En förmiddag i köket

Idag har förmiddagen spenderats i köket minst sagt. Efter frukost satte vi genast fart och först ut fick det bli fläderblomssaft.


Recept
40 blomklasar som sköljdes och lades i en rymlig bunke.
Kokade upp 1,5 liter vatten tillsammans med 15 dl socker.
Rörde ut 50 g citronsyra i lite av sockerlagen och hällde resten av sockerlagen över blommorna.
Tillsatte sedan citronsyran och skivade ner två citroner.
Det ska nu stå tre dygn innan jag silar upp det på glasflaskor eller i glassbunkar för att förvara i frysen.

Efter saften blev det lite nyttiga fröknäcken gjorda, så länge sen jag gjorde knäckebröd nu så jag kände mig tvungen. Dem är såå goda.

Recept
Blanda 2 dl majsmjöl ihop med 1 dl sesamfrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl linfrön. Tillsätt 1/2 tsk salt och 1/2 dl rapsolja. Koka upp 2 dl vatten och rör sedna samman allt. Kavla ut på ett bakplåtspapper och skär i så stora bitar som önskas. Garnera gärna med flingsalt och grädda i ugnen på 150 grader i ca en timme.

Men jag kände mig inte färdig där. Hade så mycket flädersaft kvar i frysen från förra året så jag var tvungen att googla fram något spännande recept på va drag kunde göra med den. Hittade ett på sockerkaka, så full fräs och ökade upp ugnen en smula.

Recept
Smält 50 gram smör i en kastrull. Blanda 2,5 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och en msk vaniljsocker i en skål eller bunke. Vispa tre ägg och 1,5 dö socker pösigt. Tillsätt 1,5 dl koncentrerad flädersaft medan du fortsätter vispa. Varva sedan mjölblandningen och smöret ner i smeten och vispa till en slät smet. Smöra och bröa en form och häll sedna i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.

Ja, det tog en förmiddag och här är mina resultat!!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rebeckamariamollheden

Denna blogg handlar om min vardag, allt ifrån studier, jobb och inredning till husägare, känslor och rollen som mamma. Välkommen!

RSS 2.0