det bli några snabba och korta inlägg på rad här nu, hoppas dem smakar.



Sex veckor

Våra sex veckor är i hamn. Den siste oktober startade vi vår årliga tävling i viktnedgång och midjemåttsminskning. Sambon och jag, sambons systeroch  hennes pojkvän samt sambons kusin. Vi gick in för att genom att sluta upp med godis, läsk och kakor samt att röra mer på oss. Vad gäller kosten har vi inte ändrat mer än att vi äter något mindre potioner och tar inte om. Det enda vi stoppat i oss under dess sex veckor är små små tårtbitar vid ett dop och två kalas samt lite cola zero och sprite zero. Annars har vi skött oss vad gäller godis, läsk och chips. Jag som har tillgång till kakor på jobbet i en fruktansvärd utsträckning har till och med låtit bli dessa. Sambon har tränat innebandy och fotboll två till tre ggr i veckan och jag har motionerat. På detta har vi båda lyckats minska våra midjemått med sju centimeter vardera, jag min vikt med 4.8 kilo och sambon sin vikt med närmre sju kilo (kommer inte ihåg hans exakta minskning). Får lov att säga att jag är himla stolt över oss. Vi känner oss lättare, piggare och mår bättre. Nu har vi bestämt oss för att försöka hålla detta  och kanske jobba på att minska något litet till. Vi ska inte uppåt igen i vare du vikt eller midjemått!!

Fredagsmys

Ikväll är det fredagsmys för mig och lilla skruttan. Pappan är på julbord med jobbet och vi passar på att mysa lite extra under vår mamma och dotter tid. Hemgjord pizza till middag, skjutsat moster till stan och sedan kröp vi ner under en filt i soffan klädda i pyjamas med lite gotte för att se filmen Frost. En favorit här hemma, skruttan är precis galen i filmen och springer runt och ropar Anna!!

Halv nio somnade skruttan i sin säng och jag passade på att sätta ihop vårt pepparkakshus, dock hade jag inget florsocker så pyntningen får vara till imorgon. Skruttis vaknade till och ropade efter en timme varpå hon fick somna om i min famn i soffan igen. Så himla mysigt, här sitter jag nu med min lilla juvel och njuter av hennes närhet. Hör hennes andetag och klappar henne mjukt över huvudet. Min lilla flicka, vilken mysig kväll vi haft.



Lagning

Det är sorg i min tekniska värld, min nya telefon har fått skickas på lagning. Vad är dem oddsen liksom?! Igår ringde jag Apple eftersom min telefon inte verkade vilja hämta min säkerhetskopia från gamla telefonen, i övrigt fungerade telefonen felfritt och jag kunde göra allt utom en nu säkerhetskopia. De bad mig nollställa alla mina inställningar och där efter ville min telefon inte starta upp igen.

En vit skärm med svarta äpplet och en förloppsindikator som fastnat. Grattis till mig. Fick efter mycket om ich men tag i Apple igen som hjälpte mig få igång iTunes och försöka uppdatera min telefon. Men det gick inte och då försökte vi återställa den till fabriksläge. Höll på hela dagen fram till elva på kvällen utan resultat. Ringde därför återigen Apple idag och vi provade återigen tillsammans göra en återställning utan resultat.

Höll på fram till lunch innan jag gav upp, dessutom så bokstavligt talat grät jag över min nya telefon. Kändes förjävligt och jag ville nästan kasta den i sjön, lämna tillbaka den och ha min gamla istället. Men bet ihop, åkte bort till telenor och nu är min nya på lagning och i handen har jag min gamla. Det är som sagt sorg i min tekniska värld, den höll i två och en halv vecka och jag hoppas få tillbaka den nya snarast möjligt.

En underbar jävla jul

Har ni sett filmen En underbar jävla jul? Om inte, se den. Ett homosexuellt par som firar jul ihop med sina familjer, som dessutom träffas för första gången, för att berätta om och ge dem årets bästa julklapp. Ett barn som deras bästa vän väntar. En härlig komedi i julens anda. Påminner om Tomten är far till alla barnen. Vi såg den i fredags och jag skrattade så jag nästan kissade på mig ibland.



Julemys

Igår var vi bokade för julemys hos J&A. Vi bestämde oss för att ta bussen tillsammans med H&D och deras lille L in till stan denna gången. På plats möttes vi även av E&M och E&J. Vi blev bjudna på glögg, skinkmacka, köttbullar och prinskorv, sill och rödbetssallad. Sedan spelade vi julklappsspelet och jisses vilken fart det blev på oss. Tärningen rullade och vi stissade, tiden sprang som bara den och slutligen hade vi alla vunnit varsitt paket. Efter julklappsleken fick vi risalamalta och ännu mera glögg, tomteskum och nötter. En helmysig kväll med både barn och vuxna som slutade med bussfärd hem strax innan ett. Tusen tack för en härlig kväll i gott sällskap, vi ser fram emot nästa års julemys.








Pysselhörnet

I onsdags kväll när skruttis somnat smög jag ner till mitt lilla pysselhörn och symaskinen. Jag färdigställde bäddsetet till docksängen som vi köpt till skruttis i julklapp och passade även på att sy ett örngott till kudden som skruttis har i vår säng (hon sover i vår säng när hon vaknar tidig morgon eller har svårt att komma till ro när hon vaknat på natten).

Det är så mysigt att smyga ner till min hörna på kvällen, sätta sig ner och släppa alla måsten. Ge sig in i en annan värld och bara göra det man vill. Det är ren och skär avkoppling för min själ. En stund för mig själv på kvällen att syssla med sådant som är roligt, som skruttis ännu är för liten för att vara med på. Men så snart hon blir stor nog ska hon få vara med mamma i pysselhörnet och få lära sig sy hon också. Så länge är det min lilla egentid på kvällen, där jag kan jobba med mina hemliga små projekt.



18 år

Så vart yngsta syskonet 18 år fyllda och plötsligt kände jag mig super gammal. Min yngsta lillasyster, åtta år yngre än mig, har fyllt 18 år. Min vackra, smarta, omtänksamma och fantastiska lillasyster. Vad tiden går fort, känns som det vart igår du kom smygandes in på mitt rum och ville vara med mig och S när vi skulle sova över. Du mös ner dig hos oss och hade nog mer än gärna stannat där för natten om du fått.

Du har upplevt så mycket, både glädje och sorg, trots att du är så ung. Du har rest, idrottat på hög nivå och studerar som bara den för en god framtid. Ja lillasyster du är som jag tidigare nämnde helt fantastisk, och får jag säga det själv så är bog många avundsjuka på din resa, dem borde vara det ;)

Jag hoppas du hade en fin födelsedag och är glad för och nöjd med paketen som än så länge tilldelats dig. På söndag ses vi över en bit tårta, fler paket och massa härliga skratt. Älskade lillsis jag älskar dig till månen och tillbaka!!



rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0