Ångest efter munsbiten

Har ni läsare någon gång känt riktig ångest precis när ni stoppat in något i munnen och börjat tugga, eller när ni precis ätit något som ni inte borde gjort? Det kan jag göra ibland. Ni vet man är och handlar och är sådär super hungrig. Kan inte komma på vad man ska äta och kommer fram till kassan och ser allt gotte. Man tänker en liten chokladbit gör ju inget. Men himmel vilken jävla ångest jag kan få när jag ätit den där lilla chokladbiten. Trots att den bara var sådär 100g stor. Usch det kallar jag för riktig ångest!!

Slå in böcker

Kom att fundera kring en sak som vi alltid gjorde i skolan från sådär årskurs ett till fem. Vi slog in alla våra böcker som vi fick i skolan med presentpapper. Vi hade olika på alla böcker. Allt ifrån nalle puh och prinsessor och bilar till genomskinliga i olika färger. Vilka tider, vad mysigt man hade med sina föräldrar när man gick i affären och valde papper och sedan slog in böckerna hemma vid köksbordet. Det var verkligen en härlig stund ihop med föräldrarna.
Ni som har barn som är lite äldre, gör man fortfarande sånt med skolböckerna??
Det ska jag göra i framtiden med mina kommande små knattar (smile)

Pluggmåndag

Helgen är förbi och bloggen glömdes bort. I lördags tog vi en tur till Ikea mesta dels för att sällskapa Evelina och Martin men lite behövde vi själva också. Dock handlade vi inte med oss allt som vi tänkte utan sparade lite tills de renoverat hall och kök åt oss. Vi kanske hunnit ångra oss annars över det vi köpt och därför var det bättre att vänta. Dessuto sparade vi lite pengar eftersom räkningarna skjöt i höjden. Denna månaden kom verkligen alla räkningar man kunde tänka sig. En hemska månad men vi ska nog klara oss ändå. Vi är rätt bra på det tillsammans mannen och jag!!
Lördags kvällen bjöd på tjejfest vilket var mycket roligt trots att alla inte var med. Det är svårt att samla alla och då får man göra det bästa ändå.
Igår var vi ute en del och städade ur den gamla bilen eftersom den ska säljas snarast.  Vi har eventuellt en köpare och håller därför våra tummar och tår. Eftermiddagen blev det lite mat med Kimme och sedan skruvar vi möbler hos Evelina och Martin. En helt okej helg och jag är nöjd med den.
Idag har jag haft besök av Sandra B. Vi har startat pluggklubb  tillsammans. Så lite plugg och lite eller mycket snack. En väldigt trevlig tjeja som jag än så länge kommer bra överens med. Hoppas det håller i sig för det är alltid roligt med nya vänner. Tyvärr kunde inte Carro närvara idag men eventuellt skulle vi ha en ny dejt senare i veckan.
Nejd, lite middag och handling och sedan köra bilen till Volvo för något som skulle kollas. Trevlig kväll!!

Ljuvliga morgon

Denna ljuvliga morgon med kanon väder. Solen skiner och jag kan inte annat än le. Ska stoppa i oss lite frukost här hemma sedan bär det av på lite äventyr. En dag tillsammans med min älskade, kan det bli bättre?!
Ikväll styr vi skeppet mot Hanna bus för lite girls night out!! En kväll med enbart tjejer, det är på tiden och det behövs. Vi ses i dimman!!
Ha en trevlig dag..

Middag

Ikväll ska vi bjuda våra kära vänner Hanna och Dennis på middag. Det är ett tack för att de följde med oss till skåneland för att hämta hem den nya bilen. Samt för att de är sådana otroliga vänner som hjälper till och ställe upp. Dennis vr dessutom så rastlös att han tonade rutorna på en en dag. Tack snälla ni!!
Vi bjuder också hem syrran och hennes karl bara för att. De har också ställt upp mycket för oss. Vi är verkligen omgivna av människor som stället upp för oss och bryr sig om oss. Det känns otroligt härligt pch skönt att veta.
Lite små slapp nu en stund efter dagens plugg och snabba vända på stan innan set är middagsförberedelser. En dusch för hunden också innan slapp på soffan..
Trevlig fredags kväll kära läsare..

Vilken morgon

Vilken morgon, vaknade innan klockan men var inte ett minsta trött. Börjar det äntligen vända tro? Hoppas det, har haft en period med massa dålig sömn så hoppas verkligen min sömn är på väg tillbaka så att jag kan vara pigg på dagarna. Har hunnit med en promenad på morgonen med fishunden. Jösses vad härligt det var. Fem plusgrader och strålande solsken. Det känns som våren är på väg, underbar känsla.
Fått i mig lite frukost också och börjat fundera kring min rapport. Tänkte jag skulle se sjunde himlen på femman först och sedan sätta mig ner och försöka skriva lite. Tror jag fick mer kött på benen efter mitt handledningsmöte igår. Heja, knappt fyra månader kvar!!

Ännu en dag har passerat

Ännu en dag har passerat och det närmar sig helg igen. Idag har jag en längre paus mellan möten och föreläsningar i skolan så jag passade på att luncha med med min far som bjöd mig och dessuto köpte mig en trisslott, 50 kronor i vinst. Tack för lite värdefull tid pappa!!
Ikväll var vi hos Hanna bus en runda som varit ensam i veckan då hennes gubbe är i Västerås för lite jobb. Fick lite fika och pratade om deras planer med huset. Himla spännande och ser fram emot deras flytt. Hoppas vi också hittar vårt framtida hus snart. Det är så roligt att verkligen få göra precis som man själv vill.
Vi kikade på ett igår men priset var alldeles för högt för den boarean. Annars var det fint.
Nejd, om man skulle krypa ner i sängen nu och sova lite. En dag imorgon också full av plugg.
Godnatt

Arbetssökande

Kommer precis från dagens föreläsning oh jag tror att den gav mig nytt bra material till min rapport. Hoppas!!
Mina tankar börjar nu snurra än mer på vad jag ska göra när skolan är slut till sommaren. Jag behöver och vill ha ett jobb. Några klasskamrater har fått intervjuer och vissa har också fått sina erbjudande om jobb redan. Iaf sommarjobb. Paniken uppstår hos mig och nu måste jag nog ligga i än mer. Slängde därför iväg ett mail precis och håller alla mina tummar och tår på att det ger något!! Hjälp mig hålla tummarna, snälla..

Dagen

Började dagen rätt lugnt för att sedan åka en sväng till skolan. Hittade en artikel så nu ska vi bara sätta ihop en föreläsning. För vidare till sis en runda för att sedan hämta upp mannen på jobbet då vi skulle kolla på hus. Jätte trångt och trångt. Räknade till 15 olika familjer som kollade och bestämde oss för att huset är alldeles för litet för den summan pengar. Vi kollar vidare utan stress. Bjöd sedan sis och mamma på pannkakor och semlor och nu är det dags att krypa ner i sängen. Skola imorgon klockan tio.
Godnatt!!

Kategorier

Tidigare har jag valt att inte blogga utefter några kategorier, men nu har jag bestämt mig för att försöka mig på det. Kategorierna som dykt upp är följande: Familjen, Frågan är fri, Funderingar, Hälsa och Träning, Skola/Jobb samt Vardagen. Om det är någon annan kategori som ni läsare skulle vilja att jag började blogga om är ni välkomna att komma med förslag..

Livet om fem år

Om någon idag skulle fråga mig hur mitt liv ser ut om fem år så skulle jag helt ärligt svara: Jag har ingen aning! Jag skulle kunna ha hittat myt drömjobb som jag verkligen trivs med från topp till tå, men jag skulle lika gärna kunna vara arbetslös och fullständigt deppig över det. Jag skulle kunna vara gift och ha kanske åtminstone ett barn men också två, eller så är jag helt ensam utan både barn och annat. En ensam surkärring. Jag skulle också kunna ha massa fina vänner att umgås med hela tiden, men jag skulle också kunna vara utan dessa. Inte ha någon att prata med eller umgås med. N förstår kanske vart jag är på väg med mitt inlägg. Oavsett vad jag har för viljor och drömmar behöver sett inte betyda att dessa slår in. Självklart ska man kämpa för sina drömmar! Men min fråga är, hur länge orkar man kämpa för det man vill och önskar? För mig går det till en viss gräns innan man känner att glöden för att kämpa börja avta.man orkar liksom inte hur länge som helst oavsett vad viljan eller önskan är för något. Det kan handla om allt ifrån en liten stan till det största i livet. Så nej, jag vet inte var jag befinner mig om fem år. Men givetvis har jag en dröm och önskan om var jag vill befinna mig.

Återigen söndag

Återigen är det söndag. Känner mig trött och inte det minsta sugen på en ny vecka. Stanna tiden lite så man kan koppla av några dagar. Efter förkylningen som jag burit på denna veckan kan jag verkligen behöva en paus vy vila upp mig. Helgerna räcker inte alltid till. Men vad ska man göra.
Vädret idag ser inte jätte roligt ut men ska försöka ta mig en promenad under dagen för att få komma ut lite i den friska luften. Det regnade en hel del igår så mycket av snön som kommit tidigare är nu borta. Jag hoppas det håller sig så för jag är verkligen trött på snön nu. Jag vill ha vår och värme nu!!

18 februari

Imorse vaknade jag upp tröttare än vanligt. Fishunden ha haft en sådan dryg natt igen och varit vaken en hel del. Hoppat ner från sängen och sedan låtsas han som han inte kommer upp själv och skäller tills man lyfter upp honom. Ingen höjdare och dagen var typ redan förstörd. Drog dock på mina smilband och åkte för att medverka vid Carin och Linus lille prins dop. Det var jättefint i kyrkan och lille killen var så duktig. Hade sällskap av Roger, Josefina och deras lilla flicka i kyrkbänken. Efteråt bjöds det på fika och lille killen fick jättefina presenter. Det var super trevligt och jag är jätte glad över inbjudan. Tack snälla ni!!
Mitt humör var dock tillbaka ganska snabbt och nu har jag inte längre någon kommentar till det. Det enda jag kan säga är att jag blir ledsen och besviken när det uppstår konflikter som bara jobbar hårdare och hårdare mot mig. Det är inte alls roligt och jag far verkligen jätte illa av det. Antar att det bara är jag själv som kan göra något åt det..
Trevlig lördagkväll kära läsare..

Kanon fin fredag

Härliga fredag! Mjukstartade dagen med föreläsning, fortsatte med en tur på stan tillsammans med Carin och Axel. Några fina toppar och två nya tallrikar följde med mig hem. Ett kort besök hos Hanna och hennes blommor för att sedan plocka upp mannen. Väl hemma har bovärden lämnat en lapp på köksbordet om att de ska göra iordning kök och hall åt oss. Det kallar jag en otroligt bra dag!! Inte nog med alla dessa härliga händelser. Vädret har verkligen legat på topp idag. Fem plusgrader och strålande solsken. Man ska absolut inte klaga på denna dagen. Jag är jätte nöjd såhär långt men kvällen återstår och hur den ser ut märker vi. Skulle gissa på lite mys med min sambo och bara njuta av varandras sällskap. Det är viktigt att vårda förhållandet.
Imorgon bär det av mot Holmsjö för att medverka vid dopet för Carin och Linus lille prins. Det ska bli roligt att få vara med och uppleva den dagen tillsammans med dem. Den lille krabaten är så himla go och söt. Det är så jag smälter och bara längtar ännu mer tills det är min och mannens tur att uppleva den glädjen att få sätta ett nytt litet liv till världen!!

Where did you go

Where did you go? I miss you sometimes. Don't really know what happend. Used to talk about everything and guide eachother in life. Where did you go?

Alla hjärtans dag

Så var det alla hjärtans dag igen. Dagen då vi älskar lite mer? Nej vi älskar precis lika mycket som alltid annars. Men jag skulle vilja dela ut några speciella hjärtan.
Det första vill jag ge min yngsta syster Emma. Hon är en egen person som klarar sig otroligt bra själv. Hon håller mi kr i ungdomen och är dessutom otroligt vacker. Alla skulle ha en syster som henne.
Nästa hjärta går till min lillebror Viktor. En lång snygg kille som tar hand om sina systrar och stöttar oss i glädje och sorg. Han har ett hjärta som en dag kommer charma en lycklig tjej. En sådan bror är det inte alla som har.
Tredje hjärtat är för min syster Evelina. En tjej med hjärta av guld även om hon också har sina stunder. Hon lyssnar på allas problem och gör allt för att hjälpa. En såsen syster är också oerhört bra att ha.
Nästa hjärta är för min far. Världens bästa pappa, som lärt mig att ge och ta och inte ödsla tid på onödigheter. Han är en av två som lärt mig allt här i livet. En pappa som alla skulle vilja ha.
Femte hjärtat går till min älskade mor. Den andre av två som lärt mig allt här i livet. Hon ser till allas bästa utom sitt eget och finns alltid där med en axel att lätta sitt hjärta över. En fantastisk mamma som det bara finns en av.
Sjätte hjärtat är väldigt speciellt. Det ger jag till min underbara älskade sambo. Mina drömmars man. Denna man har lärt mig allt vad kärlek är och så mycket mer där till. Att vara utan honom är som ett hav utan vatten, livet skulle torka ut. Jag njuter av varje minut tillsammans med honom och planerar inför en framtid tillsammans. Underbara älskade du!!
Om ni visste vad ni betyder för mig min älskade familj, jag älskar er!!
Sist men inte minst vill jag ge ett stort hjärta till släkt och vänner. Ni vet vilka ni är och ni betyder oerhört mycket ni också. En värld utan släkt och vänner vore enormt tråkig!!
Glad alla hjärtans dag kära läsare..

Förnyelse

Älskar förnyelse!!
I fredags var jag en kortis på stan med mina syrror och shoppade lite. Med mig hem hade jag då en desserttallrik och en mattallrik i grönt från kosta bodas serie mine. Super nöjd och meningen är att jag ska samla på mg tolv av varje för att kunna duka med när man bjuder på middag eller kalas. De är lite roligare än våra tråkiga gamla blå som nästan gjort sitt. Dessutom fick jag med mig en liten doppresent hem till  Carins lille kille. Det är dags för dop snart och vi har fått äran att vara med. Underbara ni!! När jag ändå var i farten fick jag också med mig ett jätte fint pärlhalsband med tillhörande öronhängen. Så himla tjusigt och jag är jätte nöjd.
Inte nog med mina små köp. Idag bar det av till skåneland för att titta på en bil och besöka biltema och ekohallen. En trevli dag med Hanna och Dennis och med oss hem blev det lite små saker och en bil. Numera äger vi en grönmetallic Volvo V70. Den är något år gammal och därav lite skavanker, men vilken begagnad bil har inte det?! Vi är nöjda och jag säger, äntligen en kombi!!
Bilder på allt jag pratat om kommer i ett annat inlägg då jag bloggar via mobilen nu.
Trevlig söndags kväll kära läsare..

Friday

Friday, innebär väl egentligen fri dag eller? Önskar det iaf men det hjälper inte. Den önskan slår inte in precis. Men idag är det iaf fredag och det känns skönt. Ingen föreläsning eller så idag men det innebär inte att jag kan låta bli att plugga. Nix, idag börjar jag med min slutrapport som ska skrivas i denna kursen. Vi hade första gästföreläsningen igår så nu har vi fått lite kött på benen så att vi äntligen kan köra igång på ritkigt. Jag har tagit mig genom en inledning och ska försöka få ihop lite till idag. Så mycket att jag kan känna mig nöjd för dagen. Känner jag mig inte nöjd får jag ångest dagen efter och det är det värsta jag vet.

Så plugga på tills jag känner mig nöjd så att jag kan njuta av fredagsmys ikväll. Dock får vi nog låta bli allt vad gotte heter om det så är chips, godis eller grönsaker och dip. Vi var nämligen på minikalas för Martin igår och åt god mat och fika. Jag vet att jag startat en diet men jag tycker att när man är bortbjuden så får man faktiskt inte vara oartig och säga att det äter inte jag. Jag hade själv blivit himla ledsen och besviken om jga lagat mat och någon kom och sa att jag äter inget av detta. Så lite åt jag av den goda maten och fikan och så får man hålla igen någon dag extra istället. Det funkar lika bra det. Dessutom tycker jag inte den hårda dieten i förra veckan gav så bra resultat som jag trodde så därför kör jag på den långsamma metoden istället som jag tror mer på. Jag tror att om man kör långsam nedgång i vikt så är det lättare att hålla sig kvar. Och tro det eller ej men jag har snart tagit ännu ett kilo sedan jul och nyår och känner mig supernöjd. Så länge det går neråt och jag kan hålla mig till det och sedan stanna på samma vikt är jag nöjd.

Nehe, plugg var det och nu är det dags att återgå till det..

Carin Johansson

Idag har jag en sakna Carin Johansson dag. Det är över en månad sedan vi sågs och när vi ses härnäst är det nästan två månader sedan. Carin är en sådn vän man kan prata med om allt. Hon lyssnar på allt man har att tömma sig själv på, lugnar en sedan och ger en goda råda och tips på hur man ska styra upp och ställa till rätta. Av erfarenhet så vet hon att man ibland måste se till sig själv och sitt eget bästa. Carin är den typ av vän som jag verkligen vill bära med mig hela livet. Jag hoppas att jag kan bli lika bra som hon är på att finnas till för sina vänner. Carin du är en riktig klippa!!

Onsdag, tiden springer

Så var Det redan onsdag, och när kvällen närmar sig har i stort sätt halva veckan redan passerat. Vart tar tiden egentligen vägen?! Jag hinner inte riktigt med den. Läser sista terminenninskolan och veckorna bara springer iväg. Rapporten som ska skrivas i denna kurs är knappt påbörjad och jag vet inte vad jag ska skriva. Snart är set dessutom dags för kandidatuppsatsen och jag har inget ämne. Känner mig lite efter men hoppas komma igen och lyckas få både ideer och energi inom kort.
Ha en trevlig onsdag..

New boots

Igår kom mina efterlängtade boots på posten. Har länge velat ha ett par uggs men alltid köpt andra skor när vintern närmat sig och snön fallit. Men i år var det verkligen dags att inskaffa ett par. Hittade inga enkla billig för sådär max 200 kronor någonstans så jag gick in på Brandos.se och hittade mig ett par super snygga svarta Fries & Company. Nu tror ni dess avar svindyra men de var på rea och kostade bara 319 kronor. Som hittat och jag klickade hem dem direkt. Super nöjd och ska bara impregnera dem så ska de användas i snön. Lyckligtjeja.se!!



Mina super snygga nya skor.
I bakgrunden ser ni ite av stolarna coh vårt köksbord som vi köpte i höstas när vi flyttade till Nättraby.

Gubben min är iväg på VA-dagar och därför ska jag passa på att ha lite kvalitetstid med min älskade mamma. Man hinner inte ses så ofta pga allt runt omkring med jobb, skola och allt annat så de stunder man får över passar man verkligen på. Ikväll ska jag ha riktigt mysigt och trevligt med mor min. Underbara tisdag!!

Underbar helg

Vilken underbar helg vi haft. I fredags mös vi här hemma med Martin och Evelina och allihop somnade vi på soffan. Inte så förvånande.
Igår var vi på stan och köpte present till Martin som fyller 20 imorgon och därefter kollade vi på ett hus i backabo. Det var för mycket negativt på besiktningen och dessutom är vi nog inte så intresserade av att bo utanför Nättraby. Robin har sitt hjärta här sedan tidigare och sedan vi flyttade hit har jag fallit allt mer för byn. Det är en lugn men ändå livlig by och vi har nära till mycket. Dessutom tar det inte mer än en kvart med bil till stan. Vi trivs bra här och hoppas hitta ett hus i byn i framtiden.
Igår kväll var vi ting där man får flickorna för ingenting för att fira Idas födelsedag. Det var en riktigt lyckad kväll och jag hoppas hon hade lika roligt som alla vi andra. Bästa festen på länge!! Tack Ida :)
Idag har vi varit sega, precis som vi förtjänar. Vi har dock tagit två promenader idag, fått i oss både frukost och middag men sovit det mesta utav dagen. Inte ens när Viggo kom vaknade vi upp för han var lika trött och lade sig i sin korg och sov. Seg söndag men vi myser och njuter av varandras sällskap här hemma. Underbart!!

Feelings

Mixed feelings this day. Vår blandning av lchf och gi ger resultat och det känns helt underbart. Två kilo ner och tre cm på midjemåttet sedan i onsdags. Jag kan verkligen rekommendera denna diet som kg själv först inte trodde på. Men det funkar, dock är jag rädd för vad som händer när man börjar äta kolhydrater igen som potatis pasta och ris. Därför har kg bestämt mig för att köra på lite längre och sedan börja jätte sakta mes kolhydrater. Vill absolut inte gå upp igen.
Sambon och jag är inte riktigt överens om allt alltid. Det kan ibland kännas jobbigt allra helst när den ene vill något som den andre inte vill. Vissa saker är mindre än andra och allt kan man inte bara släppa sin åtskilt för. Vissa saker måste tänkas genom innan man beslutar sig. Med andra ord är det inte alltid en dans på rosor att ha ett förhållande, men kärleken står ut om den är stark, ellerhur?!
Man kan väl säga att jag har blandade känslor idag. Lycka, glädje, oro men också en gnutta ledsenhet. Men bita ihop och sova på saken så blir det nog en bra dag imorgon.
Godnatt..

21 februari, händelserik

Dagen startade med en försovning. Robin har köpt en "dockstation" till våra iphones som fungerar som både radio och väckarklocka när man kopplar in sin telefon. Inatt har denna manick spökat med oss och ringt som bara den och ingen av oss begriper varför den hållt på sådär. Imorse ringer den i tid som den ska och Robin trycker snooze som han brukar, dock denna gång så ringer inte klockan igen. Det resulterar i att vi försover oss till tjugo i sju. Ingen höjdare då Robin börjar vid kvart i sju och jag skulle vara hos tandläkaren klockan sju. Upp snabbt som bara den på med kläder borsta tänderna och kör. Tur det inte var frost idag trots kylan som bet i kinder, vi slapp skrapa rutor. Iväg ovh Robin blev någon minut sen medan jag lyckades komma två minuter innan utsatt tid. Bra jobbat, men ingen mental förberedelse. Trots det gick besöket och lagningen bra och numera är jag "frisk" i munnen igen. Var faktiskt så at jag slappnade av så att jag nästan somnade i tandläkarstolen, haha.

Väl hemma tog jag sovmorgon och har varit ganska trött och sliten hela dagen. Har orkat läsa lite men inte särskilt mycket. Piggade på mig lite under kvällen och tack vare allt vatten som jag druckit idag har jag hållt mig ganska så mätt under dagen. Såg dock verkligen fram emot min middag idag, en riktig köttbit. Så himla gott med lite sallad och kryddsmör till. Utsökt!!

Ikväll besökte jag min mor och yngsta syskonen en sväng då jag saknade dem oerhört. Man hinner inte ses så mycket och ofta då vi alla är enskilda individer och har massa för oss hela tiden. Därför får man ta vara på de stunder man kan lyckas hitta tillsammans. Familjen betyder ju faktiskt mest av allt.





Nu ska jag göra mig iordningen för att krypa ner i sängen och se dagens avsnitt av "Body of proof" innan jag ska sluta min ögon för lite skönthetssömn. Godnatt..

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0